Tipy na svatební cestu v Jordánsku?

Profilova fotka
Byli jste někdo / chystáte se na svatební cestu do Jordánska? Nějaké tipy co navštívit či čeho se naopak vyvarovat? Tipy na dobré ubytování, jak cestovat apod
Odpovědět
@deniskaka Nebyla jsem tam sice na svatební cestě, ale byla jsem tam před nějakým rokem s báglem na zádech. Záleží, jestli chcete válecí nebo cestovací dovolenou. Pokud válecí, tak bych rozhodně nejela k Mrtvému moři, pokud nemáte lupénku, exem apod. Je to tam hrozně vyprahlé a je tam neskutečné dusno. Na jeden den se vykoupat a vyzkoušet jo, ale jinak ne. Co, bych doporučovala, tak výlet s přenocováním v poušti v kempu ve Wadi Ram. Má to nezapomenutelnou atmosféru. Pak taky Petru. Je to sice už turistické, ale pěkné. A pokud půjdete sami na celý den a nebudete tlačeni časem, tak můžete sejít mimo turistické trasy. Nějaké foto pro inspiraci mám tu: http://jordansko.orbion.cz/fotogaleri...
Odpovědět
Profilova fotka
@jancip Máš nádherné fota. Založila jsem toto fórum, jelikož jsem zde hledala předtím info o Jordánsku, ale nenašla. My jsme strávili v Jordánsku právě svatební cestu a připadalo mi jako nádherná země, která ovšem momentálně z důvodu problému v Sýrii a Egyptě postráda hodně turistu, proto jsem např.v mrtvém moři byla úplně sama či v Petra nás bylo asi 70 za celý den. Udělali jsme Amman, Jerash, Ajloun, pouštní zámky, královskou cestu, Bethanie, Mrtvé moře, Wadi Rum, Aquaba, Rudé moře. Když jsem se dívala na tvé fota, přišlo mi, že se pár věcí asi trochu změnilo od doby, kdy se Petra dostala mezi 7-novodobých divů světa a získala tak 30 000turistů denně a Wadi Rum 20 000 denně. Například jsem rozpoznala restauraci ve vaším kempu, kde jsme jedli také, ale stany již nejsou takové pěkné jen z přírodnin, ale jsou kamenné i když stále ve formě stanu, i ta restaurace má již betonovou podlahu. Také Aquaba, rozpoznala jsem pláž, ale opravdu jsme se nekoupali, jelikož za loňský a letošní rok byla pláž zničena tak, že jsou všude odpadky a sklo na zemi a ve vodě a nejbližší pláž je 20km dále, ale naopak nás potěšilo velice čisté mrtvé moře s příznivýma cenama ;-)
Odpovědět
@jancip To jsou fakt nádherné fotky..... Hned bych tam jela... Ty pytle s čerstvým kořením..... to je prostě bomba.
Odpovědět
Profilova fotka
@jancip @deniskaka krásné fotky, navnadily jste mě a Jordánsko určitě bude jednou z dalších dovolených.
Odpovědět
@deniskaka @katja77 @finezuza Jsem ráda, že se fotky líbí. My to tenkrát spojili se Sýrií, tam jsme byli dýl a do Jordánska si odskočili jen na týden. V Sýrii se mi ale líbilo asi o trochu víc (na tom webu na svém profilu tam mám taky několik fotek). Ale o Sýrii si teď můžu nechat jen zdát. Co, bych ale doporučovala za dovolenou, tak určitě Maroko. Má kouzelnou orientální romantickou atmosféru (uličky v medinách, khasby, palmérie)..fakt paráda. Taky tam mám fotky.
Odpovědět
@deniskaka Ony ty země se strašně rychle s přílivem turistů mění. Což je škoda, ale nemůžeme jim to brát. Třeba v loni jsme byli v Egyptě v oáze Siwa (u hranic s Libyí), kam se běžně téměř nejezdí, takže podle toho to tam vypadá. Zastavil se tam úplně čas a člověk si tam přijde jak někde ve starověku. Ale už toto kouzelné místo objevily některé cestovky, takže se tam již začíná vystavovat hotelový komplex a už to bude úplně jiné. No, jsem ráda, že jsme stihli ještě navštívit několik míst před tím, než z nich budou turistické destinace.
Odpovědět
Profilova fotka
@jancip To máš naprostou pravdu, i když v tomhle případě to asi hodně pomohlo i větší bezpečnosti turistů v zemi, ale také archeologickým výpravám starající se o jejich památky, což jde hodně poznat a je tam také větší pořádek a respekt turistů. Ty hotelové komplexy nezastavíme, je to všude, bez nich by tam spousta lidi nejelo a oni ví, že to přiláká více turistů = peníze. To samé jsem viděla v Indii a manžel v Mexiku, kde jsme se vydali hold do ulic, abychom poznali pravdivé země, ne to, co je ukazováno turistům a byli jsme velice mile překvapeni. Manžel natolik, že tam zůstal půlroku :-D
Odpovědět
@deniskaka No, právě, bez těch komplexů tam jezdí pouze pár individuálních turistů, kdežto obchodníci potřebují davy. Což je neskutečná škoda, ale nic se s tím neuděláme. My vždy cestujeme s báglem, cestujeme s místními, jíme s místními, bydlíme v těch nejlacinějších hotýlkách, takže toho místního života se nabažíme opravdu dost. Je to úplně něco jiného, jak trávit čas v destinacích. Člověk tu zemi za branami hotelu , případně při nějakým hromadným výletu vůbec nepozná a hlavně lidé tam se chovají úplně jinak. Manželovi se nedivím, nějaký čas bych tam určitě taky vydržela, ale nevím, jestli natrvalo. Třeba ta Indie je už fakt pro otrlého cestovatele.
Odpovědět
Profilova fotka
@jancip To máš naprostou pravdu. Jsme naprosto stejného názoru. Člověk často si zaplatí zájed přes cestovku do nějaké země a pak z ni vidí jen zkreslený pohled na zemi skrz brány hotelu a turistické destinace až ke kterým je dovezou autobusy. Ale mi právě to co je venku příjde to nejlákavější, proč tam člověk jede, na co má nejvíce zážitku a opravdu mu utktví v paměti - reálný život a možnost vyzkoušet si ho mě vážně baví ;-) Cestování je naše vášeň :) Manžel má za sebou více než 80 státu světa díky dobrovolné aktivitě a jeho otec díky práci 175 státu světa :-D Koukám, že vy jste také velice zběhlí cestovatele ;-) Indie je nádherná země, ale tady už jsou ty hotely nutné, pokud nejsi vážně typ schopen spát na zemi mezi špínou, prachem a šváby. Hotel 3* je také často o spánku na zemi, ale už s určitými pravidly hygieny :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jancip To souhlasím, Maroko jsem procestovala a moc se mi tam líbilo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?