Kostel pro obřad - Brno a okolí

Profilova fotka
Ahoj, jako čerstvě zasnoubená jsem začala přemýšlet nad tím, kde se vlastně s milým budeme brát. Kostel je pro nás jasná volba, a tudíž se jako první nabízela milého farnost s jejich kostelem, ovšem došlo tam k výměně faráře a ten se nám moc nezamlouvá ani jednomu. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli máte někdo nějaké zkušenosti s brněnskými (a okolními - tak 20 km) kostely a jejich faráři? Kde se vám líbilo, který farář například nemá problém se zpívám scholy při svatebním obřadu a podobně... Za všechny typy budu velice vděčná :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, čistě teoreticky by se dal domluvit i jiný kazatel v tom kostele. Ale záleží, jak se k tomu farář asi postaví, ale je blbé, aby vás oddával někdo, kdo je Vám nepříjemný. Proč mu vadí schola? Kamarád měl ač protestant svatbu v kostele, oddával jej farář, kázání měl protestantský kazatel a zpěvy tam byly jak renesanční tak obyč s kytarou. Takže možné je vše, jen musí být s farářem domluva. Jinak, hypoteticky by neměla vadit schola těm, kteří scholu mají nebo jim tam chodí hrát. Zkusila jsem pohledat či povzpomínat a tyto scholu mají nebo jim tam chodí hrát :o). kostel sv. Janů - minorité Kostel sv. Tomáše Brno Židenice - kostel sv. Cyrila a Metoděje kostel sv. Vavřince v Brně-Komíně kostel sv. augustina (ten je takový hodně moderní)
Odpovědět
Profilova fotka
No, faráři by asi ani schola nevadila, ale nám se pan farář nezamlouvá. Už jsme přemýšleli i o té variantě s jiným oddávajícím, tak uvidíme, jak se to nakonec vyvrbí, protože tahle varianta se známým kostelem je nám přecejen nejbližší :-) Děkuji za tipy :) případně by šel i kostel bez scholy (zapůjčíme si z našeho kostela, pokud to místnímu faráři nebude vadit ;-) )
Odpovědět
Profilova fotka
Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Brně na Jezuitské se nám hodně líbí, i místní pan farář je úžasný. Sice nepamatujeme jeho jméno, ale obřad ano. Stejně tak Petrov nebo u Jakuba. V každém jsme zažili úžasný obřad.
Odpovědět
Profilova fotka
V Brně znám většinu kostelů, obřady jsou velmi podobné. Nejvíc se mi líbí U Jakuba ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@maximys Otec Vojtěch na Petrově. Mladý kněz, velice příjemný, na svatbě krásně mluvil.
Odpovědět
Doporučuju Salesiány - Žabovřesky :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?