Doporučte odsvěcený kostel v Brně a okolí

Ahoj holky, potřebovala bych poradit ohledně možnosti konání svatebního obřadu v nějakém odsvěceném kostelu v Brně či okolí. Původně jsem chtěla venkovní obřad, ale vzhledem k možnosti špatného počasí, bych raději volila něco jistějšího. Nebo pokud víte o jiném pěkném místě, ale pozor kapacita musí být alespon 100 lidí. Vdávat se na úřadě určitě nechci :-| Svatbu chceme mít v červnu 2009. Děkuji za pomoc.
Odpovědět
Klášter v Dolních Kounicích .... ale to nemá střechu, zato romantika by to byla :-)
Odpovědět
co znamena odsvateny? ze bol posvateny ako kostol ale neskoro bolo toto posvatenie zrusene?? :-.
Odpovědět
Ahoj holky, už jsem zjistila, že žádný odsvěcený kostel v Brně není. Je pouze jeden v Praze. Zkusím se mrknout na nějaké zámky. Díky za pomoc ;-)
Odpovědět
oddají tě na Petrově v Brně a Červený kostel v Brně.
Odpovědět
Profilova fotka
Petrov bych moc nedoporučovala. Byla jsem tam na svatbě a během obřadu tam normálně vrthla výprava asi s padesáti francouzi. Vím že tam za to nemohou. Ta jejich delegátka byla padlá na hlavu a tomu ministrantovi který ji napomenul odsekla že nemají čas čekat až skončí obřad a turisté chtějí také něco vidět. Takže i tohle se může stát.
Odpovědět
hmmm, tak to je blbá zkušenost, ale já tam byla v červenci na svatbě kamarádky a žádnej problém nebyl, možná tam někde vzadu nějakej turista byl, ale kdo to vnímá? (teda pokuˇd se chová normálně). Petrov je překrásnej kostel, asi nejhezčí v Brně, myslím, že to místo stojí za to. Já budu mít obřad na ˇSpilberku, kde je turistů taky spousta, ale co nadělám?
Odpovědět
Jestli mohu, rada bych se vyjadrila k tomu odsvecenemu kostelu...to je totiz v posledni dobe takovy "trend", ale v podstate je to jen konstrukce, ktera se nekomu mozna hodi :-) Odsvetit kostel nelze. Toto prohlaseni vydal Liturgicky institut v Praze, konkretne profesor Matejka. Samozrejme se zde pripojuje mnoho dalsich autorit. Je to jako by se chtel nechat pokrteny clovek "odkrtit". To uz by se nekdo zarazil?? Konsekrace posvatne stavby muze byt narusena, je-li vazne zasazeno do obdoveho zdiva stavby. Stejne tak je treba znovu svetit sakralni stavbu, pokud byla predtim znesvecena (nikoli odsvecena!!). Toto je zneni prohlaseni Liturgickeho institutu (formalne modifikovane, avsak obsahove zachovane). V Praze je tzv. odsvecenych kostelu mnoho, jednim z nejvyznamnejsich (nebot se jedna o slozitou pravni, ekonomickou a spolecenskou kauzu) je kostel sv. Michaela na Starem meste prazskem (doporucuji www.stmichael.cz), dale je to kostel sv. Kateriny, kostel sv. Anny a jiste se najdou i dalsi. Verim, ze nasi sousede ze Sloveska se museji nechapave ptat, co tento pojem znamena. Me nad tim rovnez zustava rozum stat.
Odpovědět
Ahojky, Dolní Kounice s Klášterem Porta Coeli by bylo super, ale má se od dubna do srpna opravovat a mě samotnou to mrzí, protože se tam chceme v srpnu fotit a možná to ještě nebude ani hotový. Super kostel máme u nás v Ivančicích - no spíš kostelík - Kostel svatého Jakuba - je to sice nad městem mimo okolí, ale myslím, že 100 lidí by se snad vešlo - chtělo by to zjistit - teta tam měla asi tak 50...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Dobrý den, neobjevila se nějaká nová možnost v Brně či okolí i do větší vzdálenosti? Rosa coeli je krásné místo, o něm bych uvažovala, ale i nějaký odsvěcený - rozobřený - kostel, který má třeba jen část zdí, kus věže atd? Kvůli muži jsem se rozhodla, že nebudu trvat na církevní svatbě, ale chci nějaké krásné romantické místo... Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Křtiny :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jen technická poznámka: Petrov, Červený kostel a pravděpodobně ani Křtiny NEJSOU odsvěcené kostely...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?