Jak posadit rozvedené rodiče na svatební hostině?

Profilova fotka
Nějakou dobu přemýšlím nad tím, jak je to v případě, když jsou rodiče nevěsty rozvedení a mamka bude mít na svatbě současného přítele. Platí, že rodiče sedí spolu v čele s novomanželi a rodiči ženicha? Přeci nemůže nikdo po mně chtít, aby vedle seděla mamka se svým současným (problematickým) partnerem a táta aby byl odstrčený někde jinde. Vím, že by mamka vydržela vedle táty sedět, nebýt současného partnera, který by tohle nepřetrpěl. Nevím, jak to řešit a to jsme teprve na počátku příprav. Poradíte mi někdo jak by měli sedět, aby z toho nebyl problém?
Odpovědět
Profilova fotka
Musí se mamka domluvit s Tvým tátou a partnerem. Jinak to nejde. Myslím, že přece není pravidlem aby ten nebo ten seděl tam jen proto že se to tak dělá. Je to dilema. Já bych chtěla vedle sebe svého táty, protože nemůžu za to, že Ti dva si nerozuměli a rozvedli se. POřád je to ale můj táta. To už ale musíte dořešit sami. Je to Tvoje svatba a Ty si rozhodni jak by jsi to chtěla. Pak požádej mamku. Ale nenuť je do toho :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ta domluva bude těžká, chci aby to proběhla v pohodě a jak nejlíp to půjde, jenže ten nový mamky partner je takový problematický, některé věci nechce pochopit, a proto má i mamka z toho obavy a ze svatby hrůzu. Já se ale na tenhle životní okamžik těším již dlouho a chci si ho užít. Ale přesto budu mít do poslední chvíle asi strach jak to proběhne a nejenom já. Ale jedno je jisté mámu a tátu mám jen jedny a chci je tam mít oba.
Odpovědět
pavcza: Tak ať si sedne vedle tebe tvůj táta, pak máma a pak její přítel.
Odpovědět
Profilova fotka
já myslím, že dneska je to plně na tobě, jak si je posadíš....já bych asi syna měla popsadit vedle sebe, ale šoupnu ho k babičce, mám si ti přece užít a ne ho krmit a utírat nos ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
->pavcza: Myslím, že to opravdu záleží jenom ta tobě, jak je posadíš, ale podle mě, by to měl současný přítel maminky pochopit a nedělat problémy... x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych to nechala na mamce ať to sama zváží. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
řešila bych to jako lukin.. tj ty-taťka-mamka-její přítel :-)
Odpovědět
Profilova fotka
pavcza: podobný problém taky řešíme, oba naši rodiče jsou rozvedení, přítelovo táta na svatbě nejspíš nebude, jeho máma má už léta manžela. Moje máma má přítele, kterého na své svatbě nechci a můj táta má přítelkyni, kterou určitě pozvu. A teď babo raď :-( A co třeba posadit do čela svědky?
Odpovědět
Profilova fotka
pavcza: Řešila bych to jako Petruskaz, vedle tebe taťka, vedle něj mamka a vedle ní její přítel ;-) Moji rodiče spolu taky nejsou a v den mojí svatby mělo oba partnery a seděli jsme višchni u kulatého stolu, takže se to krásně vyřešilo samo ;-) :-D anoli85: A jak bude mamka brát to, že nepozveš jejího přítele, ale tátovu přítelkyni ano?
Odpovědět
Profilova fotka
nunacek: ona počítá s tím, že tam ten její přítel nebude.. Vlastně ani nevím, jestli tam ona bude, když tam bude táta.. Je to hrozně složitý. Někdy si říkám, jestlio by nebylo lepší udělat jen nějakou minisvatbičku..
Odpovědět
Profilova fotka
anoli85: Aha |-| No při této situaci jak popisuješ bych já osobně udělala jen minisvatbičku, protože ať by se to vymyslelo jakkoli, tak by to úplně v pohodě podle mě stejně nebylo :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji všem za tipy, ještě uvidíme, jak to nakonec dopadne, snad budou nakonec i přístupní dohodě, máme na to pět měsíců, tak snad to dopadne bez problémů
Odpovědět
Článek se načítá
pavcza: Ahoj my máme úplně stejný problém. naši se rozvedli a taky přemýšlím jak je máme usadit. Oba mají nové partnery, a i když si spolu rozumí, tak mi přijde divný posadit tátovu přítelkyni a máminýho přítele vedle sebe, aby mamka s tátou seděli u mě... a přítel už má zase jen maminku, tak je to takový blbý, já tam vlastně budu mít na místě rodičů teoreticky 4 lidi a on jen mamku... takže máme taky dilema. Ale snad to nějak dopadne
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to já zas nevím, jak dát mojí mamču s přítelem a tátu s manželkou co nejdál od sebe, ale zas je nechci dát někam úplně nakonec, přeci jen to sou moji rodiče, no je to teda prekérka.. ]-( Co s tím? =-)
Odpovědět
pavcza: ahojky, já koukám že máme i stejný datum svatby, tak jsem zvědavá jak to dopadne. Ten mámin přítel taky teď začal dělat z ničeho nic problémy, furt se naváží do přítele a přitom úplně nepochopitelně. navíc to nechápe anni máma, ale ta mu nic neřekne, protože si doma nechce dělat zle, ale když u toho ten její neni, tak říká že je s Liborem (mým přítelem) naprosto spokojená a karla ať neřešíme. Ale že by se ho před nim zastala to ne... Takže u nás to začíná být taky zajímavý. :-| držim palce ať to vymyšlíš co nejlíp :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
ahoj ráda bych obnovila toto téma, mám taky problém s tím jak posadit své rodiče, letos se rozvedli, máma má přítele ale táta je sám a kdyby seděli u sebe to by bylo asi dusno... :-S tak prosím, která s tím máte zkušennost, poradíte jak jste to vyřešily???
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nasi se budou rozvadet a tatova pritelkyne na hostine bude a mamin pritel nebude... muj pritel ma zas jenom maminku.. tak abych neresila kdo bude sedet v cele a jak, posadila jsem tam jen zenicha a nevestu a rodice normalne ke stolu.. ale co nejdal od sebe...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky přemýšlím nad stejným problémem. Naši jsou již dávno rozvedení a oba mají nové partnery. Rozhodně nechci posadit mamčinýho přítele a otcovu přítelkyni vedle sebe. Jak to ale vyřešit, když budou stoly do U? Neurazí se, když je posadíme dál? Ale koho vedle ženicha a nevěsty? :-( Je pravda, že po obědě už si stejně všichni přesednou, jak budou chtít...
Odpovědět
Tak přesně tohle téma je moje noční můra. Moji rodiče jsou rozvedení už řadu let, máma má nového manžela a s ním mého bráchu. Táta je sám, tu a tam nějaká přítelkyně. Kam koho posadím? Tátu s mámou k nám a máminu novou rodinu jinam? Blbé - proč by měla máma sedět s tátou a ne se svým stávajícím manželem a bráchou? Nebo mámu s její novou rodinou k jinému stolu a k nám jen tátu s jeho aktuální přítelkyní, kterou uvidím prvně v životě? Taky blbé - u našeho stolu by přeci moje máma neměla chybět... Přítelovo rodina rozvedená není, takže o to to bude jak pěst na oko ... chjo...
Odpovědět
Profilova fotka
@miuriko no jestli máte oddělené stoly tak je to hrůza :-( My měli naštěstí Učko kdye jsme dali přítelovi rodčie každého na jednu stranu, v čele s náma byli svědci a sourozenci.
Odpovědět
@kristyn.g Dobrý nápad dát do čela účka svědky a rodiče až na strany! To mě nenapadlo... Kam jste dali partnery od svědků? Nebo ty jste na hostinu nezvali?
Odpovědět
Profilova fotka
rodice jsme posadili vedle sebe a prezili to, dokonce se i usmivali. vedle nevesty tata, pak mamka, sourozenec s partnerem, na druhe strane vedle manzela maminka a vedle tatinek). Partnery rodicu jsme posadili s ostatnimi hosty (nejsou manzele). kdyby byli manzele, posadili bychom je k hlavnimu stolu, ale nemuseli jsme to resit. rozsazeni u stolu bylo velike tema na diskusi, priste uz bych to s nikym asi nediskutovala a udelali si zasedaci poradek spolu se snoubencem dle naseho uvazeni. clovek pak stravi diskutovanim spoustu casu a stejne je to na zucastnenych, aby se se zasedacim poradkem vyrovnali sami. je fakt, ze se to nafouklo jako potencialni problem a nakonec to problem vubec nebyl. :-) poradila bych vam at si zkontrolujete jak vam personal pripravil stul, nas hlavni stul byl nespravne pripraveny a nenasledoval nas plan zasedaciho poradku, po vstupu do salu pak byly zmatky s usazenim (sourozenec s partnerem by sedeli kazdy na jednom konci stolu, nevim ktery manik to takhle vymyslel, ach jo..) a byly take zmatky s darky pro rodice. (manzela rodice meli podekovani za dceru a moji rodice za syna... ach jo :-D). Jinak fakt si to nevesty udelejte jak chcete s vasimi partnery, je to Vase svatba a ostatni opravdu museji akceptovat Vase prani pro Vas svatebni den. Tohle mi poradila moje teta s manzelem a po me zkusenosti z vlastni svatby mi nezbyva nez souhlasit. ;-)
Odpovědět
Tenhle problém byl pro nás taky oříšek. Manželovi rodiče jsou rozvedeni delší dobu a mají nové partnery. Vždycky záleží na situaci, jak moc hrozí riziko, že se dohádají, zda jsou schopni strávit chvíli blízko sebe apod. V žádném případě bych neposazovala rodiče do čela a jejich partnery jinam. Je potřeba se smířit s tím, že už k sobě nepatří a mají nové rodiny. My jsme zvažovali dvě varianty: V prvním případě jsme chtěli do čela posadit místo manželových rodičů svědkyni s partnerem a rodiče s partnery někam do "nohavice". Nakonec jsme zvolili druhou variantu, o které jsme oběma řekli, že je posadíme oboje i s partnery do čela. Na mé straně pak byli moji rodiče a svědek s partnerkou, aby to vycházelo do počtu. Měli jsme ale hodně variabilní prostředí, takže jsme mohli udělat dlouhou čelní stranu. Pokud by tam ale hrozil nějaký konflikt, tak bychom ale od druhé varianty upustili. Musím ale říci, že oni respektovali, že je to náš den a nechtěli nám ho kazit nějakými svými dávnými spory.
Odpovědět
Profilova fotka
Vidím, že to nemáš jednoduché. Držím palce ať to vše dobře dopadne. U nás to bylo jednodušší od manžela jsou rodiče rozvedení, mamka nikoho nemá, táta sice jo ale na svatbu pozván nebyl...jelikož u nás bývá spešl skalický dort v našem případě koš tak jsme vedle manželovi mamky udělali aranžmá s tím košem a ženichovským koláčem a vypadalo to nakonec fakt dobře....stejně se tam sedělo hlavně u oběda a pak různě venku apod. Holt si myslím, že v těchto případech by měli být rodiče tolerantní a jejich partneři taky a podřídit se vašemu přání, je to vaše svatba a ne jejich :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@miuriko nam to zrovna to tak vyšlo, že svědkyně byly nezadané a bratrové v podstatě taky :-) ale bratr měl mít přítelkyni sebou a ta měla sedět vedle něho jakoby z boku toho učka a on na kraji a vedle nás svědkyně.
Odpovědět
Profilova fotka
@raduli13 rodičum neporučíš, někteří jsou jak děti, manželovi rodiče se viděli sice po 15 letech ale měli hrozný problém se vedle sebe postavit i na focení, takže je na fotce mezi nima 20cm mezera... tak jsem zvědavá jak budou vypadat fotky od profi... ale ksichtili se na sebe strašně teda na svatbě. Tak jsme je měli tak aby na sebe ani neviděli při obědě a bylo vyřízeno.
Odpovědět
Profilova fotka
@kristyn.g JJ to máš pravdu, jsou někdy horší jak malé děti, dítěti, když něco vysvětlíš tak to pochopí a bere to ale dospělí to je někdy děs běs a je to hlavně pro jejich škodu....
Odpovědět
@kristyn.g u nás to bylo podobně, manželovi rodiče jsou rozvedení a nemohou se vystát. Na každé fotce je mezi nima mezera jak si nechtěli k sobě stoupnout. Otec do poslední chvíle na svatbu ani nechtěl přijít, v pátek pozdě večer nám oznámil že má pro nás překvapení-že na svatbu teda přijde. Málem mě kleplo, stůl se jmenovkama byl již nachystán, takže v sobotu ráno narychlo jsme předělávali zasedací pořádek. Stůl jsme měli do U, do čela vedle ženicha jsme posadili tatínka, pak volné místo, pak již na noze Učka ségra ženicha s manželem a pak mamka ženicha. Tatínka jsme posadili do čela s námi, protože syn vyrůstal u něj, tak si myslím že čestné místo u stolu patřilo jemu. Naštěstí oba rodiče i když mají partnery, tak usoudili že bude lepší přijít bez nich.
Odpovědět
Profilova fotka
@kattyd tak my zvali i partnery, jsou to dlouholetí a skoro už v rodině, jen od mojí mamky, co mě moc nemá rád, tak nepřijel ale manželova matka si toho svého přítele, se kterým je krátce vybrečela, a stejně se na svatbě pohádali...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
mám také rozveené rodiče každý má svou novou rodinu tak je nechci odtrhávat a na svatební hostině sedíme v čele jen my a naši svědci :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?