Rozvedení rodiče na svatbě

Zdravím, potřebovala bych poradit, jak vyřešit nastalou situaci. Mám rozvedené rodiče (to není nic divného, tuto diskuzi už jsem zde také četla) už asi 8 let. Jenže mamka má přítele, kvůli kterému od táty odcházela a táta nemá nikoho, protože celou situaci nenesl nejlépe. Koho pozvat a případně jak je usadit? Kdybych pozvala mamku bez přítele, určitě jí to bude líto, že nebude mít ani s kým tancovat a navíc s jejím přítelem já s nastávajícím vycházíme úplně v pohodě. Ale když pozveme mamku s přítelem, táta by to mohl nést špatně, protože on tam bude sám a bude navíc koukat na svojí ex, jak je spokojená a šťastná. Přijde mi to trochu jako neřešitelná situace... Nevíte, jak s tím naložit? Nechci aby nám tahle situace pokazila pohodovou svatbu.
Odpovědět
Profilova fotka
Kdo tě povede k oltáři
Odpovědět
@poldik Samozřejmě že táta
Odpovědět
Profilova fotka
Jeden z nich každopádně bude smutný, ať se rozhodneš jakkoliv. Ale tím že pozveš mamku bez přítele, můžeš předejít případným konfliktům - nikde nevíš co se stane až se lidi opijou.
Odpovědět
chápu, že tě to trápí, ale jsou oba dospělí, a navíc rozvedení již dost dlouhou dobu. Pozvat maminku bez přítele by dle mého bylo mimořádně nevhodné, obzvlášť pokud s jejím přítelem vycházíš dobře. Navíc vůbec nemůžeš vědět, jak to táta ponese, třeba se s tím za těch osm let srovnal, a není malé dítě, aby si myslel, že máma zůstane dosmrti sama. Usaď je tak, aby se na sebe v ideálním případě nemuseli dívat :-) tátu bych si posadila vedle sebe, a mámu s přítelem bych usadila ze strany ženicha, vedle jeho rodičů.
Odpovědět
Taky to ma partner, ale obracene, bohuzel tchan se venuje hlavne partnerce a na vnucku dlabe, od urcite doby na oba mam averzi, ale he to tata meho bufouciho, take musim byt mila, kdyz dostali oznameni, take se ptala on a jestli je taky zvana, ale budou sedet muj budouci, jeho Mamka, jeho tata a partnerka... Jsou dospeli a meli by se s tim vyrovnat jak pise lalka, tchyne chodi k tchanovi na barak kvuli zahrade a vse je ok
Odpovědět
Ahoj, ,,řešila,, jsem podobnou situaci. Naši jsou také rozvedení a máma žije s novým přítelem. V době naší svatby za něj už bude provdaná,takže 100% zveme oba. Vím,že tátu to bude hluboko v srdci bolet,ale je hodně tolerantní a naštěstí s oběma vychází dobře. Akorát jsme řešili zasedací pořádek a zatím jsme to vymysleli,tak že rodiče budou sedět po boku nevěsty a mamky manžela posadíme k jeho rodičům,kteří jsou taky zváni.
Odpovědět
Pozvala bych všechny tři... kdyby to bylo čerstvé, tak neřeknu, ale po osmi letech už je to něco jiného - i vzhledem k mamince.
Odpovědět
@szuzi To je docela dobré řešení. Jen já vím, že táta ho bude horko těžko snášet. Dokud bude formální obřad a oběd, tak myslím, že to bude ok, ale kdo ví, co udělá trocha alkoholu..
Odpovědět
@berrry87 Tak snad to dopadne dobře. Už jen kvůli tomu,že je to váš den. Budu držet pěsti ;-)
Odpovědět
@berrry87 Mám rozvedené rodiče, ale opačný problém, Táta má manželku, mamka nemá nikoho. Narovinu jsem se zeptala mamky, zda jí to nebude vadit, řekla, že to zvládne, manželky táty se neptám, měla by být ta poslední, které by to mělo vadit. :) já řeším jiný problém.. a to, kdo mě povede k oltáři, když mě táta nevychovával a jakým způsobem to říct tátovi, že mě nepovede on. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mi to přijde jako neřešitelná situace. Přítel má rozvedené rodiče kteří spolu nedokážou ani mluvit a na svatbě by se viděli asi po dvaceti letech. Tchán má přítelkyni, tchyně je sama. Navíc se tchán nebaví ani s přítelovým bráchou. Vůbec nevím kam ho s přítelkyní posadit :/
Odpovědět
@sladoch nevim jak mate velkou svatbu, kde a jak to budete mit, ale takove situace bych resila kuatymi stoly :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@petram141 Já se právě taky obou ptala. Ale táta odpověděl, že je to samozřejmě na mě, ale že být tím mamky přítelem, tak bych se na mojí svatbu necpala.. Což tedy neznělo moc povzbudivě. A babička (z tátovi strany) do mě pořád hučí, že to přeci nemůžu tátovi udělat a podobně. Tak mám z toho spíš nervy, než potěšení. A co se týče Vašeho problému - kdo Vás místo otce povede k oltáři? Jaké jsou možnosti?
Odpovědět
Budeme svatbovat v dubnu, vdává se dcera. My, její rodiče jsme rozvedení a vůbec spolu nemluvíme, bude to velká zkouška tolerance, ale přece jí tu svatbu nepokazíme....
Odpovědět
@berrry87 moji rodiče jsou oba znovu vdaní/ženatí. Rodiče se spolu nebaví, a já navíc opravdu nemám ráda mamčena druhého manžela. Když jsem na to narazila, že bych ho nepozvala (ještě s bývalým přítelem), tak se mnou skoro půl roku nemluvila - hodně mě mrzelo, že já jsem jí ukradená a zase upřednostní jeho. Teď je to jednoduché - mamčen manžel je jediný, který řídí, takže poveze na svatbu nejenom ji, ale i babičku s tetou. Nicméně co se týká sezení, tak jsem ho při obřadu postavila do mého tzv. slepého úhlu a při obědě jsem mamčiného manžela strčila za sloup, takže ho taky uvidím co nejméně - teda doufám :) Táta ten je trochu škrobený, ale bude mít samostatný stůl s jeho ženou proti které nic nemám, maminkou, a jeho sestrou a mými sestřenicemi, takže na obřadu za sebou snad sedět vydrží a jinak od sebe budou separovaní.. Nemá tvůj tatínek třeba sestru nebo kolegyni nebo kamarádku, kterou by mohl pozvat? Prostě v určitém momentu pokud jsou nový partneři, tak i kdybys sebevíc chtěla, těžko je můžeš nepozvat. Já proti tomu bojovala hodně, ale musela jsem udělat kompromis. V každém případě mysli na sebe a tvého přítele - je to Vaše svatba, nikoho jiného.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám to stejný ... :-| držím pesticky ať vše dobře dopadne!!!!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?