Jaké máte zkušenosti s objednáváním věcí z Etsy?

Jaké zkušenosti máte s objednáváním drobností z Etsy.com? Je tam spousta krásných věcí, brože, doplňky i nejrůznější blbůstky, ale mám trochu strach, aby se čekání na dekorace nebo další nezbytnosti neprotáhl třeba na dva měsíce. Nebo máte pozitivní zkušenost, že to přišlo třeba do týdne? Nebo prostě obratem?
Odpovědět
já z etsy objednávala látky a vždy pohoda. Koukni na reference prodávajícího a dle toho se rozhodni. všude se najdou nepoctivci. A hlavně nezapomeň, že on (prodejce) to může poslat obratem, ale jestli to zachytí celnice tak se může stát že i 3 týdny nebudeš vědět o balíčku a až pak se ozvou, že chcú doplnit doklady a doplatit DPH (pokud je to nad 22 eur) nebo i clo (nad 155 eur). Ale je to o náhodě - občas zastaví, občas celnice nezastaví...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojda..já mám pořád tak nějak strach odtamtud objednávat:)ale maj tam překrásné šperky...at jsem hledala jak hledala tak na českých stránkách se šperkama nic takového podobného nemaj!to nechápu:)nebo někdo něco malo objevil?? 8-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Ahoj, obnovuji otázku. Nebude některá nevěsta objednávat z etsy?
Odpovědět
Profilova fotka
Uvažuji nad objednáním svatebních oznámení. Ale jak píší holky výše - mám strach, zda to dorazí v pořádku :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Objednával jste někdo? třeba zrovna to oznámení.. :) díky
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem objednávala spoustu věcí, třeba oznámení, šaty, girlandy. Všechno proběhlo vždy bez jakýchkoliv problémů.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem objednavala saty pro druzicky i motylek pro zenicha, oboji mam vyfocene v mych Pripravach. Nakup bez problemu, ale celnice mi zastavila oboje a nakonec ty saty vysly i s postovnym na hodne draz, nez byla jen samotna nakupni cena. Ale bylo to rychly. Saty byly z USA a motylek z UK, oboje posilane do UK.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Mohu se optat, kolik bylo clo a o kolik víc bylo zaplaceno, pokud se tedy jedná o šaty za 7000kč. Díky :)
Odpovědět
Ahoj, sestra si tam teď objednávala šaty pro svědkyni. Nákupní cena asi 1200Kč a poštovný to zvedlo ještě o jednou tolik. Na celnici to nezastavili, takže bez cla. Ale v minulosti nám zastavili balíček se dvěma potahama na polštáře a i se clem vyšel jeden polštář na 1000Kč, takže to prodražil hodně.
Odpovědět
U etsy záleží z jaké země daný produkt bude posílán, já objednávala razítko z UK a sandálky z Řecka, obojí dorazilo za cca 3 týdny a poštovné z UK 250kč, z Řecka kolem 400kč
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ahoj Etsy je nesmysl, nic si tam neobjednávej. Mají tam samé šunty a u šperků nikdy nevíš, co koupíš. Není to tak dávno, co zjistily, že mnoho bižuterie ze zahraničních serverů je toxických. Nechápu holky, proč se snažíte za každou cenu ušetřit pár korun a podporujete Číňany a Indy namísto toho, aby jste si koupily ty potahy tady od zdejšího výrobce. U Šperků to samé. Je tu tolik výrobců a vy si kupujete šmejdy z Ali a podobných serverů. Osobně ráda nakupuji v Eppi, ale mají to tam trochu dražší (ovšem luxusní balení) nebo na https://www.savour.cz , kde mají na všechno poštovné zdarma, také to krásně zabalí a stojí to půlku.
Odpovědět
Profilova fotka
@chipatorka A jéje, tady měl zase někdo potřebu vyjádřit se k něčemu, o čem ví houby (nebo šlo prostě o reklamu na zmíněné firmy?). Každopádně to musím opravit a upřesnit pro příští generace čtenářů. :-) Etsy totiž rozhodně není žádné Ali. Je to spíš takový světový Fler, kde prezentují svoje výrobky různí umělci z celého světa. Nějaký šunt z Číny se tam občas taky prodere, jasně, ale je tam spousta krásných, kvalitních a originálních uměleckých kousků, které prostě jinde neseženete. Nakoupila jsem tam v průběhu let mnohokrát, od různých umělců a z různých zemí (šperky, šperkovnici, oblečení, bytové doplňky, notes vázaný v kůži, grafické práce atd.), a každý jeden kousek je naprostý skvost – nápaditý design, kvalitní materiál, skvělé řemeslné provedení. Na jednotlivé autory jsou tam recenze, podle kterých se dá dobře zorientovat v kvalitě. Takže za sebe doporučuju "všema deseti".
Odpovědět
Článek se načítá
No, opominu kdy byl dotaz zadán a také přidám zkušenost. Nakupuji na Etsy pravidelně cca 2 roky a kromě dražší dopravy jsem s nimi spokojená. Koupila jsem si tam boty, oblečení, dekorace i šperky a vždy mi přišlo vše v pořádku. Koukala jsem samozřejmě i na recenze jednotlivých prodejců a některé mě od koupě odradily. Ale se vším co jsem si objednala jsem byla spokojená. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech

Odpověď na příspěvek od sarakin:

Jaké zkušenosti máte s objednáváním drobností z E…
@sarakin Nedoporučuji objednávat s ETSY Za prve nemůžete vrátit zboží Za druhé nevypadá to jak na fotce, přijde vám ne to, co jste očekávali Objednala jsem šaty za 200€ , a přišli mi šaty , který vypadají na 20€, takže nedoporučuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?