Čím pohostit svatebčany před obřadem?

Profilova fotka
Ahoj, nemáte někdo nějaké nápady, čím pohostit svatebčany před obřadem, aby doma nebyly prázdné stoly??? Kromě koláčků a cukroví....mamka pořád vytahuje párky, ale není to divné? Podávat v 10 dopoledne teplé párky, navíc svatba bude v létě....
Odpovědět
Profilova fotka
u nás budou chlebíčky, cukroví, koláčky. Párky jsem zažila na několika svatbách a u chpalů o ně zájem byl, na jedné straně dokonce i ze strany nevěsty :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
to je síla, já fakt neumím psát :-D :-D Oprava: chlapů na jedné svatbě
Odpovědět
Profilova fotka
Zuzi u nás budou taky párky ;-) A na většině svateb kde jsme byli to taky taky bylo na jedné dokonce i guláš... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ještě chvíli a přesvědčíte mě :-) Díky za rady...
Odpovědět
Profilova fotka
ségřina tchýně umí udělat studené, obložené mísy. Ty obsahovaly různé druhy salátů, několik druhů šunky, vepřové pečeně, plátky uzeného masa a tak, několik druhů sýrů a vajíčka. Obložené to bylo zeleninou. Jako příloha pečivo - normální, celozrnné. Koláčky, cukroví a chlebíčky mi víceméně zůstaly, ale po těchto obložených tácích se slehla hned zem. Na kolik to vyšlo ale netuším - dala mi to darem. Ale v případě, že bych neměla možnost realizace těchto obložených mís, tak bych na párkách nic špatného neviděla. Podle mě je to dobrý nápad, být tebou tak bych je klidně podávala. Uvidíš, že spousta lidí si je vezme. NEní to těžké do žaludku, a sní to, jak ženská, která jí dietně, tak i chlap. Udělej to, uvidíš, že to lidi ocení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mamka taky chtěla dělat párky, ale pak jsme uznali, že by to byla blbost-zas tolik lidí se u nás nescházelo a co s nádobím, když se bude spěchat -odbřad byl v 10:30 a hosti se sjížděli až d 9:00, dali jsme na stůl cukroví a pár chlebíčků, kdo chtěl dostal kafe nebo jiný pití. Stejně se skoro nic nesnědlo-chlapi chodili ven kouřit a zdobit auta,tak se tam stejně ani neohřáli a ženský byly nasnídaný. Je pravda, že ü nás byli všichni chvilku. Ale na jedné svatbě jsem párek zažila a na druhé na kreté jsem byla byly na stolech koláčky, curkoví a šunka,nebo nějaký salámy a sýry a rohlíky.Taky řešení.
Odpovědět
Ahoj, tak já jsem párky zavrhla rovnou, k svatbě se mi nějak nehodí. Pro hosty jsme měli připravené studené mísy - sýry, šunka,uzené, salámy, vaječná tlačenka, sýrová roláda... pečivo, zelenina a pak samozřejmě sladké zákusky a cukroví. Myslim, že záleží na Tobě, jaký máš k párkům na vlastní svatbě vztah, já je na své nechtěla, ale neodsuzuju je.
Odpovědět
Profilova fotka
Párky taky spíš nedoporučuji, kolikrát se stane, že omastek z párku vystříkne a pak budete mít hosty jako čuňata :-N :-D . Podle mě jsou nejlepší studené mísy, jednohubky atd. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás jsme párky také zavrhli a jak píše Consti jeden z důvodů byl i ten, že párky rádi vystříknou mastnotu všude kolem. My jsme měli na stole obložené mísy(studené) - několik druhů sýrů, uzenin, další talíře byly se zeleninou nebo ovocem. Samozřejmě nechybělo svatební cukroví, a nějaké to slané pečivo jako jsou brambůrky, křupky apod. Bylo nachystáno i nějaké alko, ale co já vím, tak se neotevřela ani lahev a pilo se jenom nealko a pak jsme taky sklidily úspěch s nealkoholickým pivem.
Odpovědět
Profilova fotka
jé a ještě jsem si vzpomněla, že byla také sýrová roláda no a samozřejmě pečivo, aby bylo co přikousnout :-D
Odpovědět
supr jsoukuřecí kousky smažené v těstíčku ( lze ochutit i pikantně i jen tak osolit ) dají se jíst i teplé i studené ¨velikost přizpůsobíte veliukosti sousta jednohubky a napichovat lze párátky připadně jde nabízet i jendnohubky , místo chlebíčků třebas, které se zas rády sypou druhou stranou na klín :-N :-D
Odpovědět
u nás byly jednohubky, malé kuřecí řízečky, lehký ovocný salát, sekaná, masové roládky, zelenina a pečivo - všechno malé, případně pokrájené tak, aby se to dobře jedlo, salát byl ve skleničkách můžeš se podívat ke mně do albíčka, mám to tam vyfocené ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Mně párky taky příjdou divné (i guláš). U nás doma toho byla na stole spousta, největší úspěch měly chlebíčky, koláče a z ovoce jahody. Pak mamka dělala spoustu věcí - jako třeba vaječnou aspikovou roládu apod., ale z té si třeba vzal jen jeden člověk nebo dva, tak mi přijde zbytečné dělat toho tuny.
Odpovědět
Ahoj holky, tohle jsme řešili, já párky dělat nechtěla, ale mů§j tatínek prohlásil, že pokud nedostane pořádnej párek, na žádnou svatbu nejede :-D Takže u nás budou párkmy a obložený talíře :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jakékoli jednohubky a malé chlebíčky, na ně nic moc aromatického - česnek a pikantní sýry bych vynechala, všichni chtějí po obřadu blahopřát a dát snoubencům hubana :-) Takže ve vllastním zájmu :-D Pěkně vypadá i cukroví na mísách a mísa s ovocem. Chipsy, tyčinky oříšky také nezarmoutí, Taky si nemyslím, že by se to mělo přehánět, všichni se přece těší na oběd, ne ? :-)
Odpovědět
my jsme měli od každého jen trochu, přece jen hostů nebylo tolik :-) "zbytky" jsme nakonec vzali s sebou na hostinu (s povolením majitele) na večer ;-) no a malá neteř přišla a zeptala se, jestli by nemohla dostat párek :-D
Odpovědět
no chaaar :-o :-o ty vogo zbytky =-) hmm asi se s tebou přestanu kamarádit =-) :-D :-D
Odpovědět
evi a to jako proč? :-D ty "zbytky" jsou v uvozovkách - prostě to, co se nesnědlo před obřadem, se přerovnalo na jeden tác a dalo se to večer na stůl na zobání ;-)
Odpovědět
chaar já vím, přece jak to bylo myšleno mne přeci trošku znáš ne ;-) :-N
Odpovědět
jj, znám ;-)
Odpovědět
Ahojda... My jsme asi atypický, svatba bude v létě, a přesto se bude podávat guláš, který objednáme... Obřad je až v jednu, tak aby prý svatebčani neumřeli hlady... Chlebíčky a koláčky budou taky, ale guláš je prý základ každý dobrý párty:D:D:D
Odpovědět
Ja bych ke kolackum a cukrovi pridelala nejake chlebicky a jednohubky,at si kazdy vezme sam co rad a nebo oblozene misy jen tak zlehka,zadne nacpavani,beztak si kazdy veme jen tak simbolicky,aby neurazil. Parky bych rozhodne nedelala,je kolem toho prace se servirovanim a pod... tot muj nazor.. Gulas se mi taky moc nezamlouva,kolikrat za den ti svatebcani budou jist =-) :-D
Odpovědět
Taky jsem trochu sondovala a mě přijdou párky jako tradice. byla jsem na mnoha svatbách a párky měli všude ať už to byly Střední čechy nebo Ostrava. My budeme mít chlebíčky a upečeme den předem nějaký dobrý koláč na plech a budou svatební koláčky a hotovo.stačí.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, tak koukám, že se mamka nezblázdnila jediná, ale mě přijde na svatbu lepší obložená mísa, než se vařit s párkama.
Odpovědět
Profilova fotka
:-) nikdy sem na svatbě párky neviděla, tím je neodsuzuju. Mám párky moc ráda, jen bych měla strach, že než je uvaříme, můžem rovnou vyrazit na obřad a hlavně že se zaliskám. Ale pokud to máte zmáknutý, tak proč ne.
Odpovědět
My budeme mít studený bufet + koláče, minizákusky. Párky ani guláš nechci souhlasím s ajan, určitě bych byla schlistaná nejen já ale i ostatní :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Maminky (moje i přítelova) budou mít nachystané na snídani pro svatebčany - koláče, jednohubky, chlebíčky, možná nějakou tu domácí buchtu nebo bábovku.
Odpovědět
Ahojky, moje máma s babi si taky vymyslely párky, ale budou muset překousnout, že žádný prostě nebudou :-D ... Já je mam taky ráda, o to nic, ale přijde mi to takový docela komický - všichni načančaný, v šatech, oblecích, a v ruce párek a chleba.. :-S :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ja jsem take tedy na svatbe nikdy parky nezazila, asi se to lisi krajovymi zvyklostmi. Kdyz se vdavala sestra tak jsme meli pripravene minirizecky, napr obalovane v sezamu, v kukuricnych lupinkach, veprove a kureci, ty mely nejvetsi uspech. ted jsem delala obcerstveni pro kamaradku a pripravovala jsem jednohubky - takove lehke :-) - mozzarelu s cherry rajcatkem a bazalkou, plneny hermelin, lososovou roladku a pak takove klasicke sunka syr :-)
Odpovědět
Ahoj, u rodičů (na Hané) je taky tradice párek :-N Si pamatuji, když jsem šla své kamarádce za svědka, jak jsem jen ty párky cítila, tak mi bylo špatně, člověk nervózní, hladový a do toho ty párky :-D y budeme mít cukroví a takový "miniraut" - ovoce, zeleninu, nakrájené sýry a uzeniny a k otmu pečivo, ať si každý vezme na co má chuť ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?