Jak řešíte odvoz svatebčanů z obřadu na hostinu?

prosím jak kdo řešíte odvoz svatebčanů ze samotného obřadu na hostinu?díky
Odpovědět
Profilova fotka
No, u nás přijede většina svatebčnanůch z jiných měst, takže budou mít auto, a protože ¨zveme hlavně samotné páry, tak budou mít v autech místo a vezmou těch pár svatebčanů, kteří jsou z místa bydliště, nebo nemají auto.. Po hostině je zajištěno ubytování, takže s pitím si nikdo nemusí dělat starosti a všichni si mohou užít :-)
Odpovědět
jem: Záleží na tom, jak to máte daleko a kolik vás je. Byla už jsem na spoustě svateb a všude nás bez auta buď nacpali k někomu, kdo auto měl, nebo jsme se po Praze sami přemístili MHD, což teda asi není vhodné pro nejbližší příbuzenstvo, ale pro kamarády, které třeba zveš až večer na raut, to je, myslím, úplně v pohodě. Pokud to máte mimo Prahu a hodně lidí bez aut, zkuste pronajmout autobus, pokud je jich jenom pár, auta se přece dají půjčit na spoustě míst. Opravdu záleží na tom, kolik lidí má auto a kolik jich chceš a kam na hostinu přepravit. Jsou-li ta čísla hodně veliká a tobě se nechce moc utrácet, udělej prostě hostinu poblíž místa obřadu. tvůj dotaz je dost obecný, zkus ho upřesnit a můžeme ti poradit víc.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojda, my jsme po delší úvaze a dlouhém rozepisování lidí do jednotlivých aut, zjistili, že nejelepší bude objednat autobus a vyjde to i laciněji. Od nás je to cca 1 ¨km na radnici a z radnice asi 4 na hostinu. A ten autobus vyjde celkově asi na 300, což si myslím, že docela ujde. No a hlavně nebudeme muset určovat, kdo bude řídit a tím pádem nepít.
Odpovědět
k nám na svatbu taky přijeli z jiných měst ve svých autech, takže se přepravili sami, kdyžtak se k nim někdo šoupnul a bylo to v pohodě. Ale pronajmout si autobus, myslím, že je dost dobrý nápad. Dá se to řešit i taxíkem, ale to bylo vyšlo zřejmě dost draze, takže, pokud to nejde vyřešit autama, tak nejlepší je ten autobus :-)
Odpovědět
Nevím, jestli to napíšu tak, aby to bylo k pochopení....Obřad máme v místě bydliště (5minut), a hostinu pak tak 20min autem. Jde mi o to, že bych si chtěla trošku užít kolonu aut až na tu hostinu, ale jak to pak vyřešit s těma autama, aby ti, co přijedou, mohli pít?! (rychlé želvy, taxik?)....babičkám a příbuzným taxika zaplatím, ale zas si myslím, že právě pro kamarády, co přijedou večer, bych tohle řešit nemusela, ale má kamarádka na mě koukala jak na blázna, že jsem to nezajistila pro všechny..... je to k pochopení?!
Odpovědět
jem: tak leda, že by si tam na té hostině ty auta nechali, pak bys zajistila řidiče, který je odvozí domů, a další den by se pro ty auta nějak vrátili. Nebo zajistit řidiče dva, jeden by je odvezl a druhý by odvezl jejich auta.
Odpovědět
No to my to máme asi 2 km za Prahou, jak obřed, tak hostinu (jsou od sebe vzdáleny asi 2 km pěkné procházky). Rodina pojede auty, můj tatínek moc nepije, takže se dobrovolně nabídl řídit, k němu do auta se po hostině pridají i posádky dalších dvou aut, protože někdo odjede pryč už dřív. No a rodiče ženicha a jeho teta s rodinou si už objednali tu službu, co tě odveze i s tvým autem. Jsou prý v Praze asi tři, stojí to asi 30 Kč/km a rodiče ani nechtěli slyšet, že bychom jim to platili my. Takže všech pět aut máme vyřešeno takhle. Vždycky záleží na domluvě, pokud máš lidi hodně zdaleka, můžeš jim zaplatit i ubytování (nebo ho zajistit u příbuzenstva, je-li ta možnost), mají-li rozum, zaplatí si ho rádi i sami. Pokud máš lidi zblízka, můžou jet taxíkem nebo s tou společností, co tě odveze tvým autem, opět to můžete platit vy nebo sami svatebčané. A kamarádi? Nám teda nikdy nikdo odvoz nezajišťoval a ani jsme na to nepomysleli. Kamarádům jsme na naše internetové stránky vypsali všechny vlaky a autobusy, kterými se můžou v noci dostat domů, a když nebudou chtít, vezmou si taxíka. Opravdu jsem se ještě nesetkala s tím, že by kamarádi vyžadovali odvoz, přišlo by mi to dost divné. Vždyť vědí, kolik taková svatba stojí a pokud oni vydají tři stovky za taxi na dvojici, rozhodně je to nezruinuje. Zato nás by to pro všechny kamarády vyšlo na pár tisíc, což už je teda dost jenom za odvoz. Opravdu hodně záleží na přístupu hostů, u nás teda mají všichni naštěstí rozum. Autobus je skvělý nápad, ale bojím se, že každý bude chtít jet domů v jinou dobu a to je potom na houby.
Odpovědět
co píše len, je dobrej nápad. Já jsem taky o tom někde četla, že existuje služba, která Tě odveze a odveze i Tvoje auto. Takže, pokud, jem, chceš mít kolonu aut na svatbě, tak si zajisti tu službu ;-)
Odpovědět
len a alex1, to právě vím, že jsou takový služby, takže na to pomýšlím taky (ale jen pro příbuzné). Jen jsem se chtěla ujistit, že vážně pro kamarády se tohle zajišťovat opravdu nemusí. Závidím vám, že máte "normální" kamarády, kteří si nemyslí, že je to povinnost....no nějak to takhle pořeším no, kámoška má smůlu, stačí, že už bude na hostině samotný a ještě po mě chtít, abych se nějak starala o její odvoz....napíšem "svatební desatero" kde to jasně řeknem, jak to bude s dopravou, ale ještě vymyslet, aby to nebylo nijak strohý a každej pochopil, že už tak je to drahý a tudíž nezajistím odvoz všem..... takže díky za nápady a rady
Odpovědět
Jem: tak to teď právě řeším taky. Já když jsem byla na svatbě, tak jsem si odvoz vždycky zajistila sama,nechtěla jsem se na nikoho spoléhat, i když všude byl nějaký řidič, ale známe jak to je, nemůžu jít kdy chci. my máme obřad a hostinu cca 30 km od bydliště kamarádů a rodičů. Pak máme ještě příbuzné a rodiče přítele hodně zdaleka, tak těm platíme ubytování, ale nevím, jak vyřešit ty kamarády. Kámoška, co mi jde za svědka, tak k té zvu samo jejího přítele, ale jen proto, že se to má, a ty povezou v autě ještě další kamarádky. Tak jsem myslela, že on pít nebude, ale jaksi chce pít a teď se mě ptají, jak bude zařízenej odvoz. Jediný řešení vidím v tom, že budeme mít dva řidiče a jeden poveze ty známý v jejich autě a zároveň pojede druhý řidič a vezme s sebou další lidi, ale holt budou muset jít všichni domů ve stejnou dobu. Akorát řeším problém, kde vzít ty dva nealkoholiky :-(
Odpovědět
Tak to je trošku problém, když je hostina daleko. My na jedné takové svatbě byli a tam bylo zařízené ubytování, i když jsme si ho platili sami. A ráno už byli řidiči střízliví (prostě pili, ale ne nějak dramaticky). Ale pokud byste měli platit ubytování vy, pokud to nebude někde v kempu, asi se spíš finančně vyplatí taxi, který bude hosty po čtyřech rozvážet domů.
Odpovědět
my bychom chtěli obřad na zámku, který je vzdálený asi 20 km, po dlouhých úvahách (ať jsem počítala jak jsem chtěla pořád mi vycházelo víc aut než řidičů... :-) ) jsem rozhodla, že se pojede busem, akorát ženich se svědkama pojede jako první pak malý ozdobení busík a nakonec já s otcem - takže kolona bude:-)) malá ale bude ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
Ahojky, taky bych potřebovala poradit. Nejsem z Prahy, skoromanžel taky ne, ale svatbu v Praze bude mít. Je to dost komplikované. Přítel s rodinou přijedou k nám, pak kolona musí jet do Prahy do Libeňského zámečku a z Libeňského zámečku na hostinu, která je skoro přes celou Prahu. Jinak to vyřešit nešlo a restaurace se nám moc líbila, proto je to tam. Nevím jak poskládat všechny lidi do aut aby to bylo v pohodě??? Musí přijet za navěstou svědkyně domů nebo ne?? Ona je z Prahy, tak by cestovala sem a tam, nevímjak se tohle dělá?? nebo zda je to jedno. Rychlou želvu taky objednáme ale jen pro rodiče, ostatní si musí zařídit sami. Nevímjak se na to budou tvářit, ale to bychom se asi nedoplatili........ :-p :-D :-o
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
nazdarek. koukam, ze tato diskuse je jaksi mrtva ... ale taky budeme zajistovat dopravu nevlastnimi vozy a rad bych pozbiral informace ... je tu nekdo s nejakymi podobnymi zkusenostmi? taxi, autobus, tramvaj, vlak ...?
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mam terba problem s tim , ze si beru cizince a vsichni jeho pribuzni prileti samostatne a nemaji zde moznost auta a tak jsme mysleli, ze by bylo nejlepsi si pronajmout veteran autobus takovy ten stary kulaty. nemate nekdo nekajy kontakt na nekoho , asi by bylo dobre i ridice. ;-)
Odpovědět
ahoj, tak my jsme taky nepojízdní i celá moje rodina, tak jsme si objednali autobus, kterej nás odvezl od domu mých rodičů ke kostelu, pak na hostinu a pak na místo večerní oslavy jinak se to vyřešit nedalo, řidiči by byli, ale auta ne :-) no objednávali jsme ho přes telefon podle inzerátu v novinách i s řidičem, takže to co přijelo nás trochu překvapilo (viz svatební album), ale všichni to vzali sportovně a nakonec to byla i zábava, aspoň máme na co vzpomínat ale pokud máte trochu "cimprlich" tetičky nebo babičky, doporučuju si ověřit, jaký vozidlo přijede :-)
Odpovědět
ahoj, my meli taky autobus. teda zenichovo pribuzenstvo, ktere je cele vzdaleno 100 km. Chlapi se bali ze by druhy den nemohli ridit a vubec by byl problem s noclehem, takze se vsichni pekne naskladali do autobusu ten je dovezl k nam, pak na obrad, pak na hostinu a pak vecer pekne domu do postylek. Pan ridic byl strasne hodny, rikal ze je zvykly cekat i dele. Cela tato sarada je vysla na 6500 kc.
Odpovědět
Ahoj, no ja mam tiez taky isty problem. Svadbu budeme mat asi 30km od Prahy, z toho polka svadobcanov bude z Prahy a polka zo Slovenska.V mieste hostiny je mozno ubytovat 24 ludi, ale tiez riesim ako vyriesit odvoz tej druhej polovice. Asi ukecam 2 kamaratov a hold Prazakov budu odvazat po skupinkach spat do Prahy-jeden ich, jeden auto.Pride mi byt blbe na to nemysliet, i ked moj nastavajuci sa vyjadril, ze si to maju zariadit sami a rozhodne sa tym nemieni zatazovat. Chcela by som mat taky flegmi pristup jak on.... 8-( Uvidime, este casu dooost a dooost
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli obřad 10 km od bydliště. Na obřad jsme zajišťovali odvoz pouze pro svatebčany, kteří byli pozváni na oběd. Ostatní se dopravovali sami.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak ja mam take jeden problem s dopravou. Neznate nekdo kontakt na pronajem minibusu i s ridicem tak na tri hodiny po Praze. Dale potrebuji kontakt na levnejsi firmu a nebo nekoho koho muzete doporucit na pronajem nejakeho hezheko auta pro nevestu po Praze.
Odpovědět
Profilova fotka
Já dopravu řeším, je to aktuální, Budu mít dva řidiče, kteří budou jezdit celý den nazdobenými auty. Svadebčané kteří přijedou k nám se poskládají do svých aut. Po obřadu se ještě odvezou na hostinu a pak pomalu se budou auta odvážet k nám domů a náš zaplacený řidič je doveze zpět. Ale řeším to že jsem známé a kamarády pozvala na 18:00 a už se mě tři páry ptali jestli zajištění dovoz na večerní párty. Auta mám jen na odvoz opilých či unavených svatebčanů a ne na dovážení na večer. Jak to řešíte vy????
Odpovědět
Profilova fotka
Dovoz kamaradu na vecerni party neresime ... at se tam dopravi sami. Staci, ze jim clovek zajisti cestu zpet.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 12 měsících
Profilova fotka
Ahoj, otevírám diskuzi ohledně dopravy. Přítel je z Holešova, já z Vyškova, svatba bude v Brně. Velká většina hostů bude z Holešova nebo okolí. Plánujeme sejít se ve Vyškově (je to po cestě) a společně jet do Brna na obřad. Na hostinu je opět potřeba se dopravit... Mysleli jsme, že by se až na hostinu mohli dopravit všichni "sólo" a pak pro ně připravit ubytování. Ale přítelovi rodiče s tím zcela zásadně nesouhlasí. Prý se musí doprava zajistit pro každýho... U nich i u nás musí! proběhnout přípitek a to je blbý, aby někdo nemohl pít... (přitom by jich až tolik nebylo, že?) Chtějí objednat autobus. To není špatnej nápad. Jenže pojedou babičky, strýčci a taky sestřenice... Tři generace, co se budou muset podřídit jeden druhýmu kvůli odvozu zpět. A to se mi fakt nelíbí... Jak to řešíte vy?
Odpovědět
Ahojky, no my s přítelem pocházíme asi 20 km od sebe a od obou je to dalších 20 do Brna, kde chceme obřad. Autobus nechci, protože se mi to zdá divný, to bych tam jako měla sedět taky? Nebo jak? Navíc stejnak i hosté budou od všud možně a stejnak by se autem museli dopravit někam k autobusu, což nic neřeší. Prostě všichni příbuzní a kamarádi přítele dojedou svýma autama (domluvíme se kdo s kým pojede,aby nebyly prázdný místa), pak se přesunou k nám, kde budou čekat moji příbuzní a kamarádi. Máme 2 řidiče, kteří povezou mě a mou rodinu na obřad, protože hostina je blíž přítelovu bydlišti. A nejbližší příbuzní řídit nebudou. Po obřadu se všichni přesunou na hostinu a po hostině si všichni řidiči odvezou auta a naši řidiči je vyzvednou doma a odvezou nazpět. Počítám, že jim to zabere tak hodinu, což není tak moc. Část přítelovi rodiny pochází z obce, kde bude hostina, takže odvoz potřebovat nebudou a zbytek se rozvozí postupně.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, máme obřad na Praze 8, na oběd pojede jen rodina a zbytek lidí odjede vlastními auty do Písku na párty.Nevidím v tom problém.Přijedeme za nima odpo, bude vše nachystané a začne mejdanm :-D
Odpovědět
Ahoj, obřad budeme mít cca 40 min od místa hostiny (ta bude v místě bydliště, rodičů, tchýně, babiček,... :), prostě se babička nacpe k tetičce, dědeček k našim,...nevidím v tom problém (to spíš s vozovým parkem...naši 34 let stará Škoda 100, tchýně 20 let ŠKoda Rapid,...už vidím, jak parkují před Bouzovem :-D ), a pak přijedou autem páry z Chebu, Rumburka, Plzně, ... mohla bych i využít malého autobusu od strýce z firmy, ale nebude to potřeba. V květnu jsme byli na svatbě a byli jsme ubytování různě po okolí a sváželo nás takové to aut pro 8 lidí, měli zaplacenýho řidiče, bylo to super. Nikdo se tam nemusel obětovat a nepít a pak vozit ožralý :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Kazdy prijel svym autem - od nas na obrad to bylo cca 10-15 km a z obradu na hostinu tak 25 km. Po jidle se auta odvezli "domu" (90% svatebnich hostu bydli na jednom sidlisti) a potom z hostinu se to rozvezlo v ramci Pardubic taxikem, ktery nas vysel na 510,-.
Odpovědět
Profilova fotka
My jedeme taxíikma
Odpovědět
Profilova fotka
Nám od rána až na oběd jezdil autobus a bylo to bez starosti s odvozem aut po obědě.Mimochodem v autobuse prý byla velká sranda. A potom jsme měli řidiče a to co nestihal tak se řešilo taxikama.
Odpovědět
My jsme meli podobny problem, hodne lidi nam na svatbu prijede ze Slovenska vlakem.... Zjistil jsem ze u AAA taxi se daji pronajmout minibusy pro 12 lidi.... A neni to drahe.... 250 Kc za pristaveni a pak za kilometr... Cesta dlouha asi 8 Km nas vyjde pry na dalsich 250 Kc Takze 500 Kc celkem a vejde se tam 11 hostu a ridic taxisluzby.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?