Malé děti (vlastní) na naší svatbě.

Příští týden máme svatbu a začínám mít obavy, jak ten svatební den zvládneme s našimi dvěma kluky. Starší už je v pohodě, má 5 let, ale mladší má 2 roky a 4 měsíce a mám strach, jak to vše zvládne. Ještě chodí po obědě spát. Obřad máme ve 14:00, tak mám dost obavy, že už bude protivný. Leda by usnul v autě cestou na obřad, fotíme se před obřadem, takže kdyby usnul, do obřadu by si chvilku schrupnul. Jenže cesta trvá asi jen 15min. tak nevím, jestli stihne usnout. Je hloupé, kydyby náhodou na obřadu mrčel a chtěl jít k nám, jinak bude s babičkama, že by jsme ho při obřadu drželi v náručí? Tedy nejspíš partner. Máme navíc dvojsvatbu, takže obřad bude o něco delší, než normálně. I z hostiny mám trochu obavy. Hlavně večer, až už bude malý ospalý, co s ním? Celá rodina budeme tam, takže nevíme, jak to vyřešit. stejně by byl jen s babičkami, s dědečkama nebo ještě i s jeho starší sestřenicí, jenže nemůžeme jim přeci říct, aby šli se synem dřív domů. Teď mi to pořád šrotuje v hlavě, že jsme svatbu měli udělat ještě o rok poději, ale na to už je hold pozdě :D Pochybuju, že tam usne, když tam bude rachot a končit na vlastní svatbě v devět, se mi opravdu nechce. Jak jste to řešili vy? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
a co nějaké profi hlídání?
Odpovědět
Take mam dve deti 3 a 7 let...svatbu v zari....pokud bude malej protivnej klidne at ho partner vezme na ruce nebudete jediny a ma to i sve kouzlo na fotkách a celkove...me by to nevadilo...nebo nachystat uplatky pro pripad nouze a dat je babicce kdyby to na maleho slo urco se necha na chvilku uchlacholit uplatkem ( dobrota, hracka) ...proc by nepohlidali deti babicky? U nas bude deti dohromady 9 ...jsme rodina a deti pohlidame vsichni dohromady...sestra u obeda a babicky tak ruzne behem dne....na obrad je pohlidaji babicky...nevim pro nas je to samozrejmost ze je pohlidaji dyt sme rodina...a vecer je pujdeme uspat bud my...nebo s kym deti budou zrovna chtit..jiste se nekdo obětuje:)) protoze je maji vsichni radi:) pokud máte moznost spani uspala bych prcky tam...
Odpovědět
A nemáte nějakou "chůvu" nebo někoho, koho děti aspoň trochu znají, ale nejde na svatbu? Třeba kamarádka/kolegyně, co vám je někdy hlídala, že by večer s dětma byla na spaní... Zase babičky by určitě ochotné byly, ale bylo by mi líto je odvolávat z oslav - pouze pokud jsou třeba takové, že by rády šly už taky spát, tak proč ne. Jinak k tomu obřadu, klidně můžou být s váma - malý v náručí a větší může stát u vás - mně se to líbí, když jsou takhle novomanželé jako rodinka. Můj táta měl svatbu před 4roky a malou (měla taky 2roky) měl v náručí, akorát na gratulace jsem ji vzala já (svědkyně) a bylo to moc hezké a byla klidná, což by jinak u obřadu asi nevydržela..
Odpovědět
Profilova fotka
taky budeme mít na svatbě dceru :-) bude mít 20m a my jsme obřad naplánovali až na 14 kvůli poledního spánku jenže začala ted spát později tak jsem taky zvědavá jak to bude .... jinak se o ni bude starat moje babička kvůli malé bude babička spát i na místě obřadu a hostiny aby si mohli jít kdyžtak lehnout když bude unavená :-) a budeme tam mít víc dětí takže se určitě zabaví :-) malá taky usíná v autě tak přinejhorším řeknu at se s ní jdou projet autem nebo třeba na procházku s kočárkem :-)
Odpovědět
Mam uplne stejne obavy..nasemu prckovi bude o svatbu 2 a pul, ale je to divoch.. Po obede uz spat nechodi, takze je fajn, ze vecer jde alespon driv. Mame i s ubytovanim na hotelu, takze tohle je nastesti v pohode. Jinak deti mame taky asi 8 na svatbe, takze se vzdycky bude muset nekdo "obetovat" jako dozor.. Ale dekuji za inspiraci, ze si prcka muzem vzit k sobe nebo mu pripravit nejaky ten uplatek :) to me nenapadlo :). Ale pokud nemate moznost ubytovani pri hostine, tak to taky nevim, jak bych resila..jedine asi nejaka kamaradka..
Odpovědět
A co vyjet autem trochu dřív a udělat nějakou uspávací okružní jízdu? ;-) My máme svatbu v pondělí, dceři jsou necelé tři roky. Bude tam mít tolik oblíbenců, že si myslím, že si nás ani nevšimne :-D Odpolední spaní zrušíme, ale vím, že jí to nedělá problém. Hlavní je, jak je váš syn zvyklý třeba na babičky. Myslím, že pro vás rády tu službu udělají a o syna se postarají, uspí ho. Ale já to beru podle naší rodiny, nevím, jak to máte vy. Zkus to pro s nimi probrat, třeba budeš příjemně překvapená :-) Nebo neusnul by v kočáru, když už bude hodně unavený? (nebo zase při ježdění v autě...)
Odpovědět
Před třemi týdny jsem byla kamarádce na svatbě (obřad taky ve 14 hod) a mají skoro dvouletou holčičku, která taky chodí po obědě spát. Tentokrát vůbec nešla, nechtělo se jí (asi tím, že celé dopoledne neviděla mámu, která přijela od kadeřnice a kosmetičky před obědem). Malá naprosto bombová, celou dobu bavila okolí, vydržela celý den v klidu. Až prý pak navečer. Takže bych se toho nebála :)
Odpovědět
Před měsícem jsme měli svatbu a dceři byli akorát dva roky. Obřad jsme měli v 11 hodin a po obědě šla spinkat, pak vydržela až do 10 hodin. Měli jsme tam teda dost dětí a celý den byla skvělá. :-) byla tam vlastně se všema, takže super :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Bereme se za necelý měsíc a malému bude deset měsíců, obřad je v 13:00 takže se v 11:30 naji a vyrazí v kocaru s moji mamkou ven na procházku aby se prospal před obradem s focenim. Při obřadu budu u mojí mami ale když bude protivný vezmeme si ho k sobě. Na hostině bude sedět mezi námi a pozbytek večera bude v průběhu u nás, babiček,dedecku a podobně. Večer si ho opět bere moje mamka a jdou k nim domů kolem 8 normálně spinkat. Mamce to nevadí, stejnak večer už je spíše zabava vice pro nas "mladé " ;)
Odpovědět
my měli svatbu před 10 dny a malá oslavila přesně v ten den 1 rok :-D byl to úžasný den, obřad ve 12 ještě stihla, seděla babičce na klíně a trhala jí kytičku :-D pak dala obídek a šup do kočárku, ještě si zdřímla kolem 5, jinak šla z náruče do náruče a o půl 8 jsem jí nakrmila, uspala (měli jsme v penzionu pokoj) a spala - měli sme videochůvičku, takže bez problému :-D a my jsme ve tři ráno přilehli k ní :-D byl to úžasný den a jsem moc ráda že tam byla s námi :)
Odpovědět
On ženichův tatínek není moc slavící typ, takže předpokládám, že půjde domů asi dříve, tak by mohl jít syn asi s ním. Nebo by ještě s nimi šla babička, jen uspat a pak by přišla zase zpátky. Hostinu máme v obci, kde bydlíme, takže nemusí dojíždět. Syn je na prarodiče hodně zvyklý, takže by to asi problém nebyl, už nám párkrát přes noc hlídali. Jen mi je prostě hloupé, je o to požádat. Asi počkám, jestli se nabídnou sami :D Věřím, že by řekli ano, ale je to prostě hloupé. Nevím jestli mě chápete, jak to myslím, ale přeci jen se jim žení syn a posílat je dřív domů se mi nechce. Profi chůvu by asi nedal a kamarádky budu mít také všechny na svatbě, navíc je syn nijak nezná. No snad to nějak dopadne :D Asi to bude tím, že se svatba blíží, tak už jsem z toho dost nervózní. Vždycky jsem se na svatbu těšila a teď když se to blíží, mám chuť ji zrušit :D Byla jste na tom některá podobně?
Odpovědět
Také řeším tento problém.Nicméně zainvestuji do profesionální chuvy.Přijde si ráno pro malého nejspíš půjdou na procházku.V 11přijedou k mamce prevlece se a počkáme na tatínka .Obrad12:20celou dobu se bude o něj starat až do druhého dne tedy 24 hodin.
Odpovědět
Článek se načítá
musaci - a kolik je malému? kdybych věděla, že s ní syn vydrží, tak do ní taky zainvestuji :D
Odpovědět
ty se vážně ptáš, jak si poradit s vlastními dětmi?
Odpovědět
zorro4 - další uštáraná ženská tady? já se neptám, jak si poradit s vlastními dětmi. Jen mě zajímalo, jak to měli ostatní s vlastními malými dětmi na svatbě.
Odpovědět
Ale na jednu stranu má @zorro4 pravdu, ty sama nejlépe víš, na kolik a v jakých situacích tvé děti zvládnou vybočení z běžného rytmu, v tom ti nikdo cizí neporadí. Každopádně za mě, děti jsem měla na svatbě podobně staré, takže starší kluk naprosto bez starostí, od oběda jsme ho v podstatě ani neviděli, lítal a bavil se s ostatníma děckama, měli jsme výhodu jedné místnosti navíc v restauraci, takže děcka si tam natahaly hračky, pustila se tam pohádka a byl klid. Mladší taky běžně ještě spává, obřad byl myslím ve 13, do té doby - i když jsem dala instrukce :-D nikde nezaspal, takže vytuhnul na matraci v jedné boční místnosti kolem 16hodiny, což bylo vlastně fajn, protože jsem věděla, že aspoň vydrží déle večer. Večer kolem 11 s nimi odjel domů můj otec, který už stejně chtěl jet. Kdyby ovšem tatínek nemohl, tak bych to opět vyřešila spaním někde v boční místnosti, v kočárku, cestovní postýlce, na matraci - na co jste zvyklí a až bychom odcházeli domů, tak bysme je přenesli/převezli a šli by spát s námi.
Odpovědět
Profilova fotka
My měli obě děti syna 18m a dceru 6m a naprosto v pohodě :) skořápky. Večer v 19h se uspinkali a pak se převezli s nám :)
Odpovědět
Já samozřejmě vím, jak moje děti reagují na změnu režimu. Jenže šlo vždy o svatbu nebo oslavu někoho jiného, takže jsem se o děti mohla v klidu starat a když byli unavené, šla jsem s nimi třeba pryč nebo jsme odjeli jeden z nás na chvíli domů, dát děti vyspat a zase se vrátili. Jenže z naší svatby těžko můžeme jeden z nás odejít. Myslím, že by syn i vydržel bez poledního spánku a pak třeba usne i v sedě :D My tam právě boční místnost nikde nemáme. Je to jen vetší sál s barem.
Odpovědět
Tak pokud ještě používáte kočár, tak ho mít s sebou pro všechny případy a kdyžtak dát mladšího pod okna do kočárku - jak odpoledne, tak potom večer a jen ho převezete domů až půjdete.
Odpovědět
@ramadap technická poznámka na úvod - pokud před můj nick nedáš zavináč (nebo nepoužiješ tlačítko Odpověz), tak nijak nezjistím, že na mě reaguješ. A k věci: Domnívám se, že každé dítě je natolik individuální a že tu nikdo nezná tvé děti, že jediný, kdo si může udělat objektivní úsudek o tom, co tvé děti zvládnou, nezvládnou, jak budou reagovat a jak se budou cítit, jsi ty sama. Takže fakt nevím, jak ti v tomhle může pomoci zkušenost kohokoliv dalšího. Stejně tak případná opatření můžeš posoudit jen ty sama - zda tam budeš mít babičky či kamarádky, co jsou schopny a ochotny se o ně chvilku postarat, nakolik se chcete limitovat a střídat s mužem, jaké je tam zázemí, kam jde děti do klidu uložit atd. Takže jo, asi jsem "ušťáraná", když mi přijde, že tahle diskuze je normálně uvažujícímu člověku úplně k ničemu.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to už pár let, co jsem měli svatbu, ale snad pmůžeme. Měli jsme na svatbě 8 dětí od 1roku do 8 let. Pozvala jsem na svatbu slčnu z domu dětí a mládeže, která všechny děti hlídala a vytvářela jim program, Měla místo u stolu, i nějakou odměnu. S hlídáním skončila, když šlo nejmladší na kutě. neobjevil se jediný problém. Naše tehdy měla necelé čtyři roky a u obřadu byla s námi, celou dobu. Na fotkách je někde vidět, jak ta´tku tahala za sako, když měl říct ano. Mělo to své kouzlo a rozhodně to nikoho nerušilo. Jsou to prostě děti a k nim je potřeba přistupovat jinak než k dospělým, pokud by vyrušoval dospělý, rozhodně by mu to nikdo netoleroval.
Odpovědět
@zorro4 Tak proč do ní už podruhé přispíváš??? :-D Jak vidíš, našlo se tu několik lidí ochotných podělit se o své zkušenosti. Neubylo nás, takže o co jde?? (mně by třeba nikdy nenapadla možnost, že bych si najala chůvu...) Tohle bys přece mohla psát u většiny diskuzí tady.
Odpovědět
@verap33 Nemyslím si. Většina diskuzí zde je "na kolik vás vyšlo", "kde sehnat", popřípadě "je blbé, když nepozveme", tam lze podat objektivní odpověď :-D , a pak samozřejmě tlachací "taky vám tchýně do všeho kecá" a "ten můj mě nepožádal". Tady mi opravdu přijde hodně proměnných, nepřenositelných na zakladatelku. Respektive já nevím, co by mělo vzejít z téhle diskuze (když někdo řekne, že jemu se v hlídání střídala tchýně a švagrová, jak to zakladatelce pomůže? když někdo řekne, že jejich dítě, co jinak furt řve, bylo na svatbě jako zázrakem hodné, jak to zakladatelce pomůže? když někdo řekne, že bohužel musel jít fakt v 8 domů, protože dítě řvalo, jak to pomůže?). Rýpání to nebylo a přispívám prostě proto, že mě to zaujalo a jsem na veřejném fóru. Ale už mlčím. :-D :-D
Odpovědět
Ahoj holky, myslím, že píšu trochu pozdě, ale co se týče dětí, já můžu vřele doporučit nechat si děti zabavit hlídací agenturou... 8-) My měli koutek od agentury Andělín, kde jsou příjemné slečny a navíc si všechny hračky a věci přivezli svoje. Měli jsme tam hlavně výtvarný koutek, kde si děti vyráběly, a dokonce některé výrobky daly mně, jako svatební dar. ;-) a cena byla přijatelná. Rozhodně to byly jedny z nejlíp investovaných peněz, díky tomu si totiž svatbu mohla užít i sestra, která má dvě děti a ostatní přátele, už rodiče dětí :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?