Jeho malé děti na svatbě

Jak jsem si myslela, že mi nikdy nebude nic vadit, tak teď mám problém a velký 😞 Můj přítel má dvě malé děti. Malé jako že se samy nezabaví a je třeba dávat na ně furt pozor, pomáhat s krmením a tak. No a chtěl by je mít na svatbě. Já je mám moc ráda, ale situace je následující. Pro něj je to 2. svatba a kdybychom se nevzali, nevadilo by mu to. Ví ale, že mi na tom moc záleží, to jsem říkala od začátku. Jenže z jeho strany skoro nikdo nepůjde (jinou rodinu než děti nemá). Co bude zvát 2 kamarády, ti děti neznají. Bude tam moje rodina a nejbližší kamarádi. Nikdo z nich také děti nezná. Svatba se bude konat hodinu cesty od domova a bude s přespáním, obřad na radnici, oběd v restauraci a párty v kempu. Nebudou tam žádné jiné děti, žádný dětský koutek - ta místa prostě pro děti nejsou zařízená, bude horko, přítel mi bude v rodném městě vyzvedávat kytku a pak půjde asi k našim, než si vyřídím kadeřnictví. A já mám strach, že místo našeho dne to bude den dětí. Není nikdo, kdo by s dětmi šel, resp. s kým by vydržely. Takže se jim bude věnovat tatínek a já sobecky chci, aby se na svatbě věnoval mě. Budeme řešit, že dětem bude vedro, že usnou v nevhodnou chvíli v autě, že se zašpiní a pak zašpiní mne, že budou neustále chtít být středem pozornosti a nepřestanou mluvit, že se pohádaj a budou ječet, že se budou muset hlídat, aby v kempu nespadly do rybníka nebo do ohně, budeme řešit, kdo s nima půjde v 10 spát a ony budou plakat, protože jsou zvyklé spát jen doma s maminkou. Vždycky, když jsou s náma, promluvíme spolu s přítelem 3 věty, jinak na nás pořád děti brebentí. Mě to nevadí, ale nechci na svatbě jen koukat, jak můj muž hlídá, krmí, křičí, protože už má nervy v kýblu a podobně. Chci, aby byla pohoda, klid, abychom byli hlavně spolu... Vůbec nevím, co mám dělat. Když tam děti nebudou, bude ho to mrzet. Ale my ani nejezdíme sami na výlety, vždycky nakonec navrhne, abychom vzali děti, mrzelo by ho, kdyby někde nebyly. Přitom já bych tak ráda s ním něco podnikla taky sama a myslela jsem, že aspoň ta svatba... Ani nevím, co chci slyšet. Snad jestli máte někdo zkušenost a jak jste to řešili, aby se děti nějak zabavily samy?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Co partnerovi vyhovet a zaplatit detem celodenni pani na hlidani?(zaplatit nejakou kamosku,ktere verite) jsou dve tudiz staci jedna pani v tomto pripade bych penize asi obetovala.Chapu,ze je tam chce a vy ze chcete svuj den. Toto je kompromis..
Odpovědět
No, bereš si chlapa i jeho děti, máte to tak teď a bude to tak na svatbě i po ní. Takže se musíš smířit s tím, že nikdy nebudete jen sami dva, ty nebudeš mít jeho plnou pozornost, a to ani na svatbě. Já bych si jako bezdětná s chlapem, co má děti, nikdy nezačala, natož abych si ho brala. Přesně kvůli tomu, co jsi popsala.
Odpovědět
@nikyselen To se samozřejmě nabízí, jenže oni s nikým nevydrží. Budou chtít být s tátou, jsou tak zvyklé. Já bych to vůbec neřešila, kdyby tam byl někdo, kdo se jim bude věnovat, babička, kamarádka. Ale nikdo takový není...
Odpovědět
@stastnevdana Některé situace si člověk nepředstaví, bohužel. Nejde o to, že tam nebudu mít jeho plnou pozornost, ale že nebudu mít žádnou. A ještě akce bude končit brzy, protože děti musí jít spát. Po pravdě mám chuť to odpískat... Myslela jsem, že se tam budeme starat jen sami o sebe, je to i tak koncipované, žádné velké akce a stresy, fotokoutky, candy bary... Prostě jen obřad, jídlo a večer zatancovat a popít. No a děti budou vymýšlet, nebudou poslouchat, je to tam nebezpečné ... i proto jsem počítala s tím, že tam nebudou, jsou prostě malé na takovou akci. Nebo kdyby se to aspoň konalo blízko domova, že by je večer zavezl k mamince, ale aby se ztratil večer na 3 hodiny (nehledě na to, že se bude přes den pít) nebo je svěřil bůh ví komu, to těžko.
Odpovědět
A to pockej az budete mit vlastni dite, to bude vsechno jeste horsi. Ja bych si chlapa s ditetem nikdy nebrala, a kdyz uz, tak aby jim bylo uz aspon 15 a nepotrebovali tatinka 😀 tohle ti vubec nezavidim 😏
Odpovědět
@fox29 Rozumím, že přítel chce mít děti na svatbě. Co je mít na obřadě, vyfotit se a pokud má přítel dobré vztahy s maminkou dětí, tak poprosit o odvoz ji nebo nebo někoho z její rodiny, koho znají? Jestli to nejde vyřešit takto, tak bych to vzala tak, že si svatbu užijete společně i s dětmi. Většinou se najde mezi dalšími hosty někdo, kdo si rád s dětmi hraje a na chvilku je zabaví, případně je do svatby můžete s někým seznámit, vzít jim s sebou hračky, omalovánky apod. Na druhou stranu, přítel by měl chápat i Vás, to bych mu řekla na rovinu a domluvila se na aspoň na víkendovou svatební cestu, kde si užijete jenom jeden druhého. Jinak my jsme měli větší svatbu a ten den byl o tom, že jsme si to užili hlavně s hosty, mimo obřad, focení a první tanec jsme spolu až tolik nebyli. Sami sebe jsme si víc užili až právě na svatební cestě. Hlavu vzhůru, řešení určitě vymyslíte ,)
Odpovědět
@misickua Já s tím nemám problém, mám je opravdu moc ráda a ráda vidím, že se jim táta věnuje. I když někdy bych jela na výlet i sama jen s ním... Ale normálně mi to nevadí. Jen prostě reálně vidím, jak ty naše dny s dětmi vypadají a nechci, aby tak vypadal zrovna náš svatební. Vůbec nevím, jak to vyřešit, opravdu jsem v koncích.
Odpovědět
@empoli Možná by si je vyzvedla, to by snad šlo. Je to ale daleko... Jen nevím, jestli je vhodné, abychom se na svatbě potkaly. Nestýkáme se, neznáme se, byl by to asi divný pocit, ji tam vidět. Trochu na ni i žárlím, že byla první a měla možnost si to užít se vším všudy a já se z různých důvodů musím omezit, například na místě konání, na šatech a podobně. Nějak to na mne doléhá a moc si to beru.
Odpovědět
Tady je každá rada drahá, našla sis chlapa a malýma dětma, které má očividně moc rád, rád se jim věnuje a chce s nimi trávit co nejvíc času. A pokud si ho chceš vzít, tak si ho bereš i s nimi a budou s Vámi nejen na svatbě, ale po zbytek života i když ne tak intenzivně, pořád to budou jeho děti. Kdyby to byly Vaše společné děti, taky bys měla pocit, že by tam neměli být, že zlobí a svatbu zkazí a Ty si neužiješ? Nepíšeš, proč na svatbě nebude nikdo z jeho rodiny, kdo by třeba děti zabavil a nebo se jich ujal, když už tam budou, ale v takovém případě bych tu svatbu pojala jinak. Někde blízko místa bydliště, kde by si děti v momentě, kdy už to na ně bude moc, prostě vyzvedla maminka a nebo je odvezl přítel/manžel, ale byla by to chvilka. Nebo jen obřad na radnici a oběd s rodinou, pak děti předat a už bez nich párty, tanec, popíjení a kamarády. Prostě to udělat tak, aby byli spokojení všichni v rámci možností...
Odpovědět
@lekulina Píšu výš, že rodinu jinou nemá a moc kamarádů taky ne. Jde o to, že kdyby to byly naše společné děti, zabavila by je moje rodina, která tam bude s námi a na noc by si je odvezla třeba babička. Ale mou rodinu děti neznají a absolutně nehrozí, že by je někdo odvezl, i s tím, že by se děti nechaly zabavit od pro ně cizích lidí to nevidím moc optimisticky.
Odpovědět
Profilova fotka
Beres si chlapa s rodinou a zavazky. Promin, ale vzdycky budes ta druha. Deti jsou a mely by byt prvni. S tim jsi mela ale pocitat.Proste se s tim smir. Naopak ja bych udelala z toho prednost. Prizpusobte to i detem. A uzijte si to vsichni jako rodina.
Odpovědět
@iviiiii Jistě, že by děti měly být první. Ale zrovna ve svatební den si myslím, že by na prvním místě měli být snoubenci.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Vážně řešíš to, že člověk, kterého sis sama vybrala pro zbytek života se vším všudy, chce mít na své svatbě své děti a věnovat se v životě nejen tobě, ale i jim? Tak to máš asi problém docela...
Odpovědět
@morrighan neřeším to v životě, řeším to v ten jeden konkrétní den. Protože malým dětem je prostě potřeba se věnovat neustále, hlavně v neznámém prostředí. A když nikdo jiný není, bude to na otci, tedy snoubenci. Opravdu je tak těžké pochopit, že ve svatební den chci, abychom byli spolu a ne řešili děti? Abychom se mohli vzít bez strachu, že děti budou v síni vymýšlet, kdo s kým půjde k oltáři, abychom se mohli v klidu najíst, dát si kafe, nehonit nikoho po restauraci, abychom se nemuseli strachovat, že spadnou v kempu do vody, budou chtít prasknout všechny balonky, budou chtít vymýšlet zábavu? Abychom mohli jít večer v klidu spát a neřešili hodinový pláč, že se nespí doma? Protože přesně tak to nejspíš bude, pokud půjdou. A naprosto by mi to nevadilo, kdybych byla v roli hosta. Ale jako nevěsta to prostě nechci....
Odpovědět
Postrádám informaci, kolik je dětem let. "Malé" a "malé" je rozdíl. 3, 5, 8 let? Jak to, že s nikým nevydrží? Jen s tatínkem - když je přitom jejich bydliště daleko? Pak s ním přece zase tak často nejsou. Pokud jsou děti opravdu malé, je pro ně svatba leda tak velká nuda a budou (sebe i ostatní) otravovat. Kdyby bylo na svatbě dětí víc, snáz by se zabavily. Tvoje rodina nemůže nějaké děcko "dodat"?
Odpovědět
@markarola daleko - hodinu cesty. Děti jsou s tatínkem, tedy s námi, často, ale většinou tu nespí, jsou zvyklé jen u maminky, přiveze je ráno a odveze večer. Jsou jim 3 roky. O to právě jde, že se budou nudit. Svatba tak velká nebude, jen rodina (moje) a nejbližší kamarádi obou. Žádné další děti v rodině nemáme, jen dospělé. Kdyby měl přítel aspoň rodiče, kteří by mohli s dětmi být... Ale bohužel už je nemá. No a kdo má 3 lété dítě, ví, co to za celý den obnáší a ještě jsou 2, ale místo, aby se zabavili, se spíš perou o hračky a kdo kde bude dřív, první, sedět, něco mít... A když to jednomu nevyjde, což logicky to vždycky jednomu nevyjde, následuje jekot. Jako běžně je to s nima fajn, jsou to prostě děti, ale na téhle akci si to neumím představit, to s nikým za celý den nepromluvíme, nenajíme se, možná si 1x zatancujeme, když na ně někdo dohlédne.
Odpovědět
@fox29 : no tak pro takhle malé děti to opravdu nemá smysl a tvůj partner by měl vzít rozum do hrsti . Jestli mu na dětech tak hrozně záleží (to by mělo, ale ne v nepodstatných kravinách jako v účasti na akci, o níž nebudou pozítří vědět ), tak je v prvé řadě neměl opouštět. Ano, už se stalo, ale prostě ta jejich účast na svatbě je nesmysl. Kdyby jim bylo aspoň těch 5-6, neřeknu. Tříleté jsou skoro ještě batolata. Opravdu budete skákat akorát kolem nich, to by mi na svatbě taky vadilo. A kdybyste jeli na svatební cestu, tak by je taky táhl s sebou? Takhle totiž dopadla jedna známá. Není teda vdaná, ale syna z předchozího manželství tahá její partner absolutně na všechny dovolené, na víkend v Paříži jako zájezd do Ameriky, o nějakém soukromí a romantice nemůže být ani řeči. Přitom by mohl být u matky. Často je to během školního roku, kluk není žádný lumen a má pak problémy ve škole. Známá měla od začátku nastavit pravidla - ano, k moři kluka vezmeme, ale ne když si děláme krátké dovolené několikrát ročně, abych ho měla pořád za zadkem.
Odpovědět
@markarola To doufám ne, ale pravda je, že už je to dlouho, kdy jsme byli někde bez dětí. Taky mi to už chybí, romantika a to věnování se jen jeden druhému. Doma to není stejné. Já chápu, že je miluje a chce to s nima sdílet, pocitově. Ale oni to prostě ještě nepochopí. On říká, že by jim to bylo líto, já myslím, že netuší, co to je za akci. Kdyby jim bylo třeba už 6, tak to neřeším, to už se sami nají, zabaví trochu, umějí se taky nějak společensky chovat. Naše se to všechno teprve učí a je to prostě náročné, je potřeba hodně dopomoci a neustálá pozornost.
Odpovědět
@fox29 Takhle malé děti podle mého na svatby a pohřby nepatří. Přece jen jsou to úřední akty, delší obřady nudí i dospělé, natož děti a ještě takhle malé. Celá svatba by se točila jen okolo nich. Navíc by z toho ty děti nic neměly, vůbec by nepochopily, co se vlastně děje, proč je to důležité. A proč by je vlastně vůbec mělo zajímat, že si tatínek bere někoho jiného? Tohle celé bych chápala, kdyby děti byly starší, už to byly schopné pochopit a byly schopné se nějak chovat a chvíli zabavit. Podle mého ale Beremese není to správné místo, kde to řešit. Ten jediný je snoubenec, se kterým je potřeba to nějak opatrně, citlivě probrat. Navrhnout třeba že se pro děti udělá nějaká oslava extra až po svatbě. Pokud byste se nebyli schopni domluvit už teď na tomhle, docela bych se bála, jak se budete domlouvat někdy v budoucnu. Nicméně kdyby děti na svatbě být "musely", tak bych rozhodně zaplatila někomu, kdo se o ně bude celý den starat. Pokud to bude někdo se zkušenostmi, tak si i s ječícími dětmi dokáže poradit, ve vhodnou chvíli je odvede pryč, aby nerušily třeba obřad, bude je hlídat, aby něco neprovedly...
Odpovědět
Nedá mi to se nevyjádřit. Chápu Tvoje obavy - ALE. Snaž se s partnerem najít kompromis - pochop, jsou to jeho děti, záleží mu na tom, aby byly v jeho den s ním. Ty si ho bereš s tím, že Ti musí být jasné, že jeho děti (jedno jestli z předchozího vztahu nebo do budoucna ty vaše společné) jsou a vždy budou prioritou - a je to tak dobře a správně. Co jejich maminka - nedá se s ní domluvit, že by děti byly s vámi od rána, obřad, oběd a pak by přijela ona, vyzvednout je? Netroufám si odhadnout, jaký vztah máš ty a ona, a pak také tvůj nastávající a ona. Ale nebuď nešťastná. Věř, že život - manželství je i o tom, jak vyřešit komplikované situace - vše dobře dopadne a bude to fajn. (Sama se v září vdávám, máme každý 2 děti z předchozího vztahu + jedno společné 3roky. Náš život se točí výhradně kolem dětí (nejsou to ale ´jeho´děti a ´moje´děti - vychováváme je společně, žijí s námi a milujeme je všechny stejně, mají stejná pravidla, stejnou lásku... (máme 5 dětí!) (i když je to někdy opravdu složité- stejně tak je to i krásné). Bylo by ale nefér dávat dětem najevo - že některé upřednostňuješ (do budoucna svoje)....my se s tím naučili žít, myslím, že naše děti jsou šťastné a my také (a věř, že chvilek, kdy můžeme být jen sami dva je velmi velmi málo) - ale i tak jsme šťastni a já vždycky říkám - jak budeme v důchodu a všechny naše děti budou mít svou rodinu... vynahradíme si to...oba dva máme časově náročnou práci, děti školu, školku - někdy je to časový masakr - ale i přesto každý večer usínám se šťastným pocitem - i když si třeba několik dnů nestihnu s přítelem popovídat o samotě vůbec! 🙂. Jsou situace, které řešíme z práce po telefonu! Nebo je pořeším sama, protože jsme je nestihli probrat spolu. Ale i tak - náš šílený, časově náročný život plný našich dětí MILUJU. Takže: hlavu vzhůru a zkus maminku dětí (což ale asi ne, že?), nebo nejlíp nějakou tvoji kamarádku - spolehlivou, protože dvě 3-leté děti musíš opravdu zabavit...a hlavně nevěš hlavu - vše bude i tak prima - vždyť si bereš chlapa, kterého miluješ, který má děti a tyto by jsi měla také milovat (i když s vámi nežijí). A co tak z tvojí rodiny - chápu, že to není jednoduché, znám to, ale snaž se domluvit s babičkou, maminkou, sourozenci, tetou...ale úplně nejlíp tvou kamarádku - naplánuj si koutek s pastelkami, hračkami, místo, kde si mohou po obědě usnout (třeba dát do rohu stan s dekou, kde na ně uvidíte - kde si zahrají, aby nezlobily a nelumpačily) - a dopředu se smiř s tím, že se o ně budete starat - ale spolu. Věřím, že se přidá i někdo z hostů - vědí přeci, že si bereš chlapa s dětmi....Ber to jako samozřejmost a netrap se tím - jistě si to ale sami dva později vynahradíte 😉 . Držím pěstičky, ať to vyřešíš a začni si užívat - věř, že i tak bude váš svatební den krásný, úžasný - budete totiž spolu...všichni...
Odpovědět
@ellux ...že děti na svatbu nepatří?...ženich si děti pořídil a podle mě, jsou zajisté jeho život, miluje je, minimálně tak, jako jeho nastávající ženu. Chápu tatínka, že je chce mít u sebe. Stejně tak i chápu nevěstu, že by si svůj den užila raději ´jinak´- ale bere si chlapa s dětmi....neměly by jí být překážkou...Jakože teď je může ´odložit´, protože by se musel postarat o to, jak je zabavit na své svatbě? Novomanželé to mohou brát jako začátek manželství, rodiny, zkoušku....také budou chtít mít děti (jsem si 100% jistá, že nebudou přemýšlet, kam je odloží, aby jeli sami dva v klidu na dovolenou) - je to jejich rozhodnutí..
Odpovědět
Profilova fotka
Chápu obě strany a držím palce, ať to vyřešíte k oboustrannému kompromisu. Pokud máte do svatby ještě čas, proč neseznámíte děti s tvojí rodinou? Znaly by se na svatbě s více lidmi. Doteď jste tvojí část rodiny s dětmi nenavštívili? Proč? Nebereš si pouze muže, bereš si ho i s dětmi, jednou to budete muset udělat, tak proč ne už před svatbou? Ještě podobná zkušenost mých známých: Bývalá žena po muži chtěla, aby si na svatbu s novou slečnou vzal jejich dítě, v té době batole. Z ženichovy strany nebyli žádní příbuzní, takže tam byl na milé batole jen ženich, nevěsta a strana nevěsty. Děti na svatbě jinak žádné. No strana nevěsty z toho byla úplně vyděšená, co tam s miminem budou dělat, stejné otázky, jako píšete tady. A víte co? Nakonec úplná pohoda, klídek a všechno se zvládlo, děcko hodné, rodina nevěsty se seznámila a dobře to dopadlo. I ti tříleťáci se na také akci mohou chovat jinak než normálně, přece jen je to velká událost. Ale lepší, když budou znát víc lidí.
Odpovědět
@fox29 Aha, promiň, nějak jsem četla, že nejdou, ne že nikoho z rodiny nemá. A co zkusit je seznámit s Tvojí rodinou, nejlíp na nějakém výletě třeba do ZOO nebo nějakého dětského světa, aby jsi zjistila jak na sebe reagují a jestli se opravdu od nikoho nenechají zabavit a nebyli pak úplně cizí na svatbě? A nebo jak už tady taky psaly, někoho najmout a nebo přímo pověřit jejich péči ten den, kamrádku, příbuznou nejlíp s dítětem a oni už se nějakýma lupárnama zabaví. Kamarádi měli teď na svatbě skákací hrad, ale tam bylo dětí asi 10 a byli tedy starší. Držím place ať to nějak vyřešíte ke spojenosti všech.
Odpovědět
@sofi_reni_13 Čtěte co kdo píše - psala jsem "takhle malé děti". Celý den se bude točit jen okolo nich, všichni budou mít svatbu zkaženou, děti si z toho nebudou vůbec nic pamatovat a jen se za pár let najdou na fotkách. Tatínek sice může své děti milovat, jejich budoucí "macecha" (fuj, to je hnusné slovo) taky, i když jsou pro ni vlastně skoro cizí, ale je pochopitelné, že si chce svatbu užít, je to jeden den. Jejich společný den, který pro ně má význam a který pro děti nebude znamenat vůbec nic. Radši by byly na pískovišti. A od tatínka je sobecké, že tohle požaduje, když jediný, kdo z toho bude mít radost, bude on sám. Nevěsta bude ve stresu, děti znuděné, ostatní svatebčané přinejmenším v rozpacích. Okolo dětí se fakt netočí celý svět a v tomhle případě se to dá udělat úplně jinak.
Odpovědět
@ellux ano, vím - četla jsem, že jste psala ´takhle malé děti´...nic to nemění na mém názoru...úplně chápu nevěstu, že je z toho nesvá a má obavy a představovala by si svůj svatební den ´jinak=bez dětí´- ale pokud její nastávající na tomto trvá - jistě je rozumnější pořešit to s ním, jaké mají možnosti - dohodnout kompromis, jak celý den s dětmi zorganizovat ...až taková přítěž tří-leté děti nejsou (v tomto věku se sami nají, napijí, řeknou, že chtějí na wc...) a třeba ženich pochopí její obavy a pokud má tu možnost se dohodnout s jejich maminkou (těžko říct?) usoudí, že svou svatbu s dětmi oslaví den poté tím, že si zajdou na zmrzlinu - oni čtyři. Je těžké soudit, zda je od tatínka sobecké, že svoje děti na své svatbě chce mít (-třeba zrovna ten víkend má mít děti u sebe a jeho bývalá nechce ustoupit a děti mu prostě nutí...a než, aby se s ní hádal, oznámil, že na své svatbě děti budou....). Neznáme zřejmě žádná z nás jejich přesnou rodinnou situaci, ale i tak jim přeji, aby našli řešení, se kterým se dokáží oba smířit a šťastně si svůj den užili (ať už s nebo bez dětí)... Myslím, že každá rodina to má jinak - u někoho se téměř celý svět právě že kolem dětí točí....
Odpovědět
Profilova fotka
@fox29 Já vás chápu. Taky bych nechtěla, aby se ten den točil kolem někoho jiného, byť toho dotyčného mám ráda. Já být vámi bych najala nějakou slečnu/paní na hlídání. A zkusila bych s ní děti seznámit ještě před svatbou, třeba že by párkrát přišla k vám domů, aby se otrkali. A pak bych na ní nechala veškerý program a péči o děti během svatebního dne. Vy budete mít klid a děti zábavu. Večer byste se pak mohli domluvit, že by si pro ně přijela matka a to by domluvil váš partner a děti by předávala paní na hlídání. Pak byste s ní nemusela přijít ani do styku a věnovat se dál nerušeně svatbě. Moc bych nespoléhala na to, že je budou zabavovat jiní hosté. Oni totiž jdou na tu svatbu s tím, aby si to taky s vámi užili a ne aby hlídali děti. Mi se tohle dělo na rodinných oslavách a k smrti jsem to nesnášela. Byla jsem nejmladší z dospělých a zároveň nejstarší dítě (prostě puberta, věk kolem 14-18 ) a automaticky se počítalo s tím, že si budu hrát s menšími dětmi. Dokonce i samotné děti (obvykle ve věku do 10 let) vycítí v kolektivu, kdo je jim z hostů věkově nejblíž, a pak za ním chodí a už mu nedají pokoj 😐 😄 😄
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si taky beru chlapa co má děti, teď už jim ale bude 7 a 4a půl. Ještě vloni jsme byli na svatbě svagrove a po té zkušenosti jsem měla chuť naši svatbu zrušit a vykašlat se na to a udělat ji později, ale za ten rok se hodně změnili a osamostatnili, vloni partnerovi celou svatbu visely na noze a ani na jednu písničku jsme si nezatancili, starší se špatně vyspala takže pořád brecela kvůli kravinam( třeba že ji nedrží pom pom ve vlasech) a mladší byl po tom sládkem a cole a různých sladkých limonadach jak naspeedovany 😅 proto u nas zadne sladke coly ani sprite nedostanou a budou mit hry, omalovanky a nastesti bude na svatbe vice deti, kolem 10ti coz povazuju za vyhru, protoze se snad zábavu sami. Hlavně teda místo svatby jsme vybírali i tak aby tam děti mohly v klidu běhat a my je nemuseli pořád hlídat. A večer děti dovezeme domů ke svagrove a bude je tam přes noc hlídat její sousedka, ona dostane nějakou finanční odměnu a my budeme mít večer klid na párty. Mě tak přijde že jsi s nimi od začátku vůbec nepočítala, což není moc dobře. Hold když si bereš chlapa který má děti na prvním místě tak s nimi musíš počítat, kdyby ten můj neměl na prvním místě své děti, tak bych si jej ani nevzala.
Odpovědět
@raduushka máš pravdu, při plánování jsem nepočítala, že půjdou. To je pro mě nová informace, svatba v létě a já se to dozvěděla teď, že přeci jen by to bylo fajn, je tam mít. Proto ani nic není pro ně zařízené. Kdyby tam byly jiné děti nebo cokoli... Ono je to s nima vždycky o tom, že se jim věnujeme plně. Jak tu někdo psal, místo na odpočinek a tak, ony usnou jen v autě, na dece ne, ale unavené budou, to jo. Jsou pak trochu protivné. Malovat si malují stylem "pojď mi to namalovat, vybarvi mi to. Hrajou si stylem" koukej na mne, pojď se mnou tamhle ". Jedí tak, že se jim to nakraji, ony se zaspini polévkou nebo tatarkou, od půlky jídla fňukají, že chtějí krmit, že sami nezvládnou. Na wc si řeknou jak kdy, někdy taky pozdě. Prostě úplně běžný vývoj v jejich věku. Na svatbě je to prostě... Nevím, i kdybychom to měli v dětském koutku, stejně bychom s nimi museli skákat po atrakcích, ještě ze kde čeho spadnou. Jsou prostě malé, to je vše. Potřebují stálý dozor a přítel po mě nechce, abych ho dělala já, to se zapojuji dobrovolně, ale bude ho dělat on a ani si mne nevšimne. To je snad lepší zajít na radnici to podepsat a hotovo, tam by je asi kvůli pár minutám nebral. Já vím, zní to sobecky... Nějaký kompromis určitě najdeme, jako vždycky. Jen jsem se chtěla svěřit a třeba slyšet od někoho, že má stejnou zkušenost. Což tu taky někdo psal a za to moc děkuju 🙂
Odpovědět
Jeste me napadlo,ze muzete svatbu odlozit,az budou deti trochu vetsi... Jinak mi taky prijde nejlepsi je uz ted dopredu seznamit s nekym,kdo tam s nimi bude blbnout... at uz ze zvanych (ppkud je nekdo blazen do deti) nebo s nejakou chuvou
Odpovědět
Ja si myslim, ze i jeho ex by mela mit rozum a po obrade je vzit domu.. je to kompromis, ne? Ty deti z toho nemaji rozum a ona by mohla pochopit, ze je to vas den a deti se tam budou nudit.. chapu Tebe i jeho, zkuste se s ni takto domluvit?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?