Kdo vede nevěstu k oltáři, když ne otec

Milé ženy, řešili jste některá, kdo vás povede k oltáři, když nemáte moc hezký vztah se svým otcem? Četla jsem, že je možné, aby nevěstu vedl jiný starší a ženatý muž, ale to bývá v případě, že otec není. Ale co když otce mám a bude i na svatbě, jen nechci, aby mě vedl k oltáři? Necítila bych se v tom dobře. Můžu to sice zkousnout, ale je to moje svatba, tak bych měla brát ohled především na sebe, no ne? Na druhou stranu se obávám, že to vyvolá diskuze nebo napjatou atmosféru mezi svatebními hosty...
Odpovědět
Profilova fotka
Bratři nebo sama
Odpovědět
Mě vedl dědeček 🙂
Odpovědět
Ja tatu nemam a vedla me mama 🙂
Odpovědět
Mozne je uplne cokoliv. Me povede mama. 🙂
Odpovědět
Ano, možné je cokoliv. Ale vy, co tu píšete, že vás vedl někdo jiný, tak jste otce na svatbě měly? A nevadilo to nikomu, že nevedl on?
Odpovědět
@sarik111 A proc by probuh melo nekomu vadit, jak si novomanzele zaridi svatbu? :-O Je mnoho zen, ktere vedly k oltari kamaradky, jejich deti, nebo tam sly rovnou spolecne se svym snoubencem. Kazdy ma jine vztahy v rodine, jinou situaci, jine preference... a lidi, kteri by meli potrebu resit takove malichernosti, bych na svatbu ani nezvala.
Odpovědět
Podle mě je to na Vás. Já už otce nemám, bratry taky ne, takže mě povede strýc, je to můj nebližší muž v okolí.
Odpovědět
Profilova fotka
@sarik111 bratři vedly švagrovou, protože pul roku předtím ni táta umřel. Každopádně nevím co řešíš, je to tvoje svatba, udelej si ji podle sebe 😉
Odpovědět
Zazila jsem,kdyz nevesta chtela jiny doprovod, ale rodice otce (tedy deda s babickou) udelali pred obradem takovou scenu,ze se nevesta radsi nechala odvest tim tatou,aby mela pokoj,a pak nikomu nedala fotky z cesty k oltari.. Ono se snadno rekne,ze je to vec novomanzelu,jak si svatbu udelaji,ale nekdy to neni tak jednoduche.. Asi by mi prislo lepsi jit sama nebo s zenichem nez s jinym dospelym muzem,to je takove hodne otevrene gesto vuci tatovi..
Odpovědět
Profilova fotka
@qlarinka chudák nevěsta... Na jejím místě bych ty prarodiče poslala domu, ale asi to taky není lehký... Ale tohle ji udělat je fakt hnus... Ale jak říkáš, pokud ten táta žije, ale nechci aby šel se mnou, tak bych šla pravděpodobně taky sama...
Odpovědět
@qlarinka Děkuji za chápající komentář. Také už zvažuji, že půjdeme k oltáři s ženichem společně.
Odpovědět
U nás mě povede buď bratr, nebo půjdu sama. Ženich taky půjde nejspíš sám - chybí nám na svatbě jeho matka a můj otec. Problém byl akorát s mamkou, která chtěla, aby mě odvedl její nový manžel. Důrazně jsem řekla, že je to moje svatba, ať mi do toho nekeca. Chvilku bylo dusno, ale došlo ji, že si svou neprosadi a v pohodě.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Zažila jsem svatbu, kdy otec na svatbě byl, ale nevěstu vedl bratr. (Otec je zpustlík a opilec, takže se ani nedivím, že ho nechtěla.) Jestli tomu předcházela nějaká scéna, to bohužel nevím.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Mě povede strejda, nevím zda můj táta bude na svatbě, ale i pokud by byl, tak mě nepovede, nemáme mezi sebou žádný vztah. Ještě zvažujeme variantu, že půjdeme s přítelem společně (to nám bylo doporučeno na matrice), on rodiče už nemá.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě vedl starší brácha 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?