Kolik dáváte za svatebního fotografa?

Holky, kolik dáváte nebo jste ochotny dát za fotografa? Já jsem měla představu pár profi fotek z obřadu a s rodinou za nějaký rozumný peníz... Otázkou je, co je pro koho rozumný peníz, pro mne například za pár fotek 4000? Je to reálné, nebo mám raději přidat? Díky všem za názory:-)
Odpovědět
1
2
My budeme platit 5500,- za obřad + focení venku. Fotek na cd budeme mít, kolik jich budeme chtít vyfotit + k tomu asi 60 na papíru :-) Myslím, že i za 4 tisíce se dá slušný fotograf sehnat.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme našemu fotografovi dali za celý den 7tis a přišlo mi to naprosto akorát,pro mě by bylo nepředstavitelné dát třeba 20tis jako některé nevěsty tady,ale pro každého je priorita něco jiného
Odpovědět
Profilova fotka
To, jestli je to reálné nebo ne, zjistíte nejlépe, když se podíváte na ceníky fotografů, kteří se Vám líbí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, ceny se liší a to velmi markantně. Sama se často nestačím divit. Ve svatební fotografii se pohybuji několik let a tak umím posoudit co a za kolik. Záleží samozřejmě na rozpočtu, který máte na vaši svatbu. Nejde jen o fotografování ale hlavně o pohled fotografa, zájem o vás a ostatní hosty o jeho kreativní přístup či smysl zachytit detaily. V neposlední řadě je důležitý výsledek, který vám dodá. Kolik času mu zabere úprava fotografií. Pokud vám záleží opravdu na fotografiích dejte si práci s výběrem osoby, která vám bude dokumentovat svatbu. Dobrou ruku při výběru...naštěstí je dnes již možnost výběru opravdu široká. :-)
Odpovědět
5500,- focení obřadu, rodina, skupinky, portréty novomanželů. hostina, cca 3 h. focení. v ceně album. cd nebo dvd.
Odpovědět
Profilova fotka
8700 stal nas fotograf, fotil ale od rana od 6 asi do 7 vecera plus sme v tom meli i predsvatebni foceni. A fotky jsme dostali uplně vsechny.
Odpovědět
Profilova fotka
4.000,- je jistě reálná cena...toho bych se nebála, určitě najdete .... Šťastnou ruku při výběru a krásný svatební den :D
Odpovědět
Profilova fotka
Toto téma je tady asi "jen" 100x, zkusila bych použít vyhledávač.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
My za celodenni foceni 14.000. Je to darda, ale Honza Martinenc mi za to stoji.
Odpovědět
Profilova fotka
Celodenní focení taky za 14.000Kč, ale určitě nebudeme litovat.
Odpovědět
@kajsav nemám co dodat....
Odpovědět
Článek se načítá
od desíti do sedmi 10.000,-
Odpovědět
Profilova fotka
od 11 - 20 6000,-
Odpovědět
Profilova fotka
Jen ještě doporučuji sledovat, zda za cenu, kterou si stanovíte, dostanete to, co opravdu chcete. Někteří fotografové uvádí konečnou cenu a odevzdávají všechny fotky upravené včetně uměleckých úprav. Jiní si za tyto úpravy účtují další peníze. Osobně 4 tisíce za jednoduchý balíček považuji za dostatečnou částku.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme platit za celodenní focení 8 tisíc a máme v tom i předsvatební focení. A vím, že fotografka je velice zkušená a šikovná.
Odpovědět
ty vogo to jsou pálky, my budeme mít kamaráda, amatérského fotografa, který má naprosto dokonalé fotky, na celý den a cena 3-4tis.
Odpovědět
Alexandra Lipková má v nabídce balíček "small" tzn. 2-3 hod focení , momentky před, obřad+skupinky+foto novomanželů ( 100-150fotografií na DVD, web prezentace) za 4tis. a má nádherné fotky!! určitě se na ni podívej, pro nás jasná volba :) a cenově dostupná ale teda nevím, jak za 2-3hod tohle vše stihnout...my třeba počítáme jen na novom.focení cca dvě hodky, takže budeme brát 9hod balíček
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud to bude jen obřad a focení portrétů hned po něm, tak si myslím, že můžete najít i kvalitního fotografa,dají se najít co ty nejmenší balíčky mají do 5 tis.Jen hodně fotografů bere přes sezonu jen celodenní svatby. Asi komentovat ceny focení 4 tis. za celodenní focení nemá cenu :). každý má představu dokonalosti nastavenou jinde.
Odpovědět
@bbfoto Nevím, proč narážíte na kvalitu nebo dokonalost focení jiného fotografa ? Konkurence je dnes veliká a jsou i výborní fotografové, kteří se focením neživí, ale mají to jako koníček. Pokud by jste byla profesionálka, nehanila by jste práci někoho jiného, aniž by jste ji viděla.
Odpovědět
Profilova fotka
Fotografa mame za 3500,- (200fotek na DVD,20 upravovane).
Odpovědět
Profilova fotka
@trinit15 pokud to někdo dělá na černo, nemá legální software, kvalitní vybavení a neváží si svého času proč ne. Ale na tuto cenu se jinak dostat nedá. Ano kamarádům fotím taky skoro zadarmo,ale to jsou prostě moji kamarádi a neberu to jako práci. Ale když se mě někdo zeptá kolik dám za fotografa nepředpokládám, že se ptá kolik dáte za svého kamaráda,ale profesionálního fotografa.
Odpovědět
Profilova fotka
Velké rozdíly jsou jak v cenách, tak v rozsahu a kvalitě dodané práce, takže doporučuji vybrat několik fotografů, jejichž tvorba se Vám líbí, zjistit zda mají volno a vyžádat si ukázky práce, kterou odevzdávají (nejen výběr na webu) plus hledat reference od klientů. Pak už stačí porovnat Vaše představy o ceně s nabízenou délkou focení, množstvím odevzdaných fotografií, množstvím retušovaných a upravených fotografií, zkušeností s osobním přístupem fotografa, zda je Vám sympatický atd atd... Rozdíly v přístupu k zpracování mohou být obrovské a někdo je schopný odevzdat neprobranou hromádku fotek, na které ani nesáhne, jiný za nepříliš vyšší cenu tráví nad fotografiemi několik dní pečlivým zpracováním, retuší a úpravou, přičemž retuš a pečlivé zpracování nemusí znamenat nepřirozené a přeumělkované fotografie... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bbfoto Já naopak kamarádům fotím s výraznou přirážkou. Aby konečně docenili hodnotu mé práce a nežili stále v mylném přesvědčení, že jen fotím nahé baby pro potěšení a stravuji se zdarma po svatbách. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@honzajezdik_photography zase jsi mě pobavil :D
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se bavím...jen nechápu proč chtějí budoucí novomanželé šetřit na fotografiích. Milé nevěsty, když chcete šetřit raději to udělejte na jiných položkách. Viděla jsem na většině svateb hromady jídla, které už nikdo nesní., zbytky drahých zákusků a pod. Leží tam tisíce a hodí se do koše... Jen za kvalitní album zaplatíte téměř 2 000,- Kč takže je jasné, že kvalitní fotografie za 3000,- Kč je tak trochu jako sázka do loterie. Věnujte výběru fotografa minimálně tolik času jako výběru vašich šatů. Někde jsem zaslechla, že cena fotografa je 10% z celkové částky průměrné svatby (to může být samozřejmě zavádějící).
Odpovědět
Profilova fotka
@svatebni_fotografka Mam stejny nazor. Zatim jsem sam svatbu nemel :D, ale rozhodne nebudu setrit na fotografovi. Prstynky a fotky zbydou. Hromady jidla se nesni.. Je to cely o prioritach konkretniho cloveka..
Odpovědět
Profilova fotka
@trinit15 ...kamárádům fotím celý den za poloviční ceny a jsem profesionálka. Máte skvělého kamaráda!
Odpovědět
Profilova fotka
Musim rict, ze me vzdy pobavi tyto PRO diskuze ohledne fotek ci videi :-D
Odpovědět
Profilova fotka
já jen odpovím na dotaz. @kattka84 Já jsem dala za fotografku 3900,-. A byla jsem velmi spokojená. Viděla jsem její fotky u kamarádky a tak jsem si s ní sjednala schůzku. Když jsem viděla, že mi sedne i jako člověk, tak jsem neváhala.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?