Jaká je normální cena za svatebního fotografa?

Profilova fotka
Ahoj, mám známého fotografa, kterého chci na svatbě, protože dělá úžasné fotky, ale zdá se mi, že cena, kterou si řekl, je vysoká...Kolik jste zaplatili vy za svatební fotky?? A jak vám byl fotograf k dispozici časově?? A co jste od něj potom v konečé fázi dostali? Moc by mi to pomohlo.....díky! :-)
Odpovědět
1
2
11
Profilova fotka
My dali za fotografa v ČR 12 500,- bylo to cca 11h focení, cestovné, 450 upravených fotek na DVD, hezké fotoalbum, vytisklých myslím 40 fotek (náš výběr) na A4 a porovnané do alba. V Řecku za hodinu focení 6 500,- cca 100 fotek na DVD, 40 vytisklých na A5, a krásné album (samolepící), cestovné... (ale myslím, že on by tak drahý nebyl, ale slušnou provizi schrábne agentura) Ale s oběma jsme byli moc spokojení.
Odpovědět
Profilova fotka
Nikča Bilkova web nikolabilkova s nami byla cca 10h a chtela 8,5tis. Dostali jsme kolem 200 upravenych fotek na DVD, na dalsim DVD bylo 1000 dalsich fotek. Z toho by upravila jeste cokoliv jineho, co bysme si rekli. Dopravovala se svym autem. A vicemene vyjde se vsim vstric. My jsme nechteli moc "strojenych" fotek, spis hezke momentky z celeho dne a podle toho také fotila. Puvodne mi mela fotit tato fotografka web jitkapekari blogspot (ale ta dela foceni jen jako konicek) a ta si rika 2,5-3,5 tis. Dostanes taky cca 200 upravenych fotek a zbytek po domluve. Ale jak rikam, zacina a foti jen jako konicek...je to ruzne. Ti špičkoví fotografové si berou i kolem 18ti tis.
Odpovědět
ahoj my máme manželé Vlkovy. Máme je od ranních příprav cca do první tance a platíme něco kolem 5000tis
Odpovědět
My platili 5500 Kč, paní fotografka se nám věnovala asi něco málo přes dvě hodiny. Fotila obřad, zámek a skupinovky. Dostali jsme na DVD 400 fotek, z nichž je 100 fotek upravených. K tomu velké fotoalbum s 65 fotografiemi upravenými, vyvolanými a vloženými do alba.
Odpovědět
ahoj, my platili neuvěřitelných 3000,- plus cesta, takže 3600,- a fotograf byl s námi celý den, od 9 hodin až zhruba do 20:00 a fotky? mrkněte sami, jsem spokojená a štastná :-)
Odpovědět
vyfotil asi 1000 fotek, z čeho si máme vybrat 300, které nám upraví a vyvolá, takže si myslím, slušný výkon :-)
Odpovědět
a ted koukám, že jsi z Blanska.. on je z Jižní Moravy, takže by to k vám měl taky blízko, no mrkni do mého profilu
Odpovědět
Profilova fotka
@kijokena A to už jsou jako upravené fotky?
Odpovědět
My si dali svatební foto jako svatební dar a peněz nelitujeme. Fotky jsou opravdu moc krásné! Pro představu posílám letošní ceny: focení 8 hod 10500,-Kč (v ceně 450 ks upravených foto na CD) Fotky 100 ks (5ks18x27cm,15ks15x22,5cm a 80ks13x19cm) za příplatek 1200,-Kč - dostali jsme jich však více bez jakéhokoli doplatku. Cestovné 5 Kč/km.
Odpovědět
Budeme dávat 10 000 Kč za celý den s tím, že víme, že je to velký profesionál, velmi chválený a navíc má svého asistenta a taky je možno dělat svatební focení den po svatbě a v den obřadu se věnovat pouze zábavě a hostům. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Za celodenní focení + cestovní jsme dávali 8900,- Kč, v ceně hrozně moc fotek na DVD (všechny upravené!) a asi 100 fotek různých formátů vyvolaných. Za tuhle konkr. fotografku bych se zkušenostma, které už mám, dala i víc.
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží jak moc kvalitní chceš mít fotky. Jestli je fotografie Tvým koníčkem a trochu tomu rozumíš, tak určitě poznáš rozdíl ve fotkách nafocených levnějšími fotografy a těmi dražšími. V tom případě bych se ani moc nerozhodovala... Já peněz za fotografa rozhodně nelituji, hodně mi na nich záleží, zůstane Ti to jako vzpomínka napořád.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@vrabcatko promiň, ale dovolím si nesouhlasit. Rozhodně tady neplatí nutnost přímé úměrnosti drahý fotograf = dobrý fotograf. Já znám několik super fotografů, kteří si řeknou méně než jiní a fotky od nich jsou kolikrát daleko lepší, než od fotografa co si řekne 2x tolik. Je to o tom, jaký má kdo cit a talent a taky to není univerzální, každý fotograf se hodí na něco jiného a každému bude jinak sedět styl svatby, bude k tomu mít větší cit atd...nehledě na to že i amatér, člověk který je nadšenec pro focení a umí to, může být kolikrát lepší než kdejaký fotograf za deset tisíc. Orientovat se jen podle ceny se podle mě může krutě nevyplatit. @amemait1 my jsme fotografa neplatili, je to kamarád, ale za svatbu si bere asi 6500 a je tam celý den, jezdí s ním i jeho přítelkyně, která mu pomáhá a svítí....je to hrozně milý kluk a opravdový profesionál, většinou ho všichni dál doporučují ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak podle toho,co tu čtu, tak je to cena hodně vysoká... Ale když on má ty fotky tak krásný...I když je pravda, že v té cemě asi hodně hraje rolli i doprava...on je to náš známý, ale je z Polska,takže by musel přijet...a to něco stojí...Ještě to musíme promyslet...Mrknu na vaše alba,jaké máte fotečky a uvidím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, dávám také své informace - Cenově je to takto: 9 hodinové focení je za 12000,-Kč (v ceně 350 ks upravených foto na CD), Každá další hodina navíc je 700,- Kč. Pokud je zájem o fotky i v papírové podobě, obvykle dělám soubor 100 ks (5ks18x27cm,15ks15x22,5cm a 80ks13x19cm) za příplatek 1400,-Kč. + 5kč/km cesták :) Myslím, že na fotografovi by se nemělo šetřit - fotky zůstanou až do smrti! A pokud ho opravdu chceš, o to víc bych ušetřila spíše někde jinde ..
Odpovědět
Profilova fotka
Celodenni foceni za 8500 + pripadna doprava.
Odpovědět
@bajunka ne
Odpovědět
Profilova fotka
Máme v plánu dát 11tis. za 5,5 hodin focení. Jsem naprosto rozhodnutá a fotky budou dokonalé.
Odpovědět
Profilova fotka
my měli kamaráda, kterej si teprve před rokem udělal kurz focení, ale pěkně se rozjíždí... fotil nám od 6 od rána přípravy až po půlnoční překvapení, na dvd nám dal asi 800 upravenejch fotek, a platili jsme mu pouhé! 4000! :) Udělal nám trochu cenu, ale pořád je to za hubičku, no řekněte ;) a fotky máme úžasný
Odpovědět
já nevím, ale někteří fotografové tady vynášení do nebes se mi nelíbí a na fotkách je nakonec někdo jiný než svatebčané. Teď jsem viděla Salibovy fotky a přišlo mi to sice jako z reklamy, ale jinak nic... lidi na fotkách umělohmotní, nevěsta jak odbarvená cigánka.. přitom tak nádherná ženská... jako fakt se mi to nelíbilo. A to jsem už dřív prohlížela jeho vlastní prezentaci jinde než tady... sice jsou to obrazy, ale tak jenom na podívání a o lidech to moc není. I když on v jakémsi rozhovoru vykládal, že fotí nejlíp na světě a dělá reportáž...
Odpovědět
@olivazelena jo a to jsem zapomněla k tématu. Že je to drahý fotograf, ale jak tady někdo napsal, nerovná se to automaticky žádoucí výsledek. Záleží kdo co očekává. Ale myslím si, že "normální" ceny jsou jiné, ne tak nadsazené. Myslím tak kolem 7 - 8 tis za den. A to už by měly být profesionální a řemeslně dobře zpracované fotky.
Odpovědět
Profilova fotka
@olivazelena Za 7-8 tis. za den? Ale běž :) zkus mi ukázat profi fotografa a jeho fotky, které budou za 7-8 tis. a budou mi připadat profesionální a smeknu :)
Odpovědět
Za kvalitu se platí .... bože, kdy už si to lidi připustí .......... Chcete super fotky za 4tis?. ... a nechtěli byste je rovnou zadarmo??? Jestli si myslíte, že být svatebním fotografem je brnkačka, tak jste hodně mimo ....
Odpovědět
Profilova fotka
@yumy souhlasím, že orientovat se podle ceny je podle mě blbost. Záleží taky na tom jestli se tím dotyčný živí nebo to má jen jako koníčka. Znám několik výborných fotografů, kteří jsou levnější, protože mají své zaměstnání a občas jen vezmou něco ani ne pro peníze ale jen tak pro radost. Obecně se mi zdá že se částky za fotografa začínají šplhat do vysloveně astronomických výšin :-)
Odpovědět
@kineka za tuto cenu nas Rene Jansa z Ceske Trebove napriklad. neni rovnitko cena a kvalita, na obou stranach jsou vyjimky, ale prumerne za 7tis ocekavam jiz jinou kvalitu, nez za 3tis, viz doporuceni nevesty vyse za foto za 3600 - tam opravdu je videt ze cena a kvalita zde sly ruku v ruce
Odpovědět
Profilova fotka
@bolekat Neříkám, že je to průšvih, ale mně se jeho fotky moc nelíbí. Nemají podle mě náboj, nápad...a ani kvalita aparátu asi nebude až tak profi jako u těch lepších a známějších tady (nebo neví, jak si jej nastavit, protože jeho fotky mají někdy strašně šumu). Jde ale o to kdo co čeká, já čekám něco lepšího, on je takový poloprofík.
Odpovědět
@kineka me se jeho prace libi hodne. nejsem profesional ani znalec v oboru fotografie, funguju na libi-nelibi, ale nekteri maji opravdu z fotek cisici amaterismus. dle mne to jansa nema.. ty se fotem zivis? kdo je podle tebe teda "kvalitni"?
Odpovědět
Profilova fotka
@bolekat neživím, je to jen koníček s hodně starým zrcadlovým fotoaparátem :) Za profíky považuju např pana Wagenknechta, Zuzku Scharf, fotografy Mlýnkovy, moji oblíbenou a doufám brzy zamluvenou Marťu Crlovou, PK Photography, Tomáše Kejhu,nebo z těch míň známých moc hezky fotí např. Eva Fildánová nebo Lukáš Navara. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bolekat ale jansa je ze své cenové určitě z nejlepších, to zas jo... ti co jsem jmenovala jsou kolem 15-25 tis.
Odpovědět
@kineka me prijdou nekteri vyse jmenovani prilis preumelkovani, retusovani a nekdy az kycoviti - zejmena scharf. a chapu, ze za kvalitu se plati, proto 3tis je fakt na tom videt, ale 25tis za fotky to uz je opravdu pro mne neprijatelne. jansova prace se mi libi a cenove byl prijemny, i jako clovek :-) ale chapu, kazdy ma priority jinde a musime si vybirat v ramci svych moznosti.
Odpovědět
1
2
11
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?