Prohlášení na matrice o svobodném stavu. Kolik stojí?

Ahoj holky kolik stojí prohlášení na matrice o tom, že jsme svobodní? Děkuji moc.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Zadne prohlaseni nedelas :-) Vyplnujes formular, kde jsou vase nacionale, jake chce nest manzelka jmeno po svatbe, atd. Jedine, co se plati, je poplatek za obrad. Ten je ruzny. Nekdy radnice nechce zadny, nekdy je to 100 Kc. Pokud chcete mit obrad jinde, nez na urade, tak se plati poplatek 1000 Kc.
Odpovědět
Ene, moc děkuji. My právě chceme obřad někde jinde než na úřadě. Takže to znamená, že zaplatíme 1000kč? 8-)
Odpovědět
Ahoj muf, jestli chcete obřad třeba na zámku, tak tam to bývá dražší a je to různé podle kraje a atraktivity místa a tak....
Odpovědět
ahojky Muf, my to budeme mít na zámku v obci blízko našeho města, budeme platit 3.600 za zámek a 1.000 za to že to není v místě našeho bydliště. Jinak co se týče toho "jiného" místa, tak mají holky pravdu, akorát mám pocit, že když je to veřejně přístupné místo tak by se nic nemělo platit, ale znáš úřady, každá ves, jiný pes:-)) a někdy se platí 1.000 i za to, že to není v obvyklou sobotu...
Odpovědět
Ahoj singid a kdy ty se budeš vdávat, už máš datum?
Odpovědět
Ahoj, po nás zatím nikdo nic platit nechtěl, doufám, že to nebudou chtít při obřadu ]-( Jinak to máme u nás v městečku na malinké radnici. Vyplnili jsme akorát formuláře.
Odpovědět
Profilova fotka
správní poplatek 1000,- Kč se platí za to, když chceš svatbu jinde než na běžném oddacím místě, které nabízí matrika nebo mimo úřední hodiny. pronájem zámku, zahrady apod. se platí zvlášť a je to jiná položka
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak, jak píše Drobek. Když je obřad na obvyklém úředním místě trvalého bydliště ve stanovených hodinách, tak je obřad zdarma. Jinak je správní poplatek 1000,-Kč. A zbývající poplatky za pronájem místa obřadu se platí vlastníkovi toho místa. S tím už nemá matrika nic společného. A někdy ten pronájem místa může být opravdu drahý.
Odpovědět
Jo, jo, je to tak, jak píšou holky nade mnou. My měli svatbu na zámku v Rájci-Jestřebí a platili jsme 1000 Kč matrice v obci Rájec a zvlášť 3000 Kč přímo zámku za pronájem obřadního sálu.
Odpovědět
V pripade, ze se obrad kona mimo obvyklou dobu a misto plati se spravni poplatek 1000 Kc. Plati se matrice, ci obecnimu uradu v jehoz uzemnim obvodu se misto, kde chceme mit svatbu nachazi nebo se to bere dle trvaleho bydliste nektereho z novomanzele? Netusite? A jeste bych mela jeden dotaz, oddavajici potom prijde z matriky sam a jeho odmena je uz zahrnuta ve spravnim poplatku, ci se take nekde "objednava" zvlast a musi se jeste platit? Nemate s tim nekdo zkusenost? Dekuji a prima den.
Odpovědět
Mati, platí se tomu obecnímu úřadu (matrice), kde svatbu sjednáváte, tj. v které obci chcete mít obřad. My jsme s manželem oba Brňáci, ale chtěli jsme svatbu na zámku v Rájci a tak jsme se museli vypravit na matriku do Rájce, kde nám paní matrikářka dala vyplnit formulář, zaplatili jsme 1000 kč a už se o nic nestarali. Oddávajícímu se už nic neplatí a ani se neobjednává, to už je starost matriky. Pak jsme jeli na zámek a tam zaplatili na pokladně 3000 Kč za pronájem obřadní síně a 1000 Kč za to, že smíme na zámku fotit (nemyslím tím obřad, to se neplatí, ale fotili jsme se v různých komnatách).
Odpovědět
Stika, moc dekuji za radu. My uvazujeme ze svatbu chceme mit nekde venku, v prirode, nejaky park ci zahrada. Takze asi bude zalezet na miste, ktere si nakonec vybereme a zda se nam podari dopatrat jeho vlastnik...a zda bude neco chtit. Meli jste na svatbe hudbu? Nemas nejaky dobry tip? (z Brna ci okoli). Smim se zeptat, kde jste pak meli hostinu? Vy bychom radi meli samotny obrad, hostinu i vecer grilovani pro kamarady na jednom miste a hlavne aby tam byl aspon kousek prirody, ci zahrada.......
Odpovědět
Článek se načítá
Mati, s obřadem v přírodě nemám žádné zkušenosti, nikdo z mých známých nic takového neabsolvoval, takže nevím, jestli lze mít svatbu kdekoliv nebo jen na určitých oficiálních místech. Kdyžtak se zkus podívat na témata v diskuzi nebo založit novou diskuzi s příznačným názvem a uvidíš, co ti kdo poradí. Ale určitě budeš potřebovat svolení vlastníka pozemku. My na svatbě měli jen reprodukovanou hudbu, ale kámoška měla nějakého DJ z Blanska a byla s ním moc spokojená. Kdybys chtěla kontakt, tak mě písni mejla. Hostinu jsme chtěli mít taky v Rájci, ale bohužel neměli nikde salonek pro víc než 20 lidí, takže jsme hostinu měli ve Sloupu v Moravském krasu. Obsluha a ceny parádní, ale je to už dost daleko od Brna. Kdyžtak mrkni do diskuze, myslím, že má název Brno a okolí a tam si holky strašně chválí hotel na Kozí horce, super místo pro grilování a taky výhled na přehradu, to by tě mohlo uspokojit.
Odpovědět
Stika, dekuji za odpoved. Kolik jste meli na svatbe lidi - myslim tim na hostine? Mas nejakou predstavu kolik Vas to vyslo na clovicka ci cenu celkem? Marne premyslim podle jakeho klice urcit kolik nealka, piva, vina apod. pocitat na osobu. O Kozi Horce vim, stejne tak Laguna, Ranc u Jelena...da se toho najit celkem dost, ted jsem bohuzel nemocna, ale jakmile budu uschopnena, tak se na ty mista s pritelem vyrazime podivat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
ahoj holky? daji se zjisti volne terminy nejak pres internet? nebo se to musi na matrice zjistit a zamluvit osobne?
Odpovědět
Profilova fotka
přes net asi těžko, já jsem termín rezervovala osobně, asi to jde i předběžně telefonicky
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Deni,termíny přes net se na některých matrikách zjistit dájí,ale zamluvit si ho musíš osobně...My jsme musely jet 150km daleko,abysme si zajistili termin... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Holčiny my se budeme brát v zámecké kapli místního zámečku a budeme platit jen 1000,- nejspíš asi proto, že je to místo, kde se tam normálně oddává. Ani nevím jestli mají ještě nějakou obřadní síň na úřadě.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Hezký den, svatbu plánujeme v červnu 2009 na místě mimo obřadní síň. Místo již máme zajištěné, obřad i hostina bude na jednom místě. Jen jsem si do této chvíle neuvědomila, že nám zmiňovaná restaurace sice zařídí obřad ale oddávajícího si nejspíš musíme někde zamluvit sami. Nechci vypadat hloupě, ale vdávat se budu poprvé, tak nemám zkušenosti. Jestli tomu rozumím správně, tak zajdu na matriku v příslušném místě, kde se bude svatba konat, tam vyplním nějaká lejstra a zapíšu se na volný termín obřadu a budu doufat, že bude shodný se zamluveným termínem v restauraci :-) . Tímto budu brát matriku jako uzavřenou a dotyčný oddávající mi bude přidělen a dorazí na obřadní místo sám nebo je třeba se v této věci nějak angažovat?? a kdy se na tu matriku chodí? Předpokládám, že termíny tam asi celoročně vypsané nebudou nebo se mýlím??
Odpovědět
Azeretka: ano přesně. Pod jaký "obvod" tedy matriku to místo obřadu spadá, tam musíš přijít, raději brzo, aby se ti nestalo, že tebou vybraný termín je obsazen. Záleží na matrice. Většinou se termín zamlouvá 3/4 - 1/2 roku dopředu, podle toho, jak je to místo nebo termín atraktivní. Někde se ale může stát, že termín se může objednat až od ledna toho roku. To pak musíš volat raději hned ráno, abys byla první. :-) Zeptej se na matrice. Za to, že budete mít obřad mimo matriku budete nejspíš připlácet, většinou to bývá min. 1000 Kč. Pokud je to v restauraci, neměl by být problém. Někdy bývá problém sehnat oddávajícího, co by došel dojel někam na louku do skal apod. Na matrice vyplníte Žádost o uzavření manželství. Musíte mít s sebou rodný list a OP. Vyplníte tam vaše adresy, jména, jména rodičů a příjmení, na kterém jste se dohodli, že ho budete užívat po svatbě a taky podepíšete, že znáte svoje majetkové poměry, zdrav. stav.... Při obřadu už to jen opakují jako formalitu. A zaplatíte poplatky. To je vše. Pak je dobré možná pár týdnů předem zavolat, nebo se dopředu zeptat, zda musíte volat apod. jestli to platí.
Odpovědět
Azeretka: ještě jsem chtěla dodat. Někde, pokud jsou vstřícní, si můžete oddávajícího vybrat. Např. my jsme chtěli, aby proslov oddávajícího nebyl stejný jako pro všechny ostatní svatby, aby byl trochu výjimečný, abychom měli pocit, že mluví přímo k nám, tak jsme nahlásili pár osobních údajů: kdy a kde jsme se seznámili, co máme společného nebo třeba zájmy, to už si vymyslíš sama, a oni nám řekli, že nám teda dají paní, co proslovy nečte, co dokáže hovořit tzv. spatra a proslov si přizpůsobuje a ona ty osobní údaje pak zahrnula do toho projevu a bylo to moc milé, každý byl překvapený. Jistě to není nemožné, mě taky nejdřív nenapadlo, že to jde, ale někde jsem se inspirovala na netu, že to někdo měl podobně.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
kacenkanevesta Ahoj, potrebuju poradit - je potreba donest papiry na matriku opravdu min. tri tydny pred obradem, nebo existuje nejaka vyjimka? Kdyz bychom se hteli vzit ted o vikendu, je mozne dodat treba papiry na matriku ve ctvrtek, nebo se muzeme opravdu vzit az za tri tydny? Dekuju moc za rady a info Včera ve 21:25 • Svatba bude v dubnu 2011 bolekat podle me zalezi na tom, kde se berete. pokud to neni v oficialni obradni sini, tzn na radnici, tak nam matrikarka rekla, ze cca v dubnu mame prijit na formality, kdyz mame obrad na zacatku zari. Včera ve 21:27 jitahh Ahoj - nejvíc záleží na matrikářce. Ona totiž musí udělat nějaké formality a závisí na tom, jak moc je ochotná a taky jak rychle to je vůbec zvládnutelné. U nás na radnici se musí svatba hlásit dopředu - kvůli hudebnicím, oddávajícímu atd. Takže pochybuju, že když dojdeš třeba v úřední hodiny ve středu, že můžete mít v sobotu svatbu. Zas na druhou stranu - tři týdny je celkem hodně. Včera ve 21:43 kacenkanevesta aha, je to primo v obradni sini....my mame tri tydny dopredu donest vyplnene formulare atp....tak to asi jinak nepujde...dekuju za pomoc Včera ve 21:44 • Svatba bude v dubnu 2011 jitahh To bude třeba kvůli formalitám a organizaci, dřív to zřejmě nepůjde Včera ve 21:52 kacenkanevesta @jitahh my nechceme nic, zadnou hudbu a ty serepeticky, pardon treba neslysely jste nekdy o tom, jak se dva lide jednoho dne vzbudi a rozhodnou se, ze se vezmou, tak jdou a jsou oddani? Nedavno jsem to nekde od jedne holciny cetla, uz nevim, kde.... Včera ve 22:00 • Svatba bude v dubnu 2011
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojda, potřebuji poradit. Budeme se brát v jiném městě a na zámku. Chtěla jsem se zeptat, jestli budeme platit jen 1000Kč nebo 2000Kč? Všude se píše, že se platí 1000Kč, když vás oddávají v jiném městě nebo 1000Kč mimo obřadní síň, tak nevím, kolik si mám připravit peněz...
Odpovědět
Profilova fotka
@a.n.d.y Já platím 1000 Kč matrice a pak už jen další peníze hradu, kde se bude obřad konat. Takže bys to měla mít 1000+poplatek přímo na tom místě za "pronájem".
Odpovědět
Profilova fotka
@sangi Tak to je super! Tak já si připravím 1000Kč a uvidíme :-) Jo a nevíš, zda se na matriku musíš ohlásit (objednat)? My bychom tam chtěli zajet dneska, tak snad nebude vadit, že se jim neohlásíme předem :-) Děkuji za rady! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@a.n.d.y Taky máme svatbu v jiném městě a ještě na jiném místě a platili jsme na matrice pouze 1000,- Kč + zbytek zámku. S tím objednáním asi jak kde, ale vzhledem k tomu, že je středa, tak by měli mít úřední hodiny a měli by tam být.
Odpovědět
Profilova fotka
@a.n.d.y Mně to všechno řekli na hradě. Řekli jsme jim termín a čas a tam mi řekli, že ano, ale že si to musím domluvit na příslušné matrice - a řekli mi která a dali telefon. Tak jsem tam zavolala a všechno domluvila. Pak se podepsaly dokumenty a zaplatil správní poplatek 1000 Kč. A bylo to :) Pokud přijedete v úřední hodiny, tak to určitě nevadí.
Odpovědět
Profilova fotka
@a.n.d.y ahoj, my byly minulý týden na matrice a platili jsme 2tisíce. Jeden za normální poplatek a druhý že mimo oficiální obřadní místnost(jako že ne v místnosti na radnici). Za to že jsme z jiného města jsme neplatili. K.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my platili na matrice 1000 Kč, jako správní poplatek za oddání mimo všední den.
Odpovědět
Profilova fotka
@a.n.d.y My platili 1000 jako poplatek matrice a 1200 mimo obřadní síň (je v tom 20% daň).
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?