S jakým předstihem zamlouvat termín na matrice?

Zdravím :-) Mohu se zeptat, jak dlouho před svatbou jste si zamlouvaly termín na matrice? Máme takový zřejmě méně obvyklý problém. Dohodli jsme se na termínu svatby a chceme to do určité doby utajit. Plánujeme oznámit to oběma našim rodinám jako překvapení v jeden den, pak ať už se to klidně rozšíří. Já si vždycky přála svatbu na jednom krásném místě, mému nastávajícímu se také zamlouvá, ale potíž je v tom, že to místo spadá pod matriku, na které pracuje moje budoucí tchyně, takže o nějakém utajení a překvapení nemůže být řeč :-S Původně jsme hledali jiné místo, ale nakonec jsme zjistili, že to naše první je prostě TOP, žádné jiné se nám tak nezamlouvá. Včera nás tedy napadlo, že bychom si nejprve domluvili termín na tom našem vysněném místě, nechali vytvořit svatební oznámení, za pár týdnů překvapili rodiny, jak to máme v úmyslu a na matriku zašli zamluvit termín až potom. Myslíte, že by to takto šlo? Nebo je to moc velký risk? Na matrice bychom to domlouvali po Novém roce, termín máme vybraný koncem června a nejedná se o žádné magické datum. Vůbec ale nevím, jak moc dopředu mívají plno.
Odpovědět
Profilova fotka
Tchyně dělá přímo na matrice? Rozhodně bych s rezervací nečekala. Nešlo by termín zamluvit na jiné jméno, že by ses domluvila s kamarádkou (třeba svědkyní)?
Odpovědět
Určitě bych si netroufla dělat oznámení a pak řešit matriku, to je úplná blbost!
Odpovědět
@l_a_u Ano, dělá. Zamluvit termín na jiné jméno mě taky napadlo, ale nemám tam koho poslat, nemám žádnou dostatečně důvěryhodnou kamarádku, na kterou bych se mohla spolehnout. :-| Každopádně děkuji, náš nápad tedy riskovat nebudeme. @avu I tobě děkuji za názor.
Odpovědět
Profilova fotka
@maulis A to to nejde jen telefonicky? U nás stačil rok dopředu jen telefon, papíry jsme osobně řešili až měsíc před svatbou.
Odpovědět
Ahoj, já bych nečekala. My jsme si termín na červen zamluvili v září. Je pravda, že každé město ty termíny otvírá jinak, takže bych tam zavolala. V červnu je nejvíc svateb :-) BTW utajit se to určitě dá, když se budete snažit...
Odpovědět
Jeee, teď to vidím, že tchyně dělá na matrice, no to asi neutajíte :-D
Odpovědět
Ahoj, a tvůj nastávající má jaké příjmení? Tedy, nepotřebuji ho vědět, ale jestliže je to např. pan Novák, určitě by se to dalo před budoucí tchýní ututlat, že se jedná o někoho úplně jiného.. A ona tam pracuje sama? Že bych si ten termín rezervovala u jiné paní matrikářky a narovinu ji poprosila, ať to tchýni neříká, že je to překvápko.. My na malé obci byli na matrice osobně, ale pouze si nás zaznačila na druhou stranu kalendáře, ani ještě neměla kalendář na příští rok, a určitě ji tam nikdo jiný nechodí listovat, koho tam má poznačeného. Papíry budeme řešit cca měsíc před...
Odpovědět
@fanino Já právě vůbec nevím, jak je to u nás, v diskuzích jsem četla, že někde to telefonicky jde, někde ne. Můžu se zeptat, na co všechno se po telefonu ptali? Myslím jestli chtěli obě jména, případně adresu nebo tak.. @mikinkacs Čekat teda nebudeme, jen to musíme nějak vymyslet s tím utajením, říkám si, že nějak to přece jít musí :-S
Odpovědět
@zuzanque Sama tam nepracuje, původně jsem tam taky chtěla zajít, až tam zrovna nebude a poprosit její kolegyně, ať jí to neříkají, jenže nevěřím, že by to fakt neřekly, bohužel jsou to hrozné drbny.
Odpovědět
@maulis No popravdě kdyby to prasklo, tak z toho nebude mít takovou radost. Možná by mohla být naštvaná, že jste jí to nejdřív neřekli a že vám to na matrice nezařizuje ona atd. Možná bych jí to radši řekla a neodkládala to a až pak rezervovala termín a klidně u ní v práci, může vám i zajistit spoustu výhod, nejlepšího oddávajícího atd.
Odpovědět
@maulis To chápu, to je dost ošemetné :-( No asi se stejně nic jiného nevymyslí.. Buď to risknout a zarezervovat si ten termín jen u jedné matrikářky - neříkat to celému kolektivu a opravdu pohrozit že se to nikdo zatím nesmí dozvědět..Stačí i mailem/telefonem, pro sichr. Nám se na matrice vysmáli když jsme letos v červenci chtěli rezervovat příští duben, stačí prý dva měsíce předem. Ale letní měsíce bych opravdu neriskovala. Nebo zarezervovat termín na jiné jméno, případně na manželovo a uhrát to na shodu jmen. Po nás žádné konkrétní informace nikdo nechtěl, ale termín pro sichr jsme rezervovat chtěli.
Odpovědět
Tak jsme to zase probírali a nakonec mi partner řekl, že ví o člověku, kterému v tomto 100% věří, a který by byl ochotný jít zarezervovat ten termín "pro sebe" :-D Každopádně všem moc děkuji za rady :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@maulis vím, už jste to asi vyřešili, ale odpovím, že chtěli telefonicky jen datum, čas a obě celá jména, nic víc.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?