Mimčo

Ahoj holky, vím, že to je celkem soukro záležitost, ale zajímalo by mě, jak dlouho jste čekaly na mimčo (než se "zadařilo"). My to nijak nehrotíme, ale dáváme tomu volný průběh...myslela jsem si, že to tak nějak přijde. Zatím jsou to asi reálně 3 měsíce kdy +- snad byla šance, protože strefit se je celkem fuška :-) (služebky, apod. kdy nejsme spolu), ale nijak extra to nehlídám, takže je možné, že jsme se ještě ani pořádně do správné chvíle netrefili. Přesto jsem trošku zklamaná když dosatnu MS. Kamarádka mi říkala v květnu, že mimčo chtějí a dnes už je v třetím, takže celkem rychlovka. Takže trošku to asi řeším, ale nepřipoštím si to :-) Navíc tlak okolí je hrozný, pořád a co vy, apod...ale to už jsem tu psala jednou. Moje matinka kdy může tak poznamená nějakou poznámku...jakože jé oni už mají dítě, ti jsou šikovní, ne jak vy, to pořád odkládat. Nebo, jj, tys byla na kosmetice, no abys nevypadala jak babička, že, až si dítě konečně pořátíte, apod. No a teď mě čeká setkání s kamarádkama a dětmi a už zase vidím ty dotazy...ani opít se nemůžu neb beru ATB :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Psychika dělá strašně moc, a nejhorší je se na to upínat. Těžko se to řiká a hůř dělá, ale lepší to vytlačit z hlavy a fakt tomu nechat volnej průběh. Znám případ, kdy se čekalo na mimčo hoooodně dlouho, protože ho strašně chtěli, pak si prostě řekli, že to ted chvilu nebudou řešit a holčina otěhotněla :) Ale 3 měs nic není... Do jednoho roku by to mělo být v poho, potom už bych to řešila... Mimčo teda nemam ani nečekám, tak snad neva, že se k tomu vyjadřuju :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Bud v klidu ja uz cekam 3 roky ale ono se jednou proste zadari.Vsechno ma svuj cas.
Odpovědět
u nas naprosto stejne :( tlak okoli hrozny....a snažíme se 3 mesice...
Odpovědět
Profilova fotka
Nesmíš se na to upínat, nesmíš na to myslet a nesmí to být tvůj středobod vesmíru. Lehce se to řekne, hůře provádí, ale jakmile se ti podaří zaměřit se na něco jiného, tak se zadaří hned! Moje kadeřnice se snažila 2 roky, pak to vzdala a začala chodit do fitka, zdravě jíst, zdrav žít a najednou se to samo od sebe povedlo... Zkus si najít jinou aktivitu a uvidíš, že to pak hned půjde :)
Odpovědět
Profilova fotka
My čekáme 1,5 roku a nic a už jsme to začli minulý týden řešit s doktorama :) První rok jsem to řešila hodně a bohudík, že jsem to řekla jen dvoum kamarádkám a nikomu jinýmu, protože si nedokážu představit ty otázky. Teď už jsem taková vyklidněná :) Chce to opravdu klid a nohy v teple ;-) Ono to přijde, až na to bdueš vnitřně připravená. A jak bylo řešno v mých oblíbených Přatelech - u nás na střední holkám pomáhalo když se opily :-D
Odpovědět
:-D holky díky, já to jako nějak extra neřeším...ono když si šlověk řekne, že je čas a připraven na dítko, tak to v podstatě řešit začíná a tak trochu pořád čeká, že to přijde...ale jinak jsem celkem v klidu zatím. Akorát mám asi kolem sebe samé superženy a alfasamce, protože většině se to povedlo hned :-) O víkendu bylo švagrové špatně, fakt něco snědla a moje matinka hnedka, ja myslim, že je těhotná. Moje máti je úplně posedlá těhotenstvím, zejména mým.
Odpovědět
Trvalo nám necelého půl roku než se zadařilo poprvé - těhotenství však skončilo v 8 tt potratem. Po potratu jsem znovu otěhotněla hned během prvního cyklu - a teď mi tu řádí osmiměsíční ďáblík...:-). Nemyslet na to, po čem člověk touží, je podle mě nemožné a nesmyslné - podobné rady mě vždycky dostávaly do vrtule (hlavně s nimi většinou chodili ti, kterým se zadařilo hned a bez problémů...)...spíš jde o to, aby se z toho nestal jediný středobod života a aby měl člověk i jiné radosti a zájmy a nezapomínal žít.
Odpovědět
@slicannevesta my se snažíme 4,5 roku.....
Odpovědět
Jenom pro info že se to podaří = ovulace tak si pořidte ovulační test a zkuste to v ovulaci (jako kdy by se to mělo trefit tak to jsou 5 dní v měsíci takže chápu když se to nedaří).
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, svatba v červenci, od té doby cca. 4x týdně odpovídám na otázku, zda už jsem v tom B-), tak buď v klidu..
Odpovědět
My teď ze zdravotních důvodů dítě mít nesmíme, ale vyřešilo se to za mně - musela jsem pracovně odjet na půl roku do ciziny a tady jsem v takovém zápřahu, že na to fakt nemyslím. Takže moje rada: vymysli si projekt! Trošku se bojím, až se vrátím do ČR, abych na to zase nemyslela (není to nějaké zlé, ale tak občas nás to přepadne), ale mně osobně pomáhá se věnovat práci. Zatím nikomu nic nezávidím a hučení ostatních mě nechává chladnou, tak doufám, že to tak ještě ten rok zůstane.
Odpovědět
Profilova fotka
K těm ovu testům... nejlepší jsou prý clear blue - když je den před ovulací rozsvítí se smailík a při ovulaci taky a vždy se všem na první cyklus vydařilo :) maximálně na druhý až třetí... takže pokud bych to hodně chtěla, sehnala bych si je. Prý jsou ale u nás nedostupné, ale dají se objednat ze zahraničí. Jsou digitální a dražší, ale za to to asi stojí :) Kdyžtak si přečti diskuze na emimino :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Průměrně se zadaří tak po 3-4 měsících, ale každý jsme jiný... Stres a tlak, kdy už to bude udělá strašně moc. Nenechte na sebe tlačit ze strany okolí a rodiny, protože budete z toho akorát vynervovaní, že se třeba nedaří. My jsme se s manželem dohodli, že nebudeme nikomu říkat, kdy se budeme snažit, řekla bych to jen své nejlepší kamarádce, jinak nikomu, ani mámě :-). Chci se vyhnout dotazům - "kdy už?" nebo "Tak brzo?" atd. :-D Jinak mě od svatby také pronásledují dotazy, jestli už náhodou něco - a je jedno, zda se ptá babička, sousedka nebo úplně cizí člověk, který se právě dověděl, že jsem 2 roky vdaná. Od některých je to milé, tam říkám, až bude, tak bude, pokud se mě někdo ptá každý měsíc (na to byla expert spolužačka, nikdy jsme se nebavili, ale od svatby se mě co měsíc ptala, jestli už nejsem těhotná), tak už jsem trochu drsnější a zeptám se ho, jestli si uvědomuje, že se člověk může snažit, ale třeba to nejde a pokaždé, když se tahle zeptá, tak to člověku připomene... Tak potom je už klid :-) Jinak, pokud tomu chcete pomoct, doporučuji bylinky ;-) tady je třeba hezký výčet těch, které pomáhají: http://bylinkopedie.cz/jak-otehotnet-...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,zalezi kolik ti je jestli uz pres 35 tak to zacni resit po 6mesicich jestli kolem 30 klidne si dejte rok.Hodne stesti
Odpovědět
@pavlak5 i ve 30ti bych to začala řešit po 6ti měsících....
Odpovědět
Zkus metodu cviceni doktorky Mojzisove. Je to relativne stara,ale osvedcena metoda. Mam par dukazu kolem sebe u pratel :)
Odpovědět
Tak nikdo nemá na moji babi(letos jí bylo 80). Když jsme u nich byli na návštěvě s drahým tak mi potom vyčetla že mu příliš dávám najevo že ho mám ráda, při druhém rozhovoru mi radila ať máme mimčo třeba hned ať nečekám na svatbu, že bych potom mohla být na to moc stará kdybych čekala až mě požádá a teď tomu nasadila korunu když mi jen tak řekla že doufala že si myslela že se z květnové dovolené v Řecku vrátíme 3. Přitom jí ani nenapadlo, že je skutečnost taková, že jsme spolu jestě ani nespali(chodíme spolu přes dva roky)...trochu se bojím až začneme zkoušet, měla jsem nějaké problémy s pravidelným cyklem, ale vše jsem přičítala stresu a nadměrné fyzické zátěži, tak snad to bude jen tím. Každopádně doufám, že se všem kdo chtějí zadaří :)
Odpovědět
No a teď si představte ten tlak okolí, když na tom neděláte :-D A jelikož už mě sejří, tak jim třeba odpovídám "nikoli, zatím máme stále chráněný pohlavní styk. ještě něco tě zajímá?"
Odpovědět
@zorro4 já na to odpovídám, že panenka Marie byla jenom jedna a podruhé už se ten zázrak nestane:D
Odpovědět
@hitchhiker Tak to u mě jaksi nehrozí, když jsem se před rokem vdala :-D Jen mi vadí, jak lidé lpí na klišé, že svatba rovná se dítě hned. A ještě víc to, jak jsou netaktní a vlezlí. (Protože my se o nic nepokoušíme, tak mě to nebolí, ale co kdyby to nešlo?)
Odpovědět
@zorro4 Jo, netaktni a vlezli az to boli......My se s partnerem pred par mesici prestehovali do naseho domu a vsichni si z toho odvodili, ze budeme mit okamzite dite. nekteri jsou az tak "uzasni", ze se ptaji, zda mame styk chraneny nebo ne....A tema dite uz me zacina pekne srat...bez pardonu.....z mych reakci uz je asi vsem jasne, ze me to stve a podle toho take ubyva lidi, co se ptaji. :-D Ale i tak je stale hodne zvedavcu, co to porad bavi se ptat....v cervenci nas ceka svatba a dotazy na tehotenstvi uz se zase hrnou. Zda-li uz budu na svatbu tehotna nebo az pak....... ]-( Uprimne, nikomu do toho nic neni....at si vsichni trhnou a enchaji nas volne dychat a byt! je to nas zivot a basta! 8-)
Odpovědět
Nejhorsi na tom je, ze at clovek odpovi cokoliv, tak kazdej si to nejak vylozi podle sebe... My jsme se snazili 7 mesicu, nez to vyslo, a nechtela jsem to s nikym resit, tak jsem kazdymu rikala, ze ''dite ted ne, az tak za 2 roky..'' a oni si to vylozili tak, ze ''Manzel by chtel, ale Karla jeste nechce...chudak.. treba ji presvedci''... a jak jsem pak otehotnela, tak na me koukali jako ze ''Hmm, tak ji presvedcil..'' :D Fakt trapny...
Odpovědět
Profilova fotka
baby, je mi vás úprimne ľúto. mňa to serie, len keď o tom čítam. nie ešte, aby aj mne dával niekto také drbnuté otázky. mám takmer 29 rokov, cca 3 mesiace po svadbe a otázku kedy bude dieťa? (či niečo na tento štýl) mi v mojom okolí nepovedal nikto. z čoho sa veľmi teším, aspoň nemusím byť vulgárna. čo je však podľa mňa zaujímavé, tak otázku kedy bude dieťa mi nezávisle od seba povedali moji traja českí príbuzní! usudzujem z toho, že Česi sú buď zvedavší alebo viac "prorodinný" národ. ;-) :-D
Odpovědět
Doporucuji si urcite spočítat plodné dny 😊 a v tom týdnu byt spolu co nejvíc a snažit se alespoň obden 😉 nam se to vyplatilo 😉 a teď tady vedle me spinka 4tydeni uzlicek 😉
Odpovědět
Nemá smysl to nějak hrotit a trápit se kvůli tomu...ono je to totiž pořád něco - u mě to bylo nejdřív "kdy už si najdeš chlapa?" (s manželem jsme se seznámili až v devětadvaceti), pak "a co svatba?" pak "kdy bude dítě"...no a teď - osm měsíců po porodu "už plánujete druhý?"....takže tak...jinak, u nás byla třeba rodina celkem v pohodě, kdo mě dost "šikanoval" podobnými dotazy , to byly kolegové a kolegyně v práci, takže v podstatě lidé, mající status "známí".
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Jééé, 3 měsíce je ještě brzy :). Mně trvalo 6 měsíců, než se dalo tělo dohromady od antikoncepce a když už to bylo ok a ms chodila pravidelně, tak jsme to zkusili a bylo to :). Jestli ti můžu poradit, tak si kup ovulační testy, ať zjistíš, jestli vůbec ovuluješ. No a když bude ovulační test pozitivní, tak na to hned skočte a pak každý druhý den :). Hooooodně lidí, co znám, to tak dělalo a povedlo se :) Na ostatní se vykašli ;)
Odpovědět
Psychika je prevít,znám to z vlastní zkušenosti ..A začalo to právě těma narážkama,jak píšeš i Ty....A přesně,jak tady píšou "děvčata"..nakonec se zadaří,když se na to člověk vy...a nechá tomu všemu volný průběh...Pak je to hned...Nesnášela jsem ty narážky...vnitřně bolí...Ale dnes máme 2 puberťačky...a jednou se tomu budete smát,jak jste se zbytečně "trápili":-) Držím pěsti a hlavně KLÍÍÍÍÍÍDDDDD ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Chce se nad to povznést, a nechat tonu volný průběh.. Jsem po operaci dělohy a odstranění vaječníku s vejcovodem a v 18 letech mi řekli: Dítě teď nebo nikdy. S manžou jsme se snažili a vůbec to nešlo, pak jsme se na to vykašlali, já začala dokonce bralt zase antinu no a o rok a čtvrt byli dvě čárky.. (jednou jsem si nevzala tabletku) světě div se, a o chvilku déle i přes kojení znova. ;) teď máme Štěpánka 19m a Natálku 6m a nechala jsem si tělísko, aby to nebylo zase :D psychika je hold svi*ě...
Odpovědět
Profilova fotka
Ja taky bez vajecniku, na podzim jsem vysadila anti a v cervenci napoprve. No, ale bylo mi 21.
Odpovědět
Profilova fotka
nechat volný průběh, nestresovat se. Pokud jste užívala HA, tak to chce nechat tělo aspoň půl roku fungovat bez hormonů - výhodou je, že když znáte své tělo a máte pravidelnou menstruaci, ovulaci prostě poznáte. Navíc snažení o mimino se ne jen tak říká "snažení". Ono to bez toho sexu fakt nejde a není to o tom, že dneska mi test ukázal, tak na to vlítnem, zejtra taky jednou a pak zas měsíc utrum :-D K dobru přidám jeden příklad - byla jedna žena a jeden muž. Leta se snažili o dítě, nic nevyšlo. Zkoušeli i IVF, nevyšlo a tak v průběhu druhého pokusu zažádali o adopci. Adopce vyšla, dostali i termín na chlapečka z kojeňáku a co se nestalo - den předtím, než si ho vzali domů, žena zjistila, že je těhotná. Po kontrole u lékaře zjistili, že čekají dvojčata. A co víc, jedno z nich vypadalo, že je o dobré cca 2 týdny starší, než to druhé, což by ukazovalo na to, že to poslední IVF ač to nečekali, se chytilo. :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?