Používáte SPF na obličej?

Ahoj, nevěsty. 🙂 Jaký je váš názor na používání SPF na obličej? Používáte jej nebo si vystačíte s pleťovým krémem s obsahem SPF? Dlouhá léta jsem toto téma obcházela. Ale s přibývajícím věkem a blížící se svatbou 🙂 jsem se o to začala zajímat. Nevím, kde začít, které SPF jsou dobré v poměru cena – kvalita. Máte nějaké ověřené tipy? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Používání SPF (sluneční ochrana faktoru) na obličej je velmi důležité pro ochranu pokožky před škodlivými účinky slunečního záření, které mohou způsobit poškození DNA buněk, předčasné stárnutí pokožky a v extrémních případech dokonce rakovinu kůže. SPF by měl být používán každý den, i když je zataženo nebo je venku chladno, protože UV paprsky pronikají skrz oblaky a jsou přítomny i v zimě. Kromě toho, že SPF chrání pokožku před slunečním zářením, může také pomoci předcházet akné a jiným problémům s pokožkou, které mohou být způsobeny nadměrným vystavením slunci. SPF může pomoci udržet pokožku hydratovanou a snižuje vznik vrásek a pigmentových skvrn. Lze říci, že používání SPF na obličej je důležité pro udržení zdravé a mladistvé pokožky a prevenci zdravotních rizik spojených se slunečním zářením.
Odpovědět
Nejlepší po mnoha letech zkušenosti La roche posey 🙂 každý den 50SPF, i v zimě, i na krk 😂 Ten Age correct mi opravdu zmírnil pigmentove skvrny a na dovolené se mi po půl roce už téměř neobjevily. Ale vyloženě si nevystavuji a neopaluji obličej. Druhy UVimune je super pod make up!!! Nezanechava žádný film a není mastný. Na léto se také chystám zkusit stick Shiseido, který lze používat i přes make up. Uvidíme 🙂
Odpovědět
Ahoj, SPF používam každý deň, aj v zime. Účinky UVA žiarenia na pleť veľa žien podceňuje. Odporúčam si k tejto téme vyhľadať videá na YouTube od beauty blogeriek, ktoré sa špecializujú na skincare. Viaceré veľmi vecne popisujú dôvody, prečo používať SPF na tvár. Momentálne používam SPF od Revoxu s ochranným faktorom 50. Stojí okolo 6 eur/30 ml. Kúpiš ho na viacerých eshopoch s kozmetikou.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Já rozhodně ano, už jen proto že sluníčko ti dělá další vrásky v obličeji. Je potřeba chránit i jeho, nehledě na to, že já jsem teda hnedka spálená na čele, takže to je pro mě nutnost. Kupuji si ale olej s spf 50 + UVA faktorem https://www.milujubio.cz/alphanova-op.... Můžu s ním namazat i malého a vím že je 100% přírodní a nedávám si na obličej i tělo zbytečnou chemii. 🙂 Navíc ho dávám i na vlasy do délek. A na sluníčku to vypadá strašně hezky ta pokožka.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?