Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě? Jste zastánkyně tradičních jmen nebo spíše něco pikantnějšího? A zaobíráte se tím, jaké se ke jménu váže jméno? Je pro Vás důležité, jak se bude na děti volat nebo prostě dáte jméno podle úvažení? Pojďme se poprat :-D
Ahoj holky, také přidám jeden svůj názor :-) my máme s přítelem už také vybraná jména (na miminku zatím pracujeme) Chlapeček se bude jmenovat Jakub a holčička bude Pavlínka :-)
@krizecek ahojky, tak mi to nedalo a zjišťovala jsem, koho napadlo pojmenovat babičku tímhle jménem a prý ho má po své kmotře, která byla rodinnou přítelkyní, ale jak se tam vzala kmotra s takovým jménem v jedné malé vísce, to netušim, musím pátrat dál :-)) Ale začalo mě to bavit :-))
@gejbinka vidíš, to jsem ráda že tě můj dotaz/ příspěvek k něčemu takovému dohnal:) právě jsem se o tom potom bavila s babičkou, která mán 76, takže zhruba v takovém věku babiček a říkala, že v té době žádnou Gabrielu neznala..ale moje prababička se zase jmenovala Rosina, taky docela zajímavé jméno, které jsme nikdy neslyšela-
@krizecek no vidíš, já to dneska zjištovala od dědy, má 91 let,tak doufám, že si ještě na něco vzpomene :-) a Rosina je taky zajímavý, a víš po kom to jméno má? Tohle je vážně dobrá detektivka, tohle zjišťovat :-)
@gejbinka moja kamaratka mala deda, ktory sa volal Silvester, mal vtedy aj narodky a aby to nebolo malo, tak aj vyrocie svadby :-D
ale mne sa to ako meno nepaci... neviem si predstavit z toho nejake normalne oslovenie... napada ma jedine skratit to na "Silvio" ale to mi zas evokuje Berlusconiho :-D
Dusan je v pohode, nijako ma to meno neuraza, ale ani neoslovuje, posobi na mna uplne neutralne...
@laleeta děda kamarádky si to uměl vybrat co :-) No Silvestr se nedá nijak zkrátit, taky nevim, jak mu říkat, třeba zdrobněle je to jméno co bych nedala.
@gejbinka :-D:-D ...já třeba jsem z pěti dětí
@stastnanevesta mě se třeba vanessa taky nelíbí, nebo něco takového, ale josefína nebo františka jsou stará jména a navíc, někdo ten průkopník musí být