Cvičíte Pilates? Jaký máte zkušenosti?

Profilova fotka
ahojky,zajimalo by me,jestli nektera z vas cvici Pilates,a jaky to je.Ja nekde cetla,ze je to jednoduchy,doplnujici energii a uvolnujici,ale po shlednuti videa jsem dosla k zaveru,ze se po prvni sestave asi ani nepohnu.Tak mi napiste,jaky mate zkusenosti,a co se od toho da ocekavat.diky diky
Odpovědět
1
2
5
ahoj:-) ja cvicim pillates podle videokazety skoro denne a je to absolutne exkluzivni na bolesti zad. Zaroven totiz 2x tydne cvicim aerobic a z nej me bolely zada. Na 20min si v podstate "lehnu" k telce, zacvicim si a 2.den jsem jako rybicka:-)) Vypada to velice nenarocne, ale naucis se protahovat a rozhybavat telo. Vrele doporucuju! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
pavka.exit: no ono je tam asi nejdulezitejsi to dychani,a to jsem zatim nejak nepochopila,tak uvidim,jak to avladnu,ale fakt me to docela desi :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Moje kamarádka cvičila pilates ve škole a říkala, že super. Jen prý nikdy nebyla tak zmordovaná, jako po 40 min. nicnedělání na pilates. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
novako : no tak to jsi me opravdu potesila :-S ja nesnasim namahave sporty,asi proto zadny neprovozuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
bednaroi: Nevím, jestli je to pozitivní. Ona říkala, že se skoro nehýbala a po cvičení se taky skoro nehýbala. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych nerekla, ze je to extra namahavy sport, tak nejak podobne jako kalanetika nebo power joga ale je tam jine dychani, posilovani svalu, ktere ani nevis, ze mas, vsechno cvicene silou a do krajnich pozic, takze verim, ze hlavne na zacatku je to zahul ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj,pilates cvičím už rok a musím ho doporučit. Je naprosto skvělý, zvlášť když máš potíže se zádama jako já. A musím říct, že se mi žádný jiný sport tolik nelíbil. Záleží hodně na cvičitelce. Já měla obrovský štěstí, že jsem hned od začátku měla skvělou. Pavka píše, že cvičí sama doma. Já bych doporučovala začít někde ve fitku. Na prvních hodinách jsem byla hrdá, jak mi to skvěle jde. Pak do mě cvičitelka drcla a já se sesypala jak domeček z karet, protože jsem nedržela správný svaly ;-) . Cviky jsou poměrně jednoduché (aspoň ze začátku), ale musíš při nich použít správné svaly a ty nesprávné nechat povolené. Mě to trvalo pěkných pár měsíců než jsem se je naučila vědomě a programově užívat. Problém byl hlavně v hlavě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
markes1: no u me je prave problem,ze budu muset nejdriv asi zacit doma,tak doufam ze se mi podari spravne dychat,protoze i kdyzbych sla do nejakeho fitka,tak asi to dychani v anglictine moc nepochopim,nemohla bys mi prosim aspon trochu priblizit,jak se ma dychat,cviky pochopim,ale to dychani,no nevim nevim :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, sháním videokazetu Pilates, neměla byste některá na prodej? Díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
zdenda: ja si stahla dvd na netu
Odpovědět
bednaroi:jeste k tomu dychani...na te americke kazete cvicitelka presne rika, kdy je nadech a kdy vydech, ze se nemas opirat o ruce, ale zvdeat se vlastni vahou, ze svaly potrebujou prodychavat, takze nezadrzujeme dech apod.Takze se neboj, urcite to zvladnes.-)
Odpovědět
Profilova fotka
pavka.exit: no ja dnes cvicila poprve podle kazety,a cvicitelka tam rikajak dychat,ale moc jsem to nepochopila,se tam ma nejak zatahovat bricho nebo co,a dychat na pet dob,no moc mi to neslo,tak nevim venim :-|
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Holky dneska jsem videla na obalu Metra, ze v Levnych knizkach prodavaji DVD Pilates za 99,-.
Odpovědět
bednaroi:musis to dychani zkoset, je to trochu obtiznejsi, ale ty na ten grif prijdes. Pri cviceni bys pokazde mela mit zatazene bricho a stahnuty zadecek, aby to cviceni melo efektivni a vetsi ucinek. Pravidelnym cvicenim se ti dech upravi, neboj, ze zacatku to nejde nikomu. Ale od toho pillates je.
Odpovědět
Ahoj holky já jsem si zrovna dneska kopila dvd pilates v levných knihách za 99 a ted jsem ho zkoukla tak od zítřka začnu cvičit ale na začátku to bude asi záhul ono to vypadá jednoduše ale bude to dřina ale už se moc těším. Hrozně mě bolí záda. Napsala jsem si ježíškovi o gymnastický míč tak to budu kombinovat. Holky dá se cvičením pilates zhubnout? Nebo je to jen na spevnění postavy? Já jsem si to hlavně koupila kvůli zad.
Odpovědět
Cvicim Pilates ve skole a musim rict, ze je to super a posilovani jde rychle poznat. ;-) Sice jsem po hodine cviceni dokonale vyrizena, ale ta euforie mi za to stoji :-D Zhubnout asi ne, ale zpevni to dobre ;-)
Odpovědět
Tak mi to nedalo a zkusila jsem to cvičit jěště dneska a je to fakt síla po 20 minutách jsem byla ko ale myslím si že až si na to moje tělo zvykne tak to bude supr zvláště záda přestanou tak bolet. Jo a mluvila jsem z bratrancem a má doma pilates 2 tak můžu cvičit jak divá ale nejdříve budu ráda když zvládnu jedničku.
Odpovědět
Mokrinko, ale dulezite je hlavne ty cviky cvicit presne, jinak se to treba jinak formuje atd. Me to teda ohromne pomohlo na bolesti v zadech a viditelne mi to zpevnilo bricho x-)
Odpovědět
Trochu mi dělá problémy u cvičení zprávně dýchat. Ale jinak po 20 minutách cvičení jsme ko a bolí mě svaly. Uvažuju že by bylo lepší chodit ke cvičitelce zjistila jsem že sama dělám hodně chyb ale tak jsem s tím teprve začala tak se to ještě vylepší. Jak dlouho cvičíš pilates a jak často?
Odpovědět
Jedenkrat nebo dvakrat tydne. Tento tyden jsem byla marod, tak vubec, pristi tyden jdu 2x (at mam na Vanoce rezervu :-D ). Cvicitelka je akreditovana a chodi mezi nama a opravuje pripadne chyby ;-) To si asi ani neuvedomis, kdyz cvicis sama. Kdyztak bez na par lekci, aby ses to naucila a citila, ktere svaly maji pracovat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
heleja jsem nezmar,ja si po tom prvnim cviceni jeste nenasla cas na dalsi,a to uz je to pekne dlouho
Odpovědět
Ahoj mmmk já jsem dneska po cvičení pilates hotová všechno mě bolí zvláště břišní svaly tak nevím jestli je to dobře nebo ne. Já si pořád myslím že to cvičím špatně zjistím si kde jsou u nás kurzy a půjdu na pár lekcí.
Odpovědět
To je dobre ;-) Casem ziskas kondici a zvyknes si x-) A spravne dychani je fakt dulezite |-|
Odpovědět
No právě to dýchání mi vůbec nejde někdy vůbec nedýchám. Nějak nestíhám se na všechno soustředit ale to chce čas vždyt jsem to cvičila teprve dva krát tak to hned nemůžu umět.
Odpovědět
Musis si spojit dychani s urcity pohybem. Nam k tomu trenerka pousti takovou hudbu, ktera ma takove "mekke basy", ktery ti udavaji ten rytmus. x-)
Odpovědět
Ahoj mmmk tak dneska jsem cvičila pilates 2 a je lepší než jednička nebo jsou tam jednodiší cviky a celkově to je jiné tak se mi to cvičí lépe a už nemám takové problémy z dýcháním. Manžel mi říkal že mi donese od kolegyně kontakt na cvičitelku z Ostarvy a tam můžu začít chodit alespon za začátku než si budu jistá že to všechno dělám dobře. A taky se mi lépe cvičí když nejsem sama.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
Ahoj holky, obnovuji toto téma, chci začít chodit na pilates. Máte některá typy, kam v Praze?
Odpovědět
Profilova fotka
Holky já cvičím pilates podle kazety a sice jen chvilku, ale baví mě to :-)
Odpovědět
Se do toho taky budu muset zase pustit... stahla jsem si z internetu vsechny dily Pilates Winsor a cvicila jsem jednu domu kazdy den jak me to bavilo a taky ze to na brisackach bylo znat... ale pak mi do toho neco skocilo a je tezky se zase donutit... panda: jak casto a kolik minut cvicis?
Odpovědět
Profilova fotka
koupila jsem si toho 2 DVD a chci začít taky...obávám se toho dýchání, to moc neumím :-)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?