Snubní prstýnek se zirkony. Jakou máte zkušenost?

Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych se poradit, asi spíše s těmi vdanými. U Rýdla jsem si vyhlédla snubní prstýnek, po jehož obvodu jsou zirkony (odhadem jich je tam 6-7 v mírných rozestupech - má ho pod č. 31). A v tom spočívá můj dotaz. Mám trochu strach, aby kamínky časem nevypadaly. Chci prstýnek nosit pořád, ale dost sportuju, kolo, plavání, vysokohorská turistika... Jakou máte zkušenost? Vydrží kamínky i větší zátěž? Zlatník tvrdí, že ano... Máte s tím někdo několikaletou zkušenost??? Díky za odpovědi!!
Odpovědět
1
2
10
Profilova fotka
pattie, vdaná sice ještě nejsem, ale podobné máme vybrané a myslím,že tyhle nevypadnou, stává se to spíš, když je ten kamínek zasazený v prostřed, kde je taková ta mezera. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, sice nemám snubní prstýnek se zirkony, ale ostatní prstýnky jo a drží skvěle :-D já bych se toho nebála. Taky chci snubák s kamínky. A jak píše petinek, pokud je ten kamínek dobře zasazen, tak by vypadnout neměl. ;-)
Odpovědět
Ahoj, já snubák nemám se zirkony, mám v něm brilianty, ale taky co nosím jiné a jsou v něm zirkony tak nevypadávají. Drží skvěla, na zásnubáku mám zirkony a drží perfektně a nosím ho pořád. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak jsem psala, mám z toho trochu obavu. Nosím stříbro, většinou bez kamínků, takže zkušenosti nemám. A přece jen, chci ho nosit celý život ;-) tak nevím... Ale je fakt krásnej! :-)
Odpovědět
ja mam po babke jej zasnubny prsten s nejakym kamienkom (meno som zabudla :-( ). prstienok ma uz peknych par rockov (vysse 60) a okrem toho,ze je vidiet na nom jeho roky kamienok nikdy nevypadol a babka ho nosila stale, potom moja mama a teraz ja
Odpovědět
ahoj já má skoro každý prstýnek se zirkony na běžné nošení a nikdy mi žádný nevypadl. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já vím, že to je drahé jako blázen, ale... Pokud chceš ten prstýnek nosit opravdu celý život, zvaž investici do briliantů. Zirkon je přeci jenom měkčí a netrvá to tak dlouho a "zajde" - přestane se třpytit a někdy se jeví dokonce i jakoby matný. Navíc, diamanty si svojí hodnotu uchovávají. Co se zasazení týče, nemusíš mít strach. Pan Rýdl je zkušený zlatník. Předpokládám, že kamínky nedrží jen ta drážka po stranách. Zpravidla jsou spodní špičkou zasazeny do ďůlku vespod drážky. Tak hodně štěstí při vybírání!
Odpovědět
zirkom je synteticky drahokan a svoji vlastnostami sa velmi podoba briliantom. kamoska ma obrucku so zirkonom a je velmi sportovo aktivna. ma ho uz 5 rokov a zatial mu nic nebolo. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kici - Ano, zirkon je opravdu syntetika používaná jako náhrada diamantů. Stejně jako monsanity. Ale zatím co diamant bude vypadat stále stejně, syntetika se vzhledově mění, i když ta kvalitní ne tak výrazně, ale časem ano. Je to věc názoru, ale jsem přesvědčená, že dneska ten káme vypadá jinak, než když ho dala na ruku prvně. Změny jsou možná malé, ale jsou tam. Pokud ne, tak ten, kdo to syntetizoval bude brzy velmi bohatý člověk :-)
Odpovědět
podla mna trosku zavisi aj od velkosti. do obrucok sa davaju vacsinou malicke kamienky, na ktorych zmeny velmi nevidno. :-)
Odpovědět
my sme sa radili so zlatnickou a povedala, ze tento problem so zirkonmi bo, ze zasli, ale teraz sa to uz nestava, ze sa robia nejako inak alebo ako to vysvetlovala... vraj rozdiel medzi briliantom a zirkonom v obrucke vies len ty a odbornik, ked sa na to pozrie... zasnubak mam so zirkonom, nie je velmi velky, ale ani maly (kuk album), mam ho skoro 2 roky a je ako novy a to ho davam dole len pred sprchou a umyvanim riadu... na obrucke mam 3 zirkony a vraj sa vobec nemusim bat toho, ze by vypadli....
Odpovědět
kaciatko - nam povedali to iste. pri takych malickych kamienkoch ake sa davaju do obrucok rozdiel vies len ty a ked sa nato pozrie odbornik.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ten "můj" prstýnek má zirkonky kolem dokola, tak jsem měla strach, aby, já nevím, když položím ruku prudčeji na stůl, aby kamínek zespodu nevypadl. Ale je fakt, že když mě tu tak pěkně ujišťujete, tak to asi bude v pohodě :-))))) A nádobí umývám v rukavicích, i jiné dom. práce dělám v rukavicích.Ten s brilianty už by mi doma asi neprošel ;-)
Odpovědět
tak to by si musela neviem ako trieskat po stole aby ti vypadli. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mám prstýnek od Rýdla, asi hodně podobný o jakém píšeš, mám ho půl roku a je v poho :-D , taky nosím zásnubní to už skoro deset let, taky jsou v něm zirkony a nikdy jsem s kamínky neměla problém :-)
Odpovědět
pattie, ja som moj zasnubak natiahla o dve velkosti, skrivila do dvoch smerov a kamienok vydrzal :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, vy jste děsný :-) Já vám tady dávám do ruky argumenty, jak toho vašeho ohnout k tomu, aby do vás investoval, a vy se budete těch zirkonů držet jako ty kameny samy v prstýnku :-D A že by to doma neprošlo? No, mám pocit, že šikovně hozená zmínka nad vaší vynikající svíčkovou se šesti by dokázala divy :-D
Odpovědět
Profilova fotka
smartie: no nevím nevím... svíčková sice dělá divy, ale ten můj se už na ten s těmi zirkony tvářil, jako když mu ubližujou.... :-)
Odpovědět
a kto rozozna na tak malom kamienku ci je to zirkon alebo briliant? ;-) len aby som mohla tvrdit,ze mam brilianty na obrucke 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pattie - vítej do partnerského světa... Pokud Ti to tajemství nesvěřila maminka, dovolím si já: oni se jako boží umučení tváří vždycky, když se kupuje něco, z čeho nemají radost oni. Takže: vrtačka, širokoúhlá televize, akušroubovák, sada nářadí, krajkové spodní prádlo (tzv. pětiminutové, protože dýl se v něm vydržet nedá) apod = :-) Ovšem šperky, myčka, pračka, šaty, krémy pro velký hoky apod = ;-( Takže směle do toho. Dámy, jsme diplomatky od přírody. Vždyť i na zaplacení za prvotní hřích si Pramáti Eva dokázala s Bohem vyjednat spátkový kalendář :-D To by bylo, abysme nezvládly každá toho svého :-D
Odpovědět
tu neide o tvarenie ale o to ci je to pre cloveka tak dolezite ake a ci vobec kamienok tak mat ;-)
Odpovědět
ja neviem, ja by som nepotrebovala ziadne argumenty, keby som povedala, ze tie briliantiky chcem, tak ich mat budem... ale ako pise kici, je to naozaj az take dolezite? hodnota toho kamienku alebo prstena ako takeho predsa nie je az taka dolezita, dolezite je to, ze si beriete cloveka, ktoreho milujete a chcete s nim byt... pre niekoho je to mozno len fraza, ale kazda sme ina... uprimne, svadba je spojena s dost velkymi vydavkami a mat briliant len preto aby som ho mala... aj tak nebudem nosit na ruke visacku, ze aha, ja mam briliant 8-) a co sa tyka toho, ci kamienky vypadnu alebo nie... myslim, ze tam nejde o to, ci je to zirkon alebo briliant...
Odpovědět
Profilova fotka
smartie - tak to bylo vyborny! :-D Pekne jsem se u monitoru zasmala :-) jinak co se tyka tech kaminku, tak pokud mam mluvit za sebe, brilianty me zase tak neberou, nepopiram, ze je to dobra investice, ze svoji hodnotu za leta neztrati, ale pro me to proste neni dulezite. Myslim, ze se usetrene penize daji utratit lepe - treba se na te svatbe poradne opit! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
barunka9 souhlas :-D , ale zase ne tak moc ať máte alespoň nějkaou svatební noc :-D :-p
Odpovědět
kaciatko81-velmi pekne si to napisala. ked sme boli vyberat obrucky tak sa nas pytala ake kamienky chceme. ukazala nam malicky zirkon a taky iste velky briliant. =-) rozdiel som nevidela a myslim,ze ani o 20 rokov neuvidim. ved sa davaju vacsinou kamienky velkosti 1.2, 1.5 mm
Odpovědět
Profilova fotka
kaciatko81: přesně tak. Mě jde o to, jestli ty kamínky drží. I kdyby to byla sklíčka, je to fuk, mě se líbí ten prstýnek, příteli taky...
Odpovědět
Profilova fotka
pattie jdi do zirkonů jsou fajn a drží :-D
Odpovědět
pattie, podla mna ide o to ako je kamienok zasadeny do prstienka. a to uz by mal skuseny zlatnik zvladnut :-) a keby si si to nahodou rozmyslela, vzdy si tie zirkoniky mozes dat za tie brilianty zamenit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, já vím, že jsem kolikrát až trapně realistická a pragmatická, ale to už se tak s věkem a zkušenostmi stává většině z nás. Stavím se k tomu takhle: pokuď mu nastavím laťku dost vysoko, bude mu déle trvat, než mě začne odbejvat. Protože co si budeme nalhávat: pánové mají mnohdy tendenci začít po nějaké době své manželky opomíjet. Nejdřív chodí s tuctem růží, pak se sedmi, pak s třemi, pak s jednou... Ty nejhorší pak s žádnou. Tak proč ho na začátek nenaučit chodit s celou kopou růží? Nehledě na to, že si to zasloužíme ;-) A věřte mi, že k tomu samému (kromě jiného) jsem vedla a vedu i své dva mladší bratry. Souhlasím s tím, že nezáleží na tom, co na tom prstě máte ve skutečnosti, ale co v tom vidíte. Briliant = závazek, zirkon = závazek. Okolo šperků se pohybuji celý svůj život, a vzhledem k rodinné tradici pár zkušeností mám. A pokud se mě někdo zeptá, vždycky řeknu do zásnubáku/snubáku vždycky briliant. Ale je to názor poloprofesionála s ohledem na vlastnosti materiálu. A konečné rozhodnutí závisí na těch, kdo je budou nosit. Tady prostě jde o takovou malinkou deformacičičku :-) Co se ceny týče, ano, brilianty jsou drahé, ale pokud hledáte, tak najdete zlatnictví, kde vám snubáky s brilantem pro ni vyjdou o pár (doslova - tedy o 2) tisíce dráž než v jiném se zirkonem. A to se na rozpočtu svatby už opravdu příliš neprojeví. Hlavně si to proboha nevysvětlujte tak, že bych zásnubák/snubák se zirkonem považovala za něco méněcenného. Znám případy, kdy to začínalo 5ti karátovým zásnubním a končilo rozvodem po necelém roce a jiný, kdy zásnubák nebyl vůbec a jako snubní byly stříbrné tenké kroužky a loni slavili zlatou svatbu. O prstýnku a kameni to opravdu není. A chtít briliant jen proto, abych se mohla vytahovat Máně od vedle :-p U nás to zpočátku taky kroužilo i kolem zirkonu. Ale mám doma fotgraficko-technického maniaka. Když pak porovnával jak který z nich láme světlo, nakonec řekl: briliant bude, a basta. Čekala jsem všechno, ale takový důvod opravdu ne :-) Kaciatko - kdybych ho ráda neměla a nechtěla s ním být, tak by mu nepomohlo ani to, že by mi pořídil ten diamanty posázený držák na toaleťák, co teď proběhl zprávami :-D Nezáleží na tom co nosíme. Jen to musíme nosit s noblesou. Jsme jejich královny. A královna dovede nonšalantně nosit i zkamenělý kozí bobek. Takže ať máme, co máme, Máňa od vedle bude čumět :-D
Odpovědět
Profilova fotka
No, co se týče našeho rozpočtu, tak už ty zirkony se tam docela promítnou :-) Ale je to o tom, že chceme fakt malou svatbičku. Ale prstýnek chci mít pěknej. Přítel svůj nosit nebude, tak pořídíme nějakej jednoduchej stříbrnej, ale já se chci trochu rozšoupnout :-)
Odpovědět
1
2
10
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?