Snubní prsteny z klenotnictví Köttner. Máte zkušenost?

Profilova fotka
Zdravím všechny, chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenost s klenotnictvím Köttner. Hodně mě zaujala jejich nabídka... Byli jste u nich někdo osobně? Počítám, že ceny budou asi astronomický... :-| Ale prstýnky maj opravdu překrásný, to je prostě láska na první pohled :-D :-N
Odpovědět
Ahoj nuuna, také jsme si vybrali prstýnky z nabídky klenotnictví Köttner - jak píšeš, láska na první pohled ;-) . Stavila jsem se u jejich stánku na veletrhu v Diplomatu a byla jsem zklamaná - prstýnky krásné, ale chování personálu docela povýšenecké, zákazníka si téměř nevšímali, alespoň my s kamarádkou (partnerovi se tam nechtělo) jsme tam stály docela dlouhou chvíli a personál se bavil mezi sebou a přehlížel nás. Neměli ani ceny na prstýnkách, na vše se člověk musel zeptat. Tak jsme se na ně vykašlaly a vysněné prstýnky od Köttnera jsem si s malými úpravami nechali udělat na zakázku jinde :-) .
Odpovědět
nuuna: dívala jsem se na jejich webové stránky, prstýnky tam mají pěkné, ale žádné, které by neměli jinde.. myslím, že když si do zlatnictví, kde dělá prstýnek přímo zlatník, přineseš obrázek, tak ti to udělá dle tvých představ ;-) A levněj!
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky jak rikate laska na prvni pohled, nechala jsem si pres web poslat katalog a ty ceny me jaksi posadily zpatky nazem....muj vysneny prstynek stal 120 000 bez panskeho :-D ktery byl obycejny z bileho zlata jen krouzek a stalk asi deset tisic...ceny i obycejnych prstynku u nich zacinaji na opravdu vysokych castkach, je to zbytecne drahe...pokud nejsi celkem bohata tak bych se asi podivala jinde..ceny jsou vazne vysoky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vcera mi taky prisel katalog s cenami. MYslim, ze rejzuji na jmenu a tradici. Je taky mozny, ze maji kvalitnejsi materialy, ale ty neudelaji rozdil stotisicu na jednom prstynku ze? :-D Navic pouzivaji jen brilianty, a tam jde cena nahoru....takze jak rikate- sice laska na prvni pohled, ale urcite si vyberu i jinde. Nechci prstynky drazsi nez svatbu :-p
Odpovědět
nuuna: O kvalitnějším materiálu bych docela pochybovala - zlato je prostě zlato ;-) . Jak už jsem psala, dali jsme si vyrobit prsteny v zlatnickém ateliéru, já mám v tom svém 9 briliantů a vypadají krásně x-) . Inspirovali nás tyto prsteny - akorát jsme si udělali vlastní úpravu ohledně barev. http://www.kottner.cz/detail/?pid=187... Můžeš mi, prosím, napsat, kolik stojí u nich ;-) ? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
mirca18: ja nemyslela zlato, spis ty kameny- ohaneji se nejakymi certifikaty a belosti atd.... Ja tomu zas tak nerozumim. Zrovna tyhle prstynky bohuzel v tom katalogu nejsou, ale kdyz to porovnam podle poctu kamenu a velikosti, tipla bych za par tak 70.000 u nich.
Odpovědět
nuuna, my jsme si mohli také vybrat bělost diamatnů, pán zlatník nám ukázal různé a vysvětlil rozdíly. Myslím, že u Köttnera opravdu platíš za značku, jinak si to neumím představit. Mimochodem, na malých briliantech nemáš šanci druh bělosti pouhým okem rozlíšit, přesvědčili jsme se o tom u zlatníka. Přesto jsme si vybrali vysokou bělost :-) . Dali jsme za ně 15400 kč, a to jsme je objednávali až po tom, co šla cena diamantů nahoru a ještě máme doživotní servis :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mirca18: To zni super :) My tedy zatim uvazovali o zirkonech. Zatim me hodne zaujaly prstynky od Lukase Rydla, a mam blizko i jeho zlatnictvi, tak uvidime. Ma obrovskou nabidku. Ale Köttner uz u me asi opravdu skoncil. Ty ceny jsou opravdu pro hornich 10.000, kde se uz penize pocitat nemusi. Takze nic pro me :-D Prstynky krasne, ale za tu cenu mi nestoji ani nahodou
Odpovědět
nuuno, přesně i já jsem to definovala jako zlatnictví pro horních 10 tisíc :-D . Navíc, když jsem ještě viděla tu jejich neochotu a nezájem na veletrhu, odradilo mě to stoprocentně! Vzala jsem si jenom katalóg a s tím jsem pak šla do zaltnického ateliéru ;-) . Bez briliantů bychom měli ty prsteny za přesných 10000 kč. Přeji šťastnou ruku při výběru ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
nuuna: ja jsem si od nich nechala domu zaslat katalog, a prstynky jsou hezke, jen nejsou zas tak jine, jako ostatni, aby staly 70 000. a na katalog jsem cekala 2,5 mesice ;-) jinak prikladem muzou byt prstynky od Fischera, ktere mam v albu a jelikoz je jejich cena 33 000 kc, tak jsme si je nechali udelat u zlatnika Mádra a take jsme vybirali belost diamantu - mam jich tam 6 a prstynky budou stat 12 500 kc :-) Byli jsme uz na zkousce prstynku a dovolim si rict, ze budou jeste krasnejsi, fakt me nadchl :-) takze je to opravdu vse jen o znacce, za coz jim platit nehodlam, kdyz je to jeste k tomu vzdy strojova vyroba, zatimco na zakazku u zlatnika je to vse originalni rucni vyroba :-)
Odpovědět
estrel: Tak to cenově odpovídá těm našim prstýnkům, protože já mám briliantů devět. Takže je krásně vidět, že nejde o kvalitu zlata nebo briliantů, ale o placení za značku. My jsme si je nechávali dělat v Invencii - také ruční práce. :-) Stejně by mě zajímalo, zda si někdo koupil od Köttnera. Nebo takové nevěsty nechodí na BRMS? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
invencie ma opravdu nadherne prstynky - a jsou tam moc sikovni. Ja jsem teda nase nechala delat u znameho zlatnika podle obrazku a s 9 diamanty to vyslo jeste levneji nez esrelitu (ale vim, ze jsem mela cenu z protekce a taky nepocitam manzeluv prsten, protoze jemu se nechal udelat jenom stribrny a ten stal 100 kc :-D)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ahoj josefko x-) takze by ta cena pak asi tak nejak odpovidala i u tech tvych prstynku. U nas zapocitaval i velikosti, vahu atd. Taky by me zajimalo, jestli tu ma nekdo prstynky od Köttnera - myslim, ze i u teto firmy to bude fungovat tak, ze je jedno, jak velke budou prstynky, a cena bude jendotna, coz mi prijde take dost divne :-) nicmene webovky maji take hezke :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mozna proto byli na tom stanku tak neprijemni, protoze vedeli, ze bezny navstevnik si tam stejne prsten nekoupi nebo neobjedna. Zajimavy, jak muze Kotner fungovat - prsteny na webu maj krasny, ale je snadne je "okopirovat". Je fakt, ze zalezi na zlatnikovi a treba v te Invencii, o ktere se tu mluvilo dost casto reknou, ze to neokopiruji a nabidnou ti nejaky vlastni navrh.
Odpovědět
Josefko, a také cena zlata a diamantů byla v roce 2006 trošku někde jinde. Teda, pokud myslíš vaše snubní prstýnky. Teď ty ceny vyskočily kvůli krizy. Köttner má opravdu hezké stránky, akorát mi vadí, že tam nemá ceny. Všeobecně, vadí mi webovky, kde nejsou uvedeny alespoň orientační ceny. I ve skutečnosti má Köttner prtýnky nádherné, ale dovolím si tvrdit, že kdybych dala vedle sebe ty naše insiprovány Köttnerem a jejich originály, jen těžko bychom hledaly rozdíly :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
josefko: u Mádra, kde si je děláme my, tak ti je taky trošku poupraví podle tvého - abys měla svůj originál, ale kdybys řekla, že chceš uplně stejný prstýnek jako mají u Kottnera, tak s tím nikdo z nich podle mě mít problém nebude :-) mirca: ja jsem mela vlozeny cenik od Kottnera v tom katalogu. ale to mi vadi taky. prijde mi to vic transparentni, ze proste vic, jestli na to mas (popripade jestli tolik penez za to chces dat :-)
Odpovědět
Holky, tak my jsme nechtěli žádný prsten, který dělají vysloveně pouze u Köttnera. Obyčejný prstýnek s drážkou uprostřed. Akorát, že všude jsem ty prstýnky viděla v kombinaci bílého a žlutého zlata, nebo pouze jako bílé a já jsem se do toho svého zamilovala, až když jsem ho viděla na stránkách Köttnera, který ho má v červeném zlatě- V tu chvíli jsem věděla, že to je ON! Samozřejmě, že mě ani ve snu nenapadlo, abych nutila partnera nosit červené zlato, tak já mám červený s drážkou z bílého zlata a on mám mílý s drážkou z červeného zlata. K pánovi do Invencie jsme přišli přímo s katalogem Köttnera, abychom mu ukázali svou představu a vůbec nenamítal. Shodli jsme se na jednání pracovníků Köttnera s lidma a nevadilo mu, že chceme podle jejich katalógu. Ovšem, chtěli jsme právě tu kombinaci, kterou Köttner neměl. Navíc mi pán říkal, že takové už dělal, akorát bez kombinace a ze žlutého zlata. My jsme si také zvolili šířku prestene, tloušťku a také jak bude široká drážka. Máme opravdu prsteny na zakázku, akorát jsme se inspirovali Köttnerem :-) . Také nám říkal, že většinou, když příjdou lidé s katalogem nějakého zlatnictví a chtějí udělat přesnou kopii prstýnku, tak je pošle do daného zlatnictví ;-) . Také nechápu, jak může Köttner fungovat, ale asi je pořád dostatek horních 10.000, kteří se chlubí tím, že mají prsten nebo jiný šperk od Köttnera. Ovšem, můžu zopdovědně říct, že dokud se mi nedostal do rukou svatební katalog, který jsme dostali na matrice, netušila jsem že nějaká firma Köttner existuje. estrel: Přesně, jde o to udělat si představu o ceně. Stačilo by napsat: Od 70.000 kč a hned si udělám představu, pokochám se a půjdu o dům dál. Ušetřené peníze dám na líbánky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mirca - vidis, to me nedoslo, ze ceny diamantu vzrostly. Jinak ten prstynek, co popisujes me taky desne zaujal, myslim, ze ted bych uvazovala nad prstynkem uplne bez diamantu, ale prave v kombinaci s cervenym zlatem :-) Urcite je mate krasne. S tim Kottnerem - me kdyby do dneska nekdo rekl, ze ma prsten od Kottnera, tak bych se divila, kdo to je - ale mozna prave proto, ze nejsem z tech hornich 10 000 a tak nemam paru 8-)
Odpovědět
josefko, jo jo, šla nahoru cena diamantů i cena zlata - krize je krize :-S . Jsou jednoduché, krásné a myslím, že se neokoukají. Hledala jsem o Köttnerovi něco i tady na BRMS, ale nic moc mi nevylezlo, což bylo docela podezřelé. Holky tady většinou píší od koho mají prstýnky, ale u Köttnera byla jenom zmíňka, zda někdo má do nich prstýnky... Takže asi každý uvažuje ohledně cen stejně. Inspiruje se třeba u Köttnera, ale nakupuje jinde ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
ja jsem pred tim taky netusila, ze vubec nejaka takova firma existuje :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Tak tady jsem. Já koupil přítelkyni zásnubní prstýnek od Kottnera. A nebyl drahý. Stál 18 000, navíc úžasná kvalita a čistota VVS/F. Když jsem se byl dívat jinde, ceny nebyly o moc menší. Ochota pana Toma Kottnera i paní vedoucí byla úžasná.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?