Stříbrné snubní prsteny - máte zkušenosti?

Profilova fotka
Zdravíčko ;-) . Chtěla jsem se zeptat, máte některá stříbrné snubáky? Jak jste s nima spokojeny? S přítelem uvažujem jaké zvolíme, první jsme chtěli ocel, jenže jak jsem zjistila při možném úrazu ruky nejde rozštípnout, takže ty nejspíš né. Děkuji moc za reakce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych si radši zvovila tu ocel, stříbro je moc měkké a brzo se zničí a poškrábe :) a ocel de rozštípnout sice ne ten dobře jako stříbro nebo zlato a jde to :)
Odpovědět
@gladys1 Ahoj, my taky nevíme, který materiál vybrat. Stříbro je dost měkké, měla jsem stříbrný prstýnek a byl hrozně poškrábaný, byly v něm rýpance a rýhy. A nejvíc mě mrzelo, že jsem se pak jednou bouchla do ruky a on se pod tím nárazem zkřivil, místo kulatého byl šiška.. Takže do stříbra bych nešla. Žluté zlato se nám nelíbí, bílé ano, ale to je zase nad naše cenové možnosti. Navíc bych se bála, že něco tak drahého ztratíme.. Pak samozřejmě platina, ale ta je ještě dražší.. Chirurgická ocel nám přijde moc masivní.. Takže váháme mezi titanem a wolframem.. Toho úrazu se taky bojím, ale wolfram je křehký, takže např. samosvornými kleštěmi ho rozpůlíš i doma s trochou šikovnosti.. Takže my asi budeme mít wolfram, jen je těžké ho v ČR sehnat
Odpovědět
Profilova fotka
@wallflower no je pravda že nosím taky stříbrné prsteny, 3 z nich jsou šišaté až hrůza :-D ale mám jeden silnější, nosím ho už několik let, sice je škrábnutý, ale je opravdu pevný a drží tvar...já myslím, že všechny prsteny se časem poškrábou, jen mi jde hlava kolem z toho jaký materiál vybrat :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
@gladys1 Kamarádka měla druhý den po svatbě poškrábaný i prsten z bílého zlata! To mě přesvědčilo, že jdu do oceli. Ten bude taky poškrábaný, ale nebude mě to tak mrzet, jako u prstýnku, kdy jeden byl za 12tis.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my máme snubáky ze stříbra, poškrábané nejsou, ale jsou to teprve 2 měsíce od svatby. I kdyby se za pár let poškrábaly, zčernaly, změnily tvar a nevím co, bylo by mi to úplně jedno a někde v kapsičce bych tu černou placku nosila:-). Ten prsten nemám na to, abych mohla machrovat, že mám na ruce krásný prsten, ale jako symbol manželství. Nových lesklých prstenů si za život můžeme koupit třeba 10 (a pořád se vejdeme do ceny zlatých). Ale k tomuhle jednomu budu mít navždycky osobní vztah, ať bude stále stejně krásný, nebo se z něj stane bůh ví co. Výslovně jsem chtěla stříbro a odmítala zlato, právě abych tím nějak demonstrovala tento názor.
Odpovědět
@gladys1 Určitě se poškrábou, poškrábe se asi všechno.. Ale zase se říká, že tím ten prsten dostává svou hodnotu - že přece škrábance dokazují, že i po takové době jste s mužem šťastní :-) Mě škrábance nevadí, spíš by mě mrzelo to zdeformování a taky to, že tyto měkké kovy se prý časem "ošoupávají" a ztenčují - nevím, co je na tom pravdy :-) A u zlata a drahých kovů bych vážně měla strach, že se zničí něco co stálo tolik peněz a že za ty peníze jsme třeba mohli jet někam na výlet. Pro mě ten kroužek bude mít obrovskou hodnotu ať stál 1 000 nebo 15 000. :-) Ale zatím u nás vede titan a wolfram no
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb máš recht, jsem si říkala, že taky nebudu někde na zastávce ukazovat lidem jaký mám snubák :-D a škrábance jsou viditelné jen když se člověk na ně zaměří...
Odpovědět
Ahoj, já bych se přikláněla k názoru, který tu už zazněl, a to, že škrábance prstýnku dodávají sentimentální hodnotu :) Takže stříbro klidně. Naopak tu ocel bych neriskovala. Přeštípnout se takový prstýnek opravdu nedá, pokud se člověku stane úraz s prstem, ocelový prstýnek se musí přeříznout, na což se většinou volají hasiči a nejspíš to nebude nic příjemného.
Odpovědět
Profilova fotka
my taky chceme stribrne, nejen kvuli cene. Mam vsechny prstynky stribrne, jeden uz vic jak 15 let, je poskrabany, ale neni to nejak videt a vzdycky se da vycistit a porhodiovat (nebo jak se to pise :-) ). Jen se bojim jak to bude u snoubence v praci, asi si ho bude muset sundavat... Mel wolframovy a zasekl se s nim ve stroji a nastesti prstynek praskl a nezkrivil se, jinak by mel po prstu... ale ten wolfram nechci, je tmavsi nez stribro, tak by mi to neladilo k ostatnim... Jeste uvidime, co nam poradi odbornik ....
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, jde samozřejmě o to, jaký přikládáte snubnímu prstenu osobní i symbolický význam. Někdo chce, aby prsten vydržel celý život, někdo už předem uvažuje o tom, že si za pár let koupí prsteny nové. Obecně je stříbro skutečně měkký kov a na snubní prsteny není příliš vhodné - po několika letech se tvarově deformuje, škrábanečky jsou na něm vidět při pravidelném nošení prakticky ihned, je třeba jej pravidelně čistit od oxidace (i když je zpočátku potažený vrstvou rhodia, ta se časem setře). Ocelové snubní prsteny jsou tvarově stálé, neoxidují a jsou i poměrně odolné vůči poškrábání. Podobné vlastnosti má titan. Nejodolnější je wolfram, prsteny z něj jsou stále jako nové, nedeformuje se ani nepoškrábe, ale je někdy problém sehnat správné velikosti. Přemýšlejte i o tom, co chcete prstenem vyjádřit: zlatý prsten je symbolem trvalé (a stoupající) hodnoty vztahu, ocel a titan jsou pevné a odolné. Ale pokud se Vám líbí stříbro, zvolte si prsteny stříbrné :-) Jinak co se týče strachu z úrazu: je to takové obvyklé téma :-) Mohu Vás, dámy, ujistit, že záleží nejen na kovu, ale i na objemnosti prstenu a typu úrazu. Při běžném nošení opravdu úraz nehrozí... více než celoživotní nošení ocelového nebo titanového prstenu je mnohem rizikovější jeden den řízení auta nebo pohybu po městě :-) Při fyzické práci a sportu pak doporučuji nenosit vůbec žádné šperky! Nejen že hrozí riziku úrazu, ale ani šperkům to nesvědčí. Ráda odpovím případné další dotazy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
stříbrné snubní prsteny mají švagr s manželkou, brali se loni 3 týdny po nás a už po docela krátké době švagr říkal,že je mají poškrábané. Myslím,že stříbro nevydrží tolik co zlato,ale záleží na tom,co od toho chcete a jaký význam tomu přikládáte
Odpovědět
já koupila chirugickou ocel. Nešlo mi jen o cenu, ale taky o to, že mám jeden prstýnem z chirugické a druhý ze stříbra a při porovnání stříbro je daleko víc poničené. Přítel už teď ví, že nebude moci v práci prstýnek nosit, takže plánuje, že jej pověsí na chirugický řetízek. V neposlední řadě, mám se stříbrem docela špatnou zkušenost(osypky, otoky atd.) a to se mi s chirugickou ještě nestalo. Osobně objednávám chirugickou z nakupnicetrum.cz a jsem maximálně spokojená jak s cenou tak kvalitou.
Odpovědět
Článek se načítá
Jasně, stříbro je měkčí a poškrábe se rychleji než bílé zlato. Ale poškrábe se časem oboje! Jenomže stříbro si většinou lidi nevybírají proto, že se snadněji poškrábe, ale proto, že jde o drahý kov, ale je mnohem levnější než zlatý šperk. Koukni ještě po prstýnkách z palladia :).
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?