Obřad mimo matriku co a jak?

Ahoj ..budeme mít obřad v Kulturáku, kde pak bude i raut, co mě ale trápí tak nevím co a jak..potřebovala bych poradit..jak nachystat stůl, zdobily jste ho nějak? nebo jste daly jen ubrus? ..a kde jste měly nachystaný přípitek na tom stole nebo někde bokem? ..měli jste i nějaké občerstvení pro oddávající (starosta co nás bude oddávat, je zvaný na raut, ale co matrikář/ka co přijede?) a jak jste vyřešili doprovodnou hudbu? Předem moc děkuji za jakýkoliv názor nebo radu
Odpovědět
My sice měli obřad venku, ale je to vlastně stejné... Na stole jsme měli ubrus a nechala jsem udělat květinovou aranž ve stylu mé kytky. (pak jsme si ji přenesli na stůl na oběd) Ale možností je spousta. Přípitek jsme měli taky na stole připravený, už nalitý. Skleničky nám postupně podával manžel (postaral se tím o vtipnou historku, ale aspoň máme co vyprávět :-D ) Pozor, na stole musí být i místo na podepisování. My jsme na oběd odjížděli, ale v tvém případě bych asi pozvala i matrikářku. Nakonec většinou je to spíš ona, s kým komunikujete, třeba té naší bych tím poděkovala ráda. No a co se týče hudby, to si musíte ujasnit, jak to chcete, možnosti jsou od cédéčka po symfonický orchestr ;-) V případě sokolovny by neměl být problém s žádnou variantou.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme obřad venku a určitě plánuji nachystat nějaké malé občerstvení jak pro oddávajícího, tak pro hosty, kteří na obřad přijedou (koláčky,vodu). A byli jsme teď vyřizovat papíry na matrice a tam mi vyloženě paní matrikářka řekla, že na stole musí být nějaká kytička. A my teda nezveme oddávajícího ani matrikářku na raut, protože po obřadě máme oběd jen s rodinou, ale určitě jim nachystám alespoň malou výslužku.
Odpovědět
My jsme měli nachystaný stolek s bílým ubrusem a skromnou výzdobu - 4 břečťany, kahan, kouli s prsteny (fotky mám v albu kdyžtak). Přípitek jsme měli bokem, ten měl na starosti můj tatínek, který to pak bouchnul a rozlil. Hudbu nám zajistil DJ, který nám pak hrál celé odpoledne a večer, ale jak píšou holky, možnosti je mnoho. Jo, a na oběd jsme je nezvali, viděli jsme je de facto poprvé a naposledy při obřadu. Koláčky si vzít mohli, ale zvát je na zbytek dne mě ani nenapadlo a asi by jim to přišlo i zvláštní.. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Ono se na obrade pripiji? A kdo vsechno?
Odpovědět
Profilova fotka
@katiik Obvykle si připíjí novomanželé, svědci, oddávající, matrikářka. Někdo přípitek nechce vůbec, někdo si chce připíjet navíc i s rodiči. Prostě jak kdo chce.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?