Přehnané poplatky za oddání mimo obřadní síň

Profilova fotka
Ahojky, dnes jsme se telefonicky doumlouvali s paní na obecním úřadě pod které spadá místo, kde chceme svatbu. Poplatek za oddání 1000,-, za oddání mimo obřadní síň další 1000,- a aby toho nebylo málo tak další 1000,- za to, že to chceme v sobotu! To takhle funguje normálně nebo žiju na jiné planetě? :-|
Odpovědět
@cvibi To jsou opravdu standardní ceny. Pokud to chceš mít zdarma, musíš mít obřad na úředním místě v úřední hodinu a den.
Odpovědět
Profilova fotka
Hmm, celkem nechutný
Odpovědět
Profilova fotka
u nás jsou nastesti oddaci dny patek i sobota od 10 do 13:30 takže se vlezem...ale poplatek 1000,- za oddani mimo obradni mistnost zustava..plus 1500 za pripraveni oddaciho "prostoru" v miste :-) standartni ceny opravdu
Odpovědět
@cvibi je to normálne :-) predstav si, že by od teba stále niekto chcel, aby si pracovala mimo pracovnú dobu a na inom mieste.. robia by si to len tak, pre potešenie? ;-) Vždy máš možnosť ísť na úrad v oddavajúcom čase
Odpovědět
Profilova fotka
normalka, to je vsude. a kdyz si beres cizince, vysolis dalsi penize i za to.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@cvibi Proč nechutný? Je to úplně normální. Možná za tu sobotu by to být nemuselo a taky to určitě není všude, sobota bývá běžná. Ale za to, že chceš oddat jinde než na standardním místě? Je přeci rozdíl, jestli oddají 4 páry na jednom místě, nebo pojedou za každým úplně jinam. To mě nijak nepohoršuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@adela ano máš pravdu, ale my vysolíme 3000,- jen za to, že si odkočí od obědového stolu na 20 minut :-D
Odpovědět
To mi nepřijde taky tak hrozný... např. v Lednici je mimo schválený termín příplatek 6.000,- Kč + platíš ještě pronájem prostor... takže 3.000,- jsou v pohodě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cvibi Oni se na to ale musí připravit, to není jen že si odskočí. A dělat to musí v sobotu, což je den pracovního klidu, tudíž jim přísluší příplatek za práci ve dnech pracovního klidu. Jak by se tobě líbilo, kdybys co druhou sobotu musela na dvacet minut + cesta odskakovat od oběda se svojí rodinou? Tohle je dost krátkozrakej a trochu bezohlednej pohled...
Odpovědět
Profilova fotka
bud rada v brne te to vyjde prumerne na 8 tisic a vic plati se naprosto za vsecko sem se malem vyvratila :-S no kratkozrakej pohled? pokud by to slo do jejich kapsy tak to pochopim jeste...ale kdyz to jde do mestske kasy tak z toho ten oddavajici moc nevidi kdyz teda odbiha od rodiny a od obeda... a je to jeho prace..ja taky bohuzel chodim o vikendech do prace protoze je to moje prace...
Odpovědět
Profilova fotka
@cvibi: My platili 1000,- pouze za to, že jsme chtěli mít obřad na jiném místě.... venku na zahradě hotelu, kde se konala celá svatba.....jinak ostatní poplatky jsme měli zadarmo. Za oddání jsme neplatili nic. U nás je zavedené, že každou první a třetí sobotu v měsíci je obřad zdarma (aniž bychom to tušili, tak jsme se zrovna trefili....:-))
Odpovědět
Profilova fotka
@nicolseda Z té městské kasy se jim vyplácí ty příspěvky za práci v den pracovního klidu. A pokud pracuješ v sobotu, tak buď máš příplatky, nebo máš jiné než běžné rozvržení pracovní doby, kde si to teď z hlavy nepamatuju. Co jsem tím ale chtěla říct je to, že se tady neustále nevěsty rozčilují, že je všechno drahý, přitom to jsou běžný ceny, a nejradši by byly, kdyby pro ně všechno všichni udělali zadarmo, což mě docela překvapuje, nejsme snad malý děti, když se vdáváme, tak už bychom měly vědět, že housku nedostanu zadarmo, stejně tak jako nám nikdo zadarmo neuvaří oběd, atd...
Odpovědět
Článek se načítá
@cvibi jednak to nie je 20 minút je tam cesta (čo ich tiež niečo stojí), príprava a hlavne oni majú tiež aj svoj život a svoju rodinu, keby si toto povedal každý, tak sa nikdy nezastavia. Nás tieto poplatky vyjdú na 165 eur, čo je asi 4500Kč a nenapadlo by ma sa nad tým pohoršovať. Ja som rada, že sú ochotní to spraviť, pretože oni nemusia, možu ti to bez problémov zamietnuť a ty si možeš ísť pískať..
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme nakonec sehnaly na zamku v brne za 1.000 tak jsme spokojeni ze nemusime vysolit 10.000 :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ono to mozna vyznelo jako ze hanim sluzby atd ale kdyz muze clovek usetrit tak to udela rad..a neee kazdy si muze dovolit svatbu za 150.000 nekdo na to proste nema a tim ze vyplazne 10.000 za pouhy obrad tak by misto toho mohl mit par jinych veci pro radost na svatbe :-)
Odpovědět
@nicolseda vždy je tá možnosť brať sa na úrade, to, že teraz je to moderné vonku atď. je iná vec. Keď na to niekto nemá, tak nemá a neznamená to, že by ich svadba bola o niečo menej hodnostnejšia. :-) Ja platím 165 poplatky + 150 za miesto (eur), ale ak by som nemala, tak by som sa brala na úrade a hotovo - je veľa krásnych radníc :-) Jediný poplatok, ktorý by podľa mňa nemal byť je tých 1000Kč za svadbu ako takú, pretože sú ľudia, ktorí si to nemožu dovoliť, ale právo vstúpiť do manželstva by mal mať každý, aj ten, čo nemá 1000Kč navyše.
Odpovědět
Profilova fotka
no v brne co jsem obvolala chteji aj na radnici X poplatku nesmyslnych.... kdybych chtela neco extra treba venku atd tak drzim hubu ale bavim se o standartnich mistech
Odpovědět
@adeala Nevím jak jinde, ale u nás je svatba na radnici zcela zdarma. Jediné, co se platí, je poplatek varhanikovi, ale pokud ho někdo nechce, nemusí ho mít.
Odpovědět
Tak oddavajici to dela jako svoji praci.. tak je jasny, ze se za to musi platit... i za cirkevni obrad je slusnost dar prispevek farari a kostelu.. Pripada mi to uplne normalni.
Odpovědět
@kacenkakaca neviem, ja som vychádzala len z toho, čo písala slečna v úvodnom príspevku :-) že 1000Kč za oddání. U nás je to trochu inak, pretože nie sme rovnakej národnosti tak platíme viac. :-)
Odpovědět
My platíme 6000 Kč za obřad venku.
Odpovědět
@cvibi Ahoj, my jsme to měli na Rakovnicku a platili jsme matrice jen 1000,- Kč, když svatba byla v sobotu a na statku:-)
Odpovědět
Profilova fotka
My platili matrice celkem 1000,- za to ze se nebereme v miste trvaleho bydliste ani jednoho z nas (mozna v tom bylo i to ze je to v jinem terminu nez maji vyhlaseno a mimo obradku, nevim presne) v miste obradu jsme platili dalsich 5000
Odpovědět
@cvibi Ty jo to je dost, my se brali v Hranicích před 2 lety a žádný poplatek jsme neplatili!!! to je divný... asi zavedli nějakou novinku... :-( pěkný teda... ještě že už to mám za sebou... :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@katevonf ok, beru. Já s přítelem pracujeme 6 dní v týdnu a opravdu 1000,- za sobotu nedostanu. To jen tak naokraj. Pro mě to je hodně peněz a nepřijde mi to normální.
Odpovědět
@cvibi Pokud nechceš ty poplatky platit, tak se vezměte na úřadě v obřadní síni v době, kdy oddávají. Nemají žádné oddávací soboty? Přece pokud chci něco mimo to, jak to mají dané, tak to musím zaplatit, na tom nevidím nic divného a neoznačila bych to slovem nechutný. My tedy máme svatbu v kostele, takže se nás netýkají žádné poplatky, leda příspěvek na kostel - ale i ten mi přijde normální dát ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@katevonf nechci nic zadarmo, s určitým poplatkem jsem počítala a jak jsem už psala... je to pro mě dost peněz a to abych se mohla s přítelem vzít, nás stojí hodně sil a odpírání... sposta lidí nemá tolik peněz aby si vůbec svatbu mohlo dovolit.... jen to jsem chtěla dodat. Holt se s tím musím smířit. Děkuji za názor.
Odpovědět
Profilova fotka
@ttm a kolik panu faráři dáte?
Odpovědět
@cvibi Asi 2000 Kč + květinová výzdoba, která v kostele nějakou dobu vydrží a úplně levná taky není ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cvibi a já myslela, že ten poplatek 1000,- je jenom jeden...a né že se sčítá za každou "nadstandartní" službu....to mě teda docela překvapilo....asi budem muset přehodnotit místo a datum obřadu, pokud budou chtit takovýhle poplatečky (chápu tvoje rozhořčení- peníze jsou problém).....:)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?