Po obřadu pouze raut a ne oběd

Profilova fotka
Přemýšlíme nad tím, že bychom si obřad naplánovali na 14. hodinu a potom už měli pouze raut, protože mi tam už nějak nevychází čas na oběd. Ale zase přijdeme o ty tradiční zvyky u svatebního oběda. Měl jste to tak někdo? pouze raut? jak to probíhalo? děkuji
Odpovědět
My planujem v patek dopoledne brunch s nejblizsimi (ale bez tradic, proste jen v klidu posedet, nasnidat se, pokecat), odpoledne pak v 15:30 mame obrad. Pote se rozejdem a druhy den odpoledne bude oslava s rautem&grilovanim. Delame si oslavu sami, takze bude v klidu cas vsechno v sobotu zaridit, dovezt, nazdobit atd.
Odpovědět
@simona2014 Ahoj, my to takto planujem! Obřad máme ve 12:00. V mezičase dort a už od 17:00 hod.dost pestrý raut. Hold jsme oběd vyškrtli, i z důvodu financí. Myslím,že svatba bez svíčkové se 6 :-D :-D se obejde,a nejíst 5 hodin člověk vydrží. Zapomněla jsem teda ještě uvést,že před obřadem budeme mít pro hosty něco jako coffeebreak s chlebíčky, crossiantama atp. Sem tam někdo zobne cukroví, takže se toho fakt nebojime (i když s 1 zlým jazykem už jsme se setkali - ale je nám to jedno, je to naše svatba!!!!a nepotřebujeme se zavdecovat - stejně je to nemožné :-D ). A jestli máte obřad ve 2,tak kór bych se toho nebála. My chtěli obřad též později​,nebylo to možné,ale nerozhodlo nás to. A po 10.6. ti můžu dát echo, jak to probíhalo... :-)
Odpovědět
My máme obřad v jednu hodinu a právě kvůli tradicím budeme mít společnou polévku a přípitek. A pak už raut.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky bez obeda... 14.30 obrad , a pak dame asi dort a jupi raut asi taky okolo 17 a pak pozdeji jeste jeden teply... bude se to kombinovat
Odpovědět
Pokud nechcete přijít o tradice, tak ideální kompromis je společný přípitek a polévka (jezení z jednohk talíře atd.) a pak už raut. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to tak plánovali, máme oběd ve 3 a chtěli jsme pouze raut, ale zároveň tam mít i trochu tradicí, takže jsme tam ještě přidali přípitek a polévku :-N
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to tak měli. Obřad byl ve 14:00, hosté se sjížděli přímo do pensionu, a mohli si dát kafe a ovoce, zeleninový salát, guláš, pak jsme měli obřad, po návratu rozbíjení talíře a společný přípitek s hosty a pak začal raut, kolem 6 byl dort a kolem 8 večer jsme ještě grilovali krůtu. A za nás super. Rádi jsme se vyhnuli svíčkové a servírovanému obědu vůbec :)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme obřad ve 14:30, takže oběd také vynecháváme. Počítáme, že hosté se budou sjíždět tak kolem půl druhé, bude pro ně nachystáno malinké občerstvení (welcome drink, kanapky). Po obřadu plánujeme vyfotit společnou fotku všech svatebčanů, přijmout gratulace a rozbít talíř. Následovat bude přesun k rautu, počítám, že do čtyř by se to mělo stihnout. Ve čtyři nakrojíme dort a předáme ho obsluze, aby část naporcovala a dala k rautu, aby si mohl vzít, kdo bude mít chuť. Kolem osmé se začne s venkovním grilováním a o půlnoci pro držáky bude přichystaný gulášek :). Tradice, které jsou spojeny s hostinou prostě držet nebudeme. Z tradic akorát rozbijeme ten talíř a hodím kytkou :).
Odpovědět
@radula88 zvláštní harmonogram. Co budete dělat do těch 5? Už vidím jak jedu na takovou svatbu: v deset se najím doma abych v 11 dejme tomu vyjela, ve 12 obřad a pak do 17 hlad :-( :-( , vlastně dort na zalepení žaludku.
Odpovědět
@majanax Proč taková reakce? :-( . Já myslím, že od 12 do 17 každý vydrží, to není taková dlouhá doba.
Odpovědět
Profilova fotka
no ono záleží kolik máte lidí na jak velkém prostoru, nás bude 70 včetně 10 dětí. Obřad máme ve 14:00 přímo na místě u penzionu. Také jsem původně chtěla jen přípitek a polévku a hned raut. Ale nechala jsem si od koordinátorky vysvětlit jaký by to byl masakr, kdyby se víceméně najednou zvedlo 60 hladových lidí ( i když před obřadem bude také pohoštění) a šli na raut, takže jsem odsouhlasila lehký druhý chod a pak raut, kde už to bude trochu rozmělněno.
Odpovědět
@misule79 není dlouhá jen 5 hodin. Když se najím doma v 11 tak 6. Normálně jí člověk asi tak po třech hodinách.Byla jsem na svatbě s obědem (polévka, svíčková), další jídlo bylo v podobě rautu, Oběd ve 13.30. Raut asi o půl šesté, soudě podle toho jak se na něj všichni vrhli tak měli už hlad (přestože na stolech byly koláčky a zákusky). Podle nepsaného pravidla by měl host dostat najíst po třech hodinách :-) jako kojenec :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@majanax evidentně se chodíš na svatby jenom najíst.Ale o tom to neni,vis?!nastesti na té naší nebudeš... A co budeme dělat?fotit se, ano rozkrojime dort,ktery nas zaplacene, a pak se taky budem bavit (nemysleno jako hrát hry, ačkoli jedná tam bude). Je to cesko-moravska veselka, a jako strana Moravska vim,že bude srandy kopec. A že se v 17:00 všichni pustime do rautu?no a?jidla bude fůra...pojime společně. A kdyby ne,ať si da kdo chce,co chce a kdy chce. A později pak ještě bude studený bar na zobání... A pojem nepsané pravidlo,mě nezvedá ze židle a neberu ho v potaz.to je jak kdyby se řeklo,že podle tradic má mít nevěsta bílé saty, a dnes to holky dělají podle svého, a je to taky paráda... A jíst po 3hodinach??srovnávat kojence a dospělého je padlé na hlavu... Pochop,že každý si to dělá podle svého. Ten den je jen snoubenců!
Odpovědět
@misule79 děkuji za zástani 😉.Jasně,že se to dá vydržet....ale někdo se hold přijde bavit a sdílet svatební den svých přátel,a hold někdo si přijde jen nacpat pupek :-D :-D
Odpovědět
My také nemáme oběd. Bude přípitek, polévka a pak raut. Ale je pravda, že jsme tomu přizpůsobili čas obřadu, máme ho ve 14 hodin.
Odpovědět
@radula88 Udělejte si to po svým a každýmu je do toho prd jak to budete mít ;-) .Držím palce at vám vše vyjde podle představ a hlavně at máte na svatbě co nejmín nenažraných lidí :-D :-D :-D
Odpovědět
@radula88 Tvrdíte ať si to každý dělá po svém,ale když s Vámi někdo nesouhlasí,tak se vztekáte. Taky máme obřad v poledne a místo obědu volíme raut,ale chci aby proběhl max. ve 14. hodin protože dát lidem (kteří přijedou na svatbu už třeba v 11) první jídlo až v 5 je podle mě sebevražda a je jedno jestli je to kojenec nebo dospělák,ty lidi prostě budou mít hlad a budou z toho akorát otrávení a vůbec to není o tom,že by se šel člověk na svatbu jenom najíst.
Odpovědět
Profilova fotka
@simona2014 Byli jsme na svatbě, kde byl obřad ve 13. hodin. V 11 hodin bylo pohoštění u nevěsty doma, pak se jelo na obřad, ve 14 hod. byla klasická knedlíčková polévka a po ní raut. Osobně mi tam ten tradiční oběd trochu chyběl, ale rozhodně to bylo zorganizované pěkně, nikdo hlady netrpěl a jídlo bylo moc dobré.
Odpovědět
@marketaak já se ale nevztekam...máme to tak a basta!jen jsem si obhajovala naše rozhodnuti,tak potlacte vášně. Ano svatba o tom není. Já byla na pár svatbách a nikdy jsem tam s tím úmyslem nesla. Tady jde o tu atmosféru, o tom že bude legrace,poznáte nové lidi atp. Ti,co přijedou v 11 si můžou dat něco z bohaté připraveného coffeebreaku Fakt si myslím,že 5 hodin není tak moc,kdyz se dobře bavíte,čas nevnimate.vemte si za mlada - v 8se najite, v9 jděte na disco a domu přijdete ve 4rano.7hodin super zábavy s prateli-nebo jste se stíhala během té době 2x najíst,když má podle majanax člověk takto jíst? Ale to je jedno...... Hlavně ani nebyl důvod,aby se kdokoli upnul na můj příspěvek. Myslela jsem pouze v dobrém pro zakladatelku,aby se toho nebála.tod vše! A majanax se toho bezdůvodně chytla.Proč!??já se na nic neptala..nezadala jsem názory.
Odpovědět
@radula88 No ona ta legrace a atmosféra se lépe buduje s plným žaludkem. Není to o tom, že by člověk nevydržel pět hodin nejíst, ale spousta lidí je protivná, když má hlad, a asi nikoho nenapadne, aby se bral na svatbu svačinu.
Odpovědět
Jsem pro raut, ve vicero lidech rozhodne funkcnejsi a pobavila mne informace "az se zvedne 60 lidi". To u nas az se zvedne sto lidi bude fronta jak pred tuzexem :) Nicmene nejake pohosteni na stoly by asi pisatelka mela v mezicase zvazit, zvlast pokud bude alkohol k dispozici.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?