Ve svatební den pouze raut - organizace

Milé nevěsty, hledala jsem ve zdejších diskuzích, ale odpověď na svoje otázky jsem nenašla, takže.... Plánujeme obřad v odpoledních hodinách (15.00) a pak hned bude raut pro rodinu i přátele, celkem 90 lidí. Chceme to pojmout spíše jako neformální party pro všechny, bez všech tradic a zvyků. Moje hlavní otázka je, jak to všechno zkoordinovat? Jde mi především o uspořádání stolů, zda dělat zasedací pořádek, jak pojmout začátek - příjezd na místo, atd., aby nevznikaly nějaké trapné situace. Prosím vás o zkušenosti, rady a náměty... kdo jste měli svatbu v podobném duchu.
Odpovědět
Profilova fotka
@nika5555 My to plánujeme stejně. S tím, že obřad je ve 14 hod. a pak máme raut. Žádné tradice, ani zvyky nechceme. Bereme to jenom jako oslavu. Zasedací pořádky nebudou. V restauraci nás jenom přivítají, hosté si sednou kde budou chtít (budeme mít akorát vyznačeno místo pro nevěstu a ženicha). Poté všechny přivítáme a poděkujeme, že jsou s námi. Svědci také plánují nějaké veselé proslovy :-D takže se těšíme :-D A zbytek je už na volné zábavě. Nechceme nikomu plánovat žádný program. Hudba bude zajištěna, restaurace je v přírodě, takže je možnost na procházky a navíc máme veselou rodinu, tak se o zábavu nebojím :-D Takže asi tak. Každopádně pokud se bojíš hluchých míst, tak určitě si vymysli do zásoby nějakou zábavu (tady je k výběru spousta - stačí najít na to diskuze) nebo svatební noviny (ovšem komu se s tím chce dělat :-D ) A hlavně se nestresuj, užij si váš den ;-)
Odpovědět
Plánujeme to úplně stejně :) Mám radost z toho, že právě nemusím řešit zasedací pořádek, každý si sedne, kam chce. Odpadne nám vlastně i ta ceremonie s rozbíjením talíře, společnou polívkou atd., čímž ušetříme hromadu času a každý se bude moct najíst, kdy bude mít hlad. Abychom však měli prostor pro proslovy nebo jednoduše "sraz" všech hostů na přípitek, uděláme to jako vsuvku někdy během odpoledne - normálně to do harmonogramu začleníme na určitou hodinu. Stoly teda budeme mít neoznačené, asi teda kromě jednoho, kde bude moje kytice a rezervované židle, kdyby nám s ženichem už padaly nohy :D A začátek... zhruba půl hodiny před obřadem aby všichni přijeli. Necháme je v oddělené části parku, kde je družičky ozdobí a kde bude něco malého na občerstvení (zároveň přístup na toaletu), těsně před obřadem je pak družičky dovedou na místo, pak přichází hlavní aktéři :) Po obřadu se krátce vyfotíme a pak už je necháme rozprchnout ke stolům za jídlem a pitím :)
Odpovědět
@a_zlutasek my to chceme tak, že na obřad bude jen rodina, aby to bylo soukromé, intimní, bez čumilů... obřad máme v přírodě úplně mimo od místa rautu.. Přátele chceme pozvat až přímo na "zábavu".. Není to hloupé??
Odpovědět
My to plánujeme podobně, jen budeme mít přípitek a polévku. Ale pokud máte alespoň ten přípitek, tak bych se nebála o nějaké jiné zahajování nemusíš mít strach. zasedací pořádek je i tak dobrý. Pokud máte třeba oddělené stoly, tak urči akorát kdo bude u jakého stolu sedět a oni už se tam rozsadí, dost ti ty trapné situace, kdy se přesouvají židle, protože někdo nechce sedět s timhle atd. a oni si pak stejně budou přesedávat, jak budou potřebovat :)
Odpovědět
@nika5555 Taky jsme měli jenom raut. Různě jsme rozstrkali stoly a hosté si mohli sednout kam chtěli. Myslím, že je to mnohem lepší, zasedací pořádek mi přišel vždycky takovy křečovitý. A zvlášť když je to raut... Po příjezdu na místo si třeba můžete dát se všema přípitek a dál bych se tím nijak nestresovala. Když je hodně jídla, tak se lidé většinou dobře baví a není potřeba nic moc organizovat ;-) .
Odpovědět
@nika5555 Určitě to není hloupé. Mně by třeba mrzelo, kdybych neviděla kamarády, jak se berou, ale pokud by si to tak přáli, není zbytí. Rozhodnutí nevěsty a ženicha se prostě musí respektovat. A ne každej je takovej cíťa, aby to prožíval :) Taky bych to řešila tím společným přípitkem na místě hostiny, jak píšou holky.
Odpovědět
Ahoj, my to plánujeme taky hodně podobně, obřad v 15 hodin, všecko na jednom místě. Chceme nějak "oficiálně odstartovat" raut, takže jsme vymysleli, že v 16 hodin slavnostně zakrojíme dort a svatebního čuníka :-D od té chvíle doufáme, že pojede zábava tak nějak spontánně. (vlasntě časy se nám budou posouvat podle potřeby, oficiální obřad máme v 10 ráno jen se svědky a odpoledne nás bude už doopravdy oddávat druid)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkam499 Holky z profesního pohledu se zasedacím pořádkem při velkém počtu hostů opravdu souhlasím. Nedá se to pak rozumně ukočírovat a mít "hluchá místa" u stolů asi opravdu nikdo nechce. Ty lidi, kteří se znají, prostě vždycky budou sedět pospolu. Většinou se usadí jako první a pak vám přijde další skupinka, zjistí, že tam chybí dvě židli atd atd. S přibývajícím časem se samozřejmě zasedací pořádek nedodržuje neb se hosté poznají blíž. My budeme mít přípitek, předkrm, polévku a pak raut. Zasedací pořádek bude neb máme hodně hostů včetně dětí a tím se chci vyhnout komplikacím typu "a kde mám jako sedět já?".
Odpovědět
@sierral přesně tak, toho se právě bojím! Původně jsem žádné jmenovky dělat nechtěla, ale nakonec to přehodnotím. Když nebude v tolika lidech zasedací pořádek, budou zmatky... je jasné, že si během večera každý přesedne a budou různé formace, ale pro ten začátek je to bezva. Prostě každý bude vědět, že je na něho myšleno.. Jak se všichni usadí, bude přípitek, pobídnutí k jídlu a volná zábava.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nika5555 No právě. Sama se živím organizováním korporátních eventů (rpo 20 - 60 lidí) a bez zasedacího pořádku je to vždycky šílenost. A na svatbě to bude podle mě to samé. Neřeknu mála intimní svatba do 40 lidí, ale pokud je lidí víc, takto může skončit perfektním chaosem. :-)
Odpovědět
Máme to podobně -obřad v 15 hod,potom hned raut a bez tradic (kromě prvního tance). Určitě ale udělám zasedací pořádek a bude společný přípitek a potom předkrm, aby se to nějak oficiálně zahájilo. My se půjdeme hned po předkrmu fotit a mezitím už můžou svatebčani hodovat.
Odpovědět
Měli jsme také jen raut, tradice osekané na kost. Zasedací pořádek jsme měli (stoly cca po 10 lidech), chttěla jsem promíchat lidi, co se neznají a myslela jsem, že by si rozumněli. Každý si našel svoje místo, roznesli se sklenky s proseccem, svědek řekl přípitek. Po přípitku se začal roznášet předkrm, s manželem jsme poděkovali hostům, že přijali naše pozvání, popřáli dobrou chuť,... A pak už si každý šel k rautovému stolu jak chtěl :) A tip - zařídit, aby se starším ročníkům někdo věnoval a jídlo jim zanesl (u nás babičky nebyly dobře pohyblivé)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My tedy taky plánujeme raut a zasedací pořádek ne, ale asi proto ze cele je to garden party a bude spoustu mista vevnitr i venku jen bude rodinny stul pro nas, rodiče a prarodiče v dobe obeda, a to nechame jidlo i prinest od kamarada co nam tam bude delat na baru, pak uz bude zbytek opravdu rautove i pro nas.. tak snad to klapne
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my to plánujeme podobně. Obřad v 15 h, ale ještě je tu otázka??? Chceme se fotit až po obřadu, který máme na stejném místě jako hostinu, ale na focení novomanželů to v tom místě moct není. Tak si říkám, jestli postačí foto koutek a další zábava zajištěná po dobu kdy mi zmizíme udělat fotky a necháme hosty tam???
Odpovědět
@nadakonecna My jsme šli fotit po zakrojení dortu. Nepřipravovali jsme žádné zábavy (jako noviny, kvízy,..), jen menší dětský koutek na zabavení dětí a hosté si vystačili sami. Když je co pít, jíst a kam si sednout, tak si ani nevšimnou jak dlouho jste pryč :)
Odpovědět
@nadakonecna my chceme fotit netradičně před obřadem :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my budeme mit obrad cca v 17 s tím, ze si na místo prijede kdo chce jak chce....ofiko setkani bude v 15h. My se fotíme dokonce den predem, v den svatby budem jen dofocovat :-) Zadny program neni a nebude, po obradu rovnou volna zabava, tanecky, jidlo v podobe rautu, nejaky hry, fotostanek atd
Odpovědět
Profilova fotka
Co třeba mexický raut s mexičany?
Odpovědět
My jsme měli po obřadu přípitek a polévku, toť pro všechny stejné. Pak byl raut, kdy byly zvlášť stoly s jídlem nachystané a na nich spousta možností co si dát. Hostům se to líbilo, že si mohli vybrat, co chtěli. Zasedací pořádek jsme i přesto měli. Nevadilo to a myslím, že to tomu dodalo ten punc více sváteční atmosféry.
Odpovědět
Profilova fotka
@nika5555 Plánujeme to stejně :-) žádný zasedací pořádek, možná jen vyhradíme dva stoly pro rodiče.
Odpovědět
Profilova fotka
@nadakonecna My to chystáme podobně. Po obřadu a gratulacích a společných fotografiích se otevře raut, bude hrát reprodukovaná hudba a my se na chvíli vytratíme fotit. Snad se tam sami zabaví... pak se vrátíme, hodím kytku, svědek dostane půl hodinu, aby mě unesl :-) a pak se vrátím a bude první tanec a začne hrát kapela.
Odpovědět
@dizi a jaký budete mít předkrm?? my to asi budeme mít taky tak. Přišel s tím pan z restaurace, že by to bylo velmi zmatečné, bez nějakého společného jídla na začátek.
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, také jsme měli odpolední svatbu. Po obřadu se hosté přesunuli do rezidence (pár metrů) a tam mohli začít s rautem. My jsme se mezi tím vyfotili. Uspořádání u stolů nebylo, jen jsme měli předem určené místo my jako manželé a maminky.
Odpovědět
A měla jste některá svatbu v Brně? Plánujeme to stejně, ale stále hledám vhodné místo pro cca 30 osob a hlavně odzkoušené. Kdyby měla některá z vás tip, budu moc ráda :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kopretinkaa183 zkuste Restaurant Mitrovski.. mají tam zimní / letní zahradu, hned vedle Letohrádku Mitrovských.. Pěkné klidné prostředí a park.. Před nástupem na mateřskou jsem tam pracovala. Obraťte se s nezávaznými dotazy na p. Maďara.
Odpovědět
@nika5555 Nabídli nám - šunkovou rolku na salátovém lůžku s chřestem, variace sýrové, kuřecí a vepřové rolády na salátovém lůžku s pikantní omáčkou, variace jemných paštik podávaných s brusinkami, anglický rostbíf s bylinkovým dipem. Já jsem chtěla rostbíf, ale přítel ho nemusí, takže jsme vybrali ty rolády. A rostbíf potom bude na rautu.
Odpovědět
@kopretinkaa183 ano, my měli takto v Brně, na Panské Líše v jezdeckém areálu. Je tam vše, restaurace, zahrnující prostory vevnitř, terasu, salonek, místo na obřad, hotel pro 60 lidí.
Odpovědět
@lelinka22 a můžu se zeptat pro kolik osob jste to měli a na kolik vás to vyšlo? Měli jste tam i hudbu? Jen pro přibližnou představu. Děkuji
Odpovědět
@kopretinkaa183 bylo plánováno pro cca.90 osob, ale ve skutečnosti nás bylo nakonec kolem 70. Měli jsme ale tedy rezervovaný celý areál a všechny prostory restaurace jen pro nás. Hudbu ano - DJ. Co se týká ceny za služby tam, tak byli k nám velmi vstřícní, ceny byly víc než vyhovující a vše šlo domluvit. Záleží co si všechno budete přát, že chcete mít k jídlu, pití, podle toho se odvíjí cena.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, taky přidám naší zkušenost. Obřad jsme měli v 15:15 a vše se odehrálo na jedno místě. Zasedací pořádek jsme měli udělaný, ale po čase si stejně sesedli lidi k sobě co chtěli. Jediné společné jídlo jsme měli polévku a pak už si každý bral co chtěl. Chvíli jsme dali na jídlo a pak jsme rozkrajovali dort, kdo chtěl, tak si přišel pro svůj kousek. Myslím si, že to každému vyhovovalo, nikdo nebyl do ničeho nucený a jedl jen co chtěl. Myslí, že na výběr bylo dost. Vše jsme si dělali sami. Určitě bych neměnila a všem kdo si to takto představují jen doporučuji :)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?