Jaká jídla měla největší úspěch na večerním rautu?

Zajímalo by mě, o jaká jídla na večerním rautu byl nějvštší zájem? Večer bych chtěla mít na svatbě raut a nemůžu se rozhodnout jaká tam dát hlavní jídla. Chtěla bych asi tak 3 druhy, ale nivím jaké. Určitě zvolím kuřecí a vepřové řízečky. Potom ale váhám jestli nechat dělat na ohni kýtu, nebo grilovat nějaké maso, či nějaké masové rolády? Hostina bude v restauraci. Pak by mě zajímalo, co vybrat jako přílohu jestli jen pečivo, nebo např. i šťouchané nebo americké brambory? Samozdřejmostí je zelenina a ovoce. Pokud máte nějaké zkušenosti, nebo nápady budu ráda.
Odpovědět
Profilova fotka
-guláš -gril. hermelín -řízečky příloha byla pečivo pak šly na dračku ovocné špízy a zeleninové saláty i sýrové talíře:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky záleží na počasí, u nás šly nejvíc řízečky a grilovaný prase (byla zima), na svatbě příbuznejch byl pařák, že by jeden zdech, takže se nejvíc osvědčily mísy s ovocným salátem a asi tak cisterna ledový vody s citronem :-)
Odpovědět
Ahoj, tak guláš bych nebrala - u nás si ho dali jen 2 lidi (ikdyž byl moc dobrý). Na dračku šly řízečky a grilovaná kýta. Měli jsme i bramborový salát (takovou letní obdobu s jogurtem), a snědl se celý. Taky hodně chutnaly špízy (mix masa a zeleniny z grilu).
Odpovědět
My měli raut pro 80 lidí od 17.00 hodin a snědlo se naprosto všechno! teplá jídla: vepřový steak se slaninou a kukuřicí, kuřecí medajlonky s liškami, kuřecí paličky v pikantní krustě, vepřové panenky na švestkové omáčce, kuřesí a vepřové řízečky jako přílohy byly na výběr: hlohovecký bramborový salát, rýže, špenátové brambory, těstovinový salát s kuřecím masem, řecký salát, činské zelí s kukuřicí, šopský salát, chleba, bílé a tmavé pečivo jako první zmizly kuřecí paličky v pikantní krustě a špenátové brambory a po nich vepřové panenky na švestkové omáčce. Ještě bych dodala, že solidní cateringová firma ti sestaví jídlo dle zadaných surovin (my např. řekli jaké maso by mělo být a oni navrhli úpravu, pak jsme dolaďovali..)
Odpovědět
@sonicka_d Myslím, že je lepší zvolit víc druhů jídla v menším množství než jen 3 druhy. Potom si snad každý vybere. Co jsem byla na svatbách a oslavách na dračku šel tatarák. Pro inspiraci na rodinné oslavě jsme měli: Vepřové a kuřecí mini řízečky, pečená kýta, hovězí guláš, tatarák s topinkami, filírovaná panenka plněná švestkami a panenka plněná špenátem, sýrové prkénko, nakládaný hermelín, zeleninová mísa, švestky ve slanině, zelené fazolky ve slanině, cherry rajčátka s mozarelou a bazalkou na špejli, miska s olivami, bramborový salát (majonézový a bez majonézy), ovocné mísy, pečivo. Bylo nás 30. Co vím, tak masové rolády moc nejdou, většinou pak každý vydlabe náplň.
Odpovědět
jj, souhlasím s @majkll těch jídel bylo více druhů ale ne pro všech 80hostů, tím si vybral každý. Ještě jsem zapoměla napsat, že byly i sýrové mísy - výběr francouzských sýrů (ty jsem ani nestihla ochutnat jak byly rychle fuč) a nářez domácího uzeného. Samozřejmě talíře s čerstvou zeleninou a ještě asi tak 15kg různého ovoce (banány, jahody, melouny...) měla jsem obavu, že se to v žádném případě nesní ale nebylo tomu tak. Lidi měli možnost ochutnat od každýho kousek a nezaplácat si břicho jen jedním jídlem - např. gulášem. Poslední hosté si dávali jídlo ještě o půl čtvrté ráno :-)
Odpovědět
Děkuji za rady. Restauraci ještě nemáme vybranou. Začínáme teprve plánovat. Právě vybíráme, co na ten raut. Hostů bychom měli mít asi 50. Nechci aby bylo jídla moc ani málo. Sama jsem ještě žádnou velkou hostinu neorganizovala a každému chutná něco jiného. Ještě jsem se chtěla zepta řizky a maso jste měli v takových těch ohřívaných boxech nebo studené? Jaká forma úpravy zeleniny se vám nejvíce osvědčila? Jen nakrájoná na kousky, nebo ochucené saláty bez dresinku nebo s dresinkem?
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, my měli večer raut pro 80 lidí, měli jsme grilované maso, pstruhy,kýtu, k tomu pečiov, zeleninu, sýry ovoce. Největší zájem byl o kýtu, měli jsme 2 a obě se snědly, takže doporučuju kýtu určitě nevynechat. Myslím si že přílohy bych neřešila, všichni budou už za ten den tak plní, že pečivo a zelenina úplně stačí. O půlnoci jsme měli ještě valašskou kyselici, mysleli jsme,že už se to ani nesní a všichni se na to vrhli jak kobylky, takže ta se taky snědla :)
Odpovědět
Profilova fotka
Na svatbě mojí sestry se večer snědlo strašně moc kuřecích řízků s pečivem a zeleninový balkánský salát. Ale zas je fakt, že se tam nic negrilovalo. My budeme mít řízky kuřecí i vepřové, kýtu, obložené mísy a salát ovocný i zeleninový. :o)
Odpovědět
Profilova fotka
@sonicka_d Jinak řízky se smažily postupně. Vždycky se udělala jedna mísa a když už byla skoro snězená, tak přinesli další. Nestihlo to vystydnout.. :D A nejlepší je asi u těch salátů mít prostě velkou mísu zeleniny a pak zvlášť třeba balkánský sýr a dresingy a každý si tam dá, co mu chutná a taky to dýl vydrží. :-)
Odpovědět
@sonicka_d Řízky byly na táce, takže potom studené, ale to u nich nevadí. Ostatní maso bylo v těch ohřívacích mísách. U zeleniny myslím, že je lepší ji mí zvlášť, jak psala @bartosba. K tomu ten balkán, dresinky, ocet, olej a každý si namíchá podle chuti. S množstvím Vám určitě poradí restaurace. Nám třeba řekli, že když je nás 30, tak raut nachystají pro 25 lidí, že to většinou stačí a ještě zbylo. Nejlepší je tam mít kuřecí, vepřové i hovězí maso a něco i pro ty co maso nejedí. Potom si každý vybere:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je vždy dobrý zvážit, jaký máte hosty (pokud víš, co jí/nejí) - u nás je většina masová, původně jsem třeba nechtěla mít na letní svatbě guláš, ale na sestřině svatbě padl naopak jako první, hlavně chlapi ho jedli třeba k pivu a přidávali si...takže guláš BUDE. Dále po konzultaci i nějaká smažená játra na pár porcí, to také myslím padne, pak klasika řízečky vepřové a kuřecí, kuřecí roládka a obložené sýrové a uzeninové mísy. Pro nemasožravce pak bude šopský salát, salát caprese nebo spousta ovoce a zeleniny jako přílohy (takže zelenina v salátu i samostatně -máme naplánováno asi 2kg zeleninové mísy pro cca 50 hostů a troufám si odhadnout, že ještě dost zbyde). Grilovat nebudeme, máme to v hotelu. Tak uvidíme, co se z toho sní a co zůstane...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Taky se přimlouvám za guláš, chlapi ho prostě jedli ke všemu možnému. A největší ohlas u chlapů měla nečekaně čokoládová fontánka, tam jich bylo požehnaně, jsou to mlsouni :-).
Odpovědět
uzená kýta, řízečky, gril. losos, guláš
Odpovědět
Profilova fotka
A k jakémukoliv grilovanému masu je naprosto luxusní grilovaný ananas! Málokdo to zná, všichni to ochutnají, všichni jsou z toho nadšení...a navíc ananas napomáhá trávení, takže kdo prokládá baštu ananasem, není mu těžko z přejedení. U nás na rautu ananas neskutečné bodoval! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nas mela uspech kyta krajena kucharem primo na rautu a pak pozdne nocni gulasova polevka, pro tu se lidi i nekolikrat vraceli.
Odpovědět
U nás šel úplně neskutečně moc na dračku tatarák, rajčatové carpaccio a řízečky (kuřecí i vepřové).
Odpovědět
@sonicka_d U nás měla nejvetší úspěch kýta z grilu :-) Ta se snědla včetně kosti (kost měl samozřejmě kamarádův pejsek).. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
u nás naprosto bodovalo pečené prase na grilu všichni se nemohli dočkat a oždibovaly ho přímo z točícího se grilu a gulášek na večer měl taky velký úspěch
Odpovědět
Dobrý nápad je ta půlnoční polévka, tu určitě budu chtít, ale samotnou by mě to nenapadlo. Děkuji za spoustu dobrých rad a nápadů, určitě nějaké využiju.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás se pěly ódy na guláš, malé řízečky do ruky, sekaná a slané štrůdly (od maminky), škvarkové sádlo (od tchána) s domácím chlebem. Snědlo se všechno, ale protože máme výrazně "alkohol friendly" přátele, tak i když to bylo v létě, tak vedlo jídlo hutnější a vydatnější. Na salát se prostě špatně pije ;)
Odpovědět
U nas se zaprášilo po vodním melounu a parmskou šunkou, roastbeef byl taktez hned pryc a paluve kureci palicky take zmitely
Odpovědět
Profilova fotka
u nas kachni prsa a stehynka :)
Odpovědět
Profilova fotka
@sonicka_d tak u nás to na celé čáře vyhrála kýta na grilu. Byla luxusní. Celý raut jsme měli v duchu grilování. Dále pak šly na dračku grilované kuřecí prsa, krkovice, k tomu pečivo, různé dresinky..zeleninové saláty (hlavně šopský, řecký, okurkový, tzatziky). Samozřejmostí byly řízečky, pak nějaké roládky a sýrové mísy.
Odpovědět
u nas to byla kyta a uzeny losos (po tom se jen zaprasilo...)
Odpovědět
naložené kuřecí kousky
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, u nás šly nejvíce na dračku cuketové řízečky (plátky cukety obalené a smažené jako řízky. Jsem vegetariánka, a tak jsem tam chtěla něco bezmasého. Lidé to neznali, ale moc jim to chutnalo, v porovnání s masovými řízečky se to jedlo mnohem více. A přitom je to neuvěřitelně levné. Doporučuju.
Odpovědět
Profilova fotka
velký úspěch má vždy čokoládová fontána :-)))
Odpovědět
u nas se snedlo vse a nejvic mělo uspech pecene maso na vsechny zpusoby se stavou, minirizecky, michany studeny testovinovy salat se zeleninou jako příloha, opecene brambory jako příloha a chlapi se mohly utlouct po gulasi. Ten bych nevynechala je jednoduchy na pripravu a s dobrou stavou zasyti
Odpovědět
Profilova fotka
my máme jako hlavní jídla grilovaného lososa, roastbeef, grilovane kureci paličky a kuřecí řízečky, pak dva veganske salaty, jako přílohy rýži, kukuřici, pečivo a bramborové placičky, plus dalsi polozky.. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?