Večerní raut, co jste na něm měly nebo budete mít?

Profilova fotka
Zdravím všechy budoucí nevěsti i vdané paní :). Chtěla jsem se zeptat co jste vše měly nebo budete mít na rautu? Hledám inspiraci co vše nechat udělat, nějak nemáme moc o tom představu, grilované maso určitě bude ale co dál? :-D Děkuji moc za inspiraci
Odpovědět
Ahoj, nám raut zařizovala restaurace, ve které jsme měli hostinu i odpolední party. Byly tam miniřízečky, guláš - to obojí v takových super nádobách, co to držely teplé opravdu až do noci. Pak salámová mísa, kde byla šunka, salámy, nakrájené klobásy a tak, dále sýrová mísa, zeleninová mísa, utopenci, k dispozici byly i brambůrky a tyčinky.... Víc toho nevím, sama jsem nic stejně nejedla - nebyl čas :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nám nabídla přímo výběr rautových jídel restaurace..budeme mít taky miniřízečky, sýrové misy, různé saláty, špízy, ragů, plněné rajčata, grilovanou zeleninu a nevím co všechno..chci velký výběr at si dá každý podle chuti :-) a samozřejmě čokoládová fontánka nesmí chybět :)
Odpovědět
My meli minirizecky kdyz hoste prusli,pak prase a pak pozdeji gulas a drstkovou kdo chtel co z toho a jeste takove kureci maso s nivou.zelenin.sakat a syrosalat a domaci syry-ochutnavka...
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít kýtu, domácí uzené, sýrové mísy, zeleninové mísy, těstovinový salát, kuřecí živáň, lososové rolky se špenátem a dál asi nic. Možná ještě utopenci :)
Odpovědět
Profilova fotka
plánuju guláš, řízky, zeleninové a sýrové talíře a talíře s uzeným masem, bramboráčky.
Odpovědět
No, tak obstarání rautu a výběr jídla se kupodivu chopil můj drahý. On je přes to jídlo gurmán, požitkář. Vyloženě si jídlo užívá, tak se sám přihlásil, že tohle si vezme celé na starost. Máme i dost štěstí, že bude hostina a raut na hotelu kamaráda. Vymysleli si guláš, miniřízečky - jen kuřecí, protože když jsou na výběr vepřové a kuřecí, tak si z 90% lidi vezmou kuřecí, chtějí i mořské plody, kraby (na což já nejsem), zeleninové saláty a dresingy zvlášť, ať si každý namíchá na co má chuť, ovocné saláty, sýry a jediný můj požadavek byl čokoládová fontána a hodně jahod :-) ;-) a myslím, že grilované prasátko nebo kýta tam taky bude.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky dík :-D my budem mít taky raut v restauraci, s provozním jsme o tom sice mluvili co všechno se dá udělat, jenže toho bylo tolik, že jsem polovinu věcí zapoměla :-D :-D naštěstí do svatby je ještě celkem daleko tak to nějak ještě vypilujem :-) 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gladys1 my jsme si nechali vyudit ryby (kapry), dali je na raut a mělo to mega úspěch ;-) prostě taková specialitka, kterou málokdo znal, ale strašně se to lidem líbilo a chutnalo:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Raut budeme chystat sami, takže to ještě musím pořádně promyslet, aby se co nejvíc jídel dalo připravit dopředu, ale zřejmě budeme mít: čuníka na grilu, řízkovou mísu, tatarák a topinky, 3 druhy salátů, nádivkové muffiny a pak by se mi líbilo udělat na gril balíčky s pečenou zeleninou a bramborami jako přílohy. A ze sladkého čokofontánu (má ji kamarád, tak nám ji půjčí), muffiny s krémem a mini skleničky s dezerty (tiramisu, créme brulé, čokoládové želé) - viděla jsem v časopise a vypadá to super, hlavně se to dá připravit dopředu.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám to nachystali v restauraci, vymysleli si to sami. Ale co teda musím říct že sklidilo největší úspěch, byly kuřecí špalíky, zřejmě v medu. Ty hned zmizely, všem moc chutnaly a pak si to ještě hosté dělali doma, že se tím inspirovali :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
My jsme měli obřad ve dvě hodiny, tzn. kolem třetí nebo půl čtvrté byl přípitek a studený raut. Potom kolem půl sedmé byl k tomu ještě teplý raut a kolem deváté dort. Všechno jsme si dělali sami s pomocí rodin a přátel. Studený raut byly krůtí řízečky, několik druhů quichů, kopřivová nádivka, kuskusový salát, těstovinový salát, zeleninový salát, spooouusta ovoce, jablečný závin, frgály, roastbeef (ten nám dělal šéfkuchař Vaše Frič ), spousta slaného pečiva z listového i jiného těsta jen tak na chuť, domácí paštika. Teplý raut - guláš (od Vaška Friče) a věci z grilu (losos, krůtí špízy, krkovice, hovězí burgry, zelenina, ananas). Spokojenost.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak my jsme měli toto: VEČERNÍ RAUT: Guláš Tatarský biftek Stejky různých variací Řízečky Restovaná játra Kuřecí paličky Krevety Uzené vepřové koleno s křenem, hořčicí, okurkem Krabí salát Kuřecí salát Šopský salát Brokolicový salát Studené obložené mísy (šunkové, sýrové atd.) Ovocný salát Čokoládová fontánka
Odpovědět
Článek se načítá
@marci81 ahojky, muzu se zeptat kolik jste ceho meli mnozstvi a pro kolik lidi? Resim ted s restauraci raut pro cca 35 lidi a zda se mi ze nam toho radi strasne moc... dekuju za info :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marsicek15 ahoj :-) no ohledně množství ti moc bohužel neporadím, kolik gramů bylo na hosta to já nevím. Já jsem jen nahlásila v restauraci počet a oni to podle toho nachystali. Bylo nás asi 70 + -. Všechno jídlo bylo opravdu dobré, ale asi to nějak nadhodnotili, to množství, protože dooost zbylo, i když všichni jedli hodně. Druhý den jsme rozváželi po rodině mísy :-D Hlavně ty různé saláty - kuřecí atd. aby se to nezkazilo, když už to bylo zaplacený.
Odpovědět
Profilova fotka
@marsicek15 našla jsem pár fotek z našeho rautu a hodila jsem si je do alba, ať máš trošku představu. Tak jestli chceš, kukni ;-)
Odpovědět
@marici81 Mas nadherne fotky, krasne saty, krasna nevesta, muselo to byt dokonale :). Ten raut vypada opravdu dobre :-) . Me prave pripada ze nam toho radi hafo aby meli vetsi kseft, ale ja prece jen nejsem odbornik tak se snazim sehnat kazdou radu a nazor :-) . Jenze kazdej taky rika neco jinyho, jeden mi rekne ze 14ti kilova kyta je pro 40lidi a druhej mi radi ze bohate staci 10ti kilova, pak aby si clovek vybral kdyz s tim nema zkusenosti a znamyho z oboru bohuzel nemam.. my chceme taky pestrejsi raut, aby si opravdu kazdej vybral, ale mam strach ze toho spousty zbyde a neco naopak nebude stscit..no mam z toho uz hlavu v pejru, jsem bezradna :-| . A pocitani x gramu na osobu, to proste nevim jak udelat kdyz kazdej si treba da neco jinyho. Asi to proste musime risknout a doufat ze vse dopadne dobre, ale je to o nervy :D
Odpovědět
Profilova fotka
@marsicek15 jak já ti rozumím :-D taky jsem tohle před svatbou řešila a byla jsem opravdu hooodně nervozní nevěsta :-) člověk chce, aby vše klaplo a nakonec ten den uteče tak strašně rychle...No jinak, já to množství nechala na restauraci a i jsem jim říkala, že radši víc než míň, ať to není hlavně hladová svatba. Je teda fakt, že nám prostě jídlo zbylo, ale co, tak se to dojedlo po svatbě, jen to bylo náročný ten druhý den rozvážet, kor když jsme šli spát nad ránem s pěknýma pár promile :-D Jo a jinak moc děkuji za pochvalu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?