Kolik kg jídla na raut počítáte na osobu?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda by jste mi mohly poradit. Budeme mít po svatbě oběd a pak odpolední a večerní raut. Na rautu bude jak pečivo, maso, ovoce, sýry, salámy atd. Kolik mám počítat kg na osobu? Bude stačit na jednu osobu 0,5 kg nebo je to moc? Díky za jakoukoliv radu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nám to v restauraci vypočítali na 0,5 Kg na osobu, snad to bude stačit. V rezervě máme možnost doobjednat řízečky nebo grilováné maso v průběhu večera. Alespoň nebudeme zbytečně objednávat spoustu jídla, přeci jen je to nákladné i tak ;-)
Odpovědět
Právě, že u nás problém je v tom, že máme catering a co objednáme to budeme mít a nikdo nám už nic ten den nepřidělá... :-(
Odpovědět
mě by zas zajímalo kolik někdo počítal jídla na osobu , když měli jen raut, bez oběda... díky
Odpovědět
@happylenulka právě, žě mi cateringy posílali od 0.5 kgo do 1 kg na osobu a je to pro mě dost podstatný rozdíl a hledám kolik je tedy ideální, aby zbytečně jídlo nezbylo ještě na měsíc a abych nemusela platit to co se ten den nesní.... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@happylenulka @sjenna Ahojky my meli raut bez obeda a v restauraci nam rekli cca 400 na osobu a stacilo.K tomu byl dort a kolace a jeste ve dve rano zbyvalo jidlo z rautu.
Odpovědět
Profilova fotka
nám catering počítá 500g na osobu. Plus ještě asi zvlášť něco málo přikoupíme a bude nějaké sladké. Myslím, že to bude stačit. Jo máme to bez oběda, cca od čtyř. @happylenulka
Odpovědět
Ahojky,my plánujeme klasicky oběd,pak nějaké ty talíře obložené a na večer ještě chlebíčky,ale bojim se toho aby toho bylo dost.Nevím jestli zařídit ještě něco. Poradíte?? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sjenna Ahoj, trochu se v tom pochybuju, tak snad poradím :-) . My v práci počítáme cca 0,5 kg na osobu. Když to převedu na porce, tak se předpokládá 2 porce teplého jídla na osobu + něco studeného, sladkého, ovoce, zelenina a další mňamky. Cenově 400-500,-Kč / osoba - pokud je to za ceny v restauraci (je to takové rozmezí, kdy je všeho dost, ale zase to není přehané).
Odpovědět
@vca ahoj, děkuji za radu, už jsem hned chytřejší :-)
Odpovědět
@hanula1111 ahoj, díky moc za radu. Takže když máme oběd a pak ještě toho cca 0,5 kg na osobu v rautu, tak podle tvého psaní je to mnoho že? A zváště když k tomu budu mít samozřejmě dort a nějaké to sladké.... Uvažuju, že bych tedy ten raut stáhla na 350 - 400 g na osobu. Co myslíš?
Odpovědět
Profilova fotka
my budeme mit 5 chodu, cca 1kg na osobu. Svatebni hostina bude trvat 10-12 hodin, a podle zkusenosti je tohle mnozstvi tak akorat . Kdyby doslo na nejhorsi, kuchar neco rychle pripravi - ale to fakt necekame :) Druhy den mame v restauraci obed, ktery udelaji ze zbytku z hostiny (na obed prijde tak tretina lidi - hlavne ti, co jedou z daleka). Ja bych se priklanela tak k 0.5 kg na osobu jen pro raut. Radsi trochu vic, nez zazit trapas, ze jidlo dojde. Taky samozrejme zalezi, jak dlouho budete mit hostinu, kolik lidi ocekavate, ze zustane do konce atd..
Odpovědět
Profilova fotka
@sjenna Já jsem s tím půl kilem mluvila pouze o večerním rautu, oběd jsem do toho nepočítala. Ber to tak, že oběd máte někdy po poledni, nebo odpoledne. Pak musíš počítat pro každého s večeří a s druhou večeří, což jsou ty dvě teplá jídla na osobu - jen toto ti udělá třeba 300g - počítám menší porce (maso+nějaká příloha) a né že si někdo nacpe břico tak, že se sotva odvalí + to, co každý vyzobká jen tak v průběhu (uzeniny, sýry, zelenina, ovoce atd...). Myslím, že toho půl kila je optimální, ale rozhodně to není nějak extra hodně :-) .
Odpovědět
Článek se načítá
@hanula1111 Děkuji mockrát, bez rad bych doopravdy nevěděla. Nedošlo mi, že je potřeba lidi nakrmit 3 teplými jídly za den proto jsem to špatně spočítala. Na svatbu budeme mít 40 lidí na hostinu. A dalších 40 přijde okolo 17 hodiny. Samozřejmě zase pak asi 15 odejde brzy z důvodu stáří či malých dětí...Nakonec dáme 0,5 kg na osobu a k tomu ještě dort a cukroví. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky když to tak čtu, tak nevím co my... Máme cca v 14 hodin jen svatební polívku a pak už jen raut (dvě 10kg kejty) + stoly - teplé, studené mísy , zelenina a ovoce...toto nás bez sladkého a pečiva vychází asi 1300g / osoba.. je nás 60 ... z toho asi 7 malých dětí... Asi to bude hodně co? :D
Odpovědět
Ty jo, tak to se zeptám i já: pro 21 lidí nám bylo napočítáno čistě jen na raut bez oběda 24 kg masa, 2 kg rizecku, 3 kg obložených mís masových a sýrových, 4 kg ovoce a 6 kg zeleniny. Co si o tom myslíte? Je to od cca 15 hodin.
Odpovědět
Profilova fotka
Na osmihodinový raut je 400g masa ať už ve studené či teplé úpravě optimální. Hlavně v případě svatby je lepší když něco zbyde, než aby byť málo chybělo, což je lepší než nějaký trapas s hladovým strýčkem. Dále počítejte s pečivem (100g), přílohami (100g), sýry (50g), zeleninou (50g) ovocem (100g, pokud bude svatba v létě a budete mít melouny tak klidně 300g) a dezerty (5 kousků). Uvedené hodnoty spotřeby na 1 osobu berte jako maximální, nemusíte mít strach, že to nebude stačit. U takové uzené kýty která je v diskuzi zmiňována počítejte ovšem s jednou třetinou odpadu (kost, kůže, tuk). U těch dezertů je to reálné množství které se zkonzumuje, aby ovšem na stolech nebyly prázdné talíře je vhodné to cca o 1/3 naddimenzovat. Pokud nebudete brát všechny dezerty od restaurace či cukrářky a budou je tvořit babičky, matky apod. svépomocí, tak je včas "kroťte", neboť v těchto případech bývá reálné množství naddimenzováno někdy i pětinásobně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?