Svatební hostina v bytě. Máte zkušenost?

Ahoj. Chci se zeptat, máte někdo zkušenosti s hostinou u vás doma, např. v bytě? Budeme mít jen malou svatbu, rodiče, svědci, celkem asi 12 lidí. A pak bude hostina u nás doma v bytě. Máme 3+1, obývák celkem velký. Tam chceme dát rozkládací stůl, kde bude oběd a pak občerstvení. Jaký máte na tenhle způsob hostiny názor? Katka
Odpovědět
1
2
Ahojky tak proč ne každého věc jen si myslím že asi maminka a ty co budou lítat kolem hostů si to moc neužijí a mě to příjde takové trochu smutné zase se vracet domu to je jako když si někam jen odskočíš si to podepsat a konec.
Odpovědět
katulka22:ahojky :-) ted nedavno jsem byla na svatbe, kde pak byla mini hostina v byte.a bylo to naprosto super. nema to sice pak takovej slavnostni raz, ale je to spis jako kdyz prijde normal navteva :-) jidlo nosily na stul dcery nevesty a zenicha, aby oni mohli v klidi sedet a hostinku si uzivat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Proč ne ? Ale ta maminka by pořád někde běhala. Chtělo by to třeba nějakou kamarádku, co by se o vás starala. Třeba kafe a tak. A pak někdo kdo by připravil jídlo. Ale to by se dalo nachystat i předem a pak to jen ohřát. Jen možná trošku ten prostor..
Odpovědět
ja nevim, my mivame normalne doma na navsteve 15 lidi a s mamkou, i kdyz je "obskakujeme" tak si to normalne uzivame :-) ale ja fakt, ze mame kk a jidelni stul je od kuchynske linky kousicek, kdyby mel clovek litat pres celej byt, tak asi zadna slast :-) a mylsim, ze napr me mamce by delalo radost, kdyby mohla na me svatbe varit a obskakovat :-D chce se to domluvit, nektere by to mohlo vadit :-)
Odpovědět
No my máme dva prcky, o ty se nelépe postará moje budoucí tchýně a i mamka, jak je znám, pak si je nejspíš tchýně odveze k nim na noc domu a o to obskakování se nejspíš postará jedna moje sestra, teda doufám. Jinak bych si asi fakt musela najmout nějakou kamarádku nebo někoho, kdo se bude o vše starat. Je pravda, že je to takové o ničem, když je pak hostina doma, ale zase na druhou stranu když chceme jen malou svatbu, tak pak je zbytečné si někde pronajímat nějaký sál nebo něco takového. Hlavně když se vezmeme a budeme svoji. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
katulka, já myslim, že v tom máš jasno.-) Jestli máš doma dva mrňousky, chcete to v klidu a netoužíte po něčem výjmečném,tak na tom nejni nic špatného. Určitě máš nějakou šikovnou kamarádku nebo známou, která se ti postará o hezkou výzdobu, prostírání,kuchtění a obsluhování. Navíc dneska existuje takových šikovných agentur, který ti udělají vynikající hostinu i doma.-)
Odpovědět
Profilova fotka
katulko, naprosto tě chápu. Máme úplně stejnou představu - svatba bude o 12ti lidech + můj malý synáček. Budou to jen nejblitší příbuzní. Na oběd si tedy chceme zamluvit restauraci, ale pak chceme prostě posedět doma nebo na zahradě. Nedá se tomu ani říkat hostina. Jen taky ještě nevím, jak přesně to zorganizovat...nemám žádnou zkušenost...
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, já to mít doma, tak si objednám nějaké spicialitky u cateringové společnosti a poprosila bych někoho šikovného o svatební výzdobu a o obsluhu. A k tomu všemu bych si pozvala jednoho hudebníka, třeba harmonkáře,aby bylo veselo. Přece jenom se vdáváte jednou za život.-)
Odpovědět
Profilova fotka
To jo, no...:-/ Nevím. Každopádně hudebníka máme v rodině, takže to bychom měli jednu starost vyřešenou. :-) Ale jinak si pořád nejsem jistá, jak to vyřešit...ono je fakt, že zřídit firmu už zase stojí dost peněz...i když je to jednou za život, ale už tak nás ta svatba stojí poměrně dost a to je utajená a docela skromná...máme dítě, do toho se letos stěhujeme atd. atd....takže financí není úplně nazbyt... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
evus, nechat si uvařit od nějaké cateringové společnosti snad nebude pro 12 lidí tak drahé. A nebo se domluvte s nějakou blízkou restaurací. Převezeto to pak v těch termo krabičkách a můžete rovnou servírovat.-) Mrkni na internet.Určitě ti rádi pošlou nějakou nabídku.-) No a výzdoba taky nemusí být drahá. Bílý ubrus, trocha organzi a pár kytiček.-) Na beremku je takový inspirace. No a hudebníka máte,tak to je paráááda! .-)
Odpovědět
Já teda mám přítele (ženicha) kuchaře, on připraví den předem oběd, hudebníka taky v rodině máme, jen s tím si teda nejsem moc jistá, bojím se, aby to s tou hudbou přežili sousedi :-) Teda vybrali jsme si takové datum, že den předem má můj táta 50 let, další den (na první jarní den) máme svatbu a další den slaví naše malá 3 roky. Tak jsem na to opravdu dost zvědavá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, tak vidíte.-) Vždyť vy v tom máte prakticky jasno.-) Katulka, být tebou tak bych oběhla sousedy a seznámila je s tím, že budete mít ten den svatbu,že bude rušno a jestli jsou ochotni to respektovat. Pak bych jim dala jako poděkování pár koláčků do košíčku.-) Aspoň budou mít čas si zařídit na ten den dovču třeba na chalupě a vy se nebudete muset bát, že na vás pošlou policajty a nebo že na vás budou naštavný.
Odpovědět
Článek se načítá
Jasně, to mě vůbec nenapadlo, děkuji za radu. :-) Ještě byste mi mohli poradit, co je nejlepší jako občerstvení - chlebíčky, koláčky, obložené mísy (salám, sýr, klobása, zelenina, ovoce). Přece jenom nás nebude moc a nerada bych to přehnala. Dorty jsou asi lepší dva, že? Aby také zbylo na výslužky.
Odpovědět
Profilova fotka
katulka, jestli budete mít teplý oběd, tak bych zvolila nějaké jednohubky a později nějaké obložené mísy. Samozřejmě ovoce by nemělo chbět.-) Jinak dortík bych klidně zvolila jeden a spíše mini dortíky. Každý si může dát co má rád.-) My třeba výslužky budeme dávat týden předem se svatebním oznámením. Místo košíčku s koláčkama. Dáme rovnou krabičku s koláčkama a dortíkama.-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj katulko22 My budem mít taky hostinu doma v obývávu pro 13 lidí. Pořád jsem přemýšlela nad menu a snad jsem ho i vymyslela.Většinu jídla si navařím den dopředu a na obsluhu mám zamluvenou kamarádku.Pro mě je to doma pohodlnější taky máme malou dcerku.A už jsi přemýšlela nad výzdobou stolů? Co si myslíš o papírových ubrusech? Pořád přemýšlím jak to udělat.My ještě máme hodně času.
Odpovědět
Profilova fotka
a ještě jsem se chtěla zeptat co budete vařit?
Odpovědět
Profilova fotka
kaci, díky za rady a inspiraci. Podala to tak jednoduše, že mi to taky hned najednou nepřipadá tak hrozný. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
evu, nejni zač. Určitě to holky zvládnete a bude to paráda.-) baku, koukala jsem, že to máte v zimě, tak jestli máte rádi svíčkovou tak bych klidně zůstala u klasiky.-) Druhý den je vždycky nejlepší.-) No a jestli chcete nějakou specialitku, tak co jí třeba udělat se zvěřinou? Se zajícem či srnčím masem a s brusinkama je nejlepšííí.-) Co se týče výzdoby stolů, tak já bych zůstala přece jenom u klasických bílých ubrusů a použila nějakou tu organzu.Ta je taková slavnostní.
Odpovědět
bakulko, budeme mít k obědu svíčkovou, klasický bílý ubrus a nějakou tu stolovou výzdobu (organzu). A s tou obsluhou, bude vás tedy obsluhovat kamarádka, jo? A jak jsi jí to jako navrhla? Potřebuji někoho, kdo se o vše postará, ale jak to někomu říct a co za to nabídnout, to nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
kaci1: stou zvěřinou bych u přítele moc nepochodila.On ji nemusí. Začínám hledat recetpy a zkoušet je o víkendech co mu bude chutnat.Zatím vyhrává kotleta zapečená se slaninou šunkou dvěma druhy sýrů a broskví. katulka22: Bude nás obsluhovat kamarádka, pokud neotěhotní :-) chtějí druhé miminko. Normálně jsem se jí zeptala zda by to pro mě neudělala. Známe se už od školky a myslím, že nemáme problém se navzájem požádat o pomoc.Když ona měla svatba tak moje mamka jí pekla s její mamkou svatební koláčky.O odměně jsme nemluvily, ale to nějak dořešíme.
Odpovědět
Profilova fotka
baku, tak to jo.-) Ještě můžu doporučit krůtí závitek plněný tím, co máte rádi (já osobně plním plátkem šunky pro zjemnění a nivou,nebo hermelínem), osmahnout na pánvi, pak to obalit slaninou a dát zapéct do trouby. Z výpeku můžeš udělat sosík. Příloha opečené brambory, nebo hranolky a já to doplnila ještě kukuřičným klasem. Jinak si také myslím, že každá kamarádka pomůže. A odměna? Určitě nějaký milí dáreček.-) Co má kamarádka nejraději.-) Peníze by mě jako kamarádku urazili!
Odpovědět
Tak já teda zkusím nějakou tu kamarádku a uvidíme, co se z toho vyklube. Ještě se vás zeptám, jsem maminka dvou prcků, takže závoj bych asi mít neměla, že? Teda moje mamka mi to tak řekla, tak teď nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
katu, jestli se ti závoj líbí a jde ti k šatům, tak proč by ses o něj měla ochuzovat. Dneska je to spíše záležitost módy a né tradic.-) Záleží jen na tobě a nenech si dotoho mluvit.-)
Odpovědět
Profilova fotka
jasne, pokud si o nem vzdycky snila, tak proc si to odpirat
Odpovědět
Profilova fotka
katulka22:taky jsem maminka dvouleté dcerky a závoj bych určitě chtěla mít.Taky jsem přemýšlela jestli se k mamině hodí bílé šaty a nebo radši barevné.TAky jsem původně nechtěla svatební šaty, ale teď asi ano. Chtěla jsem se tě zeptat budeš mít svatební šaty?Mě to příjde celkem zvláštní mít svatební šaty a hostinu doma.Tak jsem uvažovala nad kostýmkem.Jak to budeš řešit ty? A jak velké máš děti?
Odpovědět
Profilova fotka
katulko, já mám taky téměř pětiletého synáčka a rozhodně závoj mít budu, protože jsem si ho vždycky přála. To ať si říká kdo chce, co chce. To záleží určitě jen na tobě. ;-) Bakula: také budeme mít hostinu doma a jen mezi příbuznými, přešti budu mít šaty. Protože to je to, na co se těším vůbec nejvíc a chci si to pořádně užít. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
evusinka: šatečky máš v albumu opravdu moc hezké. :-)
Odpovědět
bakula: budu mít svatební šaty. Dlouho jsem nad tím přemýšlela, ale nakonec jsem se rozhodla pro klasické svatební bílé šaty. Mrkni se do mého alba, jestli chceš, tam mám obrázek podobných šatů, co budu mít na sobě. Stačí jednoduché, nemám ráda nic extra. Jinak mám Verunku, té budou den po naší svatbě 3 roky a Filípka, tomu budou v květnu 2 roky.
Odpovědět
Profilova fotka
Zrovna jsem se na ty šaty dívala, jsou pěkné.Taky nechci nic výstředního jen jednoduchého.I moje míry mi nic jiného neumožní. Jak budete řešit zasedací pořádek u stolu?V čele budete sedět vy dva i s rodiči? My nemáme ani jeden otce, máme jen maminky, tak přemýšlím jak si sednout.Zda my s maminkama do čela a ostatní do té. Pořád nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
bakula Děkuju. :-) Někdy v březnu ještě zajedu a pořádně je nechám vyfotit na sobě. Ale už abych je měla na sobě v den "D". NEmůžu se dočkat. :-N
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?