Péče o chrup před svatbou

Profilova fotka
Jsem ze zubotechnického oboru, tak mi příjde samozřejmostí připravit svůj chrup na svatbu, k bílým šatům bílý chrup :-D . 3 měsíce před svatbou jsem byla na dentální hygieně, kde mi byl odstraněn zubní kámen a "opískovány" skvrny. Před třemi lety jsem byla na ordinačním bělení, za tu dobu mi zuby opět trochu zežloutly a tak jsem se rozhodla vybělit znovu,tentokrát jsme se rozhodla že bělení provedu z pohodlí domova. Udělala jsem si nosiče a pořídíla si bělení na doma s 20% peroxidem. Mám za sebou druhé bělení a už jsou znatelné výsledky. Napadá mě, jak jste na tom Vy nevěsty? To že se jde na kosmetiku nebo ke kadeřníkovi, to je jasna věc ale otázka dentální estetiky či hygieny stále u nás pokulhává. Když vidim některé pacientky, které jsou krásně namalované či oblečené ale přitom v puse mají "chlívek".
Odpovědět
Zuby jsem si chtěla vybělit už nějakou dobu, ale před svatbou to byla dobrá příležitost. Jinak na hygienu chodím 2x ročně, čistím si pečlivě zuby (klasickým, jednosvazkovým i mezizubním kartáčkem), používám i zubní nit a ústní vodu. Nemám zářivé zuby jako z reklamy, ale takovou přirozenou bílou. Domácí bělení je super, jen je pro mě bohužel docela bolestivé.
Odpovědět
@phankova take chodim na dentalni hygienu, stalo se mi to rutinou, ikdyz treba dentalnio hygienu dela zubarka memu priteli zadarmo v ramci preventivni pece a ja za tro platim... Rada bych si take vybelila zuby, dej prosim nazev vyrobku. Diky moc
Odpovědět
A jak si to bělíte doma ? Nebo jakým přípravkem ? Děkuij.
Odpovědět
Profilova fotka
Mou dentální hygienistkou mi byl doporučen preparát Opalescence, 20% peroxidu, s tim že to nosím dvě hodiny. První bělení jsem dělala projistotu jen 45 min a vubec to nebolelo. Druhe jsen nechala něco malo přes dvě hodiny a druhý den byly zuby citlive ale odeznělo to. Rozhodně to bolelo méně než po ordinačním bělení od samé firmy.
Odpovědět
@phankova jsem vubec netusila, ze beleni boli... V jakem slova smyslu? Pali nebo pokud je kaz??
Odpovědět
Profilova fotka
Zuby jakoby trnou a jsou hodně citlivé, dokonce po bělení ordinačním mě při blesknutí bleskem od fotaku, v zubech výrazně zatrnulo. ale za den to odeznělo. Také pokud je blbě zhotovený nosič tak bělidlo může pppálit dáseň. Jako, na rovinu, zdravé to neni, ale pokud se o ten chrup dokážete postarat a dat mu dostatek fluoridu na regeneraci po běleni, tak by to mělo byt OK.
Odpovědět
Profilova fotka
Jako dentální hygienistka doporučuji na domácí bělení zubů do nosičů bělící gel Opalescence 16%. Bělení však trvá déle cca 14 dnů. U ordinačního bělení lampou je efekt znatelný již za 90 minut. Záleží jak na to spěcháte. Zuby jsou po každém bělení citlivější téměř u každého. Je to způsobeno dehydrataci zubů během bělícího procesu. U ordinačního bělení je citlivost cca 24 hodin po bělení. U domácího bělení po celou dobu, kdy bělíte zuby (tedy cca 14 dnů). Bělení nepoškozuje sklovinu zubů, pokud používáte kvalitní certifikované bělící prostředky užívané v zubních ordinacích a dodržujete správný postup bělení zubů. @kacenkakaca @roozenka @sani91 @phankova
Odpovědět
@roozenka Bolí citlivostí. Citlivost je běžná, ale já měla poněkud extrémní reakci, s tím se hygienistka běžně nesetkává. Jinak já měla nějaký přípravek přímo od zubaře, ten by neměl nic poškozovat. Během pár dnů bylo po citlivosti. @roozenka Mně takovou základní hygienu dělá zubař, ale když jdu k hygienistce, je to úplně o něčem jiném. Zubař jen odstraní "to nejhorší", kdežto hygienistka jede opravdu důkladně a ještě zuby vyleští.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Tak mě napadlo, že proto jsou fajn šaty v barvě ivory :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?