POMOC, prosím! Boláky 14 dní před svatbou

Ahoj holky, za necelých 14 dní mám svatbu, cvičím atd., zdravě jím (už delší dobu), ale až nyní se mi začaly na OBLIČEJI dělat tvrdé boláky, rudé, bolí, dlouho jsou vystouplé, skoro nejdou zamaskovat, jsem osypaná jako stromeček, nevím zda to je stres či co, ale už jsem pročetla snad celý internet, koupila jsem si nějaký krém na jizvy od Biodermy a stále nic, tvoří se nové a nové a po těch, co trochu zmizely zůstávají viditelné hrudky, rudé, nebo i strupy, které se téměř nehojí. Prosím, stalo se to některé? Co mám dělat :-( Děkuji za rady...
Odpovědět
A nevyměnila jsi nějakou kosmetiku? Odličuješ se a čistíš pleť pořádně? Já mám s akné (zj. po vysazení antikoncepce) taky trochu problém a přesně jsem se bála, že budu mít na svatbě beďary na obličeji, tak jsem fakt ještě více dbala na pořádné čištění pleti - nejvíce mi seděla právě Bioderma (čistící pěna, micelární voda, hydratační krém), pravidelně na kosmetiku..ale 14 dní do svatby je docela šibeniční termín...pak jsou ještě přípravky na podkladě antibiotik - nezkoušela jsi někdy Eryfluid či Aknemycin plus? S tím jsou docela dobré zkušenosti, jak to popisujueš, tak to u tebe možná bude chtít něco silnějšího. Ty nervy před svatbou prostě pracují a já jsem akné sice zvládla, ale za to se mi objevil (asi po 15-ti letech) opar :-)
Odpovědět
Skoč si na dermatologii, to bude nejjistější, ať to nepřekombinuješ a nezhoršíš. Už tě asi neobjednají a budeš si tam muset "odsedět" frontu, ale určitě Ti pomůžou.
Odpovědět
Profilova fotka
@lomilomi Přesně, Utíkej na kožní. Ale co ti nejspíš neuškodí, a co mi doporučila na tvrdé jebáky moje kosmetička, tak smíchat půl napůl med a jedlou sodu a nechat na obličeji, dokud to nezaschne. Na mě to zafungovalo.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě se možná tělo čistí a reaguje na změnu životosprávy. Určitě by bylo lepší dojít si na kožní, ale kolegyně vizážistka teď doporučovala hojivý krém: http://arianabeauty.com/zazracna-mast... Tak mrkněte a držím palce :)
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji i krém Infadolan na regeneraci pokozky na akne sice uplne neni zato pomuze se zarudnutim a urychluje rapidne hojeni !!!
Odpovědět
Profilova fotka
A hlívu ústřičnou v tabletách 2 tablety denně podporuje imunitu a detox těla
Odpovědět
Profilova fotka
Ja používam masticku co mi kozni predepsala na zarosteny nehet když mi to shnisalo. Večer namazu a většinou do rána max 2 dny je to ok. Večer ti pisnu název ;-)
Odpovědět
Dojsi si na dermatologii, tohle je na doktora. Nejspis to bude chtit atb mast. a naslednou peci. Ja tohle mela, byla to infekce, zanet kuze. Po atb. to rychle ustoupilo, pak jsem dlouho dolecovala.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ta mast se jmenuje Fucicort, je na predpis. Ale nejdřív to zkus na méně viditelném miste, ne treba každému to sedne ;-)
Odpovědět
Otázka je, zda ji na kožním včas vezmou. Já bych běžela ke zkušené osvědčené kosmetičce s laserem...
Odpovědět
@ramadda Děkuji!
Odpovědět
Děkuji vám všem za rady! Moc!
Odpovědět
Článek se načítá
@zorro4 treba k moji kozarce lze prijit i bez objednani s akutni veci. A naopak kosmeticka s koznim problemem, zvlaste necim horsim, nic moc delat nemuze a vetsinou to jeste zhorsi...
Odpovědět
@kacenkakaca K mému koznimu lze také přijít v akutních pripadech do druhého dne. Akorát si asi my dvě jinak vykladame akutní případ :-)
Odpovědět
@zorro4 nevim, co je to pro tebe, ale takovy poradne bolestivy zanet s bolaky mi pripada jako dostatecne akutni. Kdyz jsem to mela ja, nemohla jsem se pleti ani dotknout, bolelo to nesnesitelne i jenom pri mluveni.
Odpovědět
Ahoj! Bude ti to připadat jako ta největší blbost a rada k ničemu. Ale je to hrozně zásadní - vůbec si na tu pleť nesahat, nijak to nemačkat. Vím, je to peklo, člověk se stydí, jak vypadá. Má pocit, že urychlí hojení. A že to mu nějak pomůže. Ale je to právě naopak. Jak do toho zasáhneš, tak se hojení prodlužuje, infekce se roznáší dál a dál po obličeji. Mám to vyzkoušené, že ze všeho nejlépe pomáhá vůbec na nic nesahat. Samozřejmě čistit přípravky a dát si i nějakou masku. Ale nepouštěla bych se do neozkoušených přípravků, protože to může pleť ještě zhoršit. Používej, na co jsi zvyklá, pokud máš možnost, dojdi si k nějaké kosmetičce na laser (ale ne na klasickou kosmetiku) a nij si neďoubej. No a jinak bylinkové čaje na akné, hodně vody a žádné sladkosti. Určitě to dostaneš ještě pod kontrolu, neboj!!!
Odpovědět
Jak je tu již doporučováno ,za mě určitě pasta VITELLA ICTAMO,mají ji v lékárně a je fakt super,určitě vyzkoušej..Hodně zdaru
Odpovědět
@mirkaema ja bych proti tomu mackani nebyla tak striktne. Obcas je to naopak prospesne, ale musi to byt v radne cistote a nasledne vse dukladne vydesinfikovat. Ono nicemu moc neprospiva, kdyz si to clovek nechava na obliceji, tim se to siri take (pres mobil, rucnik, povleceni, pri nanaseni kosmetickych pripravku apod.). Ale souhlasim, nedotykat se obliceje zbytecne a dukladne dodrzovat hygienu vyse zmineneho.
Odpovědět
@kacenkakaca no ja nevim,pisu jen s cim ja mam zkusenost a co mi i potvrzovala moje kosmeticka. Kdykoliv jsem si na neco sahla(byt jsem mela umyte ruce a deainfikovala jsem), vse se nakonec zanitilo znova,ovsem pod velkym strupem,coz hojeni prodlouzilo. Kdyz uz mackat,tak proste treba az po trech dnech,az uz by to prasklo i samo... Jo a druha kosmeticka,ktera me licila na svatbu,tak mi taky rikala,ze dobrym makeupem zamaskuje jakykoliv bolak. Ale do strupu se nachyta makeup a strup zkratka nezakreje.
Odpovědět
@mirkaema Děkuji, tohle se mi ještě v životě nestalo, ani v pubertě...snad to tedy zabere.
Odpovědět
@mirkaema no ja mam (mela jsem) akne 15 let, tak si troufam rict, ze mam bohate zkusenosti. Taky vim, ze kosmeticce bych se nesverila, lekari ano. A jak pisu, pokud sahat, tak desinfikovat, ne si to nesmyslne roznipat.
Odpovědět
Profilova fotka
Treba nekdy v budoucnu doporucuji zkusit kosmetiku s ultrazvukovou spachtli.
Odpovědět
@hitched Děkuji to jsem zkoušela a najednou mám obličej samou bouli, je to čím dál horší :-(
Odpovědět
Ahoj, trpěla jsem na ně dva roky (hlavně po vysazení HA). Bohužel Tě moc nepotěším - jediné, co si myslím, že Ti tak rychle může zabrat, jsou antibiotika (předepíše kožní). Kromě toho mi pomohla až změna stravy (0 cukr, 0 mléko, min. bílé mouky, 0 alkohol) a byliny (čínská medicína), ale trvalo to půl roku...navíc se to první měsíc spíš zhoršilo...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?