Rozlučka se svobodou - jak na to?

Profilova fotka
Ahoj, mám asi takovou hloupou otázku, ale je jak to s rozlučkou se svobodou? Kdo ji pořádá? Nevěsta? Svědkyně? Kamarádky? Mám rezervovat místo, zaplatit občerstvení a připravit pro kamarádky program já nebo naopak? Mám říct kamarádkám, kdy a kde bude rozlučka a čekat, jestli vymyslí nějaký program? Nebo čekat, jestli to nějaká nezorganizuje? Jak jste to dělaly vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@cherubinka S rozlučkou je to těžké - někdy ji pořádá nevěsta, někdy je naopak pro nevěstu přichystána (často jako překvapení) od ostatních... Asi to vždy musí vyplynout ze situace. Sama jsem nevěděla, jestli mi někdo nějakou rozlučku chystá, ale netoužila jsem po ní za každou cenu, takže jsem sama nic nepořádala, raději jsem se zaměřila na organizaci svatby. Rozlučku jsem nakonec měla, nic velkého, ale bylo to moc fajn :)
Odpovědět
Já měla s manželem společnou, všechno jsme nachystali a zařídili. Teď má rozlučku moje kámoška a sama nás pozvala a zařídila harmonogram. Každopádně my ostatní se postaráme o zábavu
Odpovědět
@cherubinka my jsme měli jednu rozlučku u nás (svícu) kterou chystají novomanželé sami a přijde tam hromada lidí my jsme měli přes 100 lidí ale není to povinné jen když chtějí novomanželé. A pak jsme měli druhou a to už organizovali holky a pro manžela svědek a to už nám platili zas všechno oni, ikdyž jsem to chtěla platit já nebo manžel tak mu to nebylo povoleno. Tu společnou jsme měli 21.3. a tu každou zvlášť týden před svatbou. A pak sem si ještě pro holky přichystala večer před svatbou pyžamovou párty a manžel zase grilovali :-D
Odpovědět
ROzlučku si organizuji sama...Pozvala jsem 10 kamarádek, dala jim vybrat ze dvou termínů, všechny jsou totiž zdravotní sestry pracující na směny...sladily si termín..objednala jsem hospůdku a zda udělají program oni nebo já, to bude překvapení...Platit budu nějaké pití, případně nějaké obložené mísy, dám si max částku a končím:-) zbytek sizaplatí každý zvlášt
Odpovědět
@cherubinka Mne to teprve čeká. Jednu budu mít zorganizovanou od svědkyně, čistě dámskou- buď s holkama vyrazíme za ní do Berlína nebo si uděláme víkend ve sklípku na Moravě (předpokládám, že se na to složíme). Druhou budu mít v Praze se všema kámošema, který přijdou - bez organizace, vyhlásím poslední možnost dát si se mnou pivko za svobodna a nechám se překvapit :)
Odpovědět
Profilova fotka
vzhledem k tomu, že se holky mezi sebou vsechny neznaj tak jsem je nahazela do spolecnyho chatu na FB...sladil se termin....organizaci byla mnou poverena jedna kamoska, ta vytvorila udalost, nahazela tam vsechny krome me a ted buhvi co tam kujou :-D:-D:-D:-D ale pocitam s tim ze rozhodne nejaky piti a obcerstveni budu platit :-) chci:-)
Odpovědět
moje družičky si o to samy řekly a klepou se na to :-D chtěj jenom seznam holek s kontaktama, na víc se ptát nemám. Tak jsem zvědavá. No a co se placení týče, tak kromě nějakých momentálních nálad a nápadů asi každá svoje, ne? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás ve vsi je tradice, že týden před svatbou se ženichovi staví před barákem slavobrána a celá akce je spojená s grilováním a pivkem a tvrdým alkoholem, přítomni jsou oba- i ženich i nevěsta,takže je to taková společná rozlučka.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě jí organizuje svědkyni, akorát místo vybíráme spolu, jinak se o nic nestarám. Prý už má něco vymyšleno, myslím si taky že donutí ostatní dojít v růžové nebo fialové, jelikož ty barvy miluju :-D Co se týče placení, asi zaplatím přípitek, jinak každá za sebe. Rozhodně není povinností nevěsty za všechny platit, jako kdybych nevěděla co s penězma, tak ráda, ale žádní boháči nejsme, takže tak :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@iwwwca To jsem teď v dubnu zažila na jihu Čech, musím říct, že do té doby jsem o tom neslyšela ale je to fakt moc pěkný!
Odpovědět
Je to na domluvě, je potřeba si to říct - rozhodně bych nedělala to, že bych řekla kamarádkám, kdy a kde bude rozlučka a pak čekala, jestli vymyslí nějaký program, protože by taky nemusely žádný vymyslet. Mně ji zorganizovala svědkyně a zrovna včera jsem byla na rozlučce kamarádce, kterou to taky organizovala svědkyně a my to s ní jenom dolaďovaly. Vymyslely jsme spolu program a úkoly, přichystaly občerstvení a útratu si rozdělily mezi sebou (svědkyně vše zaplatila ze svého, pak se to rozpočítalo a peníze se jí posílají na účet), takže nevěsta nic neplatila. Akorát pak k závěru, když jsme šly do baru si dát poslední drink, tak na ten nás nevěsta pozvala, ale to nebylo v našem plánu, to byla iniciace naší nevěsty, že nás pozvala. :-) Myslím, že je jedno, jak se to udělá, ale důležité je se předem domluvit tak, aby každý věděl, co čekat. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo je to fajn:-)proste takova zahradni party.asi taky zajdu posedet s holkama na nejakou dobrou bastu a vinko,ale nejak to neberu jako takovou divokou damskou jizdu,moc na to s pritelem nejsme a prave nam vyhovuje ze u ty slavobrany budou vsichni nasi kamaradi
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mela jsem rozlucku v prace, byli jsme na lodi, domluvili jsme se driv kam pujdeme. Druhou rozlucku budeme mit spolecnou s pritelem na chate mi svedkyni, budou tam vsechny kamaradi, samozrejme, ze my kupujeme jidlo, alkohol a tak, kdo bude chtit priveze neco s sebou. Jinak moje svedkyne vymysli program. A posledni rozlucka bude jen s moji svedkyni, rekla, ze prej mi da vedet kam mam prijet a ze vsechno mam nechat na ni :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?