Mám řešit, jak se hosté na svatbu dostanou?

Devcatka, nevesty prosim o radu, zkusenost a podobne. Mame svatbu trochu mimo dopravni sit, jezdi tam sice autobus, ale jen jednou za 2 hodiny a ke vsemu uplne mimo nase casove pozadavky ((napr. hoste by byli na miste moc brzy, pak je tam prostoj pri odjezdu pryc apod.) Mam to resit, nebo je to v uvozovach jejich probem, jak se na svatbu dostanou a potom dale na raut? Autem tam neni problem zaparkovat, spis jen ne kazdy ma moznost auta. Jak se to resi v tehle pripadech:? Je bezne zajistovat svatebcanum nahradni dopravu nebo si proste musi poradit sami? O rodinu nejde, tam jsou auta zajistena, problem budou mit nejspis nekteri kamari, kteri vim, ze auto nemaji, nebo neridi..diky moc
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Zuzu, dopravu by jsi měla zařídit. Spočítej kolik lidí se nemá možnost dopravit a podle toho zařiď auto/někdo známí je odveze/ nebo minibus, a pod. Určitě to zmáknete ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli to chapu dobre, tak nekteri by meli prijet na obrad, pak jet pryc a pak se zase vracet na stejne spatne pristupne misto na raut? V podstate je to "problem hostu", ale kdyz uz vis takhle predem, ze by mohl byt problem, tak bych se treba domluvila s nejakym pribuznym nebo kamaradem, ktery ma vetsi auto, ze by fungoval kolem obradu aspon jako svoz z nejakeho blizkeho vetsiho mesta od zastavky nebo nadrazi. Nam jede 20 kamaradu na svatbu 300km a protoze vime, ze ne vsichni maji auto nebo dalnicni znamku, tak jsme se je snazili aspon navzajem seznamit a sparovat do aut.
Odpovědět
Segry: kdyz to ja prave nevim vubec, kolik by tech lidi bylo...oni jeste asi sami nevi, jak kdo, s kym pojede :-|
Odpovědět
martaveg: nn misto na raut je potom jinde, to uz je normal v praze odkud je, jak se dostat..jen ten obrad je sice praha zapad, ale doprava je tam mizerna...samozrejme me nenapadlo se podivat driv..:) tak nejak jsem pocitala, ze se pojede autama a kamaradka se me vcera ptala. zda tam jede i nakej bus, tak jsem po tom zacla patrat.)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuuzaa86 Na nase misto svatby by se taky vlastne busem nikdo nemel sanci dostat a ani mne nenapadlo po tom patrat.. Bych se kamaradu normalne pozeptala kdo pojede autem a ma volne misto v aute a dala bych je dohromady. A pokud by se na nekoho nedostalo, tak by se nejake auto otocilo k nejblizsi zastavce. Hlavne na to nekoho zaukoluj a rozdej jeho cislo, aby ti pak pred obradem nekdo nevolal, ze je na zastavce a kdo ho vyzvedne ;-) My vsem dali telefon na nase svedky.
Odpovědět
Martaveg: to je dobry napad, jako zastavka nejblizsi je asi 5min autem, fakt skoda, ze ten autobus jede tak blbe....navic, jak je to sobota. asi to tak udelam, protoze platit jeste minibus (coz me taky teda napadlo), asi nebude mozne, pac mame uz takhle tak naply rozpocet, ze uz se z toho hroutim..:)
Odpovědět
martaveg: jeste me napadlo posunout cas svatby, aby to vic sedelo s tema busama (jezdi jednou za 2 hodiny:) ale zase bych to musela menit na matrice, na miste obradu, no moc se me do toho nechce....:/ jenze zname nase dopravaky, jen za tenhle pulrok zmenili jizdni rady nekolikrat, tak se obavam, aby to nakonec nebylo stejne zbytecne :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@zuuzaa86 Obrad bych neposouvala, nekdo z kamaradu urcite bude ochotny udelat svoz :-) Nemusis se o to starat do detailu, staci lidem poskytnout na sebe kontakty a at uz se domluvi ;-)
Odpovědět
martaveg: to asi jo:) diky, trochu jsi me uklidnila, uz jsem zase zacla vysilovat..:))) stejne jsem resila jeste to, kjdyz po rautu zustanou kamaradi pres pulnoc (z mista jede normal doprava do pulnoci a pak uz dost slozite:), tak jesli se to ma nejak zarizovat, nebo je to pak na kazdym, jak se dostane domu:) prespolni budou ubytovani, tam to neva, myslim ted prazaky, co pojedou norm domu...
Odpovědět
Profilova fotka
@zuuzaa86 Tak to uz bych nechala jen na nich, vetsinou si lidi berou v noci hromadne taxik a nebo drink and drive pokud prijedou vlastnim autem. Pro starsi pribuzenstvo je slusnost domluvit nejakeho ridice, ktery je odveze v nejakou rozumnou dobu, ale jinak bych se o to nestarala ;-)
Odpovědět
@zuuzaa86 ahojky, já teda nevím, možná to bude znít sobecky, ale pokud chci jít někomu na svatbu, tak si to prostě nějak zařídím... i ti co nemají auto, tak určitě mají někoho, kdo by je tam hodil (rodiče, jiní kámoši), nebo prostě pojedou busem dřív a dají si na místě piknik :) jestli máš zařízenou dopravu pro rodinu, tak kamarády bych tak maximálně nasměrovala navzájem na sebe nebo na informované svědky, ať mají kontakt a prostě ať si zavolají a domluví se... určitě máš fůru zařizování a starostí, než abys řešila, jak se tam kdo dostane... věř mi, že pokud chtějí přijít, tak si to domluví...a pak po půlnoci jezdí taxíky, drink and drive a noční linky, není to nikde na samotě u lesa, tak to určitě všichni zvládnou... max můžeš mít jednoho domluveného kamaráda, co nebude pít a za mírný poplatek odveze, koho bude potřeba...ale rovnou počítej s tím, že ve chvíli, kdy je na místě řidič, tak každý vymýšlí důvody kam kdy jet a ten řidič si ani nesedne (u kámošky na svatbě tetičky jezdily 15 km nakrmit kočku, 20 km pověsit prádlo a vypnout pračku, pak zas za dvě hodiny třeba zavřít okna, protože se zatáhlo... jak malí... měli řidiče tři a ti kluci si fakt nesedli, nenajedli se, nic... přijde mi to od svatebčanů hrozně sobecké)... v nejzazším případě se dá domluvit skoro s každou taxislužbou, že budou preferovat vaši lokalitu, aby nemuseli hosté dlouho čekat, když se taxi zavolá, ale platit jim ho nebo tak něco, na to bych se asi vykašlala...
Odpovědět
Profilova fotka
Dá se říct, že je to problém hostů. Ale my jsme jim chtěli vyjít vstříc, chtěli jsme, aby si popili, aby neměli žádné starosti, takže jsme jim už předem nabídli odvoz. Někdo řekl zrovna že ne, že pojedou po své lajně, ale spousta hostů to uvítala. Takže jsme jim zajistili odvoz u soukromé autodopravy, měli takový ten transit pro 7 lidí, zapůjčili i s řidičem :) na převoz z obřadu na hostinu. Pak nám jedno auto nechali zapůjčené pro noční rozvozy, to už odřídil kamarád, který se nám na to dobrovolně přihlásil :).
Odpovědět
Článek se načítá
Popravdě já taky neřeším, jak hosté přijedou a pokud jsem byla já host na svatbě, taky se o to nikdo nestaral. Večer mám samozřejmě řidiče zařízeného.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj.. My budem mít obřad asi 30 km od místa hostiny a objednáváme si na to normálně autobus (je nás hodně).. :-D A ti, co nejsou pozvaní na hostinu, ale jenom na večerní zábavu a odpolední raut se tam budou muset dostat každý sám..
Odpovědět
ok, tak jo, dekuju za cenne rady, promyslim to a uvidime:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?