Rozlučka týden před nebo udělat o svatební hostině raut?

Ahoj, řeším velké dilema. Nesnáším alkohol a opilé lidi. Přítel musí udělat týden předem rozlučku se svými kamarády nebo je taky druhá možnost a to pozvat je na raut po svatební hostině (tam bude pouze cca 20 lidí). S přítelem se známe 4 měsíce takže jeho kamarády neznám jak se chovají. Raut cca 20 lidma mě přijde na zábavu málo a svatba bez kapky alkoholu taky. máte nekdo nápad jak to udělat jinak? Předem děkuji za Vaše odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, moc tvému dotazu nerozumím.Když půjde přítel na rozlučku tak tam ty přeci nebudeš a nemusíš se tudíž koukat na opilé lidi :-) o svatební den se asi loučit nebude :-) nebo co přesně chceš vyřešit?
Odpovědět
Profilova fotka
Taky tomu moc nerozumím,dělat rozlučku není přece povinnost? a přece ji nebudete dělat dohromady nebo ano?pokud ne,tak u toho přece nebudeš a nemusíš vidět,jak bude kdo opilý nebo tak.
Odpovědět
Profilova fotka
Vy se berete po 4 měsících známosti? Nějak nechápu..je vlastně jedno, jak dlouho se znáte nebo ne..ale trochu mě to udivilo :-) No jinak rozlučka je tradice-libovolná, většinou ji má nevěsta a ženich zvlášť. Pokud ale mají společné přátele od nepaměti (jako my), je možné udělat rozlučku společně. My s tím problém nemáme, s kamarády, ani s alkoholem :-D Dále, pokud máte svatbu s rodinou o dvaceti lidech (jestli jsem to pochopila), tak asi nezvete přátele na posvatební veselí? Protože obyvkle jsou buď přátelé na celé svatbě nebo se dotlačí až po svatební hostině na večerní "juchání". Nahradit rozlučku tím, že bych pozvala kamarády mojeho na posvatební raut mi přijde divné...nějak tomu taky nerozumím..
Odpovědět
A co se s kamarády Tvého přítele nejdřív (před svatbou) seznámit? ;-) Je běžné, že přítel svou přítelkyni s kamarády seznámí, že se s ní chce "pochlubit". Mluvila jsi s přítelem i o této variantě? Možná bys pak věděla hned, co bude nejlepší řešení... Myslím, že varianta, kdy by ses s kamarády přítele seznamovala až na svatbě Ti nemusí být příjemná. Na svatbu si přeci zveme sobě blízké a ne cizí lidi... :-) Dokud o těch kamarádech nic nevíš, tak se těžko můžeš pro cokoliv rozhodnout a tím méně Ti můžeme my poradit...
Odpovědět
Profilova fotka
No, já bych přehlédla to, že se berete po čtyřměsíční známosti, ale nejde mi do hlavy, že si bereš někoho a neznáš jeho kamarády. To mi přijde dost důležité teda. Jinak žádná rozlučka není přece povinnost, jestli chce přítel udělat rozlučku tak ať jí má, tebe nikdo do rozlučky nenutí ne? A nějak nechápu souvislost rautu po svatbě s rozlučkou, to je přece něco úplně jiného ne?
Odpovědět
Rozhodně týden před mi přijde jako vhodnější varianta a přítel snad své kamarády zná a řekne, co se od nich dá čekat... http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Profilova fotka
Tak na přítelově rozlučce se svobodou asi nebudeš, tak ti může být jedno, kdo se tam jak opije ne? Nebo teda je to běžné, že si dělá každý svojí rozlučku....ale přiznám se, že celý dotaz taky nějak nechápu. Jinak jediné co se kolem svatby musí, je zajistit si oddávajícího, dva svědky s občankama a ženicha/nevěstu, ostatní už je čistě na každém, jak si zařídí, povinné není nic ;)
Odpovědět
Profilova fotka
A pritel si nesmi udelat rozlucku pred svatbou (jak je to bezne) a k tomu klidne i ty same kamarady pozvat na svatbu? (jak je to take vcelku bezne)
Odpovědět
Povinnost dělat rozlučku není. Svatba se dá s kamarády oslavit a zapít jak na rozlučce tak na večerním rautu přímo na svatbě, záleží jen na Vás, koho si přejete mít na svatbě a jestli chcete pořádat dvě akce (rozlučku a svatbu) nebo to vzít vše naráz. Většinou se kamarádi zvou večer v den svatby, protože se lépe rozproudí zábava než pouze v rodinném kruhu a v malém počtu lidí. Rozlučka se pak může uspořádat pro kamarády, kteří na samotnou svatbu zvaní nebudou.
Odpovědět
já to tedy nepochopila vůbec ale tak zkusím to :-) myslím, že by v tomhle měl mít slovo i přítel ne? Zda své kamarády chce na svatbě nebo jestli chce s nimi týden před rozlučku. A já osobně bych kamarády chtěla poznat, vždyˇˇt se budete brát, tak by jste o sobě měli vědět o nejvíce a podle jeho okolí ho nejlépe poznáš pokud jsem tedy i dobře pochopila, že se berete po 5 měsících nebo po 4 :-)
Odpovědět
my jsme se s partnerem dohodli, že rozlučku dělat nebudeme ani dohromady ani zvlášť a že kamarády pozveme na večerní raut po hostině s rodinou...takže fakt záleží na domluvě nevěsty a ženicha... :-) ale jinak souhlasím s tím, že bych chtěla přátele svého partnera poznat dřív než na svatbě ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?