Rodiče rozhodují o hostech na naši svatbu. Poraďte

Setkal se někdo s tím, že rodiče rozhodovali o tom, koho pozvat na svatbu? I když ho tam nechtějí, ale přesto ho musí pozvat? To se nám právě teď děje. Budoucí tchýně chce na naši svatbu pozvat jednoho strašně protivného a nepříjemného strejdu, kterého nemají všichni rádi z celé rodiny. Problém je v tom, že od toho mého přítele rodiče platí polovinu svatby. My ho tam fakt nechceme, co máme dělat? poraďte prosím.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ja vim ze uz ted mi moje mamka rika koho bysme tam pozvat meli a koho ne. Proto s my platime svatbu sami. Jsi ve spatne pozici :-( . nevim proc ho tam chce pozvat kdyz ho tam nikdo nema rad. Ja osobne bych ho nepozvala, sice Vam plati polovinu svatby alo te neznamena ze bys ji mela poslouchat co se tyce hostu. Kdyby se nekdo z rodiny nabidl ze ti zaplati saty take si nevezmes ty ktere ma rada ta osoba ,ale ty ktere se libi tobe :-)
Odpovědět
@ajelinka Záleží na tom jestli je strejda protivný a nepříjemný " moc hlasitě " .Pokud by jen seděl zamračený a nedělal žádné scény,tak bych nechala tchýni ať si ho pozve.
Odpovědět
@radkaja ten člověk je schopný způsobit velké problémy, hádá se kvůli blbostem např. písnička se mu nelíbí, zábava se mu nelíbí a tamto se mu nelíbí. Takový člověk je na zabiti.
Odpovědět
@ajelinka Zeptám se co se týká placení poloviny svatby, to učinila tchýně ze své iniciativy? Protože pokud ano, ani omylem bych si nenechala mluvit do svatby, to že finančně vypomůže byla její volba a neznamená to, že když dá peníze, může svatbu dirigovat. Je to Vás den ne její a měla by akceptovat koho si pozvete a koho ne. Pokud je takový jak popisuješ. Takového člověka bych nechtěla na svatbě ani omylem. Nechtěla bych, aby první na co si po letech při vzpomínání na svatbu vybavím byl strejda, který zničil svatbu. Ale to je můj názor. :-) Já jsem v tomhle rázná a u mě by s tímto nikdo nepochodil. Držím palečky.
Odpovědět
Profilova fotka
]-( budu za protivku ,tak si zaplatte svatbu sami a pak je vše na Vás...Nemyslím to zle ,ale je to jako se společným bydlením..každé pro má své proti...A když Vám tchýně bude chtít dát peníze ,může je dát jako dar..i bez strýčka ..
Odpovědět
Profilova fotka
Nám taky platí svatbu rodiče z obou stran. My stavíme domek, takže kdyby nám finančně nepomohli, brali bychom se jen se svědky a nejbližšími příbuznými. Takže chápu, že jste třeba jinou volbu neměli. Spíš bych se s budoucí tchýní pokusila v klidu promluvit, a to samozřejmě s pomocí snoubence. Chápu dobře, že je to její bratr? Nebo v jakém jsou příbuzenském vztahu? Pokud je to takový prudič, řekni jí, že jako nevěsta máš do svatby co mluvit a nechceš si ji nechat někým takovým zkazit. A přítel se Tě musí před matinkou zastat!!! Jiný způsob mě nenapadá. Nebude to příjemné, ale myslím, že účinné ano. Držím pěsti!!!
Odpovědět
meluhelu.Toto si myslím že by bylo asi nejlepší řešení takže souhlasím.
Odpovědět
Holky díky vám všem za radu :-) On je jen součástí příbuzenského vztahu. Je to manžel od její segry.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Přijde mi naprosto primitivní, brát si budoucí novomanžele za rukojmí tím, že přispěji na svatbu a pak si diktovat hosty či cokoliv jiného. Buď peníze dát chci nebo ne, ale stavět se pak do role "investora", který má právo do všeho kafrat, je prostě sedlácké. Matce bych poděkovala za příspěvek na svatbu a slušně bych jí vysvětlila, že si chcete vše zařídit sami včetně určení hostů. Pokud by měla kecy, ať si prašule nechá. To je jako, přidám vám na barák, ale rozhodnu, kde bude stát, z čeho bude střecha a jakou barvu bude mít kuchyň a jestli to budete moct dělat v kuchyni . :-D. Na hlavu, ne?
Odpovědět
@ajelinka já bych ho asi moc neřešila a pokud by se mu něco na svatbě nelíbilo a dával by to hlasitě najevo, tak bych ho prostě s úsměvem poslala do pr.... stejně by dělal blbce akorát ze sebe, téměř na každé svatbě se nějaký takový najde a většinou je akorát zdrojem nenápadného posměchu ostatních hostů
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@ajelinka Ať už svatbu platí kdokoliv - je to svatba pro vás. Usměrněte rodiče, vysvětlete, že sestavujete seznam sami. Je jedno, jestli jde o jednoho strejdu, nebo o celý regiment příbuzných. Prostě si stujte za tím, že si to sestavíte sami. :-) Nám rodiče také platí svatbu, ale jakmile přijde něco jako "dobrá rada", co bychom jak měli a neměli, hned poděkuju a řeknu, že to sice můžeme promyslet, ale že si to určitě vyřešíme sami. Nenechávám na nich nic. Za chvíli by nám radili na co tančit, co jíst nebo co si vzít na sebe na svatební noc. To tak :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?