Rodiče se poznají až na svatbě

Profilova fotka
Myslíte, že je hloupé, když se naši poznají s mámou ženicha až na svatbě? Ženichovi rodiče jsou z jiného města, ale s tatínkem se už znají. Když se rozvedl, tak s novou přítelkyní byli naši několikrát na plese. Ale s mamkou ženicha se neznají vůbec.
Odpovědět
No nevím, jestli je to dobré řešení. Já si představuju svatbu, na které by se alespoň část lidí znala. Aby tak nebyla nějaká tichá a trapná místa v zábavě. Taky se mi to daří ,takže určitě nejaká krátká schůzka rodičů neuškodí. A může to být určitě nenápadné, žádné oficiality. A maminky by si určitě rády popovídaly o těch svých dětech, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
No bohužial aj ja mám ten problém, naši sa navzájom ešte ani raz nevideli, iba na fotkách:-( Na svadbe sa uvidia prvýkrát. Ale nerobím si z toho ťažkú hlavu, tam sa spoznajú a myslím, že zábava bude tak či tak. Inak my máme ešte ten problém, že ženich je od maďarov, tak niektoré rodiny od nich vedia len po maďarsky, tak aj preto sa prv nestretli:-(
Odpovědět
Profilova fotka
ak ti mám pravdu povedať, nechcela by osm byť na svadbe svojho dieťata a vidieť jeho drahú s rodičmi prvý krát... a ak sú rozvedení a jeho otca už poznáte, no jo... podľa mňa pre ňu nepríjemné...
Odpovědět
Profilova fotka
lulu, vaše riešenie je podľa mňa prijateľnejšie, lebo všetci majú rovnakú pozíciu... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Aj ja si to myslím, no bude to sranda, keď sa začnú predstavovať po maďarsky:-D Som zvedavá, ako bude naša rodina reagovať:-) Snáď sa tam k smrti neunudíme :-| No mám tam naj kamošky, oni zábavu roztočia, ako vždy;-)
Odpovědět
Profilova fotka
drobku, buď v poho, Jožkovi rodiče znají naši máti z pohledu z okna, když někdy přijede za mým dědou na návštěvu, tak jde kolem nich, Jožkův tatík ji zná trochu líp, protože vyrůstali ve stejný vesnici a tykají si, ale J. mamina to má horší....sice se chtěla s mojí máti předem potkat, ale my s ženichem jsme to dopředu zamítli...známe totiž J.máti natolik dobře, že má vždycky tendence se s někým scházet, ale když na to dojde, tak ani neví, co by si s tím člověkem povídala....a každá máti je jiná, moje je taková moderní, myslí si, že je jí dvacet, staví si v padesáti novej barák..to J. máti je taková buchta domácí, která se už ani nezajímá moc o manžela, ale spíš jen o vnoučata, nikam se jí chodit nechce atd atd..... nemělo by to dopředu žádnej smysl, protože svatbu si platím z mojí strany já, část platí J. rodiče /jeho stranu 50ti lidí/ a zbytek platíme s tím mým napůl.....tak na čem by se chtěli ty tři domlouvat (tatík už není, umřel před 11ti lety, zrovna to bude zítra.. :-( ), ale máti má přítele, a s tím se poznají až na svatbě, já ho znám asi 8 let, je to fajn člověk, ale ani nevím, jestli je rozvedenej nebo ženatej, prostě mi to v komunikaci s ním nechybí, tyhle informace, zato J.rodiče už na mě několikrát tyhle info vyzvídali a já říkám...PROČ????...povede mě k oltáři a aťz si každej říká co chce....takže se toho drobku vůbec neboj, stejně tam budou mít další lidi na bavení....J.máti tam bude mít bohatý výběr ze svých devíti sourozenců.... :-D :-D Radím zhluboka dýchat a nechat to koňovi.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
problém je v tom, že ženichova maminka je velmi zvláštní povahy, už jsem jí neviděla několik let, s ženichem mají také divný vztah. Řekla bych, že je to klasická tchýně. Moje mamka je taková úplně opačné povahy, taková ta kvočnička, která by se rozdala, miluje rodinu. Ženichova je úplně jiná. Hodně dámička, kolem které se musí skákat. Navíc odjíždí teď do lázní, na svatbu ji musíme poslat auto až na Moravu a zpět ji také odvézt. Vymysleli jsme, že bude spát u ženicha, ale ona ne, musí spát doma mimo Prahu, takže je to celé komplikované. Už jsme naštvaní oba, ale je to prostě máma, no :-|
Odpovědět
Profilova fotka
ještě dotaz - nabízí se ze strany rodičů pak novomanželům tykání? Moje mamka chtěla ženichovi nabídnout tykání asi po roce, ale nějak jsme si to s ženichem neuměli představit. Takže jí občas vesele říká paňmaminko a jinak jí vyká. Ženichův táta mi asi před 3 lety taky nabíd tykání, ale nejde mi to přes pusu, takže se omezuju na kamarádkské "ahoj" a pak se oslovení spíš vyhýbám 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
jinak naši si s tatínkem ženicha tykají......
Odpovědět
Profilova fotka
No moji rodičia si s mojím drahým potykali už dávno, výborne si rozumejú, sú ako kamoši, tak je to super. No jeho rodičia my to nenavrhli a ani by som to nevedela, tykať im, lebo sú dosť starší a aj tak s nimi nie som dosť často. :-) A neni to povinnosť, aby rodičia navrhli tykanie, ale ak navrhnú, tak prečo nie ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
drobku jsem na tom stejně, naši znají jen asi ze dvou sektání mamku a to ty setkání nedopadly moc dobře a tátu mojeho neznají vůbec, a já taky vlastně ne, ani nevím jestli příjde na svatbu, jdeme za ním až poslední týden prázdnin, te´d je mimo, nevím jak se zachová, já jsem ho osobně viděla za 9 let asi 4x, přítel se sním moc nestýká tady vůbec né. Věřím že se na svatbě rychle seznámí, skorotchýně měla sice námitky, jakože udělat seznamovací akci, ale můj to rozhodně zamítl, já prohlásila že na to není čas a moje mamka říkala že jí ot nevadí, že se pořádně poznají až na svatbě. Už tak máme svatbu jinou tak proč né i tímto. Jinak můj našim tyká (mamko, taťko) už skoro 5 let, já tchýni vykám a tykat jí ani nechci, uvidíme jak se vyjádří na svatbě, spíše se těším na potykání s přítelovo tetou a strýcem.
Odpovědět
no mně taky tchánovci nenabídli tykání. Mamka ze začátku manželovi vykala, pak už mu tykala, ale myslím, že se ho ptala, jestli mu může tykat :-) , ale tchánovci mně tykají od začátku, aniž bych jim to dovolila :-D :-D . Tak jsem si myslela, že na svatbě mi třeba nabídnou tykání, ale nic. Akorát, když nám přáli, tak mi tchán řekl, že mě vítá do rodiny, ale jinak nic. No ještě štěstí, že nechtěli, abych jim říkala tatínku, maminko :-D , ale oni jsou ještě celkem mladí, tak o nějakou postarší "dceru" nemají zájem :-)
Odpovědět
Článek se načítá
jinak co se týká poznání se rodičů až na svatbě, neviděla bych v tom žádný problém. My jsme před svatbou spolu chodili 3 roky. Za tu dobu si rodiče nebyli představeni, resp. jenom manželův otec, když k nám pomáhal stěhovat nábytek, byl představen celé rodině :-) , ale jeho matka ne. Až pár měsíců před svatbou mamka zorganizovala přátelské seznamovací posezení :-) , kde se domluvili, jak to bude s cukrovím, pitím atd. Když byla tchýně pozvána na tuto akci, rýpla si, že to je teda brzo (bylo to začátkem ledna), ale z její strany nevzešla absolutně žádná iniciativa k seznámení, takže mi to bylo jedno. Ale štvou mě ty její poznámky ]-( . Takže si s tím, drobku nelam hlavu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my s priatelom sme kazdy z ineho mesta, nasi su este aj rozvedeni. Rodicia sa navzajom nepoznali, tak sme usporiadali grilovacku, kde sa spoznali. Bolo to neformalne a fajn stretnutie :-) Nenechavala by som ich zoznamenie az na svadobny den
Odpovědět
Moje mamka rezolutně řekla, že nehodlá poznat přítelovi rodiče až na svatbě. Takže pro ně na příští víkend plánujeme malé sektání u večeře :) Jsem zvědavá jak to celé dopadne. Přítelovi rodiče ale žádný zájem o schůzku neprojevili. Jinak co se týká tykání a vykání........naši si s přítelem tykají.....a já jeho rodičům vykám. Tady se projevil ten 11ti letý věkový rozdíl mezi námi :)
Odpovědět
Tak to my jsme předsvatební seznámení zorganizovali a dopadlo dost katastrofálně, maminka mi tam udělala velkou scénu, pak se urazila a odešla. Fakt super ]-( . Jinak naši si s přítelem tykají už dost dlouho, já si s jeho rodičema vykám (teda - já jim vykám, jeho maminka mi tyká a tatínek vyká ;-) ), tak uvidíme, jestli se to na svatbě změní. Já doufám, že jo, protože jsou to fajn lidi a svatba je dobrá příležitost. Jinak můj strejda si se svojí tchýní vyká ještě třicet let po svatbě.
Odpovědět
Já teda své tchýni tykat nehodlám. I když mi přítel říkal, že mi to určitě nabídnou. A jak jim hodláte říkat? jménem a nebo "mamko" a "taťko"?
Odpovědět
Profilova fotka
lucikeis řeším stejné dilema, tykat jí moc nechci, ale asi mi nic jiného nezbyde a říkat jí mamko, to né to nikdy, pak raději jménem, mamku mám jen tu svou, ikdyž můj mamce tyká a oslovuje ji mami, ale já tu jeho ne.
Odpovědět
niko, jsem ráda, že má někdo stejný názor :) mamku mám jen jednu a ta mi taky říkala, že to ona sama měla dobrý :) protože jsem se rok po svatbě narodila já a už to byla jen babička :-D . Takže pro mě to pořád budou jen pan a paní K. dokud z nich nebude babička a děda :) a to zatím opravdu nehrozí.
Odpovědět
Profilova fotka
Priatelova mama mi navrhla tykanie asi po 2 mesiacoch nasho vztahu a i ked som bola velmi prekvapena, je to osobka tak mila a tak uzasna ako osobnost, ze sa mi jej lepsie tyka ako vyka.. :-)
Odpovědět
luckies: tak to já bych teda tchýni taky nikdy neřekla maminko, já mám maminku jen jednu a nic se na tom nezmění. Ani by mi to nešlo vyslovit
Odpovědět
A jak holky vycházíte se sourozencema těch vašich miláčků? Já abych řekla pravdu nic moc. Jeho nejstarší ségra je stejně stará jako moje máma :) už to samo o sobě je dost drsný. Má tři sestry, z toho 2 jsou učitelky a je to děs a hrůza :)
Odpovědět
Profilova fotka
luckies tak já docela v poho vycházím se segrou, hlavně kvůli dětem, ti dva nás mají hodně rádi a až tak že letos malý nejel na dovolenou do chorvatska s babičkou a segrou ale raději s náma dvěma do lesa pod stan. ale s jeho bráchou (stejně starý jako já) vůbec, nesneseme se, ani muj ho nemusí, je to strašný průserář, má sice taky už dítě, ale jeho přítelkyně je děsná, no nevím nesnesla bych aby mi můj lhal že jde do práce a zatím šel s kamarády z práce na chlastačku, nevím tento styl vztahu mne nebere. a s jeho nevlastními slourozenci (další 3) se nestýkáme.
Odpovědět
Profilova fotka
se ségrou ženicha vycházím dobře, dokonce byla na mé straně, když jsme měli před 2 lety dost velkou krizi. Můj brácha se se ženichem nejdřív nesnesl, dokud jsem bydlela doma. Od tý doby, co bydlíme zvlášť, tak je to v pohodě. A to i mezi mnou a bráchou
Odpovědět
niko, musíš to brát tak, že v každé rodině je něco...bohužel :)
Odpovědět
Mně ta jejich rodina přijde nějak pohodovější než ta naše ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
přesně tak, naši mi třeba minulý týden řekli, že kdybych si to chtěla rozmyslet, ať se nevracím domů, že Lukášovi nějákou jinou hodnou nevěstu najdou. On našel v mojí rodině uplně nový svět, i mojí babičce říká babičko ale byká ji, je to krásné, konečně našel to co mu chybělo. Jeho rodiče jsou rozvedení, tety a strejdy až na pár nebere v úvahu a vlastěn ani tátu ne. Jsem ráda že se mu moje rodina zamlouvá, ikdyž já tolik nezískala. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
rodiče mi tykají, já jim vykám a nehodlám na tom nic měnit...když se bavím před J.tatínkem o mamince, tak mluvím, kde je maminka atd a naopak, ale budu je oslovovat pouze babičko a dědo (až teda přijde miminko)...a moje máti Jožkovi taky vyká a na tom se taky nic nemění (ona je celkem nesnesitelná, kdybych mohla, tak jí taky vykám.. ;-) ), ale matčinýmu přiteli tykám... :-D jo, Jožkova ségra je příšerná, málem nás od sebe před pár lety rozeštvala kvůli pomluvě, která nebyla pravdivá ....a ona ji roznášela,,,sestřička hodná.....a tak jí od tý doby nemusím.....je to hrozná drbna a nejvíc nás dorazila, když před mojí kamarádkou, která taky půjde na svatbu, prohlásila, že vlastně neví, jestli půjde na svatbu, že jsme jí vlastně ještě ani OFICIÁLNĚ nepozvali.... ]-( ..tak jsme jí teda byli OFICIÁLNĚ pozvat minulej tejden...a když jsme u ní přátelsky byli, tak nám velmi "přátelsky" začala radit, co bysme jako měli a neměli, taky zařizuje výslužky místo Jožkový máti, hned nám předhazuje, že teda její rodina musela dovýzt tchýni k cukrářce,,...a přitom jsou to jen a jen jejich výslužky.....já mám svý vlastní... ]-( ..no ona hlavně nemůže překousnout, že si Jožka nevybral za svědka jí nebo jejího manžela....aby se tam mohla vykrucovat,,,,,,nádhera jedna...... ]-( ..no a asi jí nejvíc vadí, že jsme s Jožkou tak dlouho, a pořád se máme rádi, držíme se za ruce a milujeme se......... ;-) ...špatných zkušeností s ní mám víc, ale to by bylo na román, a já bych se asi rozzuřila....... :-D :-D
Odpovědět
No já "příchodem" do jejich rodiny taky moc nezískám :) další dvě učitelky, které zamrzly myšlením na prvním stupni a jednu přehnanou hygieničku :) nebo nevím jak to napsat. Ta ženská /přítelova sestra/ si bez ubrousku nevezme ani sušenku :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
to je děsný, půjč mi ji nadovolenou, když chodíme třeba týden po tatrách spíme venku, myjeme se studenou vodou v potoce, atd. Ježiš to určitě nemá žádné protilátky proti žloutence, střevním problémům a tak. ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?