Svatba bez fotografa

Ahoj holky, měla jste některá svatbu bez fotografa?
Odpovědět
Profilova fotka
Sama takovou mít nebudu, ale na jedné takové jsem byla, když se právě fotograf ženil. Nechtěli žádné strojené fotografie, na odpoledním rautu nechal položený foťák na stolku a každý, kdo chtěl, si jej mohl půjčit a nacvakat nějaké fotky. Byl to zajímavý nápad a měl i dobré ohlasy. :)
Odpovědět
Profilova fotka
I já jsem měl svatbu bez fotografa (myšleno někoho, kdo se focením opravdu zabývá na vyšší úrovni). Fotili nám ji kamarád a kamarádka, kteří byli v té době ale pouze nadšení "hobíci" - podle toho většina fotek taky vypadá. :-D
Odpovědět
@davidrypal toho se právě bojim, že nevyjdou hezké fotky, pokud to uděláme, jak píšete vy nebo @romikkeiko. Na druhou stranu nechci na svatbě cizí lidi :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ono je taky pro spoustu lidí "nepřijatelné" (nevím, jak jinak to napsat), že by vlastně hosta zaúkolovali do pozice fotografa... protože ten host tím pádem musí fotit, musí dávat pozor, nemůže se úplně zapovídat... jakože je tam velký riziko, že pár řekne "však foť, pohoda", ale pak ty fotky od něho bude shánět = nebudou = lidi budou zklamaní (je to klasika - "neměl bys ještě tu fotku jak...") Řeší se to teď hodně na britských svatebních skupinách, známí se nabízí, chtějí třeba se svatbou začít... a nevěsty je urputně nechtěj, protože je tam pravidělně vidět, jak taková horror fotka může vypadat ;) Sám jsem takhle jel na oslavu známé, s foťákem - při každý příležitosti mi někdo klepl na rameno (ať už jsem si s někým povídal nebo ne) a řekl "a tam to bys mohl vyfotit". Moc jsem si to neužil :-D Ale samozřejmě, dovedu si představit, že na stolech budou kompakty nebo Instaxy a prostě se pojede na punk ;) jen tomu musíte přizpůsobit představy a připravit se předem na nejhorší :D druhá varianta je se s fotografem pořádně seznámit, vybrat si někoho ne podle ceny, ale podle člověka, líbí / nelíbí, napsat mu, vyrazit za město, pokecat, dát kafe.. a pak už nebude až tak cizí. Možností je vždycky spousta ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to dost ošemetné - nechtít cizí lidi, ale chtít aby někdo udělal za někoho super fotky. Jestli chcete ušetřit peníze tak se to dá pochopit, ale možná Vás pak bude mrzet že se něco nepovedlo, ale jak už je tady napsáno - pěkné fotky vznikají právě jen díky tomu že si s fotografem nějak sednete jako lidi a berete ho pak spíš jako kamaráda co pro Vás fotí(za peníze :) ) a hlavně ty nejlepší snímky jsou ve většině případů naplánované a musí u nich nevěsta i ženich spolupracovat aby ten nápad co má fotograf vyšel. Chtít super fotky když člověk vlastně nechce být focen je totiž dost problém. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já když se řekne "naplánované fotky, u kterých musí někdo spolupracovat", tak si představím, jak mi kameraman nutil svatebčany (když jsem fotil) vyjít 5x schody a ťukat několikrát skleničkou, než "to vyšlo". Bylo to příšerný, svatebčani otrávení, video stálo 25 tisíc... :-D ale chápu, že někdo tohle aranžování potřebuje :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@photomichals To je asi otázka vkusu. Mně se nejvíc líbí momentky, u kterých je jasné, že dotyční ani nevědí, že byli focení. Všechny ty fotky, ze kterých přímo kouká, jak jsou "skvěle vymyšlené", mně pěkně lezou krkem. :-D
Odpovědět
@petrnoxnovak JO JO JO JO! Se vším, co píšete, musím souhlasit. Co já si jen pocnu? Na seznamování s fotografem není čas, bydlíme v zahraničí, svatba je v ČR. Ideální podmínky ]-( :-D Mám kamarádku, která se focením ne přímo živí, ale je to takovej ten zkusenej profi hobik, znám její práci. Ovšem pozvat jednu kamarádku a další ne.... Díky za váš profesionální názor. Ještě jste mi to stizil :-D | :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ema323 A co takhle "seznamka" s fotografem po Skypu? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jj, skypuju takhle do Británie, jednou ruská svatba ve Slovinsku taky po skypu, je to určitě super ;)
Odpovědět
@zoe_se_vdava @petrnoxnovak Jsem měkká a nemám odvahu. Napsala jsem tě kamarádce. Ale děkuji vám všem za názory. Sice jsem po jejich přečtení upadla ještě do větší paniky, ale nevadí 🤣 aspoň jsem se rozhoupala k nějakému kroku.
Odpovědět
@photomichals o peníze nejde, spíš o ten cizí element. Já jsem hrozně nedůvěřivá :-D Ale pokročila jsem, oslovila kamarádku, snad mi to ty ostatní odpustí.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ema323 profesionální fotograf, jakožto vážně profík, Ti (tykám záměrně, aby se prolomily ledy :) ) na svatbě zapadne mezi hosty během pár minut. Předně už svatby zná, tak to pro něj není stres a naopak si každou užívá. Ba co víc, dobře ví, že jen pokud s hosty bude vycházet jako kdyby s nimi pařil rok co rok na horské chatě a v létě razil se všemi na velkou jízdu na vodu, pak teprve dostane z fotek maximum, tj. uvolněnost, smích, bezprostřednost i romantiku. Takže já osobně bych se "cizího" fotografa/ky nebál, ten co to umí, Ti za chvíli přijde jako dlouholetý přítel, který navíc, neb zná chod svatebního dne, přátelsky poradí, podá kapesník, když bude třeba, nebo najde ztracenou kytici, když začne předobřadový chaos. Alespoň tak to dělám já. :) Skype videohovor je v dnešní době samozřejmost, mám x takových před sezonou, kdy vše probereme a poznáme se, neb snoubenci žijí mimo ČR či hodně daleko. Zvaž to. Něco to stojí najmout profíka, je nutné si přivyknout na jeho přítomnost (což jde u celodenní svatby během ranních příprav hned), ale je to vyváženo tím, že si nebudeš říkat, časem, proč já jen do toho nešla. Hodně štěstí přeji! honza PS: termín 20. dubna mám volný. ;)
Odpovědět
@ema323 Ahoj, my fotografa mit nebudeme, ale protoze nam je cela ta idea cizi, stejne jako vizazistka, kadernice, dekorace, barvy svatby atd. :-) Obecne budeme mit mensi jednoduchou svatbu a nekolik snimku snad zvladneme se stativem a svepomoci. Pokud by mi na tom ale zalezelo, alespon na obrad bych si najala profesionala, tam beztak budou dalsi cizi elementy jako matrikar nebo oddavajici. Dohoda online by nemela byt problem. Drzim palce!
Odpovědět
Nás fotil jeden příbuzný.
Odpovědět
Tchán měl třetí svatbu bez fotografa. Fotky mají takový, co jim kdo dal a fakt šílenost. Půl hlavy chybí atd. Každopádně co jsem tady tak četla, tak hodně přátelská fotografka je Kája Ottomanská a prý vždycky zapadne mezi hosty. Já jsem s ní osobně mluvila a je velmi sympatická a příjemná. http://www.beremese.cz/catalog/vendor...
Odpovědět
@ema323 pokud nechce cizí lidi,tak kamarádka je ideální... Zvlášť pokud se vám její práce líbí... Já jsem nadšený amatér a pár kamarádkám jsem takhle svatbu fotila a stihla jsem si ji i užít...
Odpovědět
Já si takto píšu už půl roku s nevěstou co je na Zélandu a myslím, že jsme se stihly poznat parádně! :) Skype taky problém není :) Asi by mě jako fotografku třeba mrzelo kdyby odemně někdo chtěl nafotit jen obřad a pak čau. Já každou svatbu beru hodně osobně - s lidma je důležité (pro mě) se alespoň malinko poznat (nejen proto, že odkoukám čemu se smějou, jestli jsou introverti, jak se vlastně mají rádi a tak :) ). Na svatbě jsem ráda vždy už od rána protože se začnu orientovat v lidech - kdo je maminka, tatínek, svěděk. Vím, že je mám více fotit a když se s nimi pozdravím a pokecám trochu u kafe tak se mi najednou před foťákem nestydí a nebo nepokukují kdo že se to tu zjevil za 5minut 12 ..:)
Odpovědět
Profilova fotka
@photomichals planovane aranzovane snimky? Proboha, jen to ne! :D Mne osobne tohle pripomina povinne fotici seance na zakladce s cislem tridy na tabulce v rukou nejpopularnejsich spoluzaku, brrr! Mne se treba aranzovane fotky vubec nelibi a jak nekdy vidim ty umele pozy a vyrazy a vycenene zuby a zatazena bricha, popadam se za nej smichy. :/ :D Za me naopak nejlepsi fotky jsou ty, ktere nijak aranzovany a fotografem pokibicovany nejsou, ktere jsou prirozene a presne odrazeji to, jaky clovek/lide na nich doopravdy je/jsou. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ema323 ..já ti nevím..já být Tebou fotografa určitě vezmu(byť né vždy ani profesionál je zárukou)-bohužel...já fotografa měla a navíc tak sympatického, že hosty navíc bavil...ale ani on mi neuhlídal v záběrech fotící hosty mobilními telefony a to mě pak moc mrzelo...náš nejočekávanější záběr..fotka jízda na trakaři -krásná jo to byla ale škoda, že na ní je v záběru opět fotící host(to je fakt na nic)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych si nedokázala představit svatbu bez fotografa, asi je to i tím, že se v tomto oboru pár let pohybuji. Pokud svěříte zrcadlovku někomu, kdo s ní neumí zacházet, tak fotky budou opravdu hrozné, mohla byste za pár let litovat. Jak je zde i psáno od ostatních, fotograf profesionál zapadne mezi svatebčany, že on něm ani nevíte. Nemusíte mít strojené fotky v určitých pózách, můžete mít momentky, pár krásných společných fotografií, kterou budou vzpomínkou pro vás, rodinu, přátelé a vaše děti. Rozhodnutí je čistě na vás snoubencích, ale tyto okamžiky už nevrátíte.
Odpovědět
Profilova fotka
My teda ne, ale proč vlastně ne? :-D Nijak pobuřující mi tento nápad nepřijde, naopak dneska, kdy si lidi fotí každou blbost, co kolem nich proletí, spíše osvěžující.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?