coverphoto
Neaktivní

modrypitrisek

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 1. čvn 2013
bydlí v městě Zlín
Aktivita
9 příspěvků ve fotoblozích
23 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Skupiny
Zlín
Kolekce
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

ODMÍTNE SVĚDČIT?

Dlouho jsem přemýšlela, kterou kamarádku si vzít za svědka, až jsem nakonec dospěla k názoru, že přátelé přicházejí a zase odcházejí, a tak raději zvolím svého strejdu, kterého mám moc ráda a chtěla jsem mu to vlastně i touto cestou dát tak trochu najevo. Že si ho prostě vážím a znamená pro mě víc než ostatní. Zůstala jsem opravdu jako opařená, když se mě zeptal, jestli si může vzít 2 dny na rozmyšlenou. Že...

  • janemilktřeba jste ho tím překvapila 🙂
    • pajinka85A proč na rozmyšlenou? Ma snad nějaky problem s vyberem manžela? vždyt ho to jinak k ničemu nezavazuje....
      mě tohle řict moje svědkyně, tak nevim teda...ale vim, že moje by to nikdy neřekla.
      • pajinka85no a nebo byl v šoku..to je taky možnost 🙂
        • daschenkatrAsi by mě to taky zarazilo... že by měl jako obavy, jestli se bude muset nějak podílet na svatbě, nebo nevím? Třeba to ještě sám vysvětlí...
          • modrypitrisek
            AUTOR
            @pajinka85  To jsem si také myslela, že by tohle neřekl... @janemilk  Tak to on mě také 🙂). Nene, s výběrem manžela žádný problém nemá, mého nastávajícího u nás naopak všichni zbožňují. Když jsme oznámili, že se budeme brát, tak byl nadšený, šťastný, no a když jsem se zeptala na odsvědčení, tak to je prý jiná věc. Ať dumám, jak dumám, jediné, co mě napadá, je, že nechce být pokrytec. Máme svatbu v kostele a on nesnáší místního faráře a církev obecně (v tomhle se do puntíku shodneme, farář mi teda nevadí, ale církev nemám dvakrát v oblibě). Tak se nechce přetvařovat. Hm. To já také ne. Ale pro svého Drahého to udělám.
            • modrypitrisek
              AUTOR
              No, mimo jiné také pronesl, proč ho jako všichni chtějí za svědka... a proč si nevemu bráchu, že si myslí, že on není ta správná osoba. Jako s bráchou nemáme nijak extra vztah (a on to ví). Nejradši bych si vzala ségru, to mě napadlo okamžitě hned na začátku, ale to bychom museli svatbu ještě minimálně o osm let odložit (je jí teprve deset).
              • alwenAsi sok to byl... To bude ok. Nevim proc, ale jit za svedka prece neni Nic na co by se nekdo musel tezce pripravovat. Mam napr.4dospele druzicky a vsechny maji pro me stejne misto. Akorat Jen jedna muze udelit podpis do knihy. Vic vedy v tomhle ja nevidim. Ale je to muj nazor. Tak hlavu vzhuru.
                • modrypitrisek
                  AUTOR
                  Také si to myslím, pro mě je to zase "jen" čest, vyjádření úcty a toho, že je mi ten dotyčný blízký. Hlavu mám stále v oblacích, to bude v pohodě, ale dost mě to teda zarazilo. Zamrzelo. Šokovalo.
                  • konhyJá požádala svou kamarádku. Ale můj přítel se rozhádal s jejím přítelem. Tak jsem si říkala, v pohodě, jsme dospělé, tohle nás nerozhází. Dopadlo to tak, že mi zavolala, pozvala mě na kafe a vykládala, jak na nic nemá čas a bla bla. Dorazila mě větou "No.. hm... jestli si vezmeš někoho jiného za svědka, tak to pochopím.." A přitom na svatbu si čas chce udělat a chce jít..
                    • denisahoMožná to bere hodně zodpovědně, možná je tam problém ohledně církevního sňatku. Kamarád chtěl za svědka bráchu, ten mu také řekl, že si to musí rozmyslet a pak mu odpověděl, že mu svědčit nebude, že svědčil na dvou svatbách a oba páry se rozvedli, takže nechce, nakonec svědčil můj manžel 🙂
                      • pipaDenisaho přesně 🙂 Náš svědek ze začátku taky nechtěl, protože svědčil 2x a pár se pak rozvedl.. Samo být svědek je velká čest, ale taky zodpovědnost za případné "svatební úkoly".
                        • klarkakhele jenom jeden menší odbočovací dotaz, proč se berete v kostele, když nesnášíš církev? V tomhle bych strejdu pochopila, jestli je proti církvi jako takové i faráři, že se nechce přetvařovat a odsvědčit Vám sňatek před bohem, mě osobně to příjde jako pokrytectví, pokud nejsem věřící. Možná, že to je ten hlavní důvod. Každopádně po tomhle bych asi strejdovi řekla, že jsem se nakonec rozhodla pro kamarádku (nebo někoho jiného prostě)...když člověk opravdu chce, nepotřebuje čas na rozmyšlenou 😉
                          • modrypitrisek
                            AUTOR
                            No, mám brouka v hlavě hold. Už jsem se uklidnila, ale stejně nevím, co dál. Počkám, jak s vyžvýkne. Ale myslím, že by bylo lepší, kdyby nakonec řekl ne.

                            @klarkak   Řekla jsem, že to udělám kvůli příteli. V kostele se bereme proto, že je hluboce věřící a nic jiného pro něj vůbec ani nepřipadá v úvahu. Já s tím problém nemám, s panem farářem ráda podiskutuju na jakékoli téma, ostatně katolické otázky mě obecně baví - jen teda nevím, jestli nás potom vůbec oddá 😃 😃 .
                            • modrypitrisek
                              AUTOR
                              Jo a jen tak mimochodem, co strejda odsvědčil, dodnes trvá 😃 😃 😉
                              • modrypitrisek
                                AUTOR
                                @pipa  Jaké svatební úkoly? U nás svědek jen stojí za svým svěřencem při obřadě a pak podepisuje.