Přítel se nechce ženit,já bych se vdát chtěla

Ahojky holky,přítel se nechce ženit. Tvrdí,že k lásce papír nepotřebuje. A že ti co se berou jsou blázni. Mě to naopak mrzí,vdát jsem se vždycky chtěla ale ne kvůli tomu abych byla tou princeznou nýbrž protože jsem chtěla mít vždycky úplnou rodinu. Jsme spolu 3,5roku a máme 15měsìčnìho synka. Jak to vidíte vy? Má smysl doufat,že mě požádá někdy třeba za rok,za dva o ruku a ke svatbě dojde? Už i jeho známí a kamarádi i kamarádky se ho ptali co svatba a on jim řekl,že není blázen a že 50let mu ještě nebylo tak nevidí důvod dělat kraviny jako je svatba. 😞 Je mu 30 a mě je 27
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
No, to jste asi měli řešit předtím než jste si spolu pořídili dítě.. Upřímně, já bych s chlapem, co si mě (zjednodušeně řečeno) ani není schopen vzít, děti neměla. Co mu vadí? Závazek ve formě sňatku? Dítě je daleko větší závazek a zodpovědnost a s tím problém neměl? Svatba určitě kravina není. Je to vyjádření lásky a důvěry tomu druhému a podle mě je to naprosto přirozené vyústění vztahu, který oba myslí vážně.
Odpovědět
@armvdd to asi ano. Ptala jsem se kdysi na začátku vztahu ,tehdy mi řekl ,že až mu bude 50 a smál se...tak jsem si říkala je kravina to řešit teď když jsme spolu byli teprve 4mesice a nechala jsem to být s tím,že si ze me dela srandu a časem když nám to vydrží se třeba odhodlà a k zasnubàm dojde. Ale zatím nic
Odpovědět
Profilova fotka
Netlac na nej. Kolikrat je lepsi byt jak se rika na hromadce nez se brat. Videla jsem spousty vztahu, ktere svatba spis znicila. Takze si uzivej toho co mas a neres nejaky papir ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@belasek77 No a co je teda důvodem pro tenhle jeho názor? A jaký je rozdíl mezi tím, jestli si Tě vezme teď nebo v těch padesáti, jak on tvrdí? Přijde mi to jakože v 50 už s Tebou teda zůstane, do té doby má bez manželství možnost kdykoliv odejít.
Odpovědět
@nelly228 já na něj netlačím , zkoušela jsem dokonce projevit stejnej názor jako on když mi říkal nedávno,ze jeho znamej se bude ženit tak jsem mu řekla jo? Proč někdo děla takovou kravinu. No mlčel. Co se mu honilo hlavou nevím ...
Odpovědět
Profilova fotka
@nelly228 Nic ve zlém, ale přijde mi vtipný nazývat manželství "nějakým papírem" a zároveň chodit na zkoušky účesů, vyrábět tisíce kravinek na svatbu, sedět nad programem, pozvánkama, zasedacím pořádkem, menu apod., což určitě taky děláš. Tak proč, když je to jen "nějaký papír"? :D
Odpovědět
No, opravdu je teď už trochu pozdě to řešit, dítě je větší závazek než svatba... syn má předpokládám příjmení po příteli, že? :-| rozhodně bych před ním nedělala to, že bych "souhlasila," že svatba je blbost. Spíš bych se snažila racionálně zdůvodnit právní a jiné výhody manželského svazku.
Odpovědět
Profilova fotka
Často se setkávám s tím, že když ona chce svatbu a on ne, všichni jí říkají, ať na něj netlačí a nenutí ho a respektuje jeho názor. Jako kdyby on tím svým přístupem netlačil a nenutil ji, bez respektu k jejím přáním. Tak podle mě vyrovnané partnerství nevypadá. Jasně, tlačit a nutit je nesmysl. Ale připadá mi naprosto v pořádku mluvit o svých přáním, potřebách a snech. Pokud tam spadá i manželství, měl by to partner vědět. Často je problém v tom, že pro muže je manželství jenom papír, kdežto pro ženu mnohem víc: explicitní vyjádření lásky, závazek, veřejný slib. Nevím, promysli si, co přesně znamená pro tebe a proč to chceš, a neboj se o tom partnerovi říct. Bez výčitek, jen aby to věděl. Můj muž se taky ženit nechtěl, u nás to změnil jeho obchodní partner a teď už i rodinný přítel. Poté, co mu můj muž řekl o mém těhotenství, se ho ten přítel zeptal, jak o nás bude postaráno, kdyby se s ním něco stalo. Ještě ten večer začal vybírat termín svatby :-)
Odpovědět
Já s nim nesouhlasil,že svatba je kravina. Spíš mě zajimala jeho reakce když to řeknu tak,jak to říká on. Z hlediska právního je mu to asi jedno. A myslím si,že neřeší ani variantu kdyby se mu něco stalo. Sám má u zadku peněz málo a tvrdí,že jelikož nic nemá,nevlastní tak je mu to jedno. Bohužel by jsme ale nedostali v případě jeho úmrtí asi ani nic od státu a já bych byla v prd**. Tlačit na něj nehodlám to by pak bylo ještě horší. Jo tvrdil,že se ožení až v těch 50 a pokud ho Miluju a chci s nim byt ,že si na to počkám a vezmeme se pak. Já to mám ale tak,že se nechci vdávat skoro pomalu na stará kolena a tak jsem mu to taky řekla,že teda smůla ale že na stará kolena se už vdávat nehodlám. Že pak si ho nevezmu.
Odpovědět
Profilova fotka
@armvdd jsem vdana necely rok...a uz ted lituju...takze proto. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@katterinka1 to je zcela mozne :-)
Odpovědět
@belasek77 Proč jsi se rozhodla mít dítě s člověkem, který si tě nechtěl vzít, přestože pro tebe to bylo důležité? Při plánování dítěte nebo v těhotenství jste neřešili právní důsledky a zajištění ze strany partnera? Jaké příjmení nese dítě? Pokud příjmení partnera, z jakého důvodu? Nerejpu, jen mě tohle fakt zajímá.
Odpovědět
Článek se načítá
@nelly228 Ty myslíš, že kdybyste žili na hromádce, bylo by to teď lepší?
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana to nevim. Jen si myslim, ze pokud je vse ok tak proc do toho rypat
Odpovědět
Spis bych se snim pobavila o te prakticke strance manzelstvi... Pripad ze bude napriklad nekdo vnemocnici... Kdyz nebudete manzele tak si myslim ze lekar by vam nemel nic o zdravotním stavu druheho sdelit... Nebo tedy ten priklad umrti.. Vdovsky duchod... Manželství preci neni jen nejaky papir aby nekdo nekomu dokazoval lasku.
Odpovědět
@nelly228 Já si nemyslím, že svatba je nějaké rýpání do vztahu. Chápu, že tě mrzí, že se ti po svatbě zničil vztah, ale to "nerýpání" je spíš zavíráním očí před něčím, co by mělo být, hlavně v rodině s dítětem, přirozené. Hlavně bych ale řekla, že v případě zakladatelky není vše ok, protože ona se chce vdávat, zatímco její partner se nechce ženit, a ona se kvůli tomu cítí špatně.
Odpovědět
Vztah máme OK a to že se nechce ženit řekl už na začátku. Brala jsem to,říkala jsem si dobře třeba časem změní názor.Zatím je ale jeho názor stejný zřejmě. Já už se o tom nebavìm protože to vidím jako zbytečný. Jeho postoj k tomuto je zkratka takový,že svatba,sňatek je zbytečný. Nechce být okroužkovaný a kdesi cosi. A stejně by z jeho pohledu došlo na rozvod protože to vidí u známých a přátel jak se teď kazdej rozvádí a nikomu to nevydrželo
Odpovědět
Profilova fotka
@belasek77 Nevzdávej to, hlavně ho nenuť - my se taky bereme až po 12 letech a to proto, že jsem zezačátku nechtěla já, pak on, pak oba a teď chceme oba :-) Pokud ti to ale vadí z hlediska racionálního - kdyby se něco stalo, stejný jméno jako dítě apod. řekla bych mu to. Já bych mu to teda řekla asi i z jakýhokoliv důvodu, protože čekat jak trubka, až se milostpán rozhoupe, tak se nevdáš, podle mě, má debilní názor, kterej má ze svýho okolí. On je trochu sobeček, že jo?
Odpovědět
Je pravda ze svatba taky neni vse... Dulezity ale je aby on vedel ze ty se vdavat chces a ze je to pro tebe dulezite... Tomuhle tematu bych se zamerne nevyhybala ale ani bych mu to zas porad nepripominala... Jestli si snim jako partnerem spokojena tak je porad lepsi mit super chlapa bez svatby nez chlapa ci si te vzit chce ale ty bys snim nebyla stastna... Videla si film Zas tak moc te nezere? Dobrej příklad... A stejne jak ve filmu... Treba si to jednou rozmysli:-)
Odpovědět
@belasek77 Naprosto upřímně - kdyby se ženil, byl by blbej. Má ženu, která se mu stará o domácnost a poskytuje mu veškeré služby, dítě se svým příjmením, a to všechno bez práce a bez závazků. Ideál. Na začátku ti to jasně řekl, a myslet si, že změní názor, je pěkně naivní. Maximálně mu můžeš nastínit právní důsledky a sdělit mu, proč je to pro tebe důležité, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeš dělat. Takže za mě ne, názor nezmění a ženit se nebude. Má jasný názor a nemá důvod.
Odpovědět
Tak to hold asi zůstane jak to je. Naivní to možná je ale jak pro koho. Ano syn má stejný příjmení jako on,chtěla jsem to tak v domnění,že jednoho dne se přece jen vezmeme. Ale asi ne. On nejdřív nechtěl ,chtěl aby měl syn příjmení po mě. Tak pokud spolu zůstaneme a bylo by další dítě tak mu nechàm své příjmení. Jinak si na něj jako na člověka nemůžu stěžovat. Nevím jestli je sobec. Mrzi mě ,že nechce svatbu i kdyby jen my dva,rodiče a svedek. Nebudu ho obhajovat ale přijde mi,že tenhle názor pochytil i díky tomu co si jako dítě prožil se svými rodiči.
Odpovědět
Profilova fotka
@belasek77 Já myslim, že to pochopí, zkus mu to vysvětlit, proč je to pro tebe důležitý, nemá cenu se přece trápit zbytečně. Ať víš na čem jsi, jen na něj netlač, nebo se zatvrdí. Držim pěsti, ať se zadaří a já brzy uvidim tady tu vyplašenou belaskovou77, jak se s očima navrch hlavy ptá, kde sežene organzu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Můj nastávající se taky nechtěl ženit. Už jednu zkušenost má a znovu do toho jít nechtěl. Ale zná mě moc dobře a taky jsme o tom mluvili, takže mu bylo jasné že pokud spolu budeme bydlet a budeme se starat o děti ( máme každý svoje) tak jen tak nebudu chtít. A společné bydlení chtěl. Ale mně stačilo že si to uvědomuje. Reálně jsme o svatbě začali mluvit když jsme čekali dítě. S tím že svatba bude rok po porodu,v létě. O mimco jsme přišli a tak se svatba uspíšila a bereme se za 4 dny ( už jsem zase těhotná,ale žádost o ruku přišla před početím) Do nového snažení jsem bez toho jít nechtěla. On ví že je to pro mě důležité a prostě si mě vezme z lásky. Samozřejmě jsem mu vysvětlila důvody,proč chci a on se snažil je pochopit a podle toho se rozhodl. Vážím si toho. Zvlášť že do toho půjde znovu,po špatné zkušenosti. Pokud by ale měl komentáře jako ten tvůj a bylo by mu jedno jak to cítím já a nebyl by ochotný o tom ani uvažovat, neočekávala bych že se to někdy změní. Pro chlapy většinou existence dítěte neznamená žádný důvod k svatbě,zvlášť když stejně asi má jeho příjmení. Kromě toho že je to přání ženy nemusí vidět jediný důvod proč do manželství jít. A když ani to přání nic neznamená,tak..bych změnu nečekala.
Odpovědět
@belasek77 : podle mě jsi udělala nedávno chybu, když ti říkal o svatbě známého a tys odvětila, že je to kravina. On určitě nepochopil, že je to ironie. Měla jsi naopak mile utrousit, že to je pěkné, že si někdo své partnerky váží tak, že to chce veřejně a tradičně vyjádřit svatbou, společným příjmením apod. Třeba by nad tím aspoň trochu přemýšlel. Takhle si asi myslí, žes přejala jeho názor a argumentaci. Jenže ani tak bys ho asi nepřesvědčila. Bohužel ti neumím poradit.
Odpovědět
Tohle by chtěla opravdu vážnou diskusi. Zkus mu v ideálním případě bez emocí vysvětlit, proč to tak chceš a poslechni si jeho upřímný názor, proč to nechce. Já si myslím, že u chlapů je tenhle "názor na papír" podmíněnej názory kamarádů. A zkus se zamyslet, co by pro tebe znamenalo, kdyby si tě fakt nikdy nevzal. Rozešla by ses s ním? Nerozešla? Jak bys to cítila? Zvládla by ses s tím smířit? A prostě mu ten výsledek řekni. Za sebe nevidím důvod, proč se nevzít. Máte spolu dítě, kdyby se něco stalo, jsi s malým zajištěná? Je na tebe napsaná jeho životní pojistka? Určitě bych nemlčela a nečekala, ale situaci řešila...
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych rozhodně začala tlačit z hlediska nějakého zajištění. Jak je psáno výše, má životní pojistku? Napsanou na tebe? Má nějaký majetek(cokoliv, auto, byt, zahrádku)? Trvala bych na sepsání posledních vůlí, jak jeho, tak tvé. Vysvětlila bych mu: OK, nechceš se ženit, ale už tady máš závazek v podobě dítětě, je tedy potřeba si vše právně ošetřit, když tedy odmítáš to nejjednodušší řešení, tedy svatbu. Instituce manželství byla právě proto vymyšlena.... A připojím i svou story: My jsme se s tehdy ještě přítelem rozhodli si společně postavit domek. Že se jednou někdy vezmeme, to jsme si tak nějak řekli, ale víc jsme to neřešili. Domluvili jsme se, že hypotéku si bereme společně, dům bude napsaný na nás oba, uzavřeli jsme každý životní pojistku s částkou pro případ smrti ve výši hypotéky, domluvli jsme se, že sepíšeme poslední vůle... no nakonec přišla nečekaná žádost o ruku a my se vzali narychlo ještě před podpisem hypotéky. Všechno se tak zjednodušilo. Asi půl roku po svatbě přišel šok - manžel měl moc ošklivou autonehodu, kdy mu do cesty vjelo auto z vedlejší silnice.... stačí pár vteřin a všechno je jinak. Naštěstí z toho vyvázl s poměrně lehkými zraněními, ale chtěla jsem tím říct, že prostě nikdo z nás neví co bude zítra, za rok, za pět a pokud spolu dva lidé žijí a mají se rádi a mají navíc spolu i dítě, měli by myslet na budoucnost toho druhého, pokud by se něco stalo... manželství není jen prstýnek na prstě a pomyslný chomout kolem krku... a tohle by si zakladatelky partner měl uvědomit. Když jí v klidu udělal dítě, měl by si jí také vzít, pro někoho staromodní, pro mě naprosto základní věc....
Odpovědět
Vdavam se v sobotu. Od zacatku muj pritel vedel, ze chci byt jednou manzelkou. A rikala jsem mu duvody, co jsou vyse (jezdi na motoce), takze naprosto prirozene mu rikam, ze by me ani za nim nepustili do nemocnice, nic by mi nereklo. Vzdy rikal, jednou si Te vezmu :-D tak jsem mu rikala, ze se toho snad doziju a ze bych na svatbe chtela byt mlada, netehotna a aby tam byla jeho segra, ktera zije v Australli. Pak jsme zacali uvazovat o diteti, ze bychom ho meli letos. Tak jsem mu rekla, ze jestli budeme mit deti a nebudeme manzele, ze mi to nevadi, ale at se nezlobi, ze se budou jmenovat po me. Misto planovani miminka planujeme svatbu :)))
Odpovědět
My jsme tedy naštěstí oba s přítelem vždy svatby chtěli, ale počkali jsme si na ni skoro 10 let (studovali jsme, zařizovali bydlení, atd.). Upřímně, kdyby mi řekl, že se ženit nechce, tak bych to nerozdýchala. Ve vztahu to funguje tak, že oba musí udělat částečně ústupky, aby byli oba spokojení. Pokud on není schopen udělat ústupek a vzít si tě třeba jen ve 4 se svědky, tak je podle mě sobec.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím se vším, co tu je napsáno.. Jen pořád nechápu, jak může někdo udělat své partnerce dítě, ale svatbu odmítat, protože "je to závazek". Na to prostě moje mentální kapacita nepostačuje =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@belasek77 jenom poznamka.. deti stejnych rodicu musi mit stejne prijmeni, takze nejde, aby dalsi vase spolecne dite melo prijmeni po tobe, kdyz prvni po tobe nema.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?