Domluvili jsme si svatbu, ale přítel ji už nechce

Ahoj holky, se slzami v očích řeším co mi přítel dneska oznámil. Mně je 26 let a příteli 27, chodíme spolu skoro 6 let. Před Vánoci jsme se bavili o tom, že chce odjet zkusit pracovat do zahraničí, že by se cítil jako že mu něco uniklo kdyby tam nejel. Vzhledem k tomu, že už 4 roky pracuje 200 km od místa kde bydlíme, vídáme se jenom o víkendech a to ještě na střídačku s jeho rodiči, po dlouhém rozmýšlení jsem mu řekla že odjet může, ale chci vidět že si váží toho všeho co pro něj dělám a že bych byla ráda kdybychom spojili svoji budoucnost. Řekli jsme si, že se vezmeme až se vrátí, čili v červenci 2012. Od té doby se situace změnila a nikam nejede, já ale o té svatbě samozřejmě mluvila dál, plánovala jsem, brala jsem to tak že jsme si ujasnili naši budoucnost... Dnes mi řekl, že se na usazování necítí a minimálně 3 roky ještě nebude a ať ani nepočítám s nějakym miminem a nebo přestavbou domu ("bydlíme" v chatě která nebyla koncipována k bydlení). Dovršil to tím, že mi zcela vážně řekl, aby byla CHÁPAVÁ.... CHÁPAVÁ? copak nejsem, když mu nevymlouvám pracovat tak daleko? vídat se 6 dnů v měsíci včetně víkendů? nejezdit na žádné výlety a ani dovolený? (nebyli jsme ani jednou a to ani v Čechách), když mi nevadí že mi nedává dárky k vánocům ani k narozeninám??? Jsem strašně zklamaná a říkám si že chyba přeci není na mé straně... Co si myslíte Vy?
Odpovědět
1
2
5
@aktata no tohle je jako babo raď...rozhodně není chyba na tvé straně, o tom žádná podle mě. teď se ti to nebude libít, co řeknu, ale z toho co píšeš mi teda tvuj přítel přijde jako pořádnej sobec a hodně bych rozmýšlela co dále. není to jen přechozený vztah?nejste spolu jen proto, že se vidíte tak málo?co tím myslí že se nechce usazovat, chce jako jiný holky, nebo jak?nebo to o tom dítěti a přestavbě jste neprobrali spolu dříve? no já teda nevím, dukladně bych si s ním promluvila a pokud o tebe stojí začne se snažit a doberete se nějakého kompomisu..každopádně hlavu vzůru!!
Odpovědět
Profilova fotka
No, nepříjemná situace... ale musíte si to vyřešit sami mezi sebou. Třeba se jen lekl a cuknul, spousta pánů se bojí takové veřejné akce... třeba za týden zas otočí... Každopádně počítej s tím, že ti tu spousta lidí napíše, že ho máš poslat někam, že ti za to nestojí, že jsou určitě lepší, blabla. Jenže ono se podle jednoho příspěvku nedá soudit. Stejně není jiné cesty než se o tom pobavit s ním, zeptat se, jak to myslel... a proč si myslí, že nejsi chápavá. Hodně štěstí. A hlavně pamatuj, že nic se nejí tak horké, jak se uvaří ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aktata tak s takovým chlapem bych bý t nechtěla, vykašli se na něj, snim to nemá budoucnost
Odpovědět
@aktata Ahoj, tak za me, z jeho pristupu a jak vztah mate tech let tak jak mate, mi prijde ze proste ten vas vztah nebere vazne. Podle mne, bud si o tom promluvte at vite jaka je vas obou predstava o fungovani vztahu. Ja osobne bych takovyto vztah - ktery jsi popsala, neprodluzovala a ukoncila. Ja potrebuju chlapa do nepohody, o ktereho se muzu oprit, ktery me podpori, stoji vzdy pri me, rozhodujeme oba, atd. a takoveho mam. I kdyz jsem si sama musela projit par vztahovymi karamboly - jeden i dlouhy a nepekny. Jo a nezoufej, hlavu vzhuru! Moje mama vzdycky rikavala "pro jedno kviti slunce nesviti" a ma pravdu. Ostatne skoro manzela jsem potkala v 28 ;)
Odpovědět
@aktata myslím, že @ifoun to napsala moc hezky. Každý vztah je dřina a často je to velká hromada ústupků a kompromisů. Kdyby to fungovalo samozřejmě, nikdo by si vztahů nevážil. Neboj se, určitě to nakonec dobře dopadne, jen je důležité o tom mluvit a vyladit si očekávání:-)
Odpovědět
@ifoun To souhlasim. Akorat videt se xx let 6x za mesic mi prijde zvlastni.. kor kdyz to zrejme nemaji nejak v reseni, ze by se jeden nebo druhy priblizl.. ale pravda, tezko muzeme cokoliv rikat, kdyz nevime :)
Odpovědět
Profilova fotka
@gepe Moji rodiče se celý život vídali jen o víkendech a nebyl to problém... prostě táta pracoval mimo, takže jezdil jen na víkendy, jinak to nešlo. A já nemám ráda, když někdo někoho poňouká k ukončení vztahu, o kterém ví jen z diskuze... i když to vypadá jako špatné...
Odpovědět
@ifoun Nesnazila jsem se ponouknout k rozchodu - proto jsem napsala, dle toho co bylo napsano. Jsem zastancem otevrene komunikace a to v jakemkoliv vztahu, takze jak jsem uz taky rekla, meli by si promluvit a rict si vse a vyjasnit ci ujasnit..
Odpovědět
Teda nevím, zda bych toto snesla...svatba, dítě....no jako co už, prostě přijde jeho čas později. Ale že se vídáte tak málo??? To bych nesnesla a byl by to pro mě důvod pro ukončení vztahu. My jsme se taky nedávno vídali takto, oba jsme bydleli v jiném městě....a schválně jsme se sestěhovali, abychom spolu byli víc... Obdivuju tě za trpělivost.
Odpovědět
Holky máte pravdu všechny, ty které radí opustit, i ty které píšou o neznalosti pozadí... Bydleli jsme spolu 2 roky ve Zlíně, kam jsme šli za prací, oba 200 km od místa odkud pocházíme (já z Jihlavi, on z Hradec Králové). Když jsem přišla o práci, šla jsem do místa jeho rodiště s tím, že si postupem času najde práci v Hradci a budeme zase bydlet spolu. Bydlím tu tedy bez rodiny, kterou mám v Jihlavě a i bez partnera, který zůstal na Moravě a v dnešním rozhovoru mi řekl že tam ještě nějaký čas chce zůstat... Otevřený rozhovory bere jako narušování jeho pohody a odmítá věci řešit. Radši se zavře do sebe a mlčí. Pak mi řekne že jsem mu svým řešením blbostí zkazila celý den a tím je pro něj diskuze skončena... Jsem s ním protože pořád doufám že si uvědomí co je v životě důležité a ocení co jsem pro něj dělala.
Odpovědět
A samozřejmě protože ho mám ráda.
Odpovědět
Urcite te ta tvoje situace boli, ale je opravdu tezke, neco radit na tak komplexni tema... Jedine co muzu nahodit je, ze kolikrat pomuze partnersky coach (nevim jak se jim rika v cestine), muze to byt pomoc, si s partenrem popovidat, kdyz je situace zajeta.
Odpovědět
Článek se načítá
Hele a co poradna? Je to asi těžký tam chlapa dostat, ale právě tam by se naučil otevřeněji komunikovat. Komunikace je základ vztahu.
Odpovědět
Coach je lepsi nez poradna - do poradny maloktery muz dojde.. otazkou je, zda by pritel aktaty byl ochotny se sejit s treti osobou a popovidat si o jejich vztahu..
Odpovědět
Profilova fotka
@aktata musím se přidat k aimirin, i já tě obdivuju za tvou trpělivost, ani já bych nevydržela takovýto vztah na dálku. Jsme spolu se skoromanžou 3 a půl roku a stačí když odjedu na víkend k našim a je nám po sobě smutno. Dá se to samozřejmě vydržet, pro mě ale jen krátkodobě, ne tolik let jak píšeš.:-( Ani já tě nechci zrazovat od vašeho vztahu, ty sama musíš vědět proč váš vztah za to stojí a co ve svém příteli máš, ale taky se mi zdá jeho chování dost sobecký a asi bych si nedokázala představit budoucnost s chlapem, který má potřebu pořád "někde lítat" a nezajímá ho jestli mě to třeba netrápí. Takovýho chlapa asi jen těžko udržíš na místě. Nevím, rodinu ještě nemáme, ale chtěla bych až budeme mít děti, aby se mi chlap každej den vracel z práce domů a byl se mnou a s dětma. A ne aby se vracel např. jen o víkendech. Ale zas je spousta vztahů a manželství kde to takhle funguje, to je jen můj pohled na věc...
Odpovědět
Profilova fotka
pMusíš potkat někoho, kdo má srdce.. Moc bych ti to přála, je těžké vystoupit z dlouhého vztahu, ale ruku na srdce? Je tohle ten pravý vztah - ten o kterém si snila..? Jsi krásná holka a ono už to není jen o tom někoho mít.. Asi taky nechceš mít první dítě po 30.. to s sebou taky nese problémy.. do poradny.. no myslím, že když s tím přijdeš, tak odejdeš s dost rychlým odseknutím.. Když nechce, tak nechce.. to je těžký.. kdyby tě miloval, tak se chová, jak má - ty pro něj děláš vše a já tě za to moc obdivuji, ale určitě si zasloužíš, aby ti to bylo vrácené..
Odpovědět
Myslim, si, že jediný co můžeš udělat je, si sním sednout a promluvit si. V klidu mu říct, jak to vidíš ty. Že si myslíš, žes byla dostatečně tolerantní k jeho práci a ke všem těm dalším věcem, které jsi napsala, ale že čeho je moc, toho je příliš a že i ty si zasloužíš, aby na tebe on bral ohledy. Nemůžeš ho nutit ke svatbě, když nechce, ale na druhou stranu on nemuže nutit tebe žít v takovýmdlě vztahu, kde ty se jen přizpůsobuješ a on to má na salámu .Měl by si uvědomit, že když už jste se na nečem domluvili, tak by měl držet slovo a jestli to bral jen tak jako, abys ho nechala jít, tak to je fakt nezralej sobeček, kterej si nevidí do pusy. Musí si uvědomit, že o tebe velmi snadno s takovýmdle přístupem může přijít... musí se rozhodnout co chce, jestli s tebou chce být do konce života nebo ne... šest let je dost na to, aby to věděl...nechci váš vztah soudit, já osobně bych to takhle jednou za týden nevydržela, ale jestli to vyhovuje vám oboum...z toho co jsem četla mám ale trochu pocit, že to nevyhhovuje jen jemu,že je to jen tak občas bez velké zodpovědnosti, a ty to jen tiše toleruješ, protože o něj nechceš přijít ...ale to víš jen ty sama a jestli to nevíš, tak se ho na to zeptej...je potřeba to rozštípnout, protože jinak se budeš dál trápit a je možný, že zbytečně, protože by se taky nikdy nemusel rozhoupat a ty budeš jen čekat...
Odpovědět
Profilova fotka
@aktata Ahoj, to je nezáviděníhodná situace (řečeno hodně eufemisticky) ;-( Asi jsem málo chápavá, ale proč ses od něho stěhovala do města, kde (skoro) nikoho neznáš? (To není kritika, jen se snažím pochopit váš vztah.) Ale abych pravdu řekla, jak mi to tady popisuješ, já bych se na takového chlapa vykašlala už dávno, z tvého příspěvku na mě působí jako absolutní sobec a já bych s takovým člověkem žít nechtěla a ani nemohla. Asi to bude znít otřepaně, ale zkus si na papír napsat vedle sebe jeho plusy a mínusy, ty ho znáš nejlíp, třeba ti to pomůže se rozhodnout nebo aspoň lépe zorientovat. A jinak podobný psí kus tady provedl snoubenec uživatelce hanyy (nebo tak nějak), takže v tom nejsi sama, i když chápu, že je to hodně chabá útěcha, pokud vůbec nějaká...
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasim, ze komunikace je zaklad. Pokud se nenauci o vecech a problemech bavit, jak pak budete resit veci v manzelstvi? Myslim si, ze ta dalka se da preckat (sama jsem mela 3 roky vztah na dalku a spousta lidi to nedokazala pochopit) pokud maji oba v tom vztahu stejny cil a jdou stejnym smerem. Spis bych mela obavy z jeho averzi k primemu reseni problemu a situaci - I do budoucna.
Odpovědět
No pokud nechce komunikovat a má pocit, že řešíš blbosti a kazíš mu tak jen hezký den, tak pak je to skutečně jen sebestřednej sobec, kterýmu jde jen o svý vlastní pohodlí a klídek..a s takovým člověk jen těžko můžeš mít kvalitní partnerství a jen těžko se oněj v životě budeš moc opřít... očivdně myslí jen sám na sebe a s takovm člověkem chceš vážně strávit zbytek života? Já bych mu dala nůž na krk , ať se rozhodne, co chce a pak se podle toho zařiď ty..a nebo od něj odejdi a třeba si to uvědomí sám o co přišel a třeba se vzpamatuje...
Odpovědět
Já jsem holky navíc znamením rak, čili silně fixovaná na rodinu (v dětství na rodiče a teď už na partnera a jednou i na děti), takže to odloučení snáším velice špatně a poslední měsíce se to odráží i na psychické stránce. Roky jsem nebyla nemocná a neměla žádný úraz, a jen od září 2010 jsem si stačila vykloubit oba kotníky při pádu ze schodů a pravý si dokonce i naštípla, měla angínu, chytla bacila hemofila, měla zánět průdušek 2 týdny, zánět průdušnice 2 týdny, vše po skončení předešlé nemoci v rozmezí do 2 týdnů... Takže to odloučení vůbec neberu dobře. První rok a půl šel protože jsem si pořád říkala že je to jen na čas, ale teď už ta psychika tak silná není a jsem skoro víc na neschopelnce než v práci.
Odpovědět
A to je přesně ono, tohle on by mě vidět, že tim trpíš, že ti to nevyhovuje a pokud tě má rád, tak by to měl začít řešit...jako šest let je dlouhá doba na to, abyste vyřešili svou situaci..ja netvrdim, že hned svatbou, ale každopádně bystě měli začít spolu žít jako skuteční partneři...(já netvrdim, že když spolu dva lidé nebydlí a vídají se jen o víkendech, že to není skutečný partnerství, jen tím chci říct, že s tím vždycky musí souhlasit oba a oboum to musí vyhovovat) nemůžeš být pořád ty ta, která se bude přizpůsobovat, to je pak vztah k prdu a nemá šanci na budoucnost..vždycky to musí být rovnocený... kompromisy jsou důležitý a potřebný, ale musej být oboustranný!!!
Odpovědět
Profilova fotka
A co se sebrat a někam vycestovat? To bys zvládla:) Já byla taky a člověku to tak otevře oči..:) Ať si tady čeká on, pokud bude chtít:) ale já být tebou, já na něj nečekám!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@aktata Nemůžu si pomoct, ale z toho, co píšeš, mám čím dál tím silnější pocit, že bys ten vztah vlastně chtěla ukončit, má-li dále pokračovat v tomto duchu (ale třeba se taky mýlím). Ono nejde jen o tebe, ale do budoucna i o vaše případné děti. Ty jsi dospělá, a jestli se svým partnerem navzdory všemu zůstaneš, je to pouze tvoje svobodné rozhodnutí. Ale chtěla bys do takovéhoto vztahu přivést děti? Zkus si představit sama sebe v takovéto rodině, jestli jsi na rodinu silně fixovaná, jak píšeš, určitě chceš pro svoje budoucí děti to nejlepší. Prosím, neber to jako kritiku nebo poučování, spíš jako další střípek do tvých úvah. A taky - co bys chtěla od nezávislého, tvrdohlavého a hrdého Kozoroha, jako jsem já? ;-)
Odpovědět
Jojo kozoroh, to je velice blízké tomu mému střelci o kterym tu celou dobu mluvíme. A jsme u toho hlavního problému dámy, je to skutečně ten hrdý, sobecký, nezavazující se, volnomyšlenkářský STŘELEC. Zatracený znamení...
Odpovědět
Chci vám VŠEM poděkovat za Vaše názory. Vesměs máte všechny pravdu, od každé z Vás si beru kousek, a ve spoustě případech jste mi svým názorem také umožnili vidět náš vztah jinýma očima. Už jen tím, že jste mi napsali své názory jsme mi zvedli náladu. Dokonce se už usmívám.... Děkuji Vám že jste mě nenechali samotnou a povídali si se mnou.
Odpovědět
Profilova fotka
Možná tady budu za idiota, co teď napíšu. Ale čím dýl jsem na těhle stránkách, tím víc vidím, že pokud se chce ženská vdát (nebo udržet vztah), musí si umět dupnout. Ty sis ho "rozmazlila" tím, žes po něm nikdy nic nechtěla. Když to přeženu, netlačilas ho do bydlení, nedupla sis, že tvoje narozeniny by měly být podstatné. Přijde mi, že protože se vidíte minimálně, snažila ses minimalizovat třenice tím, žes ustupovala. Kdyby sis pár víkendu zkazila tím, že bys na něj tlačila, dokud se problém nevyřeší, nejspíš by to dopadlo jinak. Takhle ví, že když na tebe nastoupí, časem pro klid ustoupíš. Mně z toho vyplývá jediný- prostě si je tebou jistý, protože podle mě (a nemyslím to špatně) sis ho prostě pro vztah nevychovala.
Odpovědět
Profilova fotka
@aktata Je to těžká situace, vůbec nezávidím :-| těžko se radí když člověk do vztahu nevidí, nicméně souhlasím s holkama, že na mě působní jako hodně velký sobec, který si jde neustále svou cestou a jen ty jsi v tom vztahu ta, která se přizpůsobuje :-( vztah kdy se vidíte jen o víkendech může samozřejmě fungovat ale jen když to vyhovuje oběma, vidím že ty to neseš opravdu těžce, ale partner to nijak neřeší, to je smutné. Musím říct že mě docela zarazila ta zmínka o dárcích, že od něj nedostáváš dárky ani k Vánocům, ani k narozeninám...nevím...dárky samozřejmě nejsou důležité pro fungování vztahu, ale myslím že člověk se vždy snaží udělat pro svého partnera první poslední a pak ho mile překvapí nějaká drobnost či dáreček...ne každý chlap je na nějaké nakupování kytek a podobně ale Vánoce a narozeniny? :-S Když to řeknu na plnou pusu tak mi přijde že si Tě vůbec neváží :-(
Odpovědět
@kajovaevicka ... Souhlasím, a říká to víc lidí kteří nás znají, že si je mnou až moc jistý.
Odpovědět
Profilova fotka
@kajovaevicka tak tady musím naprosto souhlasit ;-)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?