Návod na štastné manželství. Pište rady

Profilova fotka
Rada bych si precetla par rad vas zkusenych manzelek, jak mit stastne a spokojene manzelstvi. Tak prosim piste. Díky
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
knihy "Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách" a "Proč muži lžou a ženy pláčou" Mylsím, že je tam řečeno téměř všechno...
Odpovědět
Profilova fotka
:) nejsem vdaná, ale asi : tolerance chování a názorů a potřeb toho druhého. ;-) (docela těžký občas :-D :-p )
Odpovědět
Profilova fotka
Vykašlat se na chyby toho druhého a soustředit se na to co se ti na něm líbí. Stejně nikoho nepředěláš, takže hádky na tohle téma jsou zbytečné. - tolik Plzák :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Katchen: tak to je asi nejlepší řešení, ale někdy dooooooost obtížné :-)
Odpovědět
Tak ty knihy mně treba prijdou jako kraviny...typický americká radobypsychologická literatura...ale proti gustu ;-) Souhlasim s Katchen, nejlepsi je zbytecne neresit kraviny...a dopřát si čas, kdy se budete věnovat jen sobě a trošku na vztahu "pracovat" :-N
Odpovědět
Vzájemně si důvěřovat, neponižovat toho druhého a stát při sobě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Důvěra, kopec tolerance a umění kompromisu a hlavně NADHLED :-)
Odpovědět
Tak já myslím, že když se ti dva milujou, tak mají práci na vztahu o hodně lehčí :-D Básník tím chce říct, že asi spolu vydrží i ti s nějakým vlažnějším vztahem, když mají pocit, že musí, ale o čem to pak je, že :-. Kdežto když se ti lidi mají fakt rádi takoví, jací jsou, přijímají toho druhého i se všema jeho chybama a váží si sebe navzájem, tak snad ani nejde si nedůvěřovat. Platí to samozřejmě i naopak, když tomu člověku nemůžu věřit, těžko pak budovat nějaký trvalý vztah .... Někdy je fakt těžký "neřešit kraviny", ale když si člověk řekne - radši ať ten můj dělá tohle a tamto ....(dosaďte si), ale hlavně že je MŮJ a že mě miluje :-D Protože jestli se milujou, tak si nebudou ubližovat, budou se snažit pro toho druhého udělat jen to nejlepší, což je teda někdy pěkná fuška :-D Takže největší problém je, najít toho pravého, aby ten vztah fungoval oboustraně. Když jeden miluje víc, tak to je průšvih jak mraky.
Odpovědět
Profilova fotka
Nebýt si nikdy vzájemně sebou 100% jistí... A od toho se samozřejmě odvíjí neustálá snaha investovat do vztahu maximum toho, co můžu (ovšem ne na úkor sama sebe).
Odpovědět
Tolerancia, trpezlivosť, nechať toho druhého žiť aj svoj vlastný život, patologicky nežiarliť, rešpektovať striktné zákazy od toho druhého /odôvodnené, ako napr. zákaz nevery alebo robenia rizikových športov a podobne/. Byť pre toho druhého oporou.
Odpovědět
Profilova fotka
souhlas s katchen - funguje spolehlive :-D
Odpovědět
jedině kvalitní sex udrží chlapa doma
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mariola: snad to není jenom o sexu, ne =-) ?
Odpovědět
rada od mého kamaráda: ženská by se měla postarat o to, aby chlep odcházel z domu s plným břichem a prázdným pytlíkem, je to hodně zjednosušené, ale na spoustu chlapů to platí :) ale jinak bych radilo to, co převážně ostatní: mít toho druhého rád i s jeho chybama, naučit se jeden druhého respektovat a umět trávit čas spolu i každý sám a v neposlední řadě to musí klapat i v posteli, není to jen o sexu, ale i ten je důležitý
Odpovědět
zrovna včera jsme na kurzu AJ četli nějaký článek o předem dohodnutých manželství v Indii. Docela mě překvapilo, že většina těchto manželství vydrží, narozdíl od našich"láskou uzavíraných manželství", i přesto, že jsou to tam sňatky z rozumu. Jako jedna z nejzásadnějších předpokladů pro to, aby bylo manželství šťastné bylo uvedeno, že nejlepší radou je od manželství nic neočekávat. Potom je člvoěk mile překvapen.........podle toho článku to tak funguje, takže já radím moc od manželství neočekávejte :-D 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Spousta mladých žen si myslí, jak se ten jejich chlápek po svatbě / dětech změní a třeba i dospěje... Jo někdy se i změní, ale většinou jen k horšímu. Pokud budu chlapa denně peskovat, že si po sobě neuklidí ani kelímek od jogurtu, tak brzo uteče. Pokud mi vadí po něm uklízet, tak si najmu uklízečku, ale hlavně se kvůli tomu nehádám, on stejně uklízet nezačne, když si na to v mládí nezvykl. Alespoń já mám takovou zkušenost. =-)
Odpovědět
Jak píše Katchen, za A. hlavně se ho nesnažit změnit a za B. nečekat, že se po svatbě změní :-) , prý je to jeden z hlavních důvodů rozvodů u nás ;-) . Já teda osobně žádnou změnu po svatbě nečekám :-D .
Odpovědět
já doufám, že se nezmění, žijeme spolu už 4 roky a i když mi některé věci vadí a lezou na nervy, naučila jsem je brát jak jsou (ono je to určitě i naopak, taky mu na mě určitě něco vadí), ale i přesto doufám, že se po svatbě nezmění, bere si ho přece proto, že je takový jaký je :)
Odpovědět
Profilova fotka
někde jsem četla nebo slyšela: "ženská od chlapa čeká, že se po svatbě změní a on se nezmění chlap doufá, že se jeho žena nezmění a ona se změní"
Odpovědět
Profilova fotka
to o změnách ženských posoudit nedokážu, ale já osobně si z toho vykládám jednu radu: pokud Tě něco na chlapovi štve, tak se s tím smiř, protože on se opravdu nezmění a ani Ty ho změnit (cíleně) nemůžeš - smiř se s tím a bude líp Tobě (protože jemu je to většinou jedno :-D )
Odpovědět
zberuska přesně tak :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím si, že to chce dost tolerance (na obou stranách) a nezanedbávat komunikaci ;-) . A musím reagovat na to, co napsala Kstablova. V jednom dílu Simpsonů říká Apu své matce, která ho chce oženit a on nechce: "Ale matko, vždyť víš, že každé 20. dohodnuté manželství končí rozvodem!" :-D
Odpovědět
Návod na šťastné manželství??? Neexistuje... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kdysi prý na toto téma vznikla v Británii anketa, kterou vyhrála devadesátiletá babča za výrok: Nakrmte tu bestii! :-D :-D
Odpovědět
miriko: stručně a jasně :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovědět
důvěra, a hlavně nečekat něco jiného PO, když dneska je to TAK bude to TAK i nadále....
Odpovědět
Možná stále překvapovat, měnit zvyklosti, neupadnout do stereotypu, zároveň ale vybudovat nějaké "tradice" - ranní kafíčko, večerní povídání. Sex je důležitý, ale bez komunikace a zájmu je stejně naprd - ten mu totiž může poskytnout kterákoliv. A HLAVNĚ CHVÁLIT, chvalte je, nebo Vám je pochválí jiná. KRMTE je, nebo je nakrmí jiná a PŘEKVAPUJTE JE - nebo je překvapí jiná...A tu bych zabila. 8-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
hluchá žena, slepý muž :-D
Odpovědět
Ja myslím ze hlavne hodne tolerance :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Manželství je jeden velký kompromis... ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?