Jak oslovujete tchýni? Jaký s ní máte vztah?

Profilova fotka
jak se oslovujete se svojí tchyní a jaký s ní máte vztah? Já jsem jí odmítla říkat maminko a říkám jí Vy + jméno... jak to máte Vy?
Já jí tykám a oslovuji ji jménem. Máme přátelský vztah. Ale říkat jí maminko by se mi příčilo, naštěstí to po mně nikdo nevyžaduje :)
Profilova fotka
Nad tím jsem nepřemýšlela. Asi ji budu říkat Paní Mrázková :-)
Já si se svou skorotchýní taky tykám a říkám jí jménem. :-) Maminko bych jí říkat ani nemohla. To by mi nešlo přes pusu. :-N Maminka pro mě bude vždycky moje máma. ;-)
Profilova fotka
Tak to já budu tady "jiná" se skorotchýní jsem se dohodla na tykání a oslovení nechala na mě...mohla jsem si vybrat jak ji chci oslovovat a zvolila jsem maminko....je to zlatý člověk,který mi přirostl k srdci a za dobu co jsme s drahým spolu se ke mě chová jako maminka a nejednou ji "zastoupila" ...vzala mě takříkajíc za vlastní už před svatbou......řekla bych,že oslovení by mělo být stejné jako váš vztah... :-)
Profilova fotka
Tak já jsem jí říkala normálně jménem, tykali jsme si už pár let.
Profilova fotka
Tak já ji říkám Jitko, ale někdy mám chuť ji říct babi :-) mažela mě dost pozdě a tak má můj manžel bratra stejně starého jako moje maminka, takže mojí tchyni je 70 a mohla by být moje babička, taky mě musela prolít slivovicí v devět ráno aby mi to tykání šlo lépe :-N
Profilova fotka
Moje nastávající tchýně je hotovej poklad-jenom zakopat....takže se snažím oslovovat co nejmíň a když už, tak paní a příjmením...i když, tuhle mi z huby ulítlo "paňmámo" a teda kdyby se pohledem dalo vraždit, tak tu nejsem :-D
Moje tchýně i tchán mi na svatbě nabídli tykání s tím, že říkat jim mohu jak chci. Pomalu si zvykám říkat jim ahoj, ale zatím se vyhýbám oslovování. Jsme s manželem 8 let spolu, s tchýní a tchánem máme super vztah, na svatbě mi řekli, že mají konečně dceru (mají dva syny) ale prostě mi to nějak nejde přes pusu jim tykat. Snad si zvyknu, moc si toho vážím, že mi to nabídli.
my jsme předběhli pořadí, tak jí říkám babičko.. nebo ji neoslovuji.. jsme s přítelem skoro 10let a nikdy jsme si s tchýní nevytvořili nějaký vztah, ani narození Barči to nijak nezměnilo..a myslím, že ani po svatbě se to nijak nezmění..
Profilova fotka
Já si s tchýní už nějaký ten pátek tykám, řikám jí jménem, ze začátku jsem se oslovení vyhýbala, jelikož mi to přišlo nepřirozený, ale postupem času to nějak vyplynulo. Můj přítel také tyká mým rodičům. Horší pro mě je to, že mi nabídla tykání i přítelova babička (už po 3) ale na to si asi nezvyknu :-)
Já tchýni říkám jménem a tykám jí, na svatbě začala říkat, ale myslím, že spíš ze srandy, že teď mám dvě maminky tak ať o ní nemluvím jako o tchýni :-D ale oslovování maminko nevyžaduje :-D zvlášť když já své mamce říkám matko a to tchýni vadí :-D a přece nebudu říkat jinak jí a mamce :-D a s tchánem si nadále vykám, mám pocit, že si zakládá na tom, že jsem mu jaksi společensky podřízená a vykáním to dává na odiv :-D
Profilova fotka
ja tchýni vykám a přijde mi to trapné..znám ji několik let, ale asi si taky zakládá na tom,že jsem podřízená....schválně ji tak oslovuji co nejčastěji a doufám,že ji to bude nepříjemné
Článek se načítá
Nejednou pred svatbou na me oba rodice manzela at jim tykam. U taty jsem zacala pred svatbou, mamince jsem zacala az po svatbe. Oba jsou zlati! :-N oslovuju je jmenem a tykam, doma rikavam pri hovoru s manzelem atd. mamca a tata. Manzel to ma stejne u mych rodicu :)
Profilova fotka
tchýni tykám,mám ji moc ráda a rozumíme si velmi dobře, za což jsem moc ráda. Manžel mým rodičům taky tyká.
Já moji budoucí Tchýni výkám a vykát budu asi aji po svatbě protože, sestra od přítele je už 10 let vdaná a její manžel Tchýni taky vyká, tak je blbe aby jednomu to nabídla a druhému ne! A jemu to nenabídné protože, už tak je na ní občas drzý! A s oslovením nevím, vidame se málo, takže ji ani neoslovuju a začnu na ní hned mluvit, když něco chci..Přijmením př. paní Nováková mi příjde zase moc cizí a zvlaštní, s přítelem jsme už 10 let...Jednou mi říkala, ty nevíš jak mě máš oslovovat, že?A já , že jo..a Ona, že to poznala :-) ,ale neporadila mi :-| A jmeném mi to přijde zase drze a jménuje se jako sestra od přítele, tak já nevím uvidíme po svatbě :-D
me tchyne nabidla tykani snad mesic po tom, co jsme spolu zacali chodit, takze ji rikam jmenem a tykam a nebo si obcas vzajemne rikame zabicko a ropusku ;-) mame skvely vztah. Tchanovi take tykam a rikam krestnym jmenem, babicce vykam a rikam babicko a dedeckovi tykam a rikam dedecku ;-) A manzel mym rodicum take tyka.
Profilova fotka
Jani :)
Profilova fotka
no ja s tychyni nemam zrovna pratelsky vztah tak jak psala mon-88017 je to zlato jen zakopat :-)...snazim se ji oslovovat co nejmin a to pani a prijmeni :-) bohuzel... obcas prohodim babi nebo dedo ale nikdy primo k jejich osobam :-)
Profilova fotka
už mi jednou ujelo, že sem jí tykla :-D a bylo mi řečeno, že ať jí klidně tykám, že to tak jednou stejně bude, ale už sem si dál netroufla. Ale myslím, že po svatbě to půjde lehce. Jednomu z tchánů tykám od začátku a druhýmu budu taky..jsou oba moc fajn..:-)
Profilova fotka
Ve svatebni den mne rodice manzela pozadali, abych jim rikala 'mami a tati'. Lepe se mi rikalo 'tati', protoze jsem si s tchanem vzdy lepe rozumela, nez s tchyni. Tam to chvili trvalo, nez jsem si zvykla a obcas se zapomenu a 'vykam', ale snazim se je oslovovat 'mami a tati' jak mne ve svatebni den pozadali, uz jen z respektu vuci manzelovi. Jiny kraj, jiny mrav. :-) Moji rodice nabidli memu manzelovi tykani uz kdyz jsme spolu chodili, takze tam se svatbou nic nezmenilo. ;-)
Profilova fotka
kvuli tomu vykani, jsem rada, ze ziju v zahranici :-N tady se normalne tyka vsude, vubec si teda neumim predstavit, ze bych skoro tchyni rikala Mrs Rosenberger, by me kleplo, rikam ji Cindy a je jako mje nejlepsi kamoska, mam opravdu stesti, ze je tak fajn. Mami bych ji nikdy nerekla, i kdyz ji vlastne jako nahradni mamku beru, protoze moje maminka nezije tak se vlastne vzdy sveruju prave pritelove mamce.
Profilova fotka
Mně tchýně tykání nabídla, ale netykám, nejde mi to přes pusu. Necítím z ní žádnou vřelost, naopak, když může, utrousí něco negativního. Já to beru, asi je prostě "taková", ale nejde mi to pak :-D Naopak jedné mamče expartnera jsme tykala běžně a nepřišlo mi to, byla taková správně ujetá, vřelá, usměvavá, bavila se se mnou úplně v pohodě. Určitě odmítám oslovení "maminko", to mi přijde jak z filmu pro pamětníky - neříkám tak ani vlastní mámě :-N Babičko a dědečku taky říkat nebudu a doufám, že ani mně tak snacha rozhodně nebude říkat. Bylo by mi to nepříjemné. Brala bych to leda od vlastních vnuků.
Profilova fotka
jsem s přítelem již 5 let a za tu dobu ji pořád říkám jen paní Malinová :-( aj mě to mrzí, když jeho nejlepší kamarádce kdysi nabídla, aby jí tykala a to mi přijde dost trapné!! Jeho otec po 3 měsících co mě znal mi dal na výběr, ať mu buď říkám tati nebo Pepo :-) a já jsem se ze srandy zeptala, jak ho budu oslovovat po svatbě a to mi z důrazem řekl, že pane Malino, jak jinak :-D ... bohužel půl roku na to skončil se životem a já jsem asi hrozná, ale přála bych si jeho život vyměnit za ten její :-( byl úžasný... ona ne :-( :-( ... chybí mi..
Profilova fotka
mami :-)
Profilova fotka
tak já mám mámu jenom jednu...tátu taky a to že jsem si vzzala jejich syna pro mě neznamená že jsou to automaticky mí rodiče, kdysi tomu tak bylo holky se však vdavali v 18 a v 19 meli uz 2děti nejlépe... ale každého věc samozřejmě ;) ale jinak tchýni tedy moc neoslovuji a když už tak paní kruppová...
Jestli na to jednou dojde, "mami" jí říkat nebudu ani za nic:-D A to máme spolu myslím celkem dobrý vztah... Já jí pořád oslovuju příjmením, už jsem si tak nějak zvykla... Moc se mi tykat ale nechce, přišlo by mi to divné. Nejradši bych byla, kdybych mohla oslovovat křestním jménem a vykat...
Profilova fotka
Evi :-)
Profilova fotka
Já tchýni v podstatě neříkám nijak, protože se skoro nestýkáme, jinak rozhodně vykám a oslovuji příjmením... Nic jiného mi zatím nenabídla a myslím, že ani nenabídne... Přítel našim taky vyká a oslovuje příjmením (pokud vůbec oslovuje)... A myslím, že se to taky jen tak nezmění...
ona mi tyka, ja ji nejak cilene neoslovuji, ale vykam ji. manzel moji mamince tyka.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?