Jak moc hrotit životosprávu, když už se nechráníme?

Profilova fotka
Ahoj holky, zařadila jsem se mezi ty, které už mají svatbu za sebou, a hned po svatbě jsme se s manželem přestali chránit. O potomka se nijak cíleně nesnažíme, nepočítáme plodné dny apod., jen by nám už "nevadilo," když by se náhodou zadařilo. Tímto způsobem to může trvat třeba rok nebo dva, ale také je možné, že už v sobě teď někoho malinkého nosím. Chtěla bych se zeptat, jak moc musím hrotit životosprávu. V těhotenství se nesmí alkohol a kofein, ale na kofeinu jsem vyloženě závislá a nezvládám ho úplně vysadit (mám nízký tlak a je mi pak na omdlení) a alkohol si také ráda dám, i když to nijak nepřeháním z hlediska množství. Dále beru léky proti alergii, mast proti ekzému, sem tam ibalgin na migrénu... A jsem sice absolutní nekuřák, ale občas se dostanu do hospody, kde se kouří. Zajímá mě, co z toho bych podle vás měla úplně vyškrtnout, pokud je jen možnost otěhotnění, co z toho by stačilo vyškrtnout, až pokud se otěhotnění prokáže, co z toho stačí jen omezit a co třeba miminku ani tak nevadí. Nerada bych své budoucí miminko vystavovala nebezpečí, ale také bych si nerada třeba dva roky ťukala jen džusem, když by to bylo úplně zbytečné. Snad chápete moji otázku, celý den tu hypnotizuju lahev s colou a nevím, jestli se z ní můžu napít:-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Já bych to nijak nehrotila do té doby, než budeš mít pozitivní těhotenský test. Ono stejně do té doby není zárodek spojený s krevním oběhem matky, tak teoreticky nějaké hříchy nevadí, samozřejmě je vhodné při plánovaném těhotenství nekouřit a nepořádat zničující alkoholické mejdany...dát si sem tam skleničku vína a kafe není nic špatného.
Odpovědět
Profilova fotka
Jinými slovy, dokud nebudeš fakt těhotná, vůbec bych to neřešila (jinak se z toho zblázníš, zvlášť pokud se nezadaří brzo) :)
Odpovědět
Profilova fotka
No, já si myslí, že když se poradíš se svým lékařem, tak uděláš úplně nejlíp. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb pokud nejsi silný kuřák, pijan alkoholu a kafe, ta bych to nehrotila. Kamarádce ted dokonce dávali colu v porodnici při vyšetření, aby se mimčo rozhýbalo. Jinak bych spíš třeba zkusila jíst trochu zdravěji, než dostud. A jinak, tohle je spíš dotaz na Koně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já se doktora výslovně ptala, co vše je potřeba změnit už předem a on mi jen řekl, že bych měla užívat kyselinu listovou. O omezování čehokoli nemluvil a už mi bylo blbé se ptát. Tak mě zajímá názor zkušených.
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb jj, listovku, to mi doktorka říkala taky. Nic víc.
Odpovědět
Hodně informací najdeš na http://www.modrykonik.cz/
Odpovědět
Profilova fotka
Řeším podobné, akorát jsem ještě před svatbou, takže taky tak nějak omezuji a přemýšlím. Káva - co jsem si pročítala, šálek až 2 denně nevadí, ale musí být kvalitní, žádný včerejší logr. Alergo - doktorka mi řekla, že jakmile zjistím, že jsem těhotná tak na první trimestr vasazujeme vše co se dá. Kožní - jsem zatíém nebyla, ale myslím, že to bude obdobné jako alergo. Z doplňku mám doporučenou kyselinu listovou, má se tak ideálně 3 měs před plánováným otěhotněním. Jinak to víc nehrotím, prostě chodím všude, alko si taky dám.. Čím víc nad tím budeš přemýšlet, tak z toho dřív zblbneš. Bohužel/ bohudík mám i také známe co prohulily celé těho a mají krásné, zdravé a inteligentní děti.
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb http://www.modrykonik.cz/diskuse/moze...
Odpovědět
před těhotenstvím by si žena měla pročistit tělo, protože dítě, které roste v ,,zanešeném" těle si nic dobrého do svého života nevezme (dítě má pak alergie, ekzémy, astma, sníženou imunitu atd.)...hezké články jsou na www.celostnimedicina.cz, přímo o přípravě na mateřství najdeš info zde http://www.celostnimedicina.cz/jak-na... Zdravá strava, dostatečný pitný režim a pohyb je to nejdůležitější :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb já bych dávala bacha na tu mast, protože dozajista obsahuje kortikoidy a na léky. Místo brufenu radši panadol, kafe jsem měla jako těhule doporučené kvůli tlaku a sklenička vína nebo třetinka pivka je taky v poho. Červené je na krvinky a pivo má vysoký osah béčka a minerálů, kámoška ho pila v těhu na doporučení doktora, aby jí netvrdlo břicho
Odpovědět
Profilova fotka
@baruska171 jo a taky se říká, že když bereš antinu,t ak nemá smysl čekat, protože nejplodnější jsou 3 měsíce po vysazení.... je to o tom, čemu člověk věří a k čemu se přiklání. Holka se pak bude dva roky čistit atd... a pak ji to najednou nepůjde.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@chris_n záleží na tom, jestli máš antiko, která zabraňuje ovulaci nebo takovou, která pouze brání vajíčku v uhnízdění. Po té první klidně může být několikaměsíční anovulace.
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 jooo, tak to ani sama nevím. :-D Ale ne, chtěla jsem říct, že na nějaké zdlouhavé pročišťování prostě nehraju. Bohužel už takhle mám pár věcí, co vím, že na dítě přenesu... ale bohužel s geny se nedá nic moc dělat (i já to zdědila)
Odpovědět
ja bych to teda predem tolik nehrotila... pak by se taky mohlo stat, ze se budes nekolik let jenom omezovat... a to omezovani ti akorat bude pripominat, ze se nedari a bude te to zbytecne nervovat :-| Navic v tech uplne prvnich dnech stejne na vyvoj nemas de facto zadny vliv, to zacina az tak nekdy po nedosle ocekavane MS, takze bych byla v klidu. Sama se snazim delsi dobu a napred jsem mela takove napady, ze tomu nejak zasadneji prizpusobim zivotospravu, ale nema to moc smysl. Kdybych si odrikala kavu, sklenicku vina spoustu jinych veci, ktere mam rada, tak si akorat budu kazit radost ze zivota, kterou mi uz beztak bere fakt, ze se nadari otehotnet... A pokud je clovek psychicky v nepohode, tak se pak nedari tuplem ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@market82 tak to sedí jak pr*el na hrnec 8-) Prostě žádnej zbytečnej stres, znám pár těch, co žijou zdravě a furt nic, stejně tak znám pár dobytků, co lejou a hulej první ligu a jde to 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych to taky nehrotila. My taky chceme, svatbu máme v září, nesnažíme se cíleně, ale neřešíme to. Kávu piju - 2-3 šálky denně, vínečko si dávám - tvrdý ne, omezila jsem kouření. Více se hýbu, sice cvičím jillian která je víc náročná, začala jsem jít kys. listovou. Ale nehrotím to. Začnu to hrotit až budou 2 čárky ;-). Takže klídek, tímhle se akorát budeš stresovat.
Odpovědět
@chris_no ale právě otěhotnět ihned po vysazení antikoncepce se nedoporučuje - když žena bere dlouhodobě antikoncepci, tak je v těle málo vitamínů, minerálů atd...(nevím teď přesně proč - zřejmě působením hormonů atd.)... Myslím, že je lepší chvilku počkat a být v pořádku (vyčištěná od hormonů atd.) a pak otěhotnět, než do toho hned po vysazení tzv. ,,vlítnout", ale nebýt si jístá, zda to miminku uškodí...ale každý má na to jiný názor, asi nezjistíme co je opravdu lepší :-))
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb Nehrotit - 50% je v hlave.Cim vic se budes stresovat hloupostma, tim hur ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@baruska171 jo, ja četla a slyšela zase opačné názory, takže si pak vyber. Proč by pak dr. nasazovali antinu zpět, když se ti nedaří otěhotnět? hmmm. Dělá se to běžně, na 3 měsíce cca ti ji nasadí, pak vysadí, že hned potom je možnost, že se to rychle povede.
Odpovědět
Neřešit. To by jsi se musela zbláznit. Colu si dej. Já ji pila normálně i těhotná. Kafe taky, ne litry,ale měla jsem na to strašnou chuť. Před těhotenstvím jsem nekafovala vůbec.
Odpovědět
@chris_n http://www.celostnimedicina.cz/kdy-vy...
Odpovědět
Profilova fotka
@baruska171 jasně, já ti to nevyvracím. Jen říkám, že na to jsou různé názory, různých gynekologů. A dost často se řeší problém s početím tím, že se chvilkově nasazuje antikoncepce.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@baruska171 to čištění řádově měsíce po antikoncepci je blbost. Hormony se v těle neukládají, nejsou to těžké kovy... ]-( Když se nepoužijou, tak se vyloučí. V momentě kdy přijde krvácení po poslední tabletce, tak se ty "chemické" spotřebovaly a ty co zůstaly jsou Tvoje vlastní. Většinou je jich povíce, pač anti je držela na uzdě a ted jsou urvanéé z řetězu. - to jsou ta rychlá těotenství na první volnou. Pak je jich mín, pač si tělo zase zvyká, že si ty hladiny hlídá samo a pak je to nějakýměsíc s těhotněním horší... Ale každá žena je jedinečná a říká se, že se vracíš do doby před nasazením prášků. Měla-li jsi pravidelný cyklus, budeš ho mít rychle zpět... :-D
Odpovědět
@mysicka_lb cau, nemusis se omezovat vubec ani trochu a absolutne v nicem. Za predpokladu ze mas pravidelny cyklus. Prvni dva tydny mimcu ublizit nemuzes protoze embryo reaguje stylem "vse nebo nic" takze i kdybys mu davala zabrat jak chtela tak pokud ty dva tydny prezije nemuze to na nej mit vliv. Pokud by to na nej bylo moc tak se pro zmenu neuhnizdi (takze zadne poskozene mimco nehrozi). A pak uz si teda jen hlidat mesicky a kdyz neprijdou tak test a pri pozitivite zacit tu zivotospravu dobrou protoze pak prichazi to nejnebezpecnejsi obdobi z hlediska postizeni mimca. Ps: listovku bych nejed dokud ti nevyjde test. Jsou to vyhozene penize protoze takove mnozstvi ty nedokazes vyuzit a mimcu to bude stacit azto s nim bude jasne ze je na ceste. Ostatne obevuje se i hodne zprav o tom ze ta obrovky prerostla miminka co se posledni dobou rodej (a to je taky spatne) jsou dusledek tobo cpani listovky kazde tehotne bez ohledu na potrebnost.
Odpovědět
@broookes Kyselina listová se má brát ještě před otěhotněním. To, co gynekologové nedoporučují a po čem jsou miminka přerostlá, jsou momentálně moderní těhotenské vitaminy- ty ale obsahují kromě k. listové spoustu jiných vitaminů.
Odpovědět
Já už dítě mám, zdravé jako nikdo okolo a životosprávu jsem nehrotila. Kafe i černý a zelený čaj jsem pila po celé těhotenství, když v tom to embryo vzniklo, asi to nebylo tak hrozné prostředí a pořád lepší než šok z naprosté změny diety. Ale musím podotknout, že jsem nikdy kávy nepila příliš a nekouřím. Těhotenských vitamínů bych se nebála, to tu čtu poprvé, že by z nich bylo dítě přerostlé - mně je naopak doporučili všichni 3 gynekologové, kteří se o mě starali. A ke kyselině listové - ne před otěhotněním, ale v těhotenství - v prvním trimestru. Zabraňuje totiž především rozštěpům u plodu, takže brát ji předem je v tomto ohledu celkem nanic. Celkově si myslím, že nemá smysl myslet na nějaké pročištění nebo na to, jestli otěhotnět po vysazení antikoncepce nebo ne. Daleko důležitější je držet se přiměřeně fit a v dobré náladě a po otěhotnění si pohlídat vyváženou stravu. Přehánět to s tou teorií, jak je dnes zvykem, není vůbec dobré. Pak se holky diví, že nemůžou otěhotnět, připisují to kdečemu a přitom to může být tím, že to tak šíleně rozebírají.
Odpovědět
@handangervidda nejsme v africe. kazdy z nas tu ma v tele dosuatek folatu aby dite odnosil i bez pridavku pokud nejede na nejaky vadny diete ale stravuje se jako normalni clovek. A ty prvni dva tydny kdy vzinkne sotva par desitek bunek by tezko trpely nedostatkem pri zasobach co v sobe mame. To uz nesrovnatelne vic bunek vznikne na kuzi treba a taky zijou... Napojeni na matersky obeh je od 12. dne takze teprv po tech dvou tydnech ma smysl hlidat si tu plazmatickou hladinu folatu do ty doby jsou to vyhozene penize protoze zadnej rostep vzniknout nemuze :-O .
Odpovědět
Nevím nad čím spekulovat, když kyselina listová ničemu nevadí a stojí 20 korun na měsíc. Navíc se může stát, že v termínu následující menstruace proběhne nevelké krvácení, které vzniká při uhnízdění vajíčka a žena ho může považovat za slabší menstruaci. Třeba moje kamarádka doktorka byla podle velikosti plodu velmi překvapená, že je těhotná o měsíc déle, než si myslela. A to to těhotenství bylo plánované.
Odpovědět
Achjo 8-( :-. pokud pani doktorka netusi ze se muze nidacni krvaceni objevit a obzvlaste ve chvili kdy se snazi o dite ji ani nenapadne ze by to mohlo byt ono a rovnou to povazuje za slabou menstruaci tak by se nad sebou mela asi vazne zamyslet... kdyby kazda zena k tomu mela pristupovat tak ze vlastne ani nemusi vedet ze je tehotna.. tak by rovnou musela cely zivot zit a fungovat tak jako ze uz tehotna je... a to bych ji opravdu nepral. narozdil od toho folatu ktereho mame v nasi strave (pri normalni diete) vic nez dostatek tomu diteti muze ublizit ten zivotni styl... a to ze do sebe bude uz predem cpat folat nic na tom stylu (a tedy potencialnim riziku) ani na zjisteni tehotenstvi nezmeni. kdyby misto vyhazovani 20kc za folat ktery absolutne nepotrebuje si kazdy mesic koupila tehotensky test (ktery se da sehnat za stejne penize) a v pripade zadne nebo divne (mysleno slabe) menstruace si ho udelala tak po 2 tydnech tehotenstvi vi ze tehotna je a muze tomu rovnou prizpusobit zivotospravu a zacit ten folat jist pricemz ma jistotu ze to dite nijak ani neposkodila. takze pro me za me si do sebe cpete co chcete... u folatu se pravdepodobne nestane nic vic nez ze tech 20kc mesicne vyloucite moci ale o tom ze jste tehotne a ze mate zmenit to dulezite to nic nepovi. takze otazka byla co je potreba zmenit a odpoved stale zustava stejna... absolutne nic. muzete fungovat uplne stejne jako doted a nijak se neomezovat a nijak to neresit protoze to nemuze nicemu ublizit. pro lepsi pocit a bezpeci je leda tak vhodne si udelat v dobe ocekavane menstruace (kdyz neni nebo je divna) tehotensky test a tim mit vysledek. jediny problem je v pripade nepravidelnych cyklu.. tam holt nezbyva nez si kontrolovat termin ovulace (jak ji bezpecne zjistit je popsano dneska uz na internetu taky vsude) a 14 dni po nem si udelat taky ten test ... a tim cela starost konci... vsechno ostatni je nadbytecne a zbytecne a akorat muze zpusobovat zbytecne stresovani se co by kdyby coz tehotenstvi prospiva nejmin ze vseho. ale pro me za me.. zobejte co chcete kdyz chcete... snad to pomuze alespon nekterym. ahoj ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?