Zásnuby bez prstýnku nebo s jiným dárkem

Chci se zeptat, jestli je tu někdo, kdo se třeba zasnoubil spontáně a bez prstýnku a netrvá na něm nebo jste si třeba dali jiný dárek? U nás to bylo velice spontánně a prstýnek ještě nemám a přemýšlím, že ho možná ani nechci - moc prstýnky nenosím, snubák bude stačit :-) a taly si říkám, proč kvůli tomu utrácet za něco, co je spíš přežitek. Uvažovala jsem, že když už tak třeba raději zajít na večeři, výlet, cokoli :) Máte to někdo podobně? :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, já teda podobnou zkušenost nemám, ale chtěla jsem jen říct tohle. Přítel mě žádal o ruku už půl roku a vždy jsem mu řekla, že si ho vezmu, ale vždycky to bylo takové otevřené. Ten zásnubní prstýnek je takový symbol,který znázornuje to, že je to zpečetěné, nebo alespoň to je můj názor. Myslím, že každá nevěsta by si měla prožít to požádání o ruku se vším všudy, to jest s i prstýnkem.
Odpovědět
Jestli si vybereš nějaký vkusný a ne moc široký zásnubní prstýnek, tak pak není problém nosit snubák a zásnubák na jednom prstu. Dělají se rovnou i "sety", aby k sobě prstýnky šly. Mně se to moc líbí a budu je nosit společně. Taky snubák za přežitek nepovažuju. Už jen to, že ti tvůj přítel koupí hodnotný šperk znamená, že musí vynaložit energii (a ano, i peníze), a tudíž ta žádost není jen tak nějaké plácnutí do vody ("někdy, jednou se vezmem".. - někdy totiž dost často znamená nikdy).
Odpovědět
Děkuji za odpověď a názor :) Mě teda přijde jako víc ten slib, to, že se máme rádi tak, že se chceme vzít a prstýnek (ano potvrzení a památka....) zase tak důležitý není :)
Odpovědět
Profilova fotka
Samozřejmě každý člověk je jiný, ne každý si potrpí na prstýnek, zásnuby.... Ale souhlasím s @leriena. Sama za sebe můžu říct, že s přítelem jsme už taky o svatbě mnohokrát mluvili, že se v budoucnu vezmem, atd. Ale až opravdu přišel s prstýnkem a požádal mě o ruku, tak se to jakoby stalo realným... a začali jsme zařizovat, oznámili svatbu rodičům, ap.
Odpovědět
@allien12 Já vím že málokterá nevěsta chce vypadat jako ziskuchtivá mrcha (naval prstýnek, jinak si tě nevezmu :-D), ale já beru to, že se nastávající snažil něco vybrat, nebo aspoň zaplatit jako důkaz, že to myslí vážně. Protože takový slib jen tak "per huba" nic nestojí, a jak říká klasik - polykám vzduch plný slibů a sliby plné vzduchu... :-D Ale jinak, už mám těch zásnubních zkušeností za sebou víc, a je fakt že jako důkaz toho, že to myslí přítel vážně pro mně byl až fakt, že mi hned druhý den dal rodný list a občanku a požádal mně, ať zarezervuju datum.
Odpovědět
já narozdíl od ostatních nevěst netrvám a vlastně hlavně ani nechci zásnubní prstýnek (už jsem od přítele dostala dva :-), takže žádný další kousek do své prstýnkové sbírky nepotřebuji. Stejně mám v plánu nosit po svatbě jenom snubák + ten jeden prstýnek od něho, který jsem dostala k 25 narozeninám. Ty peníze co by přítel dal za zásnubní prstýnek radši investujeme do snubních, které plánujeme nosit celý zbytek života.
Odpovědět
Ještě abych to upřesnila, s těmi zásnubními zkušenostmi - jednalo se v minulosti o jiné muže, a k svatbě pak samozřejmě nikdy nedošlo. Tenhle měl jasno hned, a neměl tendence nic odkládat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem měla podobnou zkušenost u bývalého přítele, se kterým jsem byla 3,5 let. Stále sliboval, ale k ničemu se neměl a já mu už pak přestala věřit, zda to myslí vážně a zda opravdu tu budoucnost semnou plánuje. Nejde o nějaký předražený šperk, jde jen o to, že ti tímto zdělí, že stebou už chce zůstat napořád!
Odpovědět
Profilova fotka
Mám kamarádku co má doma sbírku zásnubáků a až ke 3 dala i snubní prsten. Každý to asi bere jinak. Já se bavila taky s 2 ex o svatbě, ale naštěstí to ani jeden nedotáhl do konce (i když vím že ten první přítel, měl prstýnek již zakoupený taky bodej by né po 6 letech, ale taky to nedotáhl). No co, teď jsem již vdaná trochu jsem ho k tomu musel dokopat, ale když chtěl již druhé dítě tak už s tím počítal. každopádně jsem ráda že mám zásnubní prstýnek ale nenosím ho. Dokonce ani snubák si pokaždé neberu. Ale jsem šťastná že ho mám doma :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Zásnubní prsten i řádne požádání o ruku zakaždou cenu patří k sobě mělo by to tak být pak to není zasnoubení ale je to jen obyčejná fraška,,já byla krásně požádana o ruku a samozdřejmě i z krásným zásnubním prstenem.pa
Odpovědět
Profilova fotka
Já osobně nemám zásnubní prstýnek za přežitek,naopak si myslím,že je to taková tradice a romantika,ale jsou i lidi,co si na to nepotrpí a radši se jenom domluví,že se vezmou
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzibuzi Fraška? to je asi vtip ne?!
Odpovědět
Článek se načítá
@allien12 já dostala až půl roku naší vzájemné domluvě o svatbě a to jen proto, že se všichni kamarádai po prstýnku ptali... jinak i co jsem slyšela od rodičů a prarodičů, tak v našem regionu dřív ani tradice nebyla dávat zásnubní prstýnek, spíš jim to dnes přijde divné ;-) hlavní jsou prostě ty snubní... takže bych na tom nic neviděla, mně to taky přišlo jako zbytečný výdaj ;-)
Odpovědět
@zuzibuzi Proč by to měla být fraška? Vždyť jak to tady některé píšou...mají doma sbírku zásnubních prstýnků a nakonec se vdaly jen jednou :) Když tě někdo bude chtít "balamutit" může to udělat s prstýnkem i bez něj :) Já třeba to "požádání" beru jako jasnou věc...mluvíme o tom, plánujeme a máme i datum :) Jsem ráda za všechny názory tu - to jo, ale s tím, že by to byla fraška prostě nesouhlasím....
Odpovědět
Profilova fotka
@allien12 u nás třeba neproběhla ani žádná žádost o ruku, partner jenom přišel s tím, že bychom se mohli vzít někdy v srpnu, nebo září 2013. Osobně bych prstýnek ani nechtěla, protože je nenosím (s výjimkou snubního prstenu). Pro mě bylo důležitější to, že pár dní po té domluvě jsme šli zamluvit termín na hrad a na matriku :-) Kamarádka byla oficiálně zasnoubená 2 roky, už si vyhlížela šaty a nakonec se rozešli, takže ani ten prstýnek jí svatbu nezaručil...
Odpovědět
Profilova fotka
mam to jako @palomitacheca. muz to navrhl, ja souhlasila. oficialni zadost s prstynkem prisla az po 8 medicich, 3 mesice pred svatbou. dojalo me to moc, I kdyz sem prohlasila kdysi, ze mi staci I krouzek na klice:) a muz vybral nenapadny decentni prstynek presne pro odpurkyni masivnich vyraznuch sperku:)
Odpovědět
My jsme nejdřív zjistili, že čekám dítě, tak jsme určili datum svatby a až nakonec se zasnoubili :)) Přesně rok od našeho seznámení, po ránu v pyžamu rozcuchaní, před manželovým bráchou, který dva týdny poté zemřel. Prstýnek nebyl, přesto jsem ráda, jak to proběhlo.
Odpovědět
@stedro Děkuji za příspěvek...Krásné zasnoubení ... i když provázené pak takovou smutnou událostí :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Já také nedostala prstýnek, ani jsem ho nechtěla ale byla jsem požádána a obdarována jiným šperkem a nosím ho do teď.Mám na rukou ekzem a tak žádný prstýnek nenosím, dosatala jsem sadu náušnic a řetízku s přívěskem z bílého zlata i po 7 letech stále náušnice i řetízek nosím a na rukou nemám nic, si dělám legraci že nejsem vdaná :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Prvni jsme se zasnoubili, prstynek jsme pak koupili na vylete, jednoduchy, skoro poutovy ze stribra za par korun :-)
Odpovědět
@allien12 Pokud to tak máš, tak to neřeš ;-) V práci jsem v kanceláři se čtyřmi kolegyněmi, z toho jedná je vdaná a dvě jsme zasnoubené. Já jsem jediná, která byla 'klasicky' požádána o ruku a nikdo z nás to neřeší. Bereme to tak, že každý to má jinak a já si nemyslím, že to mám lepší, než ony, když ony nemají prstýnek a já jo :-) Prostě ho nepotřebují, tak ho nemají, já si zase bez prstýnku zásnuby neumím představit, tak ho mám (naštěstí) a všechny jsme spokojené. Nač nutně porovnávat štěstí, když to každý vnímá jinak?
Odpovědět
@simone5 Děkuji za zprávu :-) Popravdě to tak mám, ale víš co....asi sem to tak trochu založila, aby se ujistila, že "v tom tak nejsem sama" - protože očekávám ty klasické dotazy a kde máš prstýnek a to už pak člověku leze krkem :-) ale řešit to nebudu :-)
Odpovědět
Říká se, že každé ženě by alespoň jednou za život měl do klína spadnout diamant. Zásnuby jsou vhodná příležitost, aby se tak stalo. Někdo považuje zásnubní prsten s diamantem za přežitek - ale ne každý si uvědomuje, že takový prsten má symbolizovat budoucí spojení, je to znamení pro ostatní muže, že se dotyčnou slečnou ve svých manželských plánech nemají již zaobírat. Diamant je nejvzácnější a nejtvrdší a nejtrvalejší kámen - a proto na zásnubním prstenu má naznačovat, že stejně vzácné a trvalé bude manželství do kterého žena vstoupí. Chápu, že diamanty se někomu mohou zdát snobské, či drahé - ale I malý diamat lze koupit za přijatelnou cenu - a myslím, že I pro ženu je příjemné vědomí, že muž si jí natolik cení, aby jí do počátku manželského života věnoval něco krásného a vyjímečného jako je ona :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
u nás to bylo spontáně a prstýnek jsem nechtěla :) naopak miluju cestování takže mě přítel pozval na "předsvatební" cestu do jižní Francie..což je pro mě víc než prsten :)
Odpovědět
Ahoj holky...no u nas to bylo taky trochu jinak....nejak prisel cas a tak jsme si rekli, ze bychom se meli vzit... :-) zacali jsme planovat svatbu...oznamili vse rodicum...odeslali oznameni atd...ted mame mesic a pul do svatby a rekli jsme si, ze si udelame dvoudenni vylet s romantickou veceri...nazyvame to zasnubni cestou :-) priteli jsem rekla, ze na zasnubnim prstynku netrvam ( i kdyz po pravde dlouho jsem premyslela....chtela jsem taky romanticke zasnuby...aby to bylo prekvapeni...ale kdyz uz je to tak jak to je, tak si myslim, ze prstynek je celkem zbytecny)...stejne...az bude snubni, tak ten bude mit mnohem vetsi vahu... ;-)
Odpovědět
@allien12 myslím že stačí jakýkoliv dárek, Číňanky nosí např. jadeitové náramky říká se i, že zásnubní prstýnek by měl stát aspoň 3 platy žádajícího, kdyby můj snoubenec přišel s prstýnkem za 60 tisíc, tak bych nejdřív měla chuť ho přerazit, pak bych ho politovala a nakonec bych se bála ten drahý špás nosit
Odpovědět
Profilova fotka
Mám to podobně jako @mawenzi a @palomitacheca. Někdy v dubnu jsme byli na oslavě narozenin tety mého přítele. On najednou během řeči prohlásil ať všichni počítají s tím, že se v průběhu prázdnin vezmeme. I když jsme se už před tím několikrát bavili o tom, že svatbu budeme plánovat, na ničem konkrétním jsme se nedomluvili. Byl to pro mě šok asi větší než pro ostatní, ale přešla jsem to v dané situaci s humorem abych nebyla úplně za blázna. Když jsme pak přišli domů, samozřejmě jsem mu řekla, že to nebylo fér a že to nebyly klasické zásnuby s prstýnkem jak mají být. Vysvětlil mi proč to tak udělal, jeho rozhodnutí beru. Prstýnek se nekonal a ani konat nebude, svatba je za měsíc. Já ne něm netrvám. Mám od něj spoustu jiných pěkných dárků a vzhledem k tomu že rádi cestujeme, raději peníze utratíme na nějaký výlet. (jen tak pro zajímavost - za měsíc už budu mladá paní a my místo aby jsme dolaďovali svatbu v sobotu odjíždíme na týden na dovolenou :-D ) Co se týká nějakého rčení, že každé ženě by měl jednou za život do klína spadnout diamant... Budu mít ve snubním 3 malinké ;-)
Odpovědět
Já jsem vždycky ty zásnuby považovala za hrozně nefér...Vůči muži, který musí koupit prstýnek, ale sám nic nedostane (mimochodem jsem někde četla, že tradičně snoubenka dávala snoubenci taky nějaký dárek výměnou za prstýnek, ale kdo to dnes dělá?), a i vůči ženě, která musí čekat, až se muž rozhoupe a požádá ji o tu ruku (žijeme snad v jednadvacátém století, tak proč bych se nemohla sama ozvat). U nás to nakonec dopadlo tak, že jsme se na svatbě domluvili. Manžel na ženění nikdy moc nebyl, bral to tak, že svatba pro něj není důležitá, věděl ale, že pro mě důležitá je, tak do toho šel. Prstýnek jsem nevyžadovala, stačí mi snubní (mám v něm diamanty, takže ho beru jako dva v jednom :) a šperků jsem už od muže dostala dost k jiným příležitostem), navíc manžel je hrdý, že má ženu, co nevyžaduje za každou cenu prsten :) Překvapení bylo, že muž den po tom, co jsme se domluvili, přinesl kytici růží. Rodičům jsme vše taky jen oznámili, dovezli jsme kytku, flašku a pralinky (jak mým, tak jeho). Jako fraška mi to nepřipadalo a do půl roku jsme byli svoji :) Každopádně tímto neshazuji ty, které se zasnoubily tradičně s žádosti i s prstýnkem! Prostě každý má jiný názor. Důležité je, abyste se v názoru shodli s partnerem, nic jiného :)
Odpovědět
Já jsem také zásnubní prstýnek nedostala a ani na něm netrvám, přijde mi to jako přežitek z doby minulé, v mém okolí je to u většiny dvojic tak, že se prostě dohodnou, že se vezmou, zamluví termín na matrice a je to. Prstýnků mám doma několik, takže mi přijde zbytečné vyhazovat za zásnubní, to radši ušetřené peníze vrazíme do společné dovolené. Jo a svatba už proběhla, i bez zásnubního prstýnku.
Odpovědět
Profilova fotka
Mne sa veľmi páči, čo zažila kamarátka... Ona dostala pri žiadosti o ruku prstienok, ale nie klasický, ale vyrobený z kvetu... Kvetinárka ho vyrobila pre budúceho ženícha na želanie a potom spolu vybrali zásnubný prstienok, aby sa páčil obom a aby jej veľkostne pasoval...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?