Ztracená antikoncepční pilulka. Co mám dělat?

Profilova fotka
Ahoj holky, mohly byste mi poradit? Stala se mi drobná nehoda. Když jsem si brala antikoncepci (v koupelně), spadla mi tabletka do umyvadla, takže jsem teď ve skluzu, beru o den pozdější pilulku. Takhle to ale nejde donekonečna, dost to člověka mate. Nevíte co se dá dělat? Mám Marvelon, všechny tabletky stejné. Vím, co se dělá, když člověk zapomene, vezme si ji později, ale co když já ji prostě nemám?
Odpovědět
Profilova fotka
no tak si proste vezmes o jednu min no :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Jeste ji muzes vylovit ze sifonu 8-) :-D :-p
Odpovědět
holt půjdeš o den dřív pro nový plato no
Odpovědět
Profilova fotka
Andelko ja mam taky Marvellon a kdyz si nevezmes tu uplne posledni tabletu tak je to sumak ke konci uz je to stejnak jedno problem je na zacatku ;-) taky se mi to parkrat stalo a tohle info mam od mudry ;-)
Odpovědět
jak píše mia, prostě jeden den vynech a pokuračuj dál...nic se nestane... ;-)
Odpovědět
Proste skoncis o den driv ;-) Ono je to jedno. O 10 dni by bylo divny, ale takhle to to telo skoro nepozna :-N
Odpovědět
no s tím končením o den dřív bych byla opatrná, pak musí zase začít o den dřív než je zvyklá, jinak může otěhotnět :-N lepší je asi fakt vynechat uprostřed jeden den, to nevadí, aspoň co doktorka říkala k mým práškům a to jsou taky jednofázovky, i když jiná značka
Odpovědět
bethanka, asi bych to taky tak řešila, ale bacha na to, ve kterém týdnu to je. V některém týdnu je to jedno když vynecháš a v některém ne, většinou to píšou v letáku, kdy vynechání vadí a kdy ne.;-)
Odpovědět
kacka: já vím, nejlepší je ten druhý týden, musí být týden před a týden po bez vynechání a nebo prostě brát ty prášky o týden dýl nebo jak je potřeba
Odpovědět
Profilova fotka
Jak psali holky ne ´plně přede mnou, ale trošku dřív: je to jedno, nevynecháš nic, začneš brát další dřív...to dá rozum.
Odpovědět
já bych teda rozhodně nevynechávala uprostřed!!! nejlepší bude když zavoláš gynekoložce a poradíš se s ní. Nebo jestli máš balení v zásobě, tak použij z toho a to si pak schovej pro podobné případy.
Odpovědět
Profilova fotka
však nic nevynechá...ty tablety jsou stejný,jen o den dříve ukončí a zase začne
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
to je blbost vynechat mezi... 8-( rozhodne skonci driv udelej sedmidenni pauzu a jed dal, no problem.... olala to je zas tema.... 8-(
Odpovědět
Pockej, tobe se jedna ztratila a ty sis misto toho vzala tu na dalsi den? =-) Jestli jsem dobre pochopila svyho doktora, tak mi rikal,ze ten jeden den neberu, a pak dalsi den normalne. Chapes me? A taky to urcite v pribalovym letacku bude ;-)
Odpovědět
naivka: ale to právě vynechá uprostřed, ne?...pokud vím, tak v příbalových letácích je, že když zapomeneš, tak si máš vzít hned jak si vzpomeneš, i kdyby to znamenalo si vzít dvě najednou.
Odpovědět
Profilova fotka
...no,je vidět, že co doktor, ro názor ;-) .
Odpovědět
Mne to rikal tak, ze kdyz vynecham jednu, tak si mam davat vetsi pozor,ale druhy den normalne pokracovat ;-)
Odpovědět
mě se to stalo xkrát, že jsem zapoměla vzít jeden (a jedno kdy to bylo) a nestalo se vůbec nic, pokud to jde, má se ten prášek do 12 hodin vzít, potom už neúčinkuje a nemá to smysl (stejně jako je blbost brát si prášek, kt. má být až další den) a pokračuje se dál, takže klidně jeden může úplně vynechat a nestane se absolutně nic - s doktorme jsem to taky řešila, páč jsem jednou zapoměla v jednom měsíci jich vzít asi 5 a to už se řeší kdy, ale pokud je to jeden prášek, pal to čert... ;-)
Odpovědět
Ivett, takze vlastne pises to co ja :-D To jsem rada, ze jsem to dobre pochopila :-D :-D :-D Taky mi prijde jako blbost vzit si prasek,kterej je na dalsi den ;-)
Odpovědět
no já myslím že se ztrácí účinost kontracepce,(ne úplně rapidně, ale ztácí) když se jedno úplně vynechá..no a když má všechny prášky stejný, tak je může brát klidně na přeskáčku. Takže myslím andelko, že jsi udělala dobře, když jsi si vzala hned další a co zkrátit tu pauzu mezi braním ze 7 na 6, aby jsi začínala brát ve stejný den, jak si zvyklá?
Odpovědět
když zapomeneme, vzít hned jak si vzpomeneme, pokud je to do 12ti hodin od doby běžného braní...pokud jsme prošvihly těch 12 hodin, normálně vzít až ten další (tím nám jeden prášek v platíčku zůstane). Z toho se nestřílí, jsem téměř přesvědčena, že těhu nebudeme...pokud máme strach, budeme se ten daný cyklus chránit ještě jinak. Toť celá věda... Docela mě šokujete, jestli jste si žádná nikdy nezapomněla piluli vzít :-D
Odpovědět
no když se jedna vynechá v blbý týden, tak se doporučuje další týden nebo 14 dní používat další ochranu. Kat: já jsem zapomněla během 8 let asi 2x, ale přečetla jsem si vždycky příbalový leták zhodnotila, jak se věci mají a jelo se dál :-)
Odpovědět
já zapomínám furt, vždycky si tu zapomenutou vezmu i klidně po dvanácti hodinách. Původně jsem vynechávala, ale pak začali psát že můžu vzít i dvě najednou, tak to tak dělám. pro jistotu jsem se ale radši chránila i jinak.....
Odpovědět
Profilova fotka
vzit si dve najednou je prece blbost, do dvanacti hodiny kdyz se zapomene...pak uz se snizuje ucinost jak tu nekdo psala a to ze nekdo zapomina co chvili a jeste neni tehotny je stesti a ne pravidlo, znam holky ktere po jedne zapomenute otehotnely.... ;-)
Odpovědět
kat: já zapomínám pořád :-D naposled tento měsíc - jeli jsme na chatu na 3 dny a já je nechala doma (takže jsem si nevzala 3 prášky po sobě), jediný výsledek byl, že jsem dostala MS o 3 dny dřív, ale prášky začínám brát normálně jak jsem zvyklá, abych si cyklus nerozhodila, další měsíc se mi to vrátí zas do normálu - už to mám vyzkoušený... :-D právě proto, že často zapomínám, jsem to řešila s doktorem a ten mi řekl to, co jsi tu psala, pokud si ho nestihnu vzít do 12 hod. - nebrat ho vůbec a normálně pokračovat dál...Riziko tam sice je, ale prý úplně minimální a kdyby se někomu takhle podařilo otěhotnět, byl by to spíš zázrak... ;-)
Odpovědět
akral, ale vzít dvě najednou ti doporučujou v určitých případech přímo výrobci ;-)
Odpovědět
ivett: pokud jsi nebrala 3 poslední, tak bys ale měla dodržet jen tu 7 denní pauzu a ne začít brát prášky, jako bys ty tři poslední vzala.
Odpovědět
Profilova fotka
gynekolozka rikala kamaradce, ze vynechat jednu nic nezmeni - neotehotni se a je jedno, kdy se to vynecha... ja jednu zapomnela a taky jsem neotehotnela :-N
Odpovědět
Profilova fotka
ja jsem taky brla kdysi marvelon, normalne se nic nedeje, jen to dostanes o den driv. ivet: nacla jsi, ze ti doktor rikal, ze se nic nedeje, ze je min pravdepodobnost, ze nekdo takhla otehotni, ja si to taky myslim, ale nechapu, jak nektere zenske tvrdi, ze brali poctive antikoncepci a presto otehotnely. tomu ja opravu neroumim.
Odpovědět
mualem: protože ti kontracepční účinek ovlivňují např. některé bylinky
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?