Růžová svatba? Proč?

Ahoj, holky! Ráda bych se optala, proč si vybíráte jako hlavní nebo jedinou barvu svatby růžovou? Osobně mám růžovou ráda, ale jako barvu svatby si ji nedokážu představit. Svatba je přeci jen hlavně o dvou lidech, nevěstě a ženichovi. Jelikož většina chlapů růžovou ráda nemá, nějak mi hlava nebere, proč by se tedy měl takto důležitý den nést právě v této barvě. Obzvláště vyvedená z míry jsem byla, když jsem se zde dočetla a i slyšela od známé, že snoubenec teda tu růžovou fakt nechtěl, ale holky si prosadily svou. Předem bych chtěla upozornit, že svůj dotaz nemyslím nijak zle či urážlivě a chtěla bych na toto téma volně diskutovat. :-)
Odpovědět
Naprostý souhlas ;-) Myslím si, že v jednoduchosti je krása, bohužel mám pocit, že tady je trendem naprostý opak: růžové barvy, organzy, umělotiny, hrdličky a motýlci... Vše co jsem vyjmenovala jsou nápady nevěst, určitě né ženichů.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky s tebou souhlasím a jsem proti všemu výše uvedenému (růžová organza, sladit ženichovu kravatu s barvou svatby – mimochodem „brrrrr“ atd). Přijde mi, že snad spousta nevěst ani neví, že se to už dá dělat a vlastně už i dělá jinak, než dřív bylo zvykem. Myslím si, že je daleko lepší si na louce natrhat luční květiny do vázy než mít všude samé růže a vůbec všechno okázale přesladce růžové.
Odpovědět
@liaren Dřív jsem se na to dívala úplně stejně (z růžové mám osypky :-D ) a dokonce jsem se vždycky potajmu smála ženichům navlečeným v růžových kravatách, ale dneska mám pocit, že je to chlapům prostě jedno. Myslím si, že muži řeší úplně jiné (a řekla bych, že důležitější) věci, než je barva svatby nebo vzhled dekorací. A prostě nám občas chtějí udělat radost v něčem, co oni sami nepovažují za podstatné. Poslední dobou považuju tenhle "mužský" pohled na svatbu za hodně inspirativní :-)
Odpovědět
Protoze pro mnohe slecny je svatba den nevesty a zenich je tam jen jako dekorace, mnohdy narvany prave v neskusivem a nepadnoucim obleku s ruzovou kosili, aby ladil k ubrouskum a organze na stole.
Odpovědět
Profilova fotka
Se snoubencem jsme zvolili barvu tmavě modrou a bílou. Já modrou barvu miluji, přítel moji volbu s radostí podpořil.. s výběrem našich svatebních barev má samozřejmě problém rodina - nechápou, proč jsme si vybrali tak "blbé" (slušně napsáno) barvy. Stále nám předhazují, ať barvy změníme - i když je objednaný dort, svatební oznámení, svědkové už mají nakoupené oblečení aby k nám barevně ladili a nikdo z rodiny nechápe, proč barvu nechceme a nemůžeme změnit. I v restauraci, kde bude hostina, už jsem domluvená na modrých dekoracích na stole. Asi jsme prostě exoti, kteří si nevybrali "klasické" svatební barvy - viz. právě zmíněná růžová.
Odpovědět
My jsme měli barvu svatby růžovou. Zalíbily se mi ubrousky v této barvě, nakonec jsme měli jiné, ale pořád byly růžové. Ženich nic nenamítal, na barvě mu nezáleželo. Kravatu i košili měl bílou. Jinak jsme ještě měli růžovo-bílý dort, růžové a bílé růže. Vůbec by mě nenapadlo řešit, že by do této barvy svatba nemohla být laděná. Kdyby byl ženich proti, rozhodně bych přistoupila na kompromis v podobě jiné barvy. Nebrala jsem barvu jako něco důležitého pro svatbu.
Odpovědět
Profilova fotka
Růžová je krásná, nevadilo by mi mít na svatbě třeba růžovou kytku nebo něco jiného - peklo je, až když je v růžové absolutně všechno, ale to je průšvih u jakékoli barvy :-D
Odpovědět
@mersiie Od nevěst tady, od kamarádek i z vlastní zkušenosti jsem už viděla a slyšela o různých věcech, které svatebčané kritizují a snaží se změnit. Ale aby požadovali po nevěstě a ženichovi, aby změnili barvu svatby? Tak to vidím prvně a jen kroutím hlavou. :) To je potom opravdu lepší nikomu neříkat nic, říct jim, ať se nechají překvapit a ušetřit si starosti. Většinou je to podle mě o tom, že to je ženichům jedno a hlavně chtějí udělat radost nevěstě, pokud růžovou miluje a nechají ji, aby si to všechno sladila. Za mě - proč ne, když se to nepřehání. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?