Matčin přítel na svatbě (děkuji také za zkušenosti, které máte vy osobně)

Ahoj, na svatbě můj otec nebude a k oltáři půjdu nejspíše sama. Máma ale navrhovala, že by mě mohl odvést její přítel. Věc se má tak, že jsem ho viděla tak 3x v životě. Nevadí mi a je to milý pán, ale ani k němu nemám žádný extra vztah a netuším, o čem si s ním povídat, takže nechci, aby mě vedl. Taky předpokládám, že máma bude chtít, aby na svatbě seděl na místě, kde má sedět otec nevěsty a možná na první tanec nevěsty s otcem. Mnoho lidí, co na svatbě bude, netuší o tom, že s otcem nejsme v kontaktu a ani nechci, aby to vypadalo, že matčin přítel je můj otec. Pokud by mě vedl, seděl na místě otce a tančil první tanec, tak by ten dojem mohla mít většina lidí a nechci všem vysvětlovat, že to otec není 😄. Jako alternativu sezení u stolu to vidím tak, že s manželem budeme sedět na místě č. 1 a 2 úplně nahoře a zbytek nejdůležitějších hostů pak směrem dolů, takže nebude úplně do očí bijící, že přítele matky usadím na místo správně určené otci, jelikož zbytek stolu bude od sebe, nebudeme mít dlouhou řadu stolů. Je to spíš k zamyšlení, jak se zachovat, co myslíte? Dojít k oltáři bez něj a usazení u stolu a první tanec přenechat mému bratrovi? Případně, jak jste to některé řešily? Svatba stejně nebude úplně tradiční, nástup budu mít na písničku od Weezer 😄 namísto klasického svatebního pochodu, kytku mám látkovou a ani žádost neproběhla, prostě byla vzájemná domluva. A šaty taky nejsou úplně bílé, je na nich květinový potisk Děkuji za názory, není to pro mě nějaký extra problém, co mi nedá spát. Spíš se snažím vyřešit to tak, aby z toho nebyl konflikt. Máma je hodně hádavá a plno věcí se jí dotkne, hlavně kdybych přítele dala k úplně jinému stolu (aby bylo jasně zřetelné, že na svatbu přítel patří, ale není pro mě blízkou osobou a správně bych ho ani nechtěla usadit ke stolu por nejdůležitější hosty).
Odpovědět
Profilova fotka
A proč te jako neodvede ten Brácha? Me taky vede Brácha jen teda máma nikoho nemá. Ale ženich ma mámu a ta se minuly víkend vdala, třeba pritelovi je to jedno ze Miloš zaujme místo kde by byl táta ale je mu to jedno - táta se na něj vykaslal - takže tohle si musíš určit ty.
Odpovědět
Obecně - rozhodně si nemyslím, že by mamky přítel musel suplovat roli otce. Proč by měl? A jestli to tvoje mamka nechápe, tak to je její boj. Přistupovala bych k němu jako k doprovodu tvojí mamky, nijak jinak. Stejně, jako bys např. přistupovala k příteli svědkyně, kterého moc neznáš. Je tam s ní, usadíš je k sobě (fakt bych ho nedávala jinam), ale nemusíš mu dávat privilegované funkce. My jsme ani naše rodiče neusazovali podle toho, jak by se “mělo”, ale podle toho, jak nám to vycházelo ke stolu, kde nás bylo 8. Je to každého věc, jak usadí hosty, kým se nechá dovést k oltáři, s kým tančí… A musí tě vůbec někdo usazovat ke stolu? Musíte mít první tanec s rodiči? Nestačí jen váš a pak se přidají ostatní? Pokud plánujete některé věci dělat jen proto, že se “mají dělat” - a ještě k tomu musíte řešit toto, zamyslela bych se nad tím, jestli je úplně nevypustit.
Odpovědět
K oltáři bych šla sama, nebo se nechala odvézt bráchou. Pokud nemáš k mamčinýmu příteli extra super vztah, nevidím důvod proč by to měl být on, kdo tě vede. Ke stolu jsem usedala sama, respektive manžel mě přenesl přes práh a sami jsme si sedli. První tanec, začala jsem tančit s manželem a po chvíli ho vystřídal tchán a následně můj otec. Pokud chceš na první tanec bratra, řekni mu to, za je mě je to v pohodě. Mamčinýno partnera bych usadila vedle ní, i když to místo patří otci. Já jsem usazovala lidi tak, aby se znali a měli co, říct. Takže, když partner mamky tam bude znát hlavně mamku, sporadicky tebe a asi bráchu, nechala by ho vedle matky. Stejně je to na dobu přípitku a oběda, pak se to promíchá.
Odpovědět
Souhlasim s holkama, posadit k mamce a zbytek si udelat podle sebe (nastup sama, s zenichem, s brachou, s nejlepsim kamaradem, se svedkyni...), tanec nedelat a nebo s brachou.. My jsme tanec s rodici nemeli, na jedne strane je rodicu s novymi partnery moc a na druhe malo, pro jistotu jsme ty aktivni informovali dopredu. Ze stejneho duvodu vedle nas sedeli svedci a ne rodice. Vsichni to pochopili
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?