Jsem jeho první pŕítelkyně. Zůstane mi navždy?

Myslíte si, že pokud jste jeho první přítelkyně, tak máte určitou výhodu a pravděpodobnost toho, že vám zůstane na vždy věrný? Nebo je to blbost? Je váš první a jste si jisté že je to ten pravý, nebo máte pocit, že to musíte vyzkoušet i s někým jiným? Takové téma jsem tu nenašla, ale myslím, že by mohlo být dost zajímavé, takže pište zkušenosti. Já jsem jeho první. ;-)
Odpovědět
marcicek, to ci, si jeho prva alebo nie, ti vernost z jeho strany nezaruci... :-) takisto nevidim suvis medzi tym, ze moj prvy je ten pravy alebo nie, lebo potrebujem este hladat.... Ak citim potrebu hladat nieco/niekoho ineho, ine vlastnosti, inu ludsku dusu, tak to ten pravy nie je a nezalezi to od toho, ci je prvy alebo nie. Moj manzel bol moj prvy a aj posledny :-D a od prvej chvile s nim som citila, ze je ten pravy a nikdy mi nenapadla myslienka, ze je prvy, ci nemam hladat este inde.... Ja som prenho prva nebola... a v zivote mi nenapadlo, ze mi bude verny, lebo je "vybureny".... :-D To, ci je niekto prvy absolutne nesuvisi s tym, ci bude verny alebo ten pravy ;-)
Odpovědět
to co napisala slnieckova plati aj u mna tak nie je co dodat :-D
Odpovědět
no ja si myslim ze to zalezi od povahy cloveka. to je tazko zovseobecnovat. rozpravala som sa o tom s mojimi kamaratmi a povedali mi ze vecsinou muzi tuzia vyskusat viac zien. ze je to proste v nich, taka zvedavost. ale zas by som to nezovseobecnovala leb je pravda ze su na svete este aj muzi ktori maju jednu partnerku cely zivot. aj ked takych je malo ;-) ja osobne som rada ze nie som jeho prva. lebo my to vo mne vyvolavalo pochybnosti ze ci nahodou nedostane v buducnosti chut skusit nieco ine ;-) ale zas moja chyba je ze sa casto o takychto veciach rozpravam s kamosmi-muzmi a oni su prasaci :-p
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
ahoj, tak my jsme si , co se sexu týče, byli oba vzájemně prví :) já jsem s přítelem od mých 18ti, jemu bylo 22, teď jsme oba o 7 let starší a nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, výhody, nevýhody. Jsme prostě šťastní a spokojení a co se má stát, to se stane tak jako tak :-D Jinak já jsem před mým současným přítelem jeden vztah měla, asi na 6 měsíců, přítel byl ženami zcela nedotčen :-D
Odpovědět
marcicek - to je fakt zajimava otazka. ASi by bylo dobry jeste doplnit takovej podtext, co treba do vztahu prinese to, kdyz vzajemne prvni nejsou? To by bylo asi zajimavy srovnat. My jsme pro sebe byli vzajemne prvnimi. Zacali jsme se "ucit" spolu a asi v tom byla i ta pekna "nedotknutost".
Odpovědět
ja si myslim ze ak nie sme si prvi tak to do vstahu prinesie aj vela pochybnosti. teda aspon u mna bola taka zvedavost ze kolko ich bolo predomnou =-) prirucky vstahov pisu ze sa to netreba pytat ale ja som sa aj tak spytala. chvalabohu je moj bojfrend gentleman a odmietol mi odpovedat :-D
Odpovědět
podla mna sa tieto veci nedaju zovseobecnovat...a je to individulane od pripadu k pripadu, resp. od vztahu k vztahu... moj ex bol moj prvy, ale on mal predo mnou 2 viac-menej vazne dlhorocne vztahy...a ja som citila ohromnu neistotu a celkom bezdovodne som sa trapila jeho minulostou...akosi mi nebolo jasne, akotie predo mnou mohol mat rad trebars rovnako ako mna a potom vztah ukoncit...takze to, ze som nemala ziadne skusenosti, som brala ako svoju velku nevyhodu...skratka som sa nevedela vzit do situacie cloveka, ktory vztah ukonci a ide dalej...a nevracia sa k osobe, ktora bola kedysi stredobodom jeho vesmiru....to, ze jeho nemozem porovnavat s nikym inym pred nim, mi az taky problem nerobilo, skor som mala problem s tym, ze som nevedela porovnat svoju intenzitu citov k nemu s inymi citmi...a mala som pocit, ze mozem citit aj nieco viac ako to, co citim k nemu... teda som neporovnavala jeho ako svojho partnera s niekym inym, ale skor moje city....aj tieto pochybnosti potom viedli k tomu, ze sme sa po skoro 5 rokoch rozisli....ako kamarati... teraz mam vztah s clovekom, ktoreho minulost je podla jeho slov viac ako pestra :-)...dokonca je rozvedeny a ma dieta...a cuduj sa svete, nemam ziadne pochybnosti ani ohladom minulosti ani ohladom mojich citov a lubim ho ako kona :-) a k otazke vernosti len tolko: su ludia, ktori potrebuju vystriedat viac partnerov, kym zistia, koho hladaju (ako moj terajsi priatel)....a su ludia, ktori sa vrhnu do vztahu, az ked si zvazia mnohe okolnosti (ako ja, napriklad)...ale vernost jednej alebo druhej skupiny samozrejme nie je zarucena... ...a este si myslim, ze vela zavisi aj od veku a vyzrelosti....mat prveho od 16 a uz neskusat a prveho v 23 je podla mna velmi rozdielne...sama viem, ze som sa prave po dvadsiatke hodne zmenila a ze v osemnastich by som trebars so svojim terajsim partnerom asi nechodila.....
Odpovědět
Profilova fotka
No, je to otázka složitá. Osobně si myslím, že věrnost ve vztahu nesouvisí s tím, jestli je někdo něčí první. Můj muž je můj druhý a já jeho čtvrtá. Ale i to je subjektivní, protože já jsem s tím prvním chodila poměrně déle, kdežto jeho vztahy s těmi třemi byly v podstatě krátkodobějšího charakteru. Přesto on jim věrný byl, kdežto já a můj první kluk sobě vzájemně ne, i když jsme byli velmi zamilovaní zpočátku, vztah jsme brali dost vážně a nelituju, že to poprvé bylo s ním (lituju toho, že jsem nepočkala na manžela, ale jelikož se to už nedá vrátit, jsem s tím smířená a i s tím, kdo tím prvním byl), i když vztah nevydržel. Důležité je, že jsme minulost prodiskutovali, odpustili co bylo a v manželství jsme stejně sami za sebe a bude takové, jaké si ho uděláme. Věrnost jsme si slíbili a chceme to dodržet.
Odpovědět
Profilova fotka
Věrnost nezáleží na tom, kolikátý partner v pořádí to je. Věrnost nezajistí nic, je to o přesvědčení a povaze člověka. Někdo dokáže být věrný 100%, někdo ani omylem :-| Já jsem si myslela, že můj první (se vším všudy první) byl ten pravý, po 5,5 letech vztahu jsem si ho vzala. Vydrželi jsme spolu necelých 7 let, takže z toho je patrné, že ten pravý to pro mě nebyl a ani já pro něho (byla jsem taky jeho první se vším všudy). Můj současný manžel je můj druhý sexuální partner, já jsem jeho čtvrtá. I on si tenkrát myslel, že jeho první bude ta pravá, ale po 3 letech zjistil, že ne. Dneska to vidím tak, že je dobré nasbírat nějaké zkušenosti, člověk pak na spoustu věcí kouká jinak ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si taky myslím, že každý vztah je originál a je nesmysl se nějak moc zabývat tím, kdo je čí první. Na tom to nezávisí.
Odpovědět
je moj prvy, ale on uz baby predtym mal... aj ked nic vazne, skor take pobavenie :-N pomaly sa schyluje k svadbe, takze nam to klape a myslim ze poradie vztahov na to vplyv nema... ale musim sa uprimne priznat, ze niekedy som mala take chvilky lutosti ze som predtym nemala ineho priatela, pre skusenost =-) ale nevera by mi ani napadla... nechat niekoho koho lubis kvoli tomu ze chces skusit ineho a potom lutovat ze si to skusila je ale blbost, bud ti to s nim vyhovuje alebo ee, ale ked mas velke pochybnosti tak ta to bude dlho nahlodavat, takze sa musis sama rozhodnut
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
marcicek - ja mam vseobecne pocit, ze kluci jsou proste rozhodnejsi nez holky, pokud u nich nedojde k nejakymu chybnymu vyvoji. Ze se proste umi rozhodnout a nehledaji to "kdyby neco byl lepsi". Myslim, ze to mozna vychazi z naseho materskyho pudu, kdy proste pro svoje deti chceme porad to nejlepsi a jsme zvykly hledat porad to nejlepsi. Jsme pripraveny delat zmeny, pokud myslime, ze to bude lepsi. Ja aspon takova jsem a vim, ze moje stalost nazoru je oproti memu muzi mensi.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Já si naopak myslim, že není na škodu mít zkušenosti s předchozích vztahů, aspon si sami sebe pak víc vážíte. J Jinak z mého okolí vim, že jak byl někdo pro někoho první, tak to nevydrželo i když to třeba trvalo roky, jako u kamaráda mého přítele, s manželkou spolu byli od 17-ti, 18-ti, ona byla jeho druhou známostí, on byl pro ni první. Dopadlo to tak, že se vzali, měli spolu 3 dcery a v době kdy nejmladší šla do první třídy vše skončilo rozvodem, protože ona měla najednou pocit, že jí něco uniklo, začala si užívat, chodit po diskotékách, prostě chtěla vyzkoušet něco jiného. Nakonec u ní zůstala nejstarší skoro 18-tiletá dcera a o dvě mladší se staral přítelovo kamarád sám, po čase se znovu oženil a s novou partnerkou má syna. No kdyby byla vyřáděná, nemuselo k rozpadu rodiny dojít.
Odpovědět
Profilova fotka
ja vam sem vryjem trosku romantiky :-N s MM sme spolu uz 10 rok,sme si prvy,pred rokom sme specatili svoju lasku a milujeme sa rovnako ba mozno viac ako na zaciatku.a cim to je?.....proste si "neidealizujeme" svoj vstah,a myslim ze to je velmi dolezite.robime obaja 7 rokov casnikov vo vlastnom podniku,nad nim mame pristavene byvanicko,cize sme spolu doslova cele dni,niekto by v tom videl nevihodu,mi naopak, denne sa stretavame s rovnakymi ludmi,ak on pride z prace podrazdeni,viem preco,viem to z vlastnej skusenosti a neripem do neho.samozrejme to funguje aj naopak. samozrejme stojim pevne nohami na zemi a nevravim nikdy v zivote sa nam nemoze nic stat.tesim sa z toho co mam a som nesmierne stasna,ze MM to vnima rovnako ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Já mám spíš pocit, že je to jen výmluva, že spousta vztahů končí z jiného důvodu, než že by byl někdo nevybouřený, nebo že by tím problémem nebo spouštěčem bylo to, že si byli první. Pocit, že někomu něco uniká, může přijít vlastně kdykoli a z různých důvodů. To, že si byli první je pak spíš taková vnější, všeobecná skutečnost, za kterou se dá skrýt ledacos.
Odpovědět
Ahoj, tak se přidávám "do klubu". Jsme spolu s manžou jako partneři 9 let, manželé 1/2 roku, jako kamarádi 23 let :-D A chodit jsme spolu začali v mých skoro 19, manža měl 19,5. Oba jsme svoji první a je fakt, že pár lidí tvrdilo, že to nemůže vydržet, no zatím to drží. :-D Aspoň máme výhodu, že si nemůžeme vyčítat: A to Franta žehlil/ Vendulka vařila....atd :-D
Odpovědět
Profilova fotka
marci: ale jo, hlavně je to hodně individuální a máš pravdu je to krásný když se i po letech vodí za ruku jen nikdy nevíš jak to bylo doopravdy, já zas znám případ z naší rodiny kdy si byli babi s dědou první, jenže děda se za války, když byl nuceně nasazenej poněkud v německu zapoměl a upíchl si tam dítě; babi to nevěděla do doby kdy dědu x-let po válce vyhledal červenej kříž kvůli výživnému na dítě - no nakonec to ustáli a byli spolu štastni až do dědovi smrti a vodili se krásně za ruce, jak ty píšeš ;-)
Odpovědět
na tuto temu tu uz dve temy su, jedna "muzska" http://www.beremese.cz/forum/show.php... druha "zenska" http://www.beremese.cz/forum/show.php...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Ahojte. My sme neni prvý,ani druhý....vobec neviem kolkí sme a mna osobne to vobec netrapi. Sme stastny, klaope nam to, verime si a milujeme sa. :-) :-) :-) Dospela som k nazor, ze keby som neprezila vztahy pred mojim priatelom-buducim manzelom nikdy by to nebolo takto paradne-tym myslim ,ze ja som dospela a som s tym spokojna aj ked mi dost byvalý priatel dost ublizil.
Odpovědět
ja si myslim, ze je to dost individualne. on je pre mna prvy a mozem povedat, ze keby som predtym mala aj inych citila by som sa zle .....a som velmi rada, ze to tak nebolo :-) podla mna je to o pocitoch a co komu vyhovuje :-)
Odpovědět
ahoj holky, tak já to mám naopak, než je to u marcicka 84. jsem přítelova 1. a to se vším všudy. jsme spolu už šest let a zdá se být spokojený. taky jsem občas přemýšlela, že mu to nemůže stačit, ale každý je jiný. já už před ním měla jeden delší vztah a přesto se občas cítím nevyblblá, každý to bere jinak. osobně si ale myslím, že více vztahů člověka obohatí a pak víc ví, co chce, ale jak říkám, je to individuální.
Odpovědět
lennus no prave ja to tak necitim, zeby som nebola obohatena, ale ako pisem kazdy to citi inak :-) mna obohatilo to, ze som spala len s jednym a to mojim manzelom :-D
Odpovědět
len: souhlasím s tebou! více vztahů člověka obohatí a pak víc ví ! a to prostě tak!
Odpovědět
yvetta, no právě, každý to má jinak. můj přítel taky tvrdí, že mu ty zkušenosti nechybí. já bych jich naopak radši měla víc, ale teď už to napravovat samozřejmě nebudu! :-) nerada bych ubližovala
Odpovědět
urcite nesuhlasim s trvdenim viac vztahov = obohatenie = super manzelsky zivot :-D safovaverca a co vies viac ako ja :-) to by ma zaujimalo :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?