Růžovo-hnědá vkus a nevkus

Ahoj nevěsty, chci vás poprosit o radu :) Už dlouho před tím, než mě přítel požádal o ruku, jsem byla rozhodnutá pro kombinaci svatebních barev "růžová-hnědá". Jsem blázen do růžové a připadalo mi, že hnědá jí dodá punc elegantnosti. A také se mi líbily všechny ty nakombinované obrázky dekorací, co se dají vygooglit - viz první přiložený obrázek. Vše působí hrozně hezky, tak vznešeně, vkusně. No ale začala jsem se dívat po konkrétních růžovohnědých dekoracích, dokonce jsem si nechala na přání ušít svatební polštářek v těchto barvách. A výsledkem jsem byla zklamaná. Když vyhledám obrázky jen jednotlivých věcí v této barevné kombinaci (samotné polštářky, samotná oznámení...) působí někdy nevkusně, vybledle anebo až morbidně (hnědá růže na 4. obrázku mi přijde spíš na pohřeb). Poradíte mi, čím to je? Mám zvolit více růžové a méně hnědé? Mám obě tyto barvy omezit a přidat mezi ně bílou? Mám sáhnout po světlejší hnědé? Po tmavší růžové? Ještě mě napadlo, zda to co hledám a co se mi líbí, není ve skutečnosti namísto hnědé sytá šedá - viz poslední obrázek. Co myslíte?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Mě osobně se líbí tmavě hnědá v kombinaci s hodně světlou růžovou, ale jako základní bych nechala bílou. Z čeho jsou asi ušité ty polštářky tmavě hnědý a tmavě šedý? Ten prostřední je pěknej :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já jsem zásadně na svatbu růžovou nechtěla a hnědou? Vůbec. Ale stalo se. Jako základ jsem použila béžovou X krémovou. A starorůžovou. A k té je opravdu nejlepší ta hnědá. Vůbec se toho neboj, a pokud jsi šikovná, můžeš si většinu udělat sama. S přítelem si chceme svatbu užít, a tak si děláme vše sami. Včetně dortu a svatebního oznámení. Až budou komplet, můžu ti je nafotit pro inspiraci. Je pravda, že to co jsem většinou našla je moc smutný. Spíš se zaměř na tu růžovou, a hnědou jen lehce. Hodně se dá čerpat i na pinterestu. Tam najdeš co potřebuješ ;-)
Odpovědět
@katule0808 Můžu se zeptat, když si ji nechtěla, jak se to stalo:-D?
Odpovědět
Mě se líbí čokoládová se starorůžovou.
Odpovědět
já si právě myslím, že kdybyste měla ten polštářek barevně obráceně, bylo by to super :)..dávat na větší plochu růžovou a jen na stuhy/ detaily/ menší plochu hnědou :)..ta hnědá je moc tvrdá, když takhle dominuje :)..snad jsem se správně vyjádřila :)
Odpovědět
Tmavě hnědý i tmavě šedý jsou oba saténové prý. I když mně to od pohledu trochu přijde, jakoby to byl nějaký ... jak to říct... chlupatý materiál. Ale paní říkala, že je to satén.
Odpovědět
@katule0808 Budu hrozně moc ráda, když mi nafotíš svoje výtvory pro inspiraci! Koukám, že svatbu máte až v červnu, ale když se ti bude chtí, klidně posílej výtvory průběžně ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@michalkazanaskova To kdybych věděla :-D Ale nelituju... :-) V jaké barvě budete mít svatbu? Taky čokoláda se starorůžovou?
Odpovědět
Profilova fotka
@mirkaema Určitě, pošlu :-)
Odpovědět
Ten polstarek je z prisernych materialu, proto vypada desne. V barvach problem neni, jen bych pohlidala, aby byly dekorace spis matne nez leskle. Takovy saten, jak je pouzity, je osklivy v jakekoli barve a na cemkoli.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca A z jaké látky matné by se ti líbily ty polštářky?...
Odpovědět
@aguagulka Heled, to fakt nevím, musela bych to vidět před sebou a ne hádat z hlavy.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@mirkaema Růřová s hnědou mi přijde jako hezká kombinace. Ale volila bych více růžové (spíš starorůžovou) a hnědou jen na doplnění (v odstínu čokolády- jakoje např. ta stuha na oznámení). Polštářek by se mi líbil, kdyby byl udělaný opačně- růžový polštářek s hnědou stuhou. Co se týče té šedé, tu bych nevolila. Možná problém není v tom, že se Ti nelíbí hnědá, ale je jí tam moc v poměru k růžové. Polštářek s tou hnědou růží se mi moc nelíbí, tam je také problém v barvě stuhy- je spíš tmavohnědá než čokoládová. Osobně bych byla pro více růžové a drobné detaily v čokoládové. Ani bílou bych už nepřidávala (ne do ozdob)- nechala bych ji na plochách - ubrusy na stolech, Šaty, budeš-li mít bílé.... Pokud se tyto barvy vkusně sladí a zvolí se jejich správný poměr, je to podle mě opravdu velmi hezká kombinace.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Právě mě vůbec nenadá žádná matná látka, kromě těch přírodních. Snad jen matný satén, ale to mě přijde hezčí lesklý, tak to spíš bude otázka vkusu :) Mě osobně se líbí spíš lesklé dekorace, jsem jak straka :-D
Odpovědět
@aguagulka Na mě působí lesklý satén (ten běžný, nemyslím třeba hedvábný) strašně lacině. Na svatbě jsem se mu maximálně vyhla, neměli jsme ho nikde. Jinak se v látkách moc nevyznám, ale kdykoli do obchodu zavítám, mají docela výběr jak v lesklých, tak matných...
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že jde i o to, kolik je hnědé a růžové. Asi bych volila třeba 20% hnědé, 80% růžové. Také jde o tón růžové. K hnědé se hodí starorůžová až lehce do oranžova (viz 3. foto). A ten tón musí člověk důsledně dodržet. Jinak oznámení Jana a Petr (to první) je pěkné. Problém je pouze v písmu, protože oznámení je samo o sobě hodně zdobné, písmo je naopak zdobné trochu jiným způsobem. Muselo by se vyměnit písmo za jiné nejlépe ne černé, ale hnědé a jiný font (osobně když tápu, volím vždy Myriad anebo Helvetica :o). Kdyby jste se potřebovala poradit nebo poslat výše zmíněné písmo, ozvěte se, dělala jsem v minulosti grafika a to své oznámení jsem si taky dělala sama :o).
Odpovědět
Děkuji huwik :) Obrázky jsou zatím jen stažené z internetu, nic z toho není naše. Svatba je až za hodně dlouho, zatím ještě nevím, jak to bude s oznámeními. Ale kdyžtak se ozvu ;) Jsem moc ráda za všechny rady, hodně mi pomohly. Také si myslím, že ten hnědý polštářek je z nevhodného materiálu. A odteď si budu hlídat odstíny hnědé, aby to byla taková spíš mléčná čokoláda a ne až do černa. Prozatím jsem si objednala čistý starorůžový polštářek a dozdobím si ho sama nějakými hnědými doplňky. Až budu mít výsledek, nafotím to sem ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Poohlizela bych se v dekoracnich/bytovych latkach a ne v odevnich, kde se prave nejcasteji narazi na ten "osklivej" saten :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, ráda Vám pošlu vzorky, budet to držet v ruce a můžete si dle přání všechno nakombinovat a osahat. Já třeba tuhle kombinaci mám moc ráda a příjde mi super. Posílám pár fotek laděné do vintage, ale zvládneme cokoliv. Písněte mi adresu do IP. Já osobně bych šla cestou jemné pudrově růžové a takové lehce čokoládové a uvidíte, že to klapne. Můžeme nafotit i set pak z vybraných odstínu a věciček. Už jsem to pro pár nevěst z beremka dělala.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, tak už mám oznámení skoro hotové. Jen musíme vytisknout vnitřní stranu. Tu dodám posléze. Budu ráda za vaše názory. :-)
Odpovědět
@mirkaema dobrý den, krásnou kombinaci jste si vybrala, také my jsme ji zařadili mezi vlastní trendy barevné kombinace letošního roku :-). Působí opravdu krásně, originálně a nevšedně. A chápu, že jste zklamaná, když vidíte dekorace na obrázku a "na živo". Víte, fotografie barvy dost zkreslují a ve skutečnosti se pak jeví maličko jinak. Proto je třeba vše důkladně promyslet, vybrat a zvolit správný materiál. Například na polštářek na prstýnky volit látku spíš matnou, stuha pak může být v lesku. Dort zvolit jednodušší, na šaty použít v barvě jen např. stuhu atd...A není nutné růžovou s hnědou doplňovat další bílou či smetanovou, klidně ponechte pouze tyto dvě barvy - zda bude převládat hnědá či růžová je na Vás. Pokud jde o květiny, rozhodně doporučuji vynechat umělé vyhlížející "hnědé" růže. Hnědou lze do kytice doplnit jinými, přirozenými květinami či materiály a stuhou (vloni jsem takto připravovala pro nevěstu kytici v barvě zeleno hnědé s podzimní oranžovou). Na našem FB si můžete prohlédnou námi sestavené koláže ze zahr. webů ve Vámi zvolené kombinaci a pokud hledáte floristku a měla byste zájem o konzultaci kvůli svatebním květinám, ráda se se Vám budu věnovat. Hezký den. Hanka
Odpovědět
Já jsem se nakonec pro tuto kombinaci také rozhodla :) možná ji ještě doplním nějakou tou krémovou, ale rozhodně chci světlounce růžovou s čokoládově hnědou. Myslím, že to bude působit moc pěkně. Nebo spíš doufám :) budu ráda, když najdete ještě nějakou inspiraci a klidně sem něco přihodíte, ráda se podívám a ispiruji :)
Odpovědět
@vendulacapova koláž z obrázků zahr. webů :-)
Odpovědět
Ahoj tak první růžovo-hnědou věc, kterou mám připravenou, je polštářek pod prstýnky. Zvolila jsem jen jednoduché zdobení, protože mi přijde, že méně je někdy více. Fotka to úplně nevystihuje, ale na stužce jsou malé růžové perličky. A stužka je jako mléčná čokoláda, i když tady vypadá skoro až černě. ;)
Odpovědět
@mirkaema moc hezké...
Odpovědět
@delafleur Děkuji moc za inspiraci :) už vybírám organzy a podobně ;) a hlavu mám z toho kolem ;) růžové je plno, ale ta hnědá je trošičku oříšek :(
Odpovědět
@vendulacapova jojo, jsou barvy, ve kterých sežene mraky věcí a pak ty, které se shání těžko....ale třeba stuha v čokoládové se dá sehnat krásná :-) (další věci jistě taky, jen to dá větší hledání)
Odpovědět
Já tam vidím problém ve třech věcech. Za prvé v odstínu, za druhé v materiálu a za třetí v motivu. Jak už tady zaznělo, nejkrásnější kombinace je čokoládová a starorůžová. Jakmile ta růžová je pastelová nebo sytější, působí to na mě už moc sladce. A když se to navíc i leskne, tak už to na mě působí jako kýč. Podobně je to s motivy, když jsou motivy hladké nebo jednoduché (puntíky, geometrické tvary, drážky a různé vzory krajky), je to ok, ale jakmile jsou motivy kytičky, srdíčka a motýlci, tak už je to pro mě zase kýč. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme hnědo-růžovou kombinaci na svatbě,kdyžtak se koukni do alba,moc hezká kombinace a vůbec bych se jí nebála :) taky se mi nepodařilo sjednotit odstíny,ale v celku to vůbec nevadilo a bylo to pestřejší...:)
Odpovědět
@kamumu Fotky z vaší svatby jsou krásné! Ty jmenovky na stůl jste si vyráběla sama? Zdá se mi to, nebo jsou prošívané?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?